Synchronizacja z outlook

• 8 Odpowiedzi
  • 6426 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Synchronizacja z outlook
« dnia: Sierpień 07, 2011, 16:18:28 »
Bardzo proszę o pomoc. Jestem nowym użytkownikiem iPhone'a. Próbuję zsynchronizować go przez itunes z outlookiem, zaznaczam, że ma synchronizować kontakty, konta mailowe, notatki, daję zapisz i zaczyna się synchronizacja. Najpierw pisze, że coś archiwizuje, a potem, że przygotowuje się do synchronizacji. Trwa to z 5 min., a potem mam komunikat: "iTunes nie mógł zarchiwizować iPhone'a 'iPhone Plus", ponieważ sesja archiwizacji nie powiodła się". Próbowałem już na dwóch kompach i zawsze ten sam komunikat. Nawet jak potem daję jeszcze raz "synchronizuj", to znów mi pisze to samo, a na iPhonie pusto... Nie mam pojęcia co mam z tym zrobić....

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Synchronizacja z outlook
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 07, 2011, 17:48:12 »
Jaki iPhone jaki system na iPhone, jaki outlook itp.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 08, 2011, 17:51:15 »
iPhone4, wersja oprogramowania 4.3.5, outlook 2003.
Probuję go synchronizować bez karty sim - może tu jest problem??? Nową simkę będę miał dopiero jutro...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 08, 2011, 21:45:43 »
Sprobuj zresetowac historie synchronizacji W ustawieniach iTunes w zakładce urządzenia i sprawdź. Jaki masz system na kompie x86 czy x64 ?

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 09, 2011, 20:52:08 »
Mam Windowsa XP ale nie 64.

Dzisiaj zrobiłem synchronizację z aktywną simką i niby poszło. To znaczy iTunes napisał, że synchronizuje kontakty, kalendarze, ustawienia kont i notatki, potem pokazał się komunikat, że synchronizacja zakończona, ale na iPhonie pusto... :-(
Próbowałem jeszcze robić synchronizację z zaznaczonymi opcjami, że ma zastąpić wszystko na telefonie danymi z outlooka, ale zakończyło się identycznie... Już nie mam pojęcia co z tym zrobić...

Jeszcze przy okazji pytanie: czy jest jakaś możliwość ustalania zadań na iPhonie?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 09, 2011, 21:07:37 »
A na pewno masz kontakty i kalendarze w outlooku i w outlooku masz ustawiony poprwnie profil?

Co do zadan to jest sporo programow w AppStore do zadan np. Informant

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 09, 2011, 23:47:32 »
Na 100% mam wszystko w outlooku ;-)

O co chodzi z profilem w outlooku? Nigdy czegoś takiego nie ustawiałem...

Póki co kontakty przerzuciłem do gmaila i potem przez exchange'a do iPhona. Wolałbym jednak synchronizację z outlookiem...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 09, 2011, 23:57:58 »
Generalnie nie powinno być problemów z synchronizacją Outlooka z iPhone, problemy mogą być jak masz kilka profili w Outlooku (w panelu sterowania -> poczta, mozesz nimi zarzadzac) ew. jak cos jest wysypane w iPhone, wtedy najlepiej zrobic restore.

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 10, 2011, 17:32:06 »
No cóż.... Sprawdziłem - nie mam żadnych dodatkowych profili... Przywrócenie iPhone'a też już zrobiłem.... Dziś byłem w sklepie Apple'a z laptopem i iPhonem - nawet dość ok sprzedawca - próbował coś zrobić, ale też się poddał.... Nie mam już żadnych pomysłów...