pytanie co do shsh

• 6 Odpowiedzi
  • 1983 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pytanie co do shsh
« dnia: Czerwiec 26, 2010, 20:12:47 »
Witam posiadam iphone 3gs znalzlem taka stronke http://www.redmondpie.com/save-shsh-blobs-ecid-shsh-ios-4.0-iphone-4-iphone-3gs-ipod-touch/ i mam pytanie
jesli mam nowy iboot na os 4.0 nie moge zrobic JB. oczywscie wczesniej mialem 3.1.3 ale poszla zawiecha i musialem zmienic na os 4.0
wedlug tej stronki moge zapisac swoj plik shsh i powrocic potem do wersji 3.1.3 i zrobic np spirytem JB Dobrze mysle??chyba ze moge zrobic inna metoda bo spiryt jak wiadomo kazde wylaczenie wiąże sie z odblokowaniem urzadzenia poprzez kompa

*

Offline mirogster

• 30
  • Sprzęt: iPhone 3Gs    R.I.P: HTC Touch Diamond, Eten M700
Odp: pytanie co do shsh
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2010, 13:27:40 »
Zapisanie pliku SHSH na swoim kompie (TinyUmbrella) i/badz na serwerze Cydii/Saurika - umozliwi pozniejszy ew. downgrading softu.  Poniewaz nie bedzie mozliwe poprzez oficjalny kanal czyli Apple - po prostu oni blokuja mozliwosc downgradingu.
Szkoda, ze nie zrobiles tego jeszcze na 3.1.3 - to powinno byc pierwsze, co  robi sie przed zabawa w JB albo unlocking.
Co do JB Spiritem to nie jest on tzw. tether - czyli nie musisz podlaczac IP za kazdym razem po np. wylaczeniu IP.   

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2010, 13:45:28 »
wiem ze powinienem to zrobic wczesniej ale to sa moje poczatki zabawi z iphonem wczesniej tylko mialem WM
ok ale dobrze mysle da rade to zrobic??czy lepiej czekac na odblokowanie na nowym iboocie??
jeszcze jestem zielony w tym temacie wiec prosze o wyrozumialosc

Połączone: Czerwiec 27, 2010, 19:52:20
Witam wyslalem shsh na serwer wszystko pieknie ale zejsc do os 3.1.3 nie moge zawsze wystepuje blad 3194 :( robie wszysstko jak na stronach ale nie idzie

moze to jest tylko do starych botroomow??
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2010, 19:52:20 wysłana przez siubuk »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 27, 2010, 20:21:53 »
A przerobiles plik hosts w windowsie, zeby iTunes laczyl sie z serwerem saurika a nie Apple ?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 27, 2010, 21:01:12 »
na tyle przestudiowalem juz moze dlatego ze to win 7 moze gdzies indziej trzeba to zmienic :( nie wiem juz nie mam pojecia dlaczego to nie chce pojsc

*

Offline kiler129

• 613
  • [Loading .....]
    • REGULAMIN FORUM !!!!
  • Sprzęt: SIMPAD SL4, k750i, iPhone 3Gs 32GB iOS 4
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 28, 2010, 01:09:11 »
A jakie ip zwraca ci komedia ping gs.apple.com?
Wpisz po zmianach w hosts taką magiczną komedę: ipconfig /flushdns
Jestem jaki jestem i sie tego nie wstydze ;]

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 28, 2010, 11:20:47 »
wraca wlasnie inne niz podane bylo aby dopisac