Problem z iPhone

• 3 Odpowiedzi
  • 1740 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Problem z iPhone
« dnia: Kwiecień 29, 2008, 09:35:51 »
iPhone jest obecnie jednym z najpopularniejszych urządzeń mobilnych dostępnych na rynku. Jednak nawet Apple, firma odpowiedzialna za wyprodukowanie iPhone, nie zagwarantowała odpowiedniego poziomu bezpieczeństwa jednemu ze swoich flagowych produktów.

Jak donosi firma Redware, w iPhone istnieje luka, która umożliwia atak typu denial-of-service. Błąd występuje w przeglądarce Safari (w wersji 1.1.4) i umożliwia atakującemu manipulowanie przydziałem pamięci.

Ofiarą ataku można paść podczas wizyty na stronie internetowej zawierającej specjalnie spreparowany kod JavaScript. W wyniku ataku zostaje uszkodzona przeglądarka Safari. Możliwe jest także wywołanie awarii w oprogramowaniu iPhone. Na razie nie wiadomo czy można trwale uszkodzić firmware urządzenia produkowanego przez Apple.

Autor: Piotr Łaskawiec Data: 18.04.2008, 18:06

Źródło: Portal HACK.pl

Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline rami

• *
  • 86
Odp: Problem z iPhone
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 29, 2008, 09:47:57 »
iPhone jest obecnie jednym z najpopularniejszych urządzeń mobilnych dostępnych na rynku.

To mnie najbardziej zainteresowalo ;)

*

Offline norbertcala

• *
  • 82
  • Sprzęt: HTC Trinity, HTC Touch, HTC Wizard, HTC Blue Angel, HTC Himalaya, Apple iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 05, 2008, 14:00:59 »
iPhone jest obecnie jednym z najpopularniejszych urządzeń mobilnych dostępnych na rynku.

To mnie najbardziej zainteresowalo ;)

A nie jest?
------------
Pozdrawiam
NorbertCala

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 14, 2008, 20:53:19 »
Może i jest najpopularniejszy, ale napewno nie najlepszy.