Czesc,
Dziekuje za wszystko odpowiedzi. Sprobuje to podsumowac i dopytac o jeszcze 2 rzeczy.
1. Aktualnie tylko we Francji mozna kupic iPhone bez lock'ow i przypisania do sieci. Cena takiego zakupu jest wysoka

2. W innych krajach w Europie kupujemy iPhone przypisany do sieci + z umowa na jakis czas z dana siecia.
3. W US mozna kupic przypisane do AT&T, ale umowe podpisuje sie dopiero przy podlaczeniu do iTune (czyt. nie ma umowy w momencie zakupu). Cena jest najkorzystniejsza.
4. Zdejmowanie czegokolwiek (locki) anuluje gwarancje
Dodatkowe pytanie jakie mam:
Czy o ile kupie w US to bede w stanie uzywac iTunes po zdjeciu lock'ow? Czy nie jest to wogole mozliwe?
Rozumiem ze update firmware jest dystrybuowany przez iTunes?
I moze jeszcze nadplanowe - czy ktos sie orientuje jak wyglada sytuacja z obsluga 3G? Slyszalem rumor ze HW jest ready, natomiast nie jest to aktywowane - czy ktos jest w stanie to potwierdzic/zaprzeczyc? Czy znany jest jakis due date na wprowadzenia 3G do iPhone?
Jeszcze raz bardzo Wam dziekuje!
Przy okazji dopowiem jeszcze - wyglda na to ze kupie bezposrednio w US. Nie ma sensu kupowac gdziekolwiek indziej jzeli bedac tam moge to zrobic sam. Martwi mnie troche gwarancja, z drugiej strony jak sobie pomysle o jakichkolwiek francuskich poprawkach na iPhone (jezyk) to mam dreszcze :-)
Pozdr,
-M.