Play Online na Kartę i problemy z iPhonem

• 6 Odpowiedzi
  • 3099 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marcin32

• 23
    • marcin32
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB
Play Online na Kartę i problemy z iPhonem
« dnia: Lipiec 07, 2009, 23:06:56 »
Witam!
Z okazji wakacji postanowiłem wypróbować w końcu możliwości internetowe iPhona (wersja 3G, simlock orange). Dokonałem upgradu do softu w wersji 3.0, jailbreake'u programem redsnow, zjąłem simlocka programem ultrasnow, włożyłem świeżo zakupioną kartę sim Play Online Na Kartę, dokonałem odpowiednich ustawień (na zdjęciu)

Sprawdzałem na mapie zasięgu sieci Play, jestem w zasięgu 3G na 100%, jutro mogę dodatkowo sprawdzić w centrum miasta/
Gdy próbuję skorzystać z internetu iPhone raczy mnie takim oto komunikatem:

Co zrobiłem źle?
Pozdrawiam

Odp: Play Online na Kartę i problemy z iPhonem
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 07, 2009, 23:34:20 »
Moze glupio sie zapytam a wpisales uzytkownika i haslo?:)
Ja mam iPhona z o2 a jade na karcie Vodafone i wszystko dziala:) Widze ze nawet zasada jest podobna tzn APN Internet natomiast uzytkownik i haslo u mnie to web. Moze ktos kto ma karte z Playa Ci powie jakie powinno byc ustawienie

*

Offline marcin32

• 23
    • marcin32
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 07, 2009, 23:52:46 »
Zgodnie z informacjami dołączonymi do kart sim, tylko pole APN powinno zostać wypełnione, pozostałe puste

*

Offline marcin32

• 23
    • marcin32
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 08, 2009, 12:56:23 »
Teraz mała zagadka:
Korzystając ze strony help.benm.at (trzeba na nią wejść z iphone 3G/3GS z softem min. 3.0) ustawiłem sobie możliwość korzystania z modemu i tu niespodzianka - po podłączeniu do komputera mogę korzystać z internetu (czyli to potwierdza moje wcześniejsze przypuszczenia - wszystko jest ustawione cacy, jestem w zasięgu). W tej chwili korzystam z internetu właśnie używając funkcji modemu w iphone. Ale nadal nie mogę używać internetu "zwyczajnie" w samym iphone. Okazało się też, że nie mogę sprawdzić z poziomu aplikacji telefon ile pozostało mi na koncie (wpisując *155#) -telefon wyświetla błąd.
Dlaczego tak się dzieje?

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
  • Sprzęt: Nokia 5200 8" zwijany ESAMOLED
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 08, 2009, 13:13:21 »
Sprubuj ustawic DNSy , moze pomoze :)
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

*

Offline marcin32

• 23
    • marcin32
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 08, 2009, 14:20:35 »
Znalazłem winowajcę - mnie :) Po zainstalowaniu BossPrefs okazało się, że EDGE było wyłączone, zapomniałem włączyć przed aktualizacją oprogramowania.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 08, 2009, 14:54:16 »
hehe ladne rozwiazanie zagadki