Płatność za programy z Appstore

• 10 Odpowiedzi
  • 6052 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Płatność za programy z Appstore
« dnia: Grudzień 10, 2009, 16:57:10 »
Czy mogę dokonywać płatności za programy w AppStore za pomocą karty Mbanku (E-karta) przeznaczoną do transakcji internetowych?
Mam normalna kartę płatniczą,ale po tym jak wyczyścili mi konto,wolałbym płacić kartą z Mbanku gdzie w razie włamania  zabiorą mi tylko te pare"groszy" które przeleje tam w celu opłacenia jakiegos programu z App Store.
Drugie pytanie bo nie chcę zakładac drugiego tematu.Starałem się przejrzeć wątki dotyczące rejestracji  Itunes,ale jakos nie mogę doczytac czy jest możliwe zarejestrowanie sie jednocześnie na polskim i na amerykańskim Itunes. Bo rozumiem ,że na polskim jest znacznie mniej programów niz na amerykańskim?
Jęsli też dobrze zrozumiałem to nawet jak uda sie zarejestrowac na amerykańskim(dając NONE przy formie płatności bo musiałbym miec amerykańską kartę)to i tak nic nie bedę mógł kupować-nawet darmowych programów.
Jeśli tak to czy po zarejestrowaniu na polskim Itunes będę miał dostęp np. do takich fajnych girek jak Hero Of Sparta czy inych RPG-ow od Camelotf-u?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Płatność za programy z Appstore
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 10, 2009, 17:01:38 »
Tak karta mBanku dziala z polskim iTunes Store

Co do Amerykanskiego to jak tam zalozysz konto, to bedziesz mogl pobierac tylko darmowe aplikacje, ew. kupowac ne e-bay gift card i ich uzywac.

Co do kart, to wieksze szanse masz, ze Ci nakladka na bankomat ja zeskanuje czy tez ieuczciwy kelner albo sprzedawca zrobi kopie, niz ze sie wlamia na serwery Apple i z tamtad ukradna numer karty...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 10, 2009, 23:28:59 »
A co z programami do pobrania,muzyką czy fajnymi grami(czytałem o fajnych RPG-ach na Iphona).Jest wybór na polskim ITunes store?
Wypytuje się tak, bo jestem przed odnowieniem abonamentu i wymianą fonu. Zastanawiałem sie jeszcze nad  HTC Hero,ale jednak będzie na 90% IPhone.Zalezy mi oprócz oczywiście dobrego działania jako telefon, na dobrym odtwarzaniu muzyki.Wazne są też nie ukrywam kwestie rozrywkowe,czyli mozliwość odtworzenia filmów(czy będą chodzic filmy w formacie MP4?). No i oczywiście fajne gierki.
Do nawigacji i innych powazniejszych prac mam Kaiserka.
Dzieki za odpowiedz w sprawie karty Mbanku. Mam niestety przykre doswiadczenia z transakcjami przez internet. 1,5 roku temu zrobiłem zakup w jednym ze sklepów inernetowych(znanym).Kupiłem program użytkowy oraz grę.Była to pierwsza i jedyna transakcja tą kartą(za dwa tygodnie okazało sie,że wyczyścili mi konto na 3000 PLn.Było by pewnie więcej,ale na szczęscie miałem taki limit i zauwazyłem to przed końcem miesiaca.
Włamali sie albo na mojego kompa(mam pełną ochronę Kaspersky-oczywiście legal),albo jakis przeciek był w tym sklepie,bo część pobrań z mojego konta pochodziło z zagranicy.
Dlatego dmucham na zimne.
Jeszcze raz dzięki i pewnie jeszcze Cię pomęczę jak juz kupie słuchawkę,bo wiadomo,że jesteś tu guru od IPhona.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 11, 2009, 02:21:49 »
W polskim iTMS muzyki nie kupisz (tylko aplikacje na iPhone). Najprosciej bedzie jak sobie zainstalujesz iTunes i sobie zobaczysz co oferuje polski a co amerykanski iTMS. Oba mozesz przegladac z poziomu iTunes bez potrzeby zakladania konta.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 13, 2009, 17:18:28 »
Decyzja podjeta i telefon(3 GS 16GB) zamówiony.Powinien byc jutro.
Na razie obsługa wyglada mi na troche skomplikowana,ale mam nadzieję,ze powoli to ogarnę.W kazdym razie bedzie zabawa na święta.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 13, 2009, 17:24:00 »
Spokojnie, iPhone byl pomyslany dla Amerykanow, wiec obsluga nie moze byc skomplikowana  :]

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 17, 2009, 13:08:06 »
Tak karta mBanku dziala z polskim iTunes Store

Co do Amerykanskiego to jak tam zalozysz konto, to bedziesz mogl pobierac tylko darmowe aplikacje, ew. kupowac ne e-bay gift card i ich uzywac.

Co do kart, to wieksze szanse masz, ze Ci nakladka na bankomat ja zeskanuje czy tez ieuczciwy kelner albo sprzedawca zrobi kopie, niz ze sie wlamia na serwery Apple i z tamtad ukradna numer karty...

Jak to jest z tą kartą z Mbanku(chodzi mi o e-kartę).
Jak tworze konto to pyta o nr karty i o ten drugi nr(maja go wypukłe karty płatnicze).A e-karta (visa)takiego nr. nie ma.
Co robic aby ja przyjął?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 17, 2009, 13:14:00 »
eKarta jak najbadziej ma CVV, bo bez tego nie dokonasz nigdzie zakupu. Kod ten mozna sprawdzic sobie w systemie transakcyjnym we wlasciwosciach karty. Zreszta razem z karta dostales w pismie przewodnim informacje o tym, gdzie jet ten kod, ale jak widac, malo kto czyta cokolwiek, bo po co prawda?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 17, 2009, 13:20:36 »
informacja jest też podana na stronie mbanku, więc jeśli już szukasz jej w necie to idź tam

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 17, 2009, 13:35:29 »
Dzieki, juz to wyczaiłem.Ale teraz nowy problem.Powprowadzałem wszystkie dane(nr karty itd...) tapnałem gotowe i next.W telefonku cos tam sie mieliło(sprawdzało pewnie dane) i po pewnym czasie przestało.Na dole mam mozliwości : NEXT i Back. Next nie działa. Czy wszystko przeszło prawidłowo czy tez coś jest nie halo.
Druga sprawa to jak wybieram na fonie ikonke Itunes to mam komunikat,ze dla takiego kraju Itunes nie wystepuje. Co z tym zrobic?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 17, 2009, 13:43:56 »
nic nie zrobisz, pisał Ci Oleyek wyżej że w Polsce nie kupisz muzyki a do tego służy ta ikona
u nas kupujemy tylko programy, a do tych wchodzisz przez ikonę App Store