Nowy iPhone urośnie tylko trochę

• 19 Odpowiedzi
  • 2958 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bikekowal

• 13104
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Dobosz666

• *
  • 85
  • Sprzęt: iPod 1G 3.1.2 JB
Odp: Nowy iPhone urośnie tylko trochę
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 10, 2010, 18:42:45 »
Bezsensu, powiększać IP(który swoją drogą jest całkiem spory) tylko po to, żeby zainstalować jakiś czujnik zbliżeniowy, o którym pojęcia nie będą mieli 3/4 użytkowników iPhone'a. :sleepy:

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 10, 2010, 18:52:34 »
Bezsensu, powiększać IP(który swoją drogą jest całkiem spory) tylko po to, żeby zainstalować jakiś czujnik zbliżeniowy, o którym pojęcia nie będą mieli 3/4 użytkowników iPhone'a. :sleepy:

Przeciez czujnik zblizeniowy jest w iPhone od pierwszego modelu ...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Dobosz666

• *
  • 85
  • Sprzęt: iPod 1G 3.1.2 JB
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 11, 2010, 02:58:16 »
Z tekstu
Czujni obserwatorzy zauważyli czujnik zbliżeniowy zainstalowany w prezentowanej obudowie.
No to już sam nie rozumiem. Skoro czujnik jest od pierwszego modelu, to po co umieszczali tę informację w tekście?  :O

*

Offline hilix

• **
  • 164
    • portfolio
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 11, 2010, 10:00:54 »
Ja gdzieś czytałem, że ta "dziurka" to na kamerę do video-rozmów - co już od paru lat jest normą w innych SmartPhone...
Był MDA COMPACT II, MDA VARIO III, SAMSUNG i780 NAVI ed., iPhone 3Gs 32GB,HTC Desire, Samsung Galaxy S

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 11, 2010, 10:21:19 »
hilix a ile razy korzystales z tej funkcji bedacej norma od paru lat :?:

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 11, 2010, 19:27:46 »
Ja osobiście raz- jak kupiłem pierwszy PDA z kamerą do video rozmów. Testowo. ;)

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 11, 2010, 19:47:21 »
Są inne zastosowania przedniej kamerki, np dla pań. Nie mniej jednak w wypadku wprowadzenia tego rozwiązania będzie stosowany marketing w stylu "jakie to nowoczesne i odkrywcze" :E
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 11, 2010, 19:54:56 »
Są inne zastosowania przedniej kamerki, np dla pań. Nie mniej jednak w wypadku wprowadzenia tego rozwiązania będzie stosowany marketing w stylu "jakie to nowoczesne i odkrywcze" :E

Pewnie tak samo odkrywcze jak wprowadzenie zaawansowanej funkcji copy/paste w iP 3.0...

Ale nie śmiejac się, pewnie mają powód zwiększenia urządzenia, tylko czemu konkurencja potrafi zwiększyć ekran nieznacznie zwiększając obudowę (patrz HD2) a Apple nie potrafi. Myślałem, że na MacBook Air nauczyli się jak składać małe rzeczy. Znam osobiście kilku Chińczyków, którzy dobrze składają małe elementy, chętnie podeślę namiary Steve'owi.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 11, 2010, 20:19:56 »
Tylko HD2 przez swoja wielkosc stal sie praktycznie niemozliwy do obslugi jedna reka, a wyscigi kto ma wiekszy ekran nie maja chyba sensu...

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 11, 2010, 20:24:46 »
Tylko HD2 przez swoja wielkosc stal sie praktycznie niemozliwy do obslugi jedna reka, a wyscigi kto ma wiekszy ekran nie maja chyba sensu...

i z jednym i z drugim masz sporo racji. Nie chodziło mi jednak o porównywanie wielkości ekranu, ale o fakt, że udało im się upakować całość w bardzo zgrabnej obudowie. HD2 ma bardzo małą ramkę wokół ekranu, kilkukrotnie mniejszą niż w przypadku iP.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 11, 2010, 20:36:26 »

i z jednym i z drugim masz sporo racji. Nie chodziło mi jednak o porównywanie wielkości ekranu, ale o fakt, że udało im się upakować całość w bardzo zgrabnej obudowie. HD2 ma bardzo małą ramkę wokół ekranu, kilkukrotnie mniejszą niż w przypadku iP.

wlasnie mozna zwiekszyc ekren bez zwiekszania gabarytow. chyba ze zwiekszenie wymaga to dwurdzeniowe cudo co ma byc w srodku ?
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 11, 2010, 20:39:37 »
Tak na prawde nie wiemy ile ma ramka, bo wszystko to sa zludzenia, w prownaniu do iPhone 3GS HD2 ma dokladnie takie same ramki wokol ekranu. Jedyna roznica to tam gdzie jest glosnik u gory w HD2 ramka jest mniejsza o 5mm... A jak bedzie to wygladalo w nowym iPhone, dowemy sie w czerwcu... a gabaryty moga byc zwiazane z tym co jest upakowane w srodku...

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 11, 2010, 22:11:17 »
niech dadzą flasha i bedzie jakis mass storage to mnie bardzo męczy, co do szerokosci jest super ale góra I dół ma mase miejsca albo skrócić albo zrobic panorame z proporcjami HD jak ma omniahd
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 11, 2010, 22:47:26 »
mass storage będzie, pisałem o tym niedawno

*

Offline hilix

• **
  • 164
    • portfolio
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 16, 2010, 15:30:58 »
hilix a ile razy korzystales z tej funkcji bedacej norma od paru lat :?:
Ja nie wiele - tak jak ktoś wspominał - testowo, ale znam ludzi, którzy korzystają.
Nie mam pojęcia jak pod tym względem działa Skype mobilny - ale sam często robię z klientami videokonferencję przez Skype na kompie i wiem, że "widoczność" jest dobrym rozwiązaniem w takich rozmowach. Także jeżeli np. Skype na iPhone miałby taką możliwość + kamera z przodu to było by to dla mnie super.

A co do Flasha - ja bym niestety na to nie liczył - Adobe i Apple strasznie się żrą i na bank nic dobrego z tego dla nas nie wyjdzie. Dla mnie brak Flasha, brak "multitaskingu"  to dwa największe minusy iPhone Os.
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2010, 15:35:49 wysłana przez hilix »
Był MDA COMPACT II, MDA VARIO III, SAMSUNG i780 NAVI ed., iPhone 3Gs 32GB,HTC Desire, Samsung Galaxy S

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 16, 2010, 16:13:03 »
Na pocieszenie, w nowym Windows Phone 7 bedzie podobie  :evil:

*

Offline hilix

• **
  • 164
    • portfolio
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 18, 2010, 12:23:24 »
Na pocieszenie, w nowym Windows Phone 7 bedzie podobie  :evil:
Chodzi Ci o multitasking, flash czy co?
Mi UI nowego windowsa w prezentacjach bardzo się podoba - tylko znając M$ nie wiadomo co ostatecznie z tego zostanie i jak to będzie działać (czy będzie mulić...)

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 22, 2010, 08:02:51 »
Nie mam nic przeciwko jego powiększeniu pod warunkiem,że będzie to wynikało z większego akumulatora.Co drugi dzień muszę ładować a kilka dni mi trzyma jak prawie wcale nie gadam.Ale on właśnie po to jest,aby korzystać z net-u czy gadać z niego.Do tego w salonie Ery nie chcieli mi sprzedać kolejnej ładowarki,twierdząc że nie mają w ofercie,a podróby są beznadziejne,kupiłem taką i dopóki ładowanie się zaczynało gdy telefon chodził było ok,ale gdy padł na dobre-tak że się wyłączył to była tragedia,nie chciał się ładować.Tak naprawdę to trzeba mieć jeszcze ładowarkę sieciową i samochodową żeby móc normalnie korzystać,sieciowa 1 w domu,sieciowa 2 w pracy,samochodowa w aucie.  :]
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 22, 2010, 08:39:46 »
do tego fajne są plecki z akumulatorem jak jest telefon rozładowany podłączasz i dalej nie jesteś uwiązany a za 3h masz naladowany telefon imozesz podłączyć plecki do ładowarki
najważniejsze zeby telefon trzymał 20h nie widze problemu z codziennym ładowaniem
jednak o wiele lepszym rozwiazaniem bedzie zrobienie wymiennej bateri i zew ładowarka do samych akumulatorków minuta zabawy z wymianą i można dalej korzystać,w ostatecznosci mozna zawsze zostawic ładowarke z baterią zeby doładować gdziekolwiek a nie telefon