ładowarka samochodowa iP 3G

• 5 Odpowiedzi
  • 1260 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kilg

• 292
  • Sprzęt: Galaxy SIII
ładowarka samochodowa iP 3G
« dnia: Październik 05, 2009, 16:32:21 »
możecie mi jakąś sprawdzoną w niezbyt wysokiej cenie polecić? W cenie do ok 30 zł.
Kupiłem parę dni temu jakąś NoName (ale białą!) i niestety raz ładuje, a raz iP udaje, że jej nie widzi.
Co ciekawe nie chce się ładować gdy zostaje mu 6-7% baterii - to jakiś kruczek sprzętowy Apple? Wie ktoś coś?
WYGIWYGAINGW
What You Get Is What You're Given and It's No Good Whining
(The Science of Discworld by Terry Pratchett)

Odp: ładowarka samochodowa iP 3G
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 06, 2009, 19:28:18 »
Ja mam oryginalny kabelek audio z ładowaniem do BMW i też zachowuje się podobnie - poniżej 6-7% wygląda, że nie ładuje, ale ładuje tylko trzeba odczekać aż się rozpędzi. Po około 8-10 minutach pokazuje już kilka procent więcej i jakoś to już dalej idzie  :)
Sprawdź czy w Twoim przypadku nie jest to podobny problem.

*

Offline Kilg

• 292
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 07, 2009, 15:19:58 »
hmm, spróbuję poczekać kilkanaście minut z podpiętym telefonem.
Czyli na początku też nie widzisz ekranu ładowania (tego z baterią czy co tam kto sobie zmienił)?
WYGIWYGAINGW

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 08, 2009, 08:04:08 »
na samym znaczniku baterii widać, że urządzenie jest podłączone, ale długo trwa zanim cokolwiek z ładowaniem procentowo idzie w górę

dodatkowo jeśli w tym czasie rozmawiam czy sprawdzam maila to poziom naładowania nawet spada; po tych kilkunastu minutach jest wszystko OK

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 08, 2009, 18:03:53 »
Kupiłem parę dni temu jakąś NoName (ale białą!) i niestety raz ładuje, a raz iP udaje, że jej nie widzi.
Co ciekawe nie chce się ładować gdy zostaje mu 6-7% baterii - to jakiś kruczek sprzętowy Apple?
Też mam taką,bo firmowej nie idzie kupić w Erze (swoja drogą idiotyzm-sprzedawać telefon nie mając do niego akcesoriów)
Kosztowała trochę więcej niż Twoja i zestaw zawierał kabelek zawiniety na kołowrotek (wyciagany z obu stron końcówki) i dwie ładowarki-sieciowa i do auta.Używam,bo muszę ,ale takiego szajsu,jak żyję-nie widziałem.O ile sieciowa naładuje,to samochodowa nabiłaby aku chyba po miesiącu.Sieciowa znosna,ale też ma feler.Gdy telefon padnie,żeby go ożywic potrzeba z 12 godzin ładowania,a i tak będzie z 10,góra 20% prądu.Wtedy należy go włączyć i jeszcze raz podłączyć i wtedy już ok.Innymi słowy-nie wolno dopuścic do jego całkowitego rozładowania,bo będzie jęk,płacz i zgrzytanie zębów.Oryginalna chodzi jak trzeba i bez problemów nawet przy całkowitym rozładowaniu baterii.
Coś w tym guście(nie wiem czy ta sama czy podobna,ale to dokładnie tak wyglądało)
http://www.bazarek.pl/produkt/0/562450/ladowarka-3-w-1-apple-iphone-3g3gs.html
Normalnie bym nie kupił,ale tylko takie mieli w sklepie,czyli albo taka,albo żadna.
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2009, 18:08:55 wysłana przez Yoggi »
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline Kilg

• 292
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 12, 2009, 10:34:58 »
no a moja chyba okazała się być uszkodzoną, bo przestała ładować zupełnie. Wymieniłem w sklepie na nową i na razie jest ok. A problem chyba po części leży w urządzeniu któe próbuje rozpoznawać do jakiej ładowarki jest podłączone. Dlatego połowa nie działa.
WYGIWYGAINGW