Kilka pytań

• 55 Odpowiedzi
  • 10355 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Odp: Kilka pytań
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 21, 2008, 21:28:50 »
tak to tez mnie meczy wprawdzie wrzucam wszystko w sztucznie stworzone albumy ale nie jest to rewelacja

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 21, 2008, 21:57:38 »
Ale przeciez latwo to rozwiazac... nie wrzucaj wszystkiego razem tylko pojedyncze foldery i wrzucaj je nie bezposrednio do biblioteki tylko do playlisty jakiejs i sobie tam najpierw poprawnie ponazywaj wtedy noe bedziesz mial balaganu. iTunes opiera sie na ID3 Tagach co jest jego zaleta bo pobiera poprawne nazwy utworow i poprawnie zmienia nazwy plikow, ja dzieki temu w koncu mam porzadzek w muzyce. Oczywiscie wymagalo to troche pracy i siedzenia, ale nie zaluje.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 21, 2008, 22:19:25 »
W tym sęk, że ja mam porządek. A porządek w stylu iT zupełnie mi nie odpowiada. Za dużo się narobiłem ręcznie zmieniając nazwy plików i katalogówprzez kilka miesięcy żeby się zdać teraz na iT. Wystarczyła mi jedna próba - po pierwszej instalacji iT nieopatrznie włączyłem tą itune'sową reorganizację i składanka pt. Guitar Legends znalazła się w strzępach w kilkunastu różnych katalogach (posegregował utwory wg. wykonawcy).
Edytowanie ręczne plików na playliście pewnie jest jakimś rozwiązaniem tylko mówię - ja już to wszystko raz zrobiłem.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 21, 2008, 22:26:50 »
Tak, ale ponazywales tylko pliki. W tej chwili wiekszosc odtwarzaczy uzywa wylacznie ID3 tagow (tak jak iTunes), i ich nazwy plikow po prostu nie interesuja stad problem. Nawet Winamp uzywa do segregowania ID3 a nie nazw plikow...

Ja mam obecnie w iT wrzucone prawie 200GB muzyki i nie wiem jak moglem wczesniej bez niego zyc. Znalezieniue utworu czy plyty zajmuje zaledwie kilka sekund a nie jak wczesniej kilka czy kilkanascie minut...  :P Do tego wyswietlanie okladek itp... rewelka.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 21, 2008, 22:34:00 »
OleYek niechcesz mi zrobic calej biblioteki :?:  :E

« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 21, 2008, 22:51:26 »
Tak, ale ponazywales tylko pliki. W tej chwili wiekszosc odtwarzaczy uzywa wylacznie ID3 tagow (tak jak iTunes), i ich nazwy plikow po prostu nie interesuja stad problem. Nawet Winamp uzywa do segregowania ID3 a nie nazw plikow...

Ja mam obecnie w iT wrzucone prawie 200GB muzyki i nie wiem jak moglem wczesniej bez niego zyc. Znalezieniue utworu czy plyty zajmuje zaledwie kilka sekund a nie jak wczesniej kilka czy kilkanascie minut...  :P Do tego wyswietlanie okladek itp... rewelka.
Ja o tym wiem. Z tym, że w winampie można segregować wg. nazw plików, a w iT nie. A ja na pewno nie zamierzam edytować id tagów dla ponad 80 GB mp3. Stąd sobie narzekam.
EDIT: a'propos wyświetlania okładek - jest jakiś nowy sposób na ściąganie okładek bez rejestracji tudzież podawania danych karty kredytowej w sklepie iTunes? Trafiłem na jakiś magiczny sposób ale jego magia się chyba zużyła.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2008, 23:02:45 wysłana przez korbicz »

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 21, 2008, 23:51:13 »
na maca jest aplikacja CoverScout :P do tego..tzn do sciagania okladek

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 22, 2008, 00:11:36 »

Nie dziekuje, sie namordowalem ze zgrywaniem plyt i segregowaniem tego co mialem na dysku... wystarczy :) nigdy wiecej ;-P

« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 22, 2008, 14:39:15 »
Właśnie mi się przypomniało, że brakuje mi jeszcze funkcji dyktafonu - mam nadzieję, że do tego jest jakiś program, który możecie polecić?

*

Offline rami

• *
  • 86
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 22, 2008, 15:11:40 »
np VNotes

« Odpowiedź #40 dnia: Kwiecień 22, 2008, 20:40:53 »
Strzeżcie się! A zwłaszcza ty, moderatorze OleYek - właśnie odebrałem swojego iPhona :) :) :) Teraz, jako zupełny noob w temacie iP, będę was zapewne zanudzał pytaniami. Obiecuję jednak, że najpierw będę używał funkcji "szukaj", tyle że jak na razie forum iPhona nie jest zbyt obfite, ale mam nadzieję, że się szybko rozwinie :)

Pozdrawiam,
Bunny

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #41 dnia: Kwiecień 22, 2008, 23:04:46 »

Nie dziekuje, sie namordowalem ze zgrywaniem plyt i segregowaniem tego co mialem na dysku... wystarczy :) nigdy wiecej ;-P

moze jeszcze raz  to przemyslisz ja tez prosze o porzadek 200G robi wrazenie mam 20G i to jest nie do przesluchania :)
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #42 dnia: Kwiecień 22, 2008, 23:27:09 »
no co ty ja 5 GB tygodniowo slucham, kupilem sobie WD 500GB na muze i filmy bo macbook hd nie hrzeszy duzym :P

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #43 dnia: Kwiecień 23, 2008, 09:22:27 »
5g to daje 1000mp3 na 7 dni... hmmm to chyba mozliwe ale trzeba byc (maniakiem), to jaki programik sciaga okladki na MW?
moze ktos sie pofatyguje i napisze o tagach i jak to najlepiej segregowac oraz dawac okladki do calych albumow.
Daje ctrl i album a okladke zmienia mi tylko w 1 utworze
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #44 dnia: Kwiecień 23, 2008, 09:44:45 »
a tam maniakiem, 8 h w pracy droga do pracy i z pracy...no i troszke w domu :)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #45 dnia: Kwiecień 23, 2008, 09:57:07 »

moze jeszcze raz  to przemyslisz ja tez prosze o porzadek 200G robi wrazenie mam 20G i to jest nie do przesluchania :)

Nie nie, chyba, ze jak cos nabroje to za kare :-P Fakt jest duzo, ale tyle mi sie przez lata DJowania uzbieralo :)
Napisane: 23 Kwiecień 2008, 09:56:25
5g to daje 1000mp3 na 7 dni... hmmm to chyba mozliwe ale trzeba byc (maniakiem), to jaki programik sciaga okladki na MW?
moze ktos sie pofatyguje i napisze o tagach i jak to najlepiej segregowac oraz dawac okladki do calych albumow.
Daje ctrl i album a okladke zmienia mi tylko w 1 utworze

Musisz zaznaczyc wszystkie utwory z danego albumu i wtedy CTRL+I i wrzucic okladke, wtedy doda do wszystkich.

« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 23, 2008, 11:14:06 »
To i ja zapytam - rozumiem, że za samo pobieranie okładek iT nie ściąga kasy z karty? Czy w związku z tym mogę bezpiecznie założyć sobie konto na iT i czy będzie to działało - bo jak rozumiem muszę podać fikcyjny adres ale prawdziwą kartę wydaną w Polsce?
Dzięki

*

Offline rami

• *
  • 86
« Odpowiedź #47 dnia: Kwiecień 23, 2008, 11:33:39 »
prawdziwą kartę wydaną w Polsce?
cos sie zmienilo? bo karta jakis czas temu powinna byc wlasnie wydana poza polska, w kraju, w ktorym oficjalnie dziala iTunes Store...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #48 dnia: Kwiecień 23, 2008, 15:57:33 »
Dokladnie z iTMS mozna sie zarejestrowac tylko wtedy jak sie posiada karte zarejestrowana w kraju w ktorym dzial iTMS. Czyli jak masz niemiecka karte, mozesz sie w niemieckim iTMS zarejestrowac, jak brytyjska to tylko w brytyjskim itd... jak masz polska karte to mozesz zapomniec :-P

« Odpowiedź #49 dnia: Kwiecień 23, 2008, 16:23:53 »
o cholercia, nie sądziłem że to sprawdzają. A paypal w takim razie?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #50 dnia: Kwiecień 23, 2008, 17:59:31 »
o cholercia, nie sądziłem że to sprawdzają. A paypal w takim razie?

Sprawdzaja, tyle, ze kraj pochodzenia konta...

« Odpowiedź #51 dnia: Kwiecień 23, 2008, 20:54:00 »
czyli nie ma możliwości skorzystania z ITMS dla nas?
irytujące jest to traktowanie nas jak kraju trzeciego świata.
chociaż jak oglądam krajowe wiadomości to może i nie ma się co dziwić...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #52 dnia: Kwiecień 23, 2008, 21:04:08 »
Zeby kupowac cokolwiek to nie ma takiej mozliwosci. Konto na okolo mozna zalozyc ale bedziesz mogl sciagac tylko okladki...

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #53 dnia: Kwiecień 23, 2008, 21:44:45 »
sa jeszcze itunes gift card...leza w sklepie obok mojej pracy :P:P

http://www.apple.com/ie/support/itunes/store/giftcard/
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2008, 21:47:12 wysłana przez lucass »

*

Offline Dudek_

• 34
    • Quantum Information Systems LLP
  • Sprzęt: Dell AXIM x51v  +  iPhone 8GB 1.1.4
« Odpowiedź #54 dnia: Kwiecień 25, 2008, 19:08:22 »
Panowie!! Od tygodnia posiadam iPhona ... sprzedaje juz na dniach swego zmulonego Axima x51v. Wszystko co mialem na aximie juz udalo mi sie zastapic odpowiednikami na iPhonie. Wszystko wrecz plywa !! Jedynie zmusilo mnie to do kupna osobnej navi do auta, ale nie zaluje! Polecam kazdemu!! :)

iPozdrawiam wszystkich :D

« Odpowiedź #55 dnia: Kwiecień 30, 2008, 01:04:17 »
Tak jak odgrażałem się kilka postów wyżej :) , mam już kilka następnych pytań. Proszę w miarę możliwości o odpowiedzi:
1. W "ustawieniach" w sekcji "telefon", jest opcja TTY z możliwością włączenia/wyłączenia. Za co ona odpowiada?

2. W "ustawieniach" w sekcji "w użyciu", znika mi czas używania pokazywany od ostatniego pełnego naładowania, tzn. naładuję do pełna, zaczynam się bawić (już nie podłączając do ładowania) a po jakimś czasie wchodząc w te statystyki, pokazuje mi brak czasu używania i komunikat że będzie on naliczany od następnego pełnego naładowania baterii. Nie wiem niestety co to powoduje - czy instalacja programów, czy zmiana tematów, czy też coś innego. Telefon w międzyczasie nie jest restartowany. Jakieś pomysły co może powodować resetowanie tych statystyk?

3. W wątku "pochwal się swoim pulpitem" opisałem mój problem ze zmianą tematów. By nie dublować wpisów, proszę zajrzyjcie tam.

4. Połączenie z EDGE - czy kiedy mam aktywne połączenie GPRS, i wchodzę w zasięg "znajomej" sieci bezprzewodowej, iP zrywa połączenie GPRS czy też tylko jest ono "ukryte"? Wiadomo, każde zerwanie sesji i ponowne jej zestawienie, to strata dwóch pakietów, a ja w firmie mam wi-fi które nie obejmuje części w której siedzę, ale że często chodzę z miejsca na miejsce, to wchodzę w zasięg wi-fi, i.. no właśnie tu powstaje pytanie, o to co się wtedy dzieje z bieżącym połączeniem EDGE.

5. Jeszcze pytanie dodatkowe - czy połączenie EDGE jest cały czas aktywne po jego nawiązaniu, czyli np. chcę odebrać pocztę, robię to, iP łączy się przez EDGE'a i co po ściągnięciu poczty? Rozłącza się, czy połączenie zostaje dalej zestawione? Ikonka "E" sygnalizuje tylko zasię EDGE'a, a czy jest jakiś licznik (nie ten wbudowany) czasów połączeń GPRS i ilości przetransferowanych danych? A może chociaż jakiś fix który pokazywał by ikonką na pasku u góry, że połączenie jest akurat aktywne?

Pozdrawiam,
Bunn