Tak jak odgrażałem się kilka postów wyżej

, mam już kilka następnych pytań. Proszę w miarę możliwości o odpowiedzi:
1. W "ustawieniach" w sekcji "telefon", jest opcja
TTY z możliwością włączenia/wyłączenia. Za co ona odpowiada?
2. W "ustawieniach" w sekcji "w użyciu", znika mi czas używania pokazywany od ostatniego pełnego naładowania, tzn. naładuję do pełna, zaczynam się bawić (już nie podłączając do ładowania) a po jakimś czasie wchodząc w te statystyki, pokazuje mi brak czasu używania i komunikat że będzie on naliczany od następnego pełnego naładowania baterii. Nie wiem niestety co to powoduje - czy instalacja programów, czy zmiana tematów, czy też coś innego. Telefon w międzyczasie nie jest restartowany. Jakieś pomysły co może powodować resetowanie tych statystyk?
3. W wątku "pochwal się swoim pulpitem" opisałem mój problem ze zmianą tematów. By nie dublować wpisów, proszę zajrzyjcie tam.
4. Połączenie z EDGE - czy kiedy mam aktywne połączenie GPRS, i wchodzę w zasięg "znajomej" sieci bezprzewodowej, iP zrywa połączenie GPRS czy też tylko jest ono "ukryte"? Wiadomo, każde zerwanie sesji i ponowne jej zestawienie, to strata dwóch pakietów, a ja w firmie mam wi-fi które nie obejmuje części w której siedzę, ale że często chodzę z miejsca na miejsce, to wchodzę w zasięg wi-fi, i.. no właśnie tu powstaje pytanie, o to co się wtedy dzieje z bieżącym połączeniem EDGE.
5. Jeszcze pytanie dodatkowe - czy połączenie EDGE jest cały czas aktywne po jego nawiązaniu, czyli np. chcę odebrać pocztę, robię to, iP łączy się przez EDGE'a i co po ściągnięciu poczty? Rozłącza się, czy połączenie zostaje dalej zestawione? Ikonka "E" sygnalizuje tylko zasię EDGE'a, a czy jest jakiś licznik (nie ten wbudowany) czasów połączeń GPRS i ilości przetransferowanych danych? A może chociaż jakiś fix który pokazywał by ikonką na pasku u góry, że połączenie jest akurat aktywne?
Pozdrawiam,
Bunn