Siemka ludzie używający iTunes'a.
Wszystko jest cacy póki nie trzeba podpiąć iPhona do komputera.
Zarys sytuacji co robię.
Napalony niską ceną promocyjną gierki star battalion (promocja na 0,79E) zakupiłem ją z poziomu iPhona, przy pobieraniu pojawił się komunikat że "aplikacja zostanie pobrana po podłączeniu telefonu do komputera".
No to myk myk myk. Podłączam, robi się archiwizacja iPhona normalnie, wszystko się pięknie synchronizuje.
Teraz problem:
Po pierwsze - mam do pobrania oprogramowanie 4.3.3 do urządzenia.
Pojawia się komunikat:
Wystąpił problem podczas pobierania oprogramowania
dla iPhone'a "tunazwa". Nie masz uprawnień dostępu do
żądanych zasobów.
Upewnij się, że ustawienia sieci są prawidłowe, a połączenie
sieciowe jest aktywne, lub spróbuj ponownie później
Po drugie:
Mam do zainstalowania kilka zakupionych (niepobranych jeszcze) aplikacji.
wybieram
Sklep > Sprawdź dostępność pozycji do pobrania..., sprzęt zaczyna mielić pobieranie (na górze widać próby).
Pojawia się komunikat:
Wystąpił problem podczas pobierania niektórych
zakupionych pozycji.
Więcej informacji o pozycjach, których nie można było pobrać, kliknij
poniżej.
po rozwinięciu "kliknij poniżej" rozwija się lista aplikacji która ma problemy z pobraniem,
wygląda to w następujący sposób:
"Wystąpił problem podczas pobierania "GAMEBOX 1". Wystąpił nieznany błąd (8003). Sprawdź, czy połączenie z internetem jest aktywne i spróbuj ponownie".
Oczywiście połączenie z internetem jest, śmiga zarówno www jak i p2p, torrenty, porty nie są poblokowane.
Co dziwne, bez problemu mogę przeglądać sklep, zmieniać dane konta i robić inne rzeczy które wymagają połączenia do sieci...
Zaktualizowanie iTunes do najnowszej wersji nie pomogło (10.2.2.14)
Tak samo metoda opisywana w necie dotycząca skasowania programów sprawiających problemy z biblioteki iTunes w danych użytkownika...
Pomocy bo już nie wiem jak to ugryźć...