iphone dla lamera

• 100 Odpowiedzi
  • 13155 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline 8850

• *
  • 52
  • Sprzęt: iPhone 3G
Odp: iphone dla lamera
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 16, 2009, 13:34:32 »
Mam kolejne pytania chłopaki:
23. Czy w przyszłości będzie można podłączać osobny odbiornik GPS (taki za 100 PLN) po bletooth do iphone 2G i wykorzystać automapę?
24. Obecnie zlamanie simlocka z iphona 3G orange jest niemożliwe softwarowo jeśli ma się baseband wyższy niż 02.20.00 i soft 2.2.1 (olać nakładki). Czy po wyjściu softu 3.0 do 3G znów trzeba będzie czekać kilka miesiecy aby złamać simlocka który wcześniej udało się złamać?
25. Czy iphone 2g i 3g będzie tak samo działało pod względem szybkości po wprowadzeniu softu 3.0?
26. Czy mając iphone 2G i 2.2.1 bez problemów przejdę na soft 3.0 mając złamany simlock pod 2.2.1?
27. czy w iphone 2G bateria jest przylutowana do plyty i ciężko ją wymienić samemu posiadając lupę i malutkie narzędzia?
28. Rozumiem że mając iphona 2G mogę wgrywać dowolny soft i od razu ściągać simloka, natomiast przy 3G muszę uważać bo simloka nie ściągnę już tak szybko przy wgraniu najnowszego softu lub wtedy kiedy kupię iphone 3G z zbyt wysoką wersją basebandu?
29. Czy iphony 3G 8GB mają zawsze baseband mniejszy niż 02.28.00?
30. Czy jest w iphone wifiautologin (wpa2) abym za każdym razem nie podawał hasła do swojej sieci wifi?

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2009, 14:52:53 wysłana przez 8850 »
Moja opinia użytkując wiele telefonów przez lata:
Najpiękniejszy tel. świata na zawsze - nokia 8850! Najlepszy tel. wszechczasów - Nokia 6310i. Najlepszy PDA - Iphone 3G/3GS. Nie zgadzasz się? Masz problem :)

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
  • Sprzęt: Nokia 5200 8" zwijany ESAMOLED
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 16, 2009, 15:44:47 »
23. Raczej tak.
24. Jesli ma sie baseband wyzszy niz 02.28.00 to yellowsnow nie zadziala i wersje bootloadera wyzsza niz 5.8.
25. Raczej tak
26. tak
27. Nie wiem
28. Wgrywanie softu (aplikacji itp) to zupelnie inna sprawa niz sciaganie simlocka , ale w 2g nie ma sie co przejmowac simlock sie sciagnie bo jest inny baseband wgrywany niz przy 3g.
29. Nie zawsze.
30. Tak jest :)

Jak cos pokrecilem to niech mnie ktos poprawi :)
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

*

Offline 8850

• *
  • 52
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 16, 2009, 18:41:05 »
31. Czy to prawda że ze wszystkich iphonów 3G pochodzących od Ery można bez problemu ściągnać simloki? Jak się to robi skoro są nowe wersje softu i modemu?
Najpiękniejszy tel. świata na zawsze - nokia 8850! Najlepszy tel. wszechczasów - Nokia 6310i. Najlepszy PDA - Iphone 3G/3GS. Nie zgadzasz się? Masz problem :)

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 16, 2009, 18:59:51 »
31. Czy to prawda że ze wszystkich iphonów 3G pochodzących od Ery można bez problemu ściągnać simloki? Jak się to robi skoro są nowe wersje softu i modemu?

Nie prawda. Oficjalnie era ściąga simlocki na sprzęt zakupiony bodajże po 21.01.09. Wcześniej zazwyczaj nie ma problemu chcoć zdarzają się wyjątki. Simlock ściąga się "sam" po podłączeniu iPhone'a do iTunes.

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 16, 2009, 22:52:54 »
No wlasnie , tylko pytanie jak?? Jak oni sobie radza z basebandem wiekszym niz 02.28.00 ?? Inni nie moga , a era to umie ??
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 16, 2009, 23:01:38 »
No wlasnie , tylko pytanie jak?? Jak oni sobie radza z basebandem wiekszym niz 02.28.00 ?? Inni nie moga , a era to umie ??

Nie radza sobie, simlocki sciaga Apple na podstawie numerow seryjnych ktore maja w bazie. Simlock po kazdym restore/update jest zakladany na nowo i sciagany podczas synchronizacji z iTunes, jezeli numer seryjny urzadzenia znajduje sie w bazie do zdjecia.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 17, 2009, 10:17:01 »
No czyli "wystarczy" zmienic nr. seryjny telefonu i po simlocku :P Tak jak z mac adresem hehehe :P

*

Offline pytam

• 37
  • Sprzęt: Nokia E51 + Iphone
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 21, 2009, 22:47:12 »
Słuchajcie a jak zmienić skórkę tudzież temat? Nie mogę znaleźć w dziale ustawienia.
HTC Universal -> Samsung i780 -> Toshiba G900 -> Iphone 2G

*

Offline wesyr87

• 317
  • Sprzęt: iPhone 4, Galaxy Note :)
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 21, 2009, 23:00:09 »
Oficjalnie się nie da,
trzeba zrobić Jailbrake'a i zainstalować z Cydii program o nazwie Winterboard i nastepnie także na cydii szukać tematów/skórek (np. Buff2) :)

*

Offline 8850

• *
  • 52
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 22, 2009, 09:26:55 »
Jak przekonać pracowników w salonie Erę aby ściągneli mi oficjalnie simlocka z iphone 3G kupionego w listopadzie 2008?
Dzwoniłem na info linię i zeznali że regulamin mówi że ściągają tylko z telefonów kupionych po końcu stycznia 2009.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 22, 2009, 10:14:09 »
Znalezc jakiegos uczynnego w salonie, ktory to zrobi.

*

Offline pytam

• 37
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 22, 2009, 17:09:59 »
Oficjalnie się nie da,
trzeba zrobić Jailbrake'a i zainstalować z Cydii program o nazwie Winterboard i nastepnie także na cydii szukać tematów/skórek (np. Buff2) :)
Okazało się, że w moim, zakupionym kilka dni temu Iphonie, już jest ta aplikacja. Tyle, że nie wiedziałem to o ten program chodzi. :-)

Mam problem - gdy jestem w AppStore i chce ściągnąć jakąś aplikację to pojawia się okienko z adresem email i polem do hasła. Tyle że... e-mail jest wpisany na stałe. Gdybym założył swoje konto w Itunes to jak wtedy je zmienić w Iphonie w AppStore? Czy da się to np. zrobić po podłączeniu do komputera i synchronizacji przez Itunes? (jak na razie na dwóch domowych komp. nie udało mi się zainstalowac Itunes :( )

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 22, 2009, 17:12:47 »
Ustawia sie kondo do iTMS takie do jakiego byles zalogowany podczas ostatniej synchronizacji z iT.

*

Offline 8850

• *
  • 52
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 23, 2009, 19:06:23 »
itunes 8.2 pl ściąga simlocki z iphone 3G z Ery GSM bez względu na datę zakupu!!!

Kupiłem iphone 3G który został sprzedany w salonie Ery 7 listopada 2008. Właściciel nie ściągał simlocka, a po jakimś czasie zrobił upgrade do softu 2.2.1 i do znienawidzonego basebandu 2.30.0 oczywiście bez ściągania nadal simlocka. W momencie kiedy dostałem go do łapy miał założonego simlocka. Włożyłem kartę plusgsm i podłączyłem do itunes a ten sam sciągnął mi simlocka pytając mnie czy to zrobić. Od teraz mogłem dzwonić gdzie chciałem. Potem wgrałem soft 3.0 i znów po raz kolejny itunes sam ściągnął mi simlocka po raz drugi pytajac czy zdjąć zabezpieczenia.

Bez chodzenia do salonu Ery i proszenia. Heeh zadzwoniłem zatem do salonu Ery do dwóch miast sprawdzając czy nadal mnie mają za łosia i z ciekawości spytałem czy mi ściągną simlocka z iphone 3g zakupionego w 2008. Odpowiedzieli że to kosztuje 500 PLN bo telefon został sprzedany przed 23 stycznia 2009. Jeśli bym przyszedł z nowo zakupionym telefonem ściągną mi za darmo tylko dopiszą mnie do bazy danych a potem użyję itunes do ściągnięcia. Podziękowałem grzecznie bo nie chciałem powiedzieć żeby mnie cmokneli w pompkę bo baza apple w podłączeniu do itunes już to robi ze wszystkimi telefonami Ery sprzedanymi przed magiczną datą.

Dlatego kupujcie iphone 3G z Ery jeśli nie chcecie czekać na redsnow i nie macie ochoty bawić się w hakerskie programowe ściąganie simlocka.

Rynsztokowy język [ajed]

*

Offline wesyr87

• 317
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 23, 2009, 19:14:33 »

Dlatego kupujcie iphone 3G z Ery jeśli nie chcecie czekać na redsnow i nie macie ochoty bawić się w hakerskie programowe ściąganie simlocka.

No to tylko pogratulować :)

A co do cytatu:

redsn0w już wyszedł "dawno" :]
a ultrasn0w czyli omijanie simlocka dziś :)
więc nie ma na co czekać ;)

*

Offline pytam

• 37
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 23, 2009, 19:50:48 »
Mam teraz taką sytuację:
- działające iTunes (niestety jeszcze nie na moim komp.),
- plik ipa również na tym komp.,
- Iphone podłączony i wykrywany przez iTunes.

Chciałbym wgrać program (plik ipa) z komputera do telefonu. Gdy w iTunes zaznaczam ten plik ipa i naciskam synchronizuj to wyskakuje mi okienko czy na pewno chce to zrobić bo wtedy wszystkie pliki w Iphonie zostaną zastąpione aplikacjami z iTunes (czy coś takiego)
Co mam zrobić żeby wgrać tą aplikację z komputera do telefonu?

p.s. iTunes jest w wersji 8.2. W iphonie mam wgraną aplikację miPatch....

Programy sie kupuje a nie kradnie. Instalacji ukradzonych programow nie pomozemy! (OleYek)

*

Offline wesyr87

• 317
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 23, 2009, 20:27:16 »
kluczową częścią Twojej wypowiedzi jest to, że masz zamiar wgrywać nielegalne oprogramowanie (może tą aplikacje co chcesz wgrać zdobyłeś w legalny sposób ale ...)...
A na tym forum o czymś takim się nie rozmawia...
Oraz także czytanie ze zrozumieniem "...istniejące programy i ich dane..."

*

Offline pytam

• 37
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 23, 2009, 21:29:06 »
Powolutku, istnieja rowniez darmowe aplikacje. Nigdzie nie napiealem ze to pirackie oprogramowanie. Jak bym bym zlosliwy to bym napisal zebys nie mierzyl innych swoja miara ;)
Chodzi mi o sama technike - czy da sie tak zrobic.

*

Offline wesyr87

• 317
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 23, 2009, 22:04:26 »
... W iphonie mam wgraną aplikację miPatch....

Tu napisałeś, że masz zamiar piracić ;) i nie mów, że ta "poprawka" tak na wszelki wypadek...

Odpowiedziałem Ci, zdaniem powyżej...

no ale cóż, rozwinę...synchronizując z tym itunesem który jest nieTwój, usuniesz programy które wgrałeś Twoim itunsem oraz ich dane np. savy z gier, a wgrasz ten co chcesz wgrać.

« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 26, 2009, 22:09:25 »
Siemanko wszystkim :)

Pytanie od totalnego nooba, przepraszam z gory jesli jest to cos oczywistego, ale przeszukuje forum jak i googluje po reszcie internetu i nie bardzo znajduje...

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=89003.0 - temat ten (poszczegolne posty) nie byl update'owany juz jakis czas i chcialem sie zapytac co sie zmienilo, czy jest to caly czas aktualne. Raczej nie, gdyz pisze tam ze najnowsza wersja firmware'u jest 1.4.. jesli dobrze to wyguglowalem (sprawdzam przez "Ustawienia->Ogólne->To urządzenie...->Wersja") to teraz wersja jest 3.0.1...
no i z tym rowniez sie laczy ta fajna aplikacja ktora chcialbym zeby dzialala, ale popatrzylem - http://download.ziphone.org/ tutaj i jest tylko dostepna dla firmware 2.2 --> czyli to znaczy ze juz sie przeterminowalo i raczej tego programu sie juz nie uzywa? ogolnie jesli temat jest przeterminowany to sugerowalbym cos z nim zrobic, odkleic albo zmodyfikowac posty...

kolejne pytanie, bo to bedzie juz moja druga proba jailbreakowania, pierwsza byla z miesiac temu, nie mam niestety za duzo czasu na to...
po tym jak juz wsio zjailbreak'owalem - chcialem zsynchronizowac telefon z iTunes i mi powrocilo do poprzedniego stanu (czyli przed jailbreak). czy po jailbreaku synchronizuje sie iphone'a jakos inaczej??

pzdr,
Dave

EDIT: aha, iphone jest 3G 8GB

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 26, 2009, 22:15:05 »
Tak FAQ jest nieaktualne jezeli chodzi o JB ze wzgledu na brak czasu. JB robisz redsn0wem, Jak zsynchronizujes zto iTunes Ci wrzuci wszystko co masz ustawione, zeby Ci wrzucal.

« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 27, 2009, 08:41:28 »
Dziekuje za szybka odpowiedz  :ok:

czyli jesli dobrze zrozumialem, po JB mozna bezproblemowo synchronizowac z iTunes i nic sie nie powinno wykrzaczyc?

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 27, 2009, 09:22:23 »
tak

*

Offline czajka

• 11
  • Sprzęt: HTC Touch HD-do eliminacji; aktualnie iPhone 3GS
« Odpowiedź #53 dnia: Wrzesień 06, 2009, 19:22:25 »
Witam. Podepnę się pod temat, bo jest bardzo adekwatny do mojej sytuacji :) Miałem Nokie z Symbianem, teraz mam HTC Touch HD z WM 6.1 i przymierzam się do 3GS. AM zastapię TomTomem, do braku radia FM się przyzwyczaję ale reszta jest mi potrzebna. Ta reszta to: zestaw słowników (Symbian miał ideał - Xlator, WM już gorzej - MDict) a Iphone?; program z prognozą pogody dla dowolnego miasta (musi być podana siła i kierunek wiatru); organizer z kalendarzem i zadaniami oraz możliwością synchronizacji z Thunderbirdem lub Sunbirdem. Pod WM kupiłem pakiet SPB Shell, SPB Weather i tym podobne, więc było ok. Zaczęła mnie jednak drażnić responsywność WM i fakt, że praktycznie każdy program ma inny wygląd. Iphone pod tym względem wydaje się wyglądać zupełnie inaczej. Stąd moje pytanie do użytkowników Iphona: są programy za niewielkie pieniądze rozwiewające moje obawy? Jest program do pisania odręcznego na ekranie czy jego konstrukcja wyklucza takie zastosowanie? Czy po "złamaniu" 3GS możliwe jest działanie programów w "tle"? Znacie link do instrukcji od 3GS po polsku?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #54 dnia: Wrzesień 06, 2009, 19:32:30 »
Na iP jest bardzo fajny WeDict, co do produktow mozilli to chyba nikt tego nie cwiczyl i nie mam pojecia, czy umie sie synchronizowac z nimi. Na pewno umie z outlookiem. DO pogody poza systemowa aplikacja masz cale stada innych, a kalendarz w iP jest calkiem niezly. Po oprogramowanie odsylam do iTunes i tam mozesz sobie przegladac, co jest na iPhone i ile kosztuje. Jest ponad 65tys. aplikacji, wiec na pewno znajdziesz cos dla siebie :)

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #55 dnia: Wrzesień 06, 2009, 20:28:09 »
Ja mam AccuWeather.Całkiem niezły.Wiatr też pokazuje.Podaje kierunek np. WNW czy jakoś tak i prędkośc w km/h.Oprócz tego ma ostrzeganie wibracjami.Dzieli warunki pogodowe na light,heavy i severe.Dobry radar pogodowy,wyświetla chmury burzowe na mapie Polski (i część terytoriów zagranicznych)-zaznaczając na niej Twoją pozycję,dzięki czemu wiesz jaka jest sytuacja.Program prognozuje pogodę na cały dzień z podziałem na godziny,a nawet na 15 dni z wyprzedzeniem.Jesli sytuacja jest skrajna uruchamia sie opcja Risk z wibracjami (ostrzeżenie,że masz zerknąć-dobrze działa przed burzami).Ogólnie na I-Phone'a jest sporo przydatnych programów.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2009, 20:31:17 wysłana przez Yoggi »
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline czajka

• 11
« Odpowiedź #56 dnia: Wrzesień 06, 2009, 22:11:40 »
Ok. Dzięki za odzew :ok: Przejrzałem wstępnie AppStore i faktycznie można dostać zawrotu głowy. Mimo to nadal potrzebuję wsparcia od "starych" użytkowników: jest jakaś aplikacja do edycji plików exela i worda? Jak sprawują się notatniki z pismem odręcznym? Jak z aplikacjami "w tle", mogą pracować? Jest dostępna elektroniczna wersja instrukcji do 3GS lub 3G? Muszę troche poczytać o "filozofii Apple" :wink:

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #57 dnia: Wrzesień 06, 2009, 22:40:33 »
Zacznij czytać forum.

Jak z aplikacjami "w tle", mogą pracować?
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=143605.0
Jest dostępna elektroniczna wersja instrukcji do 3GS lub 3G? Muszę troche poczytać o "filozofii Apple" :wink:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?board=190.0

*

Offline czajka

• 11
« Odpowiedź #58 dnia: Wrzesień 06, 2009, 23:44:36 »
I zostałem sprowadzony do parteru... :wink: Dzięki, o to chodziło :D

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
« Odpowiedź #59 dnia: Wrzesień 08, 2009, 13:40:01 »
jest jakaś aplikacja do edycji plików exela i worda?

Office ??

B)