Padł komputer z biblioteką i kontaktami telefonicznymi

• 7 Odpowiedzi
  • 3035 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Guideon

• 28
  • Sprzęt: Omnia i900, iPhone 3GS 32GB
Padł komputer z biblioteką i kontaktami telefonicznymi
« dnia: Grudzień 09, 2009, 20:01:34 »
Witam.
Mm mały problem. Padł mi komputer z całą zawartością do iphona, programy, muzyka, kontakty. Postawiłem nowy system i wyświetla się komunikat że iphon jest zsynchronizowany z inną biblioteką. Boję się włączyć aktualizację żeby nie stracić wszystkiego na iphonie i nie wyzerować go. Jestem nowym użytkownikiem iphona. Wcześniej Omnia i miałem kopie na kilku komputerach a iphon chce tylko z jednym. Może jakaś rada ??

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Padł komputer z biblioteką i kontaktami telefonicznymi
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 09, 2009, 20:52:59 »
Synchronizacja Ci wszystko usunie. Na przyszlosc nalezy robic kopie bezpieczenstwa...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Guideon

• 28
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 10, 2009, 21:21:35 »
Kopię bezpieczeństwa komputera ?
A jak będę chciał postawić komputer-system od nowa na czysto to po podłączeniu iphona nie przegra mi wszystkiego na komputer ??

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 10, 2009, 22:14:16 »
Nie, nie przegra, bo bedzie dla niego nowa biblioteka. Skad iPhone ma iby wiedziec ze postawiles od nowa system a nie, ze podlaczyles do innego komputera? Po to wlasnie iTunes oferuje mozliwosc zrobienie kopii zapasowej biblioteki. Poza tym programy np. outlook z ktorymi synchronizujesz notatki oraz kontakty tez posiadaja opcje robienia kopii wlasnie po to, ze jak i padnie komputer, zebys nie stracil wszystkiego.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 13, 2009, 16:06:41 »
Nie, nie przegra, bo bedzie dla niego nowa biblioteka. Skad iPhone ma iby wiedziec ze postawiles od nowa system a nie, ze podlaczyles do innego komputera? Po to wlasnie iTunes oferuje mozliwosc zrobienie kopii zapasowej biblioteki. Poza tym programy np. outlook z ktorymi synchronizujesz notatki oraz kontakty tez posiadaja opcje robienia kopii wlasnie po to, ze jak i padnie komputer, zebys nie stracil wszystkiego.
Outlook jest mądrzejszy od iTunes. Potrafi zrobić synchronizacje w drugą stronę... jak na pda mamy wszystko, a na pc nic.
Are you shpongled?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 13, 2009, 16:48:15 »
Tu nie chodzi o Outlooka, bo to nie outlook synchronizuje tylko iTunes pobiera dane z outlooka i umie to zrobic, ale z zalozenia nie ma mozliwosci zrobienia synchro biblioteki z iP do kompa. Kontakty i notatki oraz kalendarz mozna robic w dowolna...

*

Offline Guideon

• 28
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 16, 2009, 19:57:55 »
O.K. Czyli kontakty z IP zsynchronizują mi się z czystym komputerem. Ale jak na przyszłość zachować programy z komputera, dźwięki, filmy i muzykę aby podczas stawiania nowego systemu nic nie stracić ? Co zgrać i gdzie to później wgrać ??

Mam rozumieć że nikt tego nie wie ? Komputer nigdy nie padnie a Wy wszyscy żyjecie w błogim spokoju i nadziei że Was nie będzie to dotyczyć ? Nie interesują Was podstawowe problemy dotyczące iphona ??
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2009, 17:52:30 wysłana przez Guideon »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 18, 2009, 15:21:51 »
Wiemy, ale nie chce nam sie przeklejac helpa itunesa... Sam mozesz przeczytac wciskajac F1 ... A jak robic backup danych z komputera i outlooka to tez znajdziesz w odpowiednich helpach.