Z tego co pisze sprzedawca raczej wynika, że albo rzeczywiście się nie zna, albo coś kręci. Moim zdaniem gdyby było tak jak on pisze, telefon można spokojnie odratować. Wgrywając oryginalny soft. Z drugiej strony pisze, że telefon wisi na logu jabłka potem wchodzi w tryb Recovery. A przy moich doświadczeniach z IP4 nigdy nie mogłem wejść z trybu Recovery do DFU. Tylko i wyłącznie po normalnym restarcie telefonu i całej procedurze. Natomiast tak jak napisałem wyżej, jeżeli odpala się w Recovery i iTunes go widzi to powinien wgrać czysty soft normalnie. Też miałem takie akcje i zawsze wystarczyło wgranie czystego softu od Apple. Ogólnie w brew pozorom nie jest tak łatwo uwalić na stałe IP zwłaszcza przy nieudanym wgraniu softu.
Decyzja należy do ciebie, bo ryzyko jest zawsze. Zwłaszcza, że gość nie bardzo wie co i jak robił. Jeżeli jednak było by jak napisał to mogła by być okazja.
Trochę jeszcze zastanawia mnie to, że chce sprzedać telefon jako uszkodzony za niską cenę w stosunku do tego za ile go kupił. Bo nie chce mu się ściągnąć 420mb? Nawet jak mial by tego iPlusa w EDGE to nawet jak by mu się ściągało cały dzień to co ? Napewno nie miesiąc jak pisze
A to, że ma same pozytywy o niczym do końca jeszcze nie świadczy. Zawsze może po sprzedaży powiedzieć iż pisał, że telefon uszkodzony itd.. (czyt. brałeś na własną odpowiedzialność.)
Pozdrawiam
Czy jesli wyswietla się ikonka z kablem usb itd to może to byćtrwały brick ?
Raczej nie jest to trwały brick. Tylko uszkodzenie w sofcie zwłaszcza, że iT go wykrywa. I z reguły pomaga odtworzenie (granie czystego softa)