iPhone 3GS problem po zainstalowaniu 4.3.2

• 5 Odpowiedzi
  • 2476 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

iPhone 3GS problem po zainstalowaniu 4.3.2
« dnia: Maj 04, 2011, 11:46:16 »
Witam.

Mam iPhona 3GS jak go kupiłem miał wgrany soft 4.0.2 w czasach kiedy nie dało się zdjąć simlocka więc zrobiłem downgrade do 3.1.3 i simlock poszedł. Po ok pół roku stwierdziłem, że czas już na 4.x.x więc wgrałem soft 4.3.2 najpierw próbowałem go wgrać przez sn0wbreeze v2,6 ale nie poszedł bo wywalał błąd 1601 potem wgrywałem przez redsn0w 0.9.6rc14 i też się wywalał. Wnerwiony walnąłem ze 2 browary i w napływie nowej energii spróbowałem jeszcze raz. Uruchomiłem iREB 4.x-4.1-RC2 no i poszedł najpierw sn0wbreeze tyle że nie aktywował go a ja nie miałem karty z oranje więc wgrałem jeszcze raz przez redsn0w. Ku mojemu zdziwieniu jailbrake miałbyć untethered, a niestety telefon każdorazowo trzeba było włączać przy użyciu redsn0w. Dodam tylko, że simlock zdjęty ultrasn0w'em zainstalowanym z cydii.
Teraz problem i to duży.
Otóż telefon działał z jakąś godzinę(nawet pograłem w jakąś gerce co na 3.1.3 nie działała). Zablokowałem telefon i odłożyłem. po ok 1,5h wziąłem żeby znowu pograć a tu lipa. Tel offnięty. No to próbuję jak wcześniej uruchomić przez redsn0wa i kicha bo zatrzymuje się na "waiting for reboot" i dalej nie idzie. Próba odtworzenia ponownego softu przez wcześniej wspomniane metody zawsze kończą się tak samo Błąd 1601 (sn0wbreeze) lub "waiting for reboot"- redsn0w. Opcja z browarami też nie zadziałała. Ma ktoś jakieś pomysły?
EDIT:
Dodam tylko, że tel jest cały czas w trybie DFU
2 EDIT:
Z obserwacji wychodzi że iphone w chwili wyłączenia np. przy robieniu Restore nie jest w stanie się sam uruchomić( kiedy sią wyłącza słychać dźwięk systemowy odłączonego USB- nie słychać już włączonego)
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2011, 14:41:59 wysłana przez lokmen »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: iPhone 3GS problem po zainstalowaniu 4.3.2
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 04, 2011, 11:54:00 »
Zrob go w DFU restore z poziomu iTunes, bez zadnych dziwnych programow. Nastepnie zaktywuj go karta orange a pozniej zapodaj najnowszy redsn0w.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 04, 2011, 12:08:45 »
Witam.

Niestety on jest cały czas w trybie DFU i żadne restore nie działa nawet jak zapodaje oryginalny soft.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 04, 2011, 16:18:24 »
Niestety on jest cały czas w trybie DFU i żadne restore nie działa nawet jak zapodaje oryginalny soft.

Sprobuj na innym komputerze zapodac restore.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 04, 2011, 16:55:57 »
Jest postęp.
Nie wiem czy to przypadek czy jak ale zassałem stary soft 3.1.3 (pliki SHSH mam) i zacząłem robić restore. Co prawda nie poszło ale pojawiła się ikona jabłuszka z kabelkiem iT (zawsze to jakiś postęp) dodam że w tle odpalony był iREB. 3.1.3 się nie załadował wyskoczył błąd 1015.
Na chwilę obecną instaluje CF 4.3.2 i walczę dalej...

*

Offline luinek

• 1
  • Sprzęt: Telefon: iPhone 3GS 32GB Black | 4.2.1 JB
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 10, 2011, 17:07:15 »
ja przy powracaniu z 4.3.1/4.3.2 do 4.2.1 bo jest imho plynniejszy i lepszy zawsze tez dostaje 1015 error przy ok 75% paska Apple i po prostu zostawiam go w DFU Mode, wlaczam program do JB i po zrobieniu wszystko bez problemu wstaje.
Moze u Ciebie tez to pomoze?