Witam wszystkich forumowiczow (moj pierwszy post) i na dzien dobry mam mala lamiglowke
Kupilem na Ebay Iphona 3g z sim lockiem na siec o2. Dostalem w zestawie (od sprzedajacego) karte sim 3g PayAndGo i oczekujac na software odblokowujacy (aby wlozyc karte od mojego obecnego, kontraktowego operatora) korzystam z tej karty. Problem zaczal sie gdy chcialem skorzystac z Edge/3g. Wykupilem od O2 pakiet dajacy dostep do kazdego Wi-Fi/Web w systemie The Cloud i BT Open Zone (czyli nie ma problemu w centrum miasta) ale niestety nie udalo mi sie podlaczyc za pomoca sieci komorkowej.
Przy orginalnych ustawieniach (czyli tak jak tel byl ustawiony z simem Pay Monthly):
APN: mobile.o2.co.uk
Username: mobileweb
Password: password
po krotkiej chwili laczenia wita mnie komunikat
Could not activate cellular data network: You are not subscribed to a cellular data service a nastepnie standardowy komunikat Safari w sytulacji braku polaczenia.
przy ustawieniach:
APN: payandgo.o2.co.uk
User: payandgo
Pass: password
komunikat
The error was:"Operation could not be completed. (kCFErrorDomainCFNetwork error 302.)"Zadzwonilem na infolinie i dowiedzialem, ze sie PayandGo nie bedzie wspolpracowalo z Iphonem do czasu az O2 wprowadzi do swojej oferty ta taryfe.
Najlepsze jest to, ze gdy wyrazile zainteresowanie zakupem kontraktu na PayMonthly z nieograniczonym dostepem 3g, pan stwierdzil, ze nie moze mi zagwarantowac, ze uda mi sie to uruchomic na Iphonie, gdyz jedynym kontraktem, ktory to zapewnia jest ten, ktory sie dostaje przy zakupie Iphona

paranoja.
czy ktos moze mi powiedzic czy jest jakis sposob na uruchomienie chociaz GPRS w PayandGO?
Pozdrawiam.