Ilu nas jest (iPhone / iPod touch)

• 65 Odpowiedzi
  • 8882 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

remigiusz.b

Ilu nas jest (iPhone / iPod touch)
« dnia: Lipiec 09, 2008, 10:20:14 »
Witam! jestem cieka ilu jest użytkowników iPhone i iPod na forum PDAclub, no to startujemy ...

iPhone 8 Gb firmware 1.1.4
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2008, 11:59:46 wysłana przez Remek.B »

*

Dino_Zaurus

Odp: Ilu nas jest (iPhone / iPod)
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 09, 2008, 10:46:41 »
wystarczy zobaczyc kto pisze i udziela soie w tym dziale... :P

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 09, 2008, 10:49:43 »
Ja mam iPoda video 30GB od długiego czasu, ale nie używam go prawie - stoi w stacji dokującej i robi za odtwarzacz w sypialni. Cóż... od czasu zaopatrzenia się w PDA nie odczuwam już takiej potrzeby posiadania dodatkowego przenośnego odtwarzacza muzyki. Zwłaszcza tak upierdliwego (przepraszam miłośników tego gadżetu, jeśli poczują się urażeni) jak produkt Apple (niby fajny, ale "zwykłe" mp3 nichuchu, trzeba tylko przez apple'owskie oprogramowanie, a fe!).

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 09, 2008, 10:57:32 »
Ja mam iPoda video 30GB od długiego czasu, ale nie używam go prawie - stoi w stacji dokującej i robi za odtwarzacz w sypialni. Cóż... od czasu zaopatrzenia się w PDA nie odczuwam już takiej potrzeby posiadania dodatkowego przenośnego odtwarzacza muzyki. Zwłaszcza tak upierdliwego (przepraszam miłośników tego gadżetu, jeśli poczują się urażeni) jak produkt Apple (niby fajny, ale "zwykłe" mp3 nichuchu, trzeba tylko przez apple'owskie oprogramowanie, a fe!).

Cieszymy sie z Twojego iPoda, ale to nie jest ani iPhone ani iPod Touch a ten watek i dzial dotyczy tych dwoch modeli tylko, pisze bo za chwile sie odbudzi milion osob ktorzy posiadaja rozne iPody i zaczna sie tu wpisywac jak zwykle nie rozrozniajac odtwarzacza mp3 od PDA ...  :P
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

remigiusz.b

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 09, 2008, 10:59:55 »

LOL jestem zaskoczony! mógłbyś rozwinąć pojęcie "upierdliwość iPoda" ?

A w moim przypadku jest odwrotnie, przesiadłem się z PDA na iPhone :) może problemu nie odczuwam przez to że dużo wcześniej się miałem PowerBook'a Apple. Po miłym doświadczeniu z pracy z komputerem marki apple postanowiłem kupić iPhone'a, mimo wszystko na co dzień do pracy używam noki E61 a iPhone jako telefon prywatny i odtwarzacz mp3, zwłaszcza w pracy :)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 09, 2008, 11:22:11 »
A w moim przypadku jest odwrotnie, przesiadłem się z PDA na iPhone :)

Ale sie dzisiaj czepiam :) Czyli przesidles sie z PDA na PDA   :] Bo iPhone to tez PDA :)

iPhone idealnie nadaje sie do przegladania internetu .... czego nie mozna niestety powiedziec o PPC

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 09, 2008, 11:43:14 »

Cieszymy sie z Twojego iPoda, ale to nie jest ani iPhone ani iPod Touch a ten watek i dzial dotyczy tych dwoch modeli tylko, pisze bo za chwile sie odbudzi milion osob ktorzy posiadaja rozne iPody i zaczna sie tu wpisywac jak zwykle nie rozrozniajac odtwarzacza mp3 od PDA ...  :P

Z całym szacunkiem, ale gdzie jest napisane w pierwszym poście "touch"? Według mnie wątek dotyczy (jak tytuł i treść wskazuje) "iPhone i iPod". Jak mawiali starożytni Rosjanie - "correct me if I'm wrong"... i nie czepiaj się. ;)

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 09, 2008, 11:44:43 »
Remek edytuj tego posta bo to jakbys zapytal ile jest uzytkownikow komorek na forum... ja mam v3, N3310 w szafie , kilka erykow i Nokie 5319Xpress :P

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 09, 2008, 11:50:04 »

LOL jestem zaskoczony! mógłbyś rozwinąć pojęcie "upierdliwość iPoda" ?

Widzisz, to jest tak - każdy lubi to, z czym mu się działa łatwiej i do czego jest przyzwyczajony. Ja nigdy nie miałem apple'owskiego komputera, więc dla mnie upierdliwa jest sama koniczność doinstalowywania dodatkowego oprogramowania tylko po to, żeby móc sobie muzykę z płyt wrzucić na przenośny odtwarzacz. Poza tym nie jest on kompatybilny z niczym, choć wielu producentów robi przeróżne urządzenia (dodajmy - za spore pieniądze), aby ten popularny gadżet uczynić jeszcze popularniejszym, chętniej jeszcze kupowanym.

Oczywiście uważam (zresztą Ameryki nie odkrywam), że iPhone, zwłaszcza w wersji 3G to supergadżet, ale dla mnie wygodniejszy do pracy i zabawy, a wystarczająco gadżeciarski dla zaspokojenia mojego wewnętrznego snoba, jest Kaiser. Do tego dodajmy wifi, BT i inne rzeczy, z których na codzień korzystam, a których mój iPod nie ma...

A Ty, OleYek, się też go nie czepiaj - niby iPhone to też PDA, ale tak jakby "nie-pda". Wszyscy co chcieli zrozumieli, co Kolega miał na myśli. Niedobry dziś jesteś, oj niedobry - pewnie wina wahań ciśnienia - strzel se kawkę z ajerkoniakiem, to rewelacja na taką pogodę  :E

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 09, 2008, 11:57:21 »
dla kazdego cos dobrego, ja na przyklad moge sie w lokiec polizac a nie uzyje SE w pelni, bo mi w pudelku jak i na stronie nie ma softu do mac os :P ba...microsoft nie daje softu do maczkow do wm, wiec musisz kupowac :P

*

remigiusz.b

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 09, 2008, 12:02:33 »
dla kazdego cos dobrego, ja na przyklad moge sie w lokiec polizac a nie uzyje SE w pelni, bo mi w pudelku jak i na stronie nie ma softu do mac os :P ba...microsoft nie daje softu do maczkow do wm, wiec musisz kupowac :P

Do kokretnie ktorego modelu SE ? a sprawdzaleś programem iSync ?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2008, 12:08:53 wysłana przez Remek.B »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
Odp: Ilu nas jest (iPhone / iPod touch)
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 09, 2008, 12:03:55 »
Z całym szacunkiem, ale gdzie jest napisane w pierwszym poście "touch"? Według mnie wątek dotyczy (jak tytuł i treść wskazuje) "iPhone i iPod". Jak mawiali starożytni Rosjanie - "correct me if I'm wrong"... i nie czepiaj się. ;)

Wystarczy przeczytac tytul dzialu w ktorym piszemy, oraz jego opis, zeby wiedziec [trzcionk mode on] co autor mial na mysli [trzcionk mode off]  :grin:

A Ty, OleYek, się też go nie czepiaj - niby iPhone to też PDA, ale tak jakby "nie-pda". Wszyscy co chcieli zrozumieli, co Kolega miał na myśli. Niedobry dziś jesteś, oj niedobry - pewnie wina wahań ciśnienia - strzel se kawkę z ajerkoniakiem, to rewelacja na taką pogodę  :E

Pilem, kawke i nie pomaga, ajerkoniaku nie mam juz (wypilem wczesniej - bez kawki)  :E

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 09, 2008, 12:04:55 »
to jest dodatkowy program :P :P isync nie zrobi wszystkiego, tzn playlisty, okladek :P
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2008, 12:08:25 wysłana przez lucass »

*

remigiusz.b

« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 09, 2008, 22:01:18 »
to jest dodatkowy program :P :P isync nie zrobi wszystkiego, tzn playlisty, okladek :P

Masz racje, firma Apple poszła tylko w swoje produkty (iPhone, Ipod, Ipod touch itd) a wsparcie dla produktów innych marek typu SE, Nokia, PDA i inne jest bardzo ubogie :(

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 10, 2008, 10:06:02 »
mi to nie przeszkadza , bo korzystam w wiekszosci z produktow apple :P gdzie sie da.... ale to nie apple dalo czadu tylko te inne firmy nie widza ze istnije taki twor jak mac os x.... dlaczego od zawsze w palmach z palm os jest plyta do mac-a ?

*

remigiusz.b

« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 16, 2008, 11:01:41 »
fakt :)

*

Offline Ganwilk

• **
  • 122
  • http://jakieautko.eu/
  • Sprzęt: Iphone 3g 8gb
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 22, 2008, 10:51:47 »
Dobra to ja wrócę do tematu i powiem że mam Ipod Toucha 8gb

*

Offline cin2000

• 509
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 24, 2008, 09:20:43 »
iP8 (lezy gdzies w Alpach) :E iP16 i iP8 aktualnie :)
daaaawno nic nie pisalem, bo od kiedy kupilem Garmina do navi i iP do dzwonienia, to nie mam o czym pisac :)
ale korzystam z forum dosc czesto, wiec pozdro dla wszystkich piszacych  :ok:
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 25, 2008, 16:06:29 »
iPod touch 8GB firmware na razie 1.1.4 ale swiezo kupiony to sie wkrotce zmieni :) (da sie tu polskie litery uzyskac?)

EDIT: FW już 2.0 choć na razie jeszcze bez JB
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2008, 15:16:53 wysłana przez revanmj »
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 25, 2008, 16:11:29 »
dodaj sobie repo myapple.pl tam masz polska lokalizacje , klawiaturke itp...w 2.0 juz jest pl standardowo zaimpletowany

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 25, 2008, 16:30:46 »
już doszedłem, wystarczy przytrzymać dłużej daną literę (np. a) i pojawi się wybór między a i ą. Teraz się za jailbreak biorę   B)
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

Offline ratuszfly

• 22
  • Sprzęt: iphone, nokia 5800
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 28, 2008, 03:47:57 »
ja mam iphona 8GB ale nie wiem jak długo - nawalił mi klawisz home. Jezeli go sprzedam to przypuszczam ze kolejnym telefonem bedzie również iphone i chyba nie koniecznie 3g - za drogi (przynajmniej na razie) a dla mnie nie wnosi jakiś rewelacyjnych rozwiązań.
Pozdrawiam Iphonowców

*

Offline nadro

• 43
    • Francuska firma placaca za przbywanie przed kompem
  • Sprzęt: Wizard
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 19, 2008, 09:20:29 »
To ja również wrócę do tematu!
Dołączyłem wczoraj to cudownie zachwyconych i bajecznie rozanielonych posiadaczy iPhone'a 2G 8Gb  :E
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656 - stronka dzieki ktorej mam kase na akcesoria do wizarda! :)
instalujesz programik, rejestrujesz sie, kasa naliczana za czas kiedy masz laczony program :)

*

Offline maniek15

• **
  • 132
    • BugMeNot
  • Sprzęt: T|X , 6630 , iPod Touch 2g 16GB , i760
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 19, 2008, 20:08:51 »
ja od tygodnia mam Toucha 16 GB , swietny sprzet :)

*

Offline BabyBoy

• **
  • 208
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 11, 2008, 11:58:29 »
Ja mam od dzisiaj iPhone 16GB :) na razie jestem zadowolony :)

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 11, 2008, 12:17:47 »
Witam na pokładzie - Iphone 3G 8GB z Ery, soft 2.0.2

Żeby nie było, że zdradziłem WM - mam również Touch Pro

*

Offline wesyr87

• 317
  • Sprzęt: iPhone 4, Galaxy Note :)
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 11, 2008, 13:40:25 »
iPhone 3G 16GB z orange :)

na razie bardzo zadowolony ;) zobaczymy jak to dalej będzie :d

*

Offline tab0reqq

• 333
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 12, 2008, 03:25:52 »
Zadowolony iPhone 2G user z softem 2.0.2 - jailbroken  :mrgreen:
Toshiba e300 | HP 1930 | Palm  TT | Palm Vx | HP 3970 | HP rx3715 | HP 1940 | HP 4150 | x51v | m515 | iP 2G | Tytn | e650 | SE M600i | e51 | i900 omnia | iP 3G 8/16GB | e51 | bb8300 | bb 8520 | bb8900 | e71 | i5700 Spica | bb 9700 | Desire

*

Offline -=|[AsB]|=-

• **
  • 140
  • Sprzęt: IPUNK:P 6340 , IPHONE 3G BLACK:P
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 12, 2008, 15:18:11 »
Byl PPC a teraz jest IPHONE 3g 16gb Czarny Orange i powiem wymiata  :grin: :proud:

*

Offline kiler129

• 613
  • [Loading .....]
    • REGULAMIN FORUM !!!!
  • Sprzęt: SIMPAD SL4, k750i, iPhone 3Gs 32GB iOS 4
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 17, 2008, 16:56:43 »
Macie kolejnego zwerbowanego :)
Czarny 8GB z ery  :ok:
Jestem jaki jestem i sie tego nie wstydze ;]