Bzdury piszecie z tym szpanem i trendem. W dużych miastach ludzie mają większą siłę nabywczą stąd więcej tych urządzeń na ulicach.
Z innej strony napiszę tak - iPhone kupuje też dużo ludzi którzy sparzyli się już na PPC z windowsem - przepraszam ale nie da się tego używać jako normalnego telefonu. A to nie działa active sync, albo się zawisza, a to zamula się, duży lag dodzwaniania się, echo, problemy z modułem gsm, wifi, błędy zapisu na karcie, długi restart, przestaje działać smartdial, zawsze za wolny procesor i za mało pamięci... itp... Lista problemów jest ogromna i wynika ze złej konstrukcji systemu.
Ja obecnie pozbyłem się tego szajsu spod znaku WM bo miałem już dość tego że po pięknym skonfigurowaniu sobie paru dodatków i ustawień, nagle przestaje działać coś i lekarstwem jest tylko HR. Miałem PPC z WM ponad rok i co chwilę trafiał się jakiś zonk z systemem. Wróciłem do zwykłego telefonu który chociaż tą jedną funkcję realizuje znakomicie.
Mam nadzieję że iPhone sprawdza się dobrze jako telefon, organizer i player, bo czegoś takiego właśnie mi potrzeba.