FAQ iPhone - dyskusja...

• 67 Odpowiedzi
  • 15677 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: FAQ iPhone - dyskusja...
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 30, 2008, 12:30:22 »
Jak tak obserwuje ludzi w Wawie to co raz wiecej ma iPhona. Jednak dwóch których znam stwierdziło, że im tylko służy do słuchania muzyki i ogladania teledysków... hehe
ALe tylko patrzeć jak forum się rozkręci

Rozkrecie sie :) Coraz wiecej tego trafia do kraju z importu :)
A co do muzyki, jako iPod jest rewelka nie da sie ukryc a i obsluga YouTube tez jest niezla :) Fajnie sie lezy np. w lozku i oglada YT :)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 30, 2008, 13:54:13 »
Wawa akurat to miasto w którym trend obojętnie jaki by był zawsze będzie trendem - jeśli podobną kampanię reklamową zrobiłoby HTC ze swoim touchem - jestem przekonany, że efekt byłby podobny.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 30, 2008, 13:59:02 »
Moze dlatego, ze w Warszawie jest wieksze parcie na to, zeby byc "trendy" i zeby przyszpanowac, nie wazne czy to nam sie przyda czy nie :) Chociaz tak na prawde tak jest wszedzie :)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 30, 2008, 16:37:47 »
Moze dlatego, ze w Warszawie jest wieksze parcie na to, zeby byc "trendy" i zeby przyszpanowac, nie wazne czy to nam sie przyda czy nie :) Chociaz tak na prawde tak jest wszedzie :)

raczej zjawisko występuje wszędzie, tylko że w innych miastach nie jest tak mocno zakorzenione jak w Wawie...

« Odpowiedź #34 dnia: Luty 16, 2008, 23:12:18 »
Bzdury piszecie z tym szpanem i trendem. W dużych miastach ludzie mają większą siłę nabywczą stąd więcej tych urządzeń na ulicach.

Z innej strony napiszę tak - iPhone kupuje też dużo ludzi którzy sparzyli się już na PPC z windowsem - przepraszam ale nie da się tego używać jako normalnego telefonu. A to nie działa active sync, albo się zawisza, a to zamula się, duży lag dodzwaniania się, echo, problemy z modułem gsm, wifi, błędy zapisu na karcie, długi restart, przestaje działać smartdial, zawsze za wolny procesor i za mało pamięci... itp... Lista problemów jest ogromna i wynika ze złej konstrukcji systemu.

Ja obecnie pozbyłem się tego szajsu spod znaku WM bo miałem już dość tego że po pięknym skonfigurowaniu sobie paru dodatków i ustawień, nagle przestaje działać coś i lekarstwem jest tylko HR. Miałem PPC z WM ponad rok i co chwilę trafiał się jakiś zonk z systemem. Wróciłem do zwykłego telefonu który chociaż tą jedną funkcję realizuje znakomicie.

Mam nadzieję że iPhone sprawdza się dobrze jako telefon, organizer i player, bo czegoś takiego właśnie mi potrzeba.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 16, 2008, 23:18:30 »
Kolejny, który zauważył że WM+telefon = g*wno. Tylko dlaczego zarówno producenci jak i microsoft tego nie potrafią zauważyć?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 18, 2008, 13:48:22 »
Kolejny, który zauważył że WM+telefon = g*wno. Tylko dlaczego zarówno producenci jak i microsoft tego nie potrafią zauważyć?

dlaczego? bo na tym zarabiają. I to grube pieniądze.

*

Offline bazi22

• 913
  • Sprzęt: Navroad NR411 | iPhone 3GS 16GB
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 18, 2008, 18:21:34 »
Tylko dlaczego zarówno producenci jak i microsoft tego nie potrafią zauważyć?

Może dlatego, że są użytkownicy którzy tego nie widzą :)

Wracając do iPhona - jak dla mnie połączenie iPoda z telefonem (wg. Apple po kolei: iPod, iPod z wideo, iPod Touch - dochodzi www i iPhone) to dopiero badziew, zwłaszcza bez możliwości legalnego pisania aplikacji na to "cudo", w związku z tym jakoś doczekać się na uzupełnienie jego braków.

iPhone to idealne urządzenie multimedialne dla użytkowników prywatnych, w firmach się nie przyjmie. A tu kasę zbiera Blackberry oraz Microsoft.
Bartek Chyba :: bazi22
Dell X30=>HTC Wizard=>HTC Hermes=>iPhone 3GS

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 18, 2008, 19:56:03 »
to wolisz nosić kilka urządzeń? Ja musiałbym przynajmniej telefon, odtwarzacz mp3, organizer. A po co. Jadąc busem i tak jakość słuchania jest zagłuszana przez tego "cichego" solarisa, telefon można połączyć z orgnizerem i jest w jednym.

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #39 dnia: Luty 18, 2008, 21:15:16 »
to wolisz nosić kilka urządzeń? Ja musiałbym przynajmniej telefon, odtwarzacz mp3, organizer. A po co. Jadąc busem i tak jakość słuchania jest zagłuszana przez tego "cichego" solarisa, telefon można połączyć z orgnizerem i jest w jednym.

Nie - noszę tylko swoje MDA Vario - mam telefon, organizer i mp3 w jednym - i jakoś nie napotykam na te osławione zawieszenia. Nawet nadejście połączenia podczas nawigacji nie powoduje zwisu.

Gdybym miał iPhona właśnie, to musiałbym do kompletu nosić jakiegoś PDA, żeby móc przeglądać pliki Worda i Excela, które dostaję w załącznikach oraz mieć nawigację. Nie wspominając, że z oryginalnym iPhone nie mógłbym używać słuchawek stereo na BT przy przyzwoitej jakości dźwięku. Fakt może iPhone z firmware xx.xx będzie do czegoś nadawał, poza rozrywką. Na chwilę obecną jak bym miał kupić coś by Apple to najszybciej byłby albo zwykły iPod, albo iPod Touch

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 18, 2008, 21:26:40 »
Ale o co darcie kotow? Sa ludzie ktorzy nigdy nie kupia iPhone i sa ludzie ktorzy nigdy nie kupia PPC wiec o co chodzi?

Przeciez iPhone i PPC nie sa targetowane dla tej samej grupy odbiorcow...

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #41 dnia: Luty 18, 2008, 22:04:18 »
Ale o co darcie kotow? Sa ludzie ktorzy nigdy nie kupia iPhone i sa ludzie ktorzy nigdy nie kupia PPC wiec o co chodzi?

Przeciez iPhone i PPC nie sa targetowane dla tej samej grupy odbiorcow...

oczywiście. w tej chwili, jednak przypuszczam, że wraz z rozwojem softu oraz hardwaru iPhone'a to się zmieni.,

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #42 dnia: Luty 19, 2008, 08:18:27 »
Ja go nie kupiłem ze względu na
- brak softu dodatkowego,
- tylko klawiature ekranową (preferuje tylko WM z QWERTY, może to tylko przyzwyczajenie)

Jeśli ruszy soft, to jestem skłonny przesiasc sie z Hermesa na Iphona tym bardziej że na rynku nie ma nic ciekawego (kaiser, co dodali gps, a m800 padaka)...
a że mam ogromną chęć na coś zmienic myśle o iphonie bo to "troche" coś innego:)
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 19, 2008, 09:19:09 »
Ja go nie kupiłem ze względu na
- brak softu dodatkowego,

Tego akurat jest sporo :)

- tylko klawiature ekranową (preferuje tylko WM z QWERTY, może to tylko przyzwyczajenie)

A to sie akurat nie zmieni, ale wygodnie sie na niej nawet pisze :)

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #44 dnia: Luty 19, 2008, 09:46:24 »
ale patrzac co jest na WM, trzeba bedzie troche poczekać aż sie ta platforma rozwinie...
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #45 dnia: Luty 19, 2008, 12:19:11 »
ale patrzac co jest na WM, trzeba bedzie troche poczekać aż sie ta platforma rozwinie...

Wiesz... WM (WinCE) to juz tak z 10 lat istnieje... a iPhone niecaly rok wiec nie ma nawet co porównywac... Do tego jeszcze nie wyszlo oficjalne SDK na iPhone.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #46 dnia: Luty 19, 2008, 12:28:43 »
10 lat? Pegasus, aka Windows CE 1.0 powstał w 1994, w 96 poszedł do sklepów :P Trochę więcej niż 10 już  :P

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #47 dnia: Luty 19, 2008, 12:47:40 »
10 lat? Pegasus, aka Windows CE 1.0 powstał w 1994, w 96 poszedł do sklepów :P Trochę więcej niż 10 już  :P

No to tym bardziej, nie ma na co narzekać :)

*

Offline Piasecznik

• **
  • 123
  • Sprzęt: iPhone 3GS, Omnia II, wczesniej Kaiser i Wizard, Palm...
« Odpowiedź #48 dnia: Luty 24, 2008, 18:03:37 »
A wracając dotematu dyskusji o FAQ - miałem niezłego skróta jak po przejechaniu 1.1.2OTB>1.1.3>ZiPhone 2.4 przestał mi działać GPRS/EDGE i WiFi
Okazuje się że nie należy odtwarzać ustawień starego telefonu jak to sugeruje iTunes.
Trzeba wybrać Konfiguruj nowy iPhone.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #49 dnia: Luty 24, 2008, 18:40:44 »
A wracając dotematu dyskusji o FAQ - miałem niezłego skróta jak po przejechaniu 1.1.2OTB>1.1.3>ZiPhone 2.4 przestał mi działać GPRS/EDGE i WiFi
Okazuje się że nie należy odtwarzać ustawień starego telefonu jak to sugeruje iTunes.
Trzeba wybrać Konfiguruj nowy iPhone.

Mowisz o przywroceniu Backupu ?

« Odpowiedź #50 dnia: Marzec 02, 2008, 19:20:39 »
Cytat: OleYek
Posiadając BL w wersji 3.9 można bez problemu ściągnąć SIMLOCKA, BL w wersji 4.6 już to uniemożliwia.

Już dawno nieaktualne  :)
Napisane: Marzec 02, 2008, 19:16:20
Cytat: OleYek
Posiadając BL w wersji 3.9 można bez problemu ściągnąć SIMLOCKA, BL w wersji 4.6 już to uniemożliwia.
(ten zapis widnieje w FAQ)
Już dawno nieaktualne  :)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #51 dnia: Marzec 02, 2008, 20:26:36 »
A calkiem mozliwe ze jakis babol gdzies zostal :)

Juz poprawione :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2008, 20:31:39 wysłana przez OleYek »

*

Offline dany

• 25
« Odpowiedź #52 dnia: Marzec 05, 2008, 00:32:58 »
Gdybym miał iPhona właśnie, to musiałbym do kompletu nosić jakiegoś PDA, żeby móc przeglądać pliki Worda i Excela, które dostaję w załącznikach ....

Przecież iPhone umożliwia przeglądanie załączników Word i Excel, oczywiście tez PDF

Fakt może iPhone z firmware xx.xx będzie do czegoś nadawał, poza rozrywką.

Fakt, nie jest to telefon stricte biznesowy, bardziej gadżet, ale każdy znajdzie sobie w nim coś fajnego, ja np. jestem bardzo zadowolony z przeglądraki WWW, nareszce  mogę bezproblemowo np. puścić przelew z mBanku :) oraz dośc wygodnie posurfować sobie w łóżeczku przed zaśnięciem. Możliwośc oglądania YouTube też miły dodatek.

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #53 dnia: Marzec 05, 2008, 17:33:59 »
Przecież iPhone umożliwia przeglądanie załączników Word i Excel, oczywiście tez PDF

A umożliwia ich edycję ?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #54 dnia: Marzec 05, 2008, 19:44:26 »
Edytowac nie mozna na ta chwile.

« Odpowiedź #55 dnia: Marzec 20, 2008, 23:34:19 »
iPhone mam od paru godzin i bawię się nim zastanawiając się czy może on zastąpić telefon z Windows Mobile do celów biznesowych. Na razie wypunktuję listę uwag i byłbym wdzięczny za podpowiedzi. FAQ przejrzałem jednym okiem więc z góry przepraszam jeśli będę pytał o coś co się tam znajduje. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i postaram się uzupełniać ten tekst co mam nadzieję pomoże zarówno mi jak i innym użytkownikom.

1. Sprawa podstawowa czyli sam hardware.

Bardzo ładny wyraźny ekran o dużej rozdzielczości i przekątnej. Samo urządzenie bardzo płaskie i stosunkowo nieduże jak na tę wielkość ekranu. Wysoka jakość wykonania.
Ekran dotykowy obsługiwany najwygodniejszym i najbardziej podręcznym wskaźnikiem czyli palcem.
Brak rysika i brak możliwości obsługi ekranu rysikiem w celu zwiększenia precyzji ponieważ ekran reaguje na palec (czyżby na ciepło? a co w minus 10?) a nie reaguje na przedmioty martwe.

Brak możliwości rozszerzenia pamięci ale ponieważ jest wbudowany nośnik o dużej pojemności (8 lub 16GB) nie ma to istotnego znaczenia.

Wbudowane WiFi, BT i GPRS/EDGE. Brak szybszej transmisji danych co w wypadku tego urządzenia jest sporym minusem ponieważ urządzenie w celu wykonania przynajmniej połowy wykonywanych operacji wymaga dostępu do Internetu.

Brak odbiornika GPS. Wbudowane oprogramowanie usiłuje naśladować GPS najprawdopodobniej za pomocą triangulacji stacji bazowych operatora (BTS). Jeśli to jest ta metoda to jest ona do przyjęcia z miastach ale tam gdzie stacje są bardzo oddalone będzie obarczona dużym błędem.

2. System operacyjny

Bardzo przyjazny i estetyczny interfejs użytkownika. System oparty (chyba?) na bazie jakiejś dystrybucji Unixa. Nie wiem czy system jest wielozadaniowy jak Windows Mobile czy też jedno zadaniowy jak Palm OS. Innymi słowy brak info czy można ściągać pocztę w tle przeglądając www i brak tez info czy można ściągać pliki w trakcie prowadzenia rozmowy (ale spodziewam się że nie bo nie ma tu HSDPA). Ponieważ system jest mocno niestandardowy ilość aplikacji jest obecnie dość ograniczona a ilość wysokiej jakości aplikacji komercyjnych jest (chyba?) znikoma.

Absolutnie rewelacyjnie pomyślana wirtualna klawiatura bardzo łatwa w obsłudze ze stosunkowo dużymi wyraźnymi literami i po wgraniu spolszczenia z obsługa polskich znaków. Bardzo dobry system edycji tekstu za pomocą powiększania jego fragmentów w celu ustawienia kursora w celu edycji tekstu. Rewelacyjnie rozwiązana możliwość powiększania i pomniejszania tekstu i zdjęć w aplikacjach w celu ich przeglądania.

Bardzo proste i czytelne ale jednocześnie bardzo okrojone aplikacje w dostarczanej przez producenta wersji systemu. Oprócz jednej jedynej świetnie zrobionej przeglądarki internetowej mają się nijak do możliwości systemu Windows Mobile dostarczanej przez jego producenta.

3. Lokalizacja/spolszczenie
Nie jest wbudowane. Trzeba trochę pokombinować ale daje się spolszczyć w niedługim czasie. Dostępne spolszczenie (a może jest ich kilka?) jest średniej jakości. Nie wszystkie menu i komunikaty systemowe są spolszczone co nie przeszkadza jednak specjalnie w ich użytkowaniu nawet osobie bez znajomości angielskiego. Istnieje obsługa polskich liter wprowadzanych z jedynego sposobu wprowadzania pisma czyli z wirtualnej klawiatury.

--- Komunikacja ---

4. Klient poczty elektronicznej
Jest. Schludny i przyjazny.
Obsługuje więcej niż jedno konto e-mail. Posiada obsługę IMAP i Exchange. Obsługi Push Mail nie stwierdzono
Obsługuje załączniki doc, xls i pdf. Przesłane proste pliki wyświetliły się bez problemu z polskimi literami. Brak możliwości edycji przesłanych dokumentów.

5. Przeglądarka internetowa
Jest. Nazywa się Safari czyli chyba tak jak na Mac OS. Jest o niebo lepsza niż przeglądarki dla Windows Mobile. Dużo więcej i wyraźniej widać
Obsługuje połączenia szyfrowane
Obsługuje zakładki
Podobno bez problemu obsługuje strony bankowe. Zalogowałem się bez problemu do Multibanku, mBanku i Inteligo. Przelewów nie robiłem ale ktoś opisywał że bez problemu zrobił go z mBanku.
Brak danych co obsługą Javy na niektórych stronach www
Brak danych czy obsługuje Flash

7. Klient telefoniczny.
Jest. Ma bardzo ładny Dial Pad umożliwiający wybieranie numerów i zintegrowaną obsługę kontaktów. Obsługa kontaktów pozostawia wiele do życzenia stosunku do Windows Mobile. Standardowo nie wyświetla danych dzwoniącego z książki kontaktowej co jest bardzo poważnych błędem. Trzeba dograć poprawkę usuwająca ten problem. Brak możliwości wysłania kontaktu mailem lub SMSem. Istnieje możliwość przydzielenia indywidualnych dzwonków do danych kontaktów.

8. Klient SMS
Jest. W stosunku do Windows Mobile jest okrutnie prosty. Nie wyświetla kontaktów z książki adresowej przy otrzymywaniu wiadomości co jest bardzo poważnym błędem. Jest dostępna poprawka usuwająca ten problem.

9. Klient MMS.
Brak. Osobiście prawie żadnych nie wysyłam ale są tacy którzy to robią.
Jest dostępny klient MMS do dogrania ale bez obsługi języka polskiego jeśli się nie mylę

--- PIM czyli zarządzanie informacją osobistą ---

10. Kontakty są wbudowane w aplikację telefoniczną i są okrutnie proste. Brak możliwości dodawania kategorii, wygodnego sortowania, itp. Podobno się synchronizują z MS Outlook przez dołączone oprogramowanie systemowe

11. Kalendarz jest szalenie prosty i podobno synchronizuje się z MS Outlook za pomocą oprogramowania systemowego

12. Zadania. Brak aplikacji do ich obsługi

13. Notatki. Okrutnie prosta aplikacja do ich obsługi. Brak możliwości dołączania załączników. Brak synchronizacji z MS Outlook

--- Aplikacje biurowe  oraz zarządzanie plikami ----

14. Menedżer plików. Brak. Można dograć.
15. Edytor tekstu. Brak
16. Arkusz kalkulacyjny. Brak
17. Przeglądarka prezentacji. Brak
Być może istnieją aplikacje firm trzecich dla punktów 15-17 ale takowych nie stwierdziłem
18. Przeglądarka PDF. Brak. Można dograć.
19. Kalkulator. Jest. Można też dograć kalkulatory naukowe

--- VoIP i instant messaging ---

17. Skype, Google Talk. Nie stwierdzono występowania
18. Gadu-Gadu, ICQ. Windows Messenger. Istnieje wersja GG którą można dograć, ICQ i Windows Messenger nie stwierdzono

--- Multimedia ---

19. Aparat cyfrowy. Jest. Robi zdjęcia. Nie sprawdzałem czy robi wideo

20. Dyktafon. Nie stwierdzono występowania ale możliwości techniczne są bo mikrofon i głośnik ma

21. Odtwarzacz multimedialny.
Jest iTunes. Ponieważ iPhone to skrzyżowanie iPoda z telefonem to zapewne ten element działa dobrze choć nigdy nie miałem z iPodami do czynienia. Nie wiem czy odtwarza pliki wideo

22. Online Player czyli YouTube
Jest zintegrowany z systemem i można odtwarzać nim muzykę i wideo pod warunkiem dostępu do Internetu przez WiFi lub taniego dostępu do Internetu za pomocą operatora GSM

--- Mapy i GPS ---

23. Są wbudowane Google Earth i Google Maps które ściągają informację online z Internetu. W związku z brakiem wbudowanego odbiornika GPS nie działa żadne inne oprogramowanie mapowe. Ponieważ urządzenie posiada moduł BT umożliwia teoretycznie podłączenie odbiornika GPS i wgranie map ale to pewnie w dalszej przyszłości.
Brak odpowiedników oprogramowania AutoMapa, iGo czy TomTom na tę platformę.

--- Inne ---

24. Globalna wyszukiwarka informacji na urządzeniu. Nie stwierdzono.

25. Udostępnianie połączenia internetowego. Nie stwierdzono

26. Kopia zapasowa danych. Nie stwierdzono

27. Instalator aplikacji. Wygodny instalator pobierający listę aplikacji ze wskazanych repozytoriów (serwerów) znajdujących się w Internecie. Nie stwierdzono możliwości lokalnego instalowania aplikacji przez synchronizację z komputerem lub przez dostarczenie ich mailem.

28. Dekompresor archiwów ZIP. Nie stwierdzono występowania.

--- Podsumowanie ---

Na dzień dzisiejszy (marzec 2008) urządzenie nie jest w stanie zastąpić telefonu z Windows Mobile do zastosowań biznesowych bez daleko idących modyfikacji (o ile takowe są w ogóle możliwe) chociaż posiada bardzo duży potencjał dobrze rokujący na przyszłość.

W chwili obecnej przypomina mi to trochę porównywanie platform Windows i Linuks na komputerach stacjonarnych. Chociaż Linuks jest rzekomo stabilniejszy i mniej wymagający sprzętowo to trzeba poświęcić zbyt dużo czasu aby mógł robić to samo co Windows po wyjęciu z pudełka w związku z czym pozostaje platformą dla informatyków pasjonatów.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #56 dnia: Marzec 20, 2008, 23:49:30 »
Przeczytalem i generalnie nie chce mi sie odpowiadac szczegolowo. generalnie z wiekszoscia sie nie zgadzam, bo wszystko czego Ci brakuje albo twierdzisz, ze nie ma - jest (chodzi o software) Poza tym jak juz piszesz taki elaborat, to stwierdzenia "podobno dziala", "podobno jest" to albo sprawdz czy Ci dziala, albo pomin to...

Generalnie nie ma na co odpowiadac bo znie zadales zadnych pytan a jezeli mialaby to byc recenzja, to na bardzo niskim poziomie...

Jezeli chodzi o spolszczenie, niekojazenie z ksiazka i inne takie rzeczy, to jakbys FAQ oraz watek "co zarto zainstalowac.." przeczytal wiecej niz jednym okiem to zapewne nie mialbys takich problemow ...

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #57 dnia: Marzec 20, 2008, 23:53:58 »
mms doinstalowac, kojarzenie z ksiazka doinstalowac cos robi ten telefon odrazu :?:  :wink:

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #58 dnia: Marzec 20, 2008, 23:55:19 »
mms doinstalowac, kojarzenie z ksiazka doinstalowac cos robi ten telefon odrazu :?:  :wink:

Oczywiscie, ze kojarzy... pod warunkiem, ze uzywasz amerykanskiego zapisu numerow w koncu kupiony w USA ...

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #59 dnia: Marzec 20, 2008, 23:57:16 »
przypomina mi to artykul z Mobility albo artykul ktory ktos popelnil o Macbooku nie majac pojecia o Mac OS X.... no ale chwala ze komus sie chcialo, tyle ze jak juz stwierdzilismy nie ma co porownywac iphona z windows mobile, co oznacza stwierdzenie ze system jest niestatndardowy? bo jakos nie moge tego ogarnac? i okrojone aplikacje??? a spolszczenia WM to co? samo sie instaluje i wolne od bledow? i za darmo pewnie ? itunes? no mozna to tak nazwac :P o Igo juz pisalismy w tym dziale , tak samo jak i odbiornikach...nie na BT ale na wifi albo podlaczanych do portu iphona... unzip i unrar istnieje, stwierdic go mozna nawet w repozytoriach... duzo niesciskosci w twoim porownaniu... ale ja juz nie komentuje bo mi znow zarzuca ze applemaniakiem jestem....