bateria i WiFi

• 5 Odpowiedzi
  • 1272 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
bateria i WiFi
« dnia: Grudzień 02, 2010, 13:09:24 »
Pierwsza sprawa.Szukałem w swoim miescie jakiejs firmy co zajmuje sie telefonami IP.
Bateria mi pada,a wymiana to podobno jakiś tam kłopot.Trzyma mi prad jeden dzień.Jak zostawie na noc-rano pusty.Ale często przejeżdżam koło Wrocławia autostradą.

1-Czy jest może we Wrocku jakaś firma,co mogłaby na przykład na określoną porę dojechać na przykład na Orlen przy zjeździe na Wrocław i na poczekaniu mi baterię wymienić,a potem pojechałbym dalej?(ale pora byłaby na przykład sobota po 20-tej)

2-Czy to jest w ogóle możliwe-wymiana w warunkach prowizorycznych?? Czy trzeba koniecznie do specjalistycznego serwisu?

3-Musiałby to być ktoś kto zna się na tym,nie chciałbym kogoś kto się będzie na moim przykładzie uczył.Uczciwy,profesjonalny.

4-Mam ostatnio dziwny objaw.Telefon nie wykrywa i nie łączy sie z WiFi.W ustawieniach pisze "Brak sieci Wifi" ,opcja nie jest podświetlona,mam w domu router,ale nie wykrywa go,choc inny sprzet na przykład laptop wykrywa mój router,więc to nie wina routera.
Nie moge kazac szukać sieci,żadnej nie wyświetla.Z netem mozna sie łączyc w inny sposób,przez nadajniki i HSDPA czy EDGE.Tylko WiFi nie działa.Zrobiłem ostatnio upgrade firmware'u licząc,że może się odblokuje,ale nic z tego.Wszystko poszło dobrze,firmware hula,ale bez WiFi.Próbowałem zrobić HR,wcisnąłem przycisk Power i ten pod ekranem,puściłem gdy się logo pojawiło,tak sie chyba robi HR? Bez efektu,nadal bez WiFi.Zaczynam się zastanawiać,czy aby się coś nie spaliło,albo co,ale nie wiem jak mogłoby się to stać,nie robiłem niczego czego nie robiłby normalny użytkownik.Żadnego JB,ani simlocka (zresztą nie wiem czy ma w ogóle).
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Odp: bateria i WiFi
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 02, 2010, 13:31:19 »
w 3g sam wymieniałem baterie, nie ma z tym problemu kupiłem baterie od razu z jakimiś plastikami do podważania a na internecie są instrukcje krok po kroku z foto
http://www.iphonebatteryrepair.com/iPhone-Battery-Replacement-s/18.htm
mialem lepszą ale mozesz obejrzec jak to wyglada
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 02, 2010, 13:56:12 »
Boję się tego ruszać,tam trzeba wszystko wywalać,śrubek,konektorów od cholery.Spierniczę i bedzie kłopot.
Znalazłem jakąś firme o nazwie Mac-Doctor.Nie wiem co to-miał ktoś do czynienia?
http://www.macdoktor.info/o_apple_mac_wroclaw
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 02, 2010, 16:57:57 »
Co do WiFi to poszukaj w cydii WiFi fix, jak nic nie da to prawdopodobnie zostanie Ci wygrzanie plyty glownej w piekarniku. W 3G pojawiaja sie takie problemy z WiFi.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 02, 2010, 17:05:24 »
bez JB to chyba nie bardzo może poszukać coś w Cydii...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 02, 2010, 18:30:47 »
bez JB to chyba nie bardzo może poszukać coś w Cydii...

No fakt :)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.