[News] Jailbreak dla każdego iPhone z dowolnym softem wydany w zaskakującej form

• 4 Odpowiedzi
  • 1421 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kiler129

• 613
  • [Loading .....]
    • REGULAMIN FORUM !!!!
  • Sprzęt: SIMPAD SL4, k750i, iPhone 3Gs 32GB iOS 4
Mamy piękna słoneczna niedziele, w która oto nadszedł długo oczekiwany jailbreak dla urządzeń z iOS. Nie zostało potwierdzone czy narzędzie dziala na iPadach z iOS 3.2.1 jednakze potrafi złamać zabezpieczenia iPhone z dowolnym iOS >=3.1.2
Narzędzie zostało wydane w dość niecodziennej formie bowiem do jego użycia nie potzrebujemy nawet komputera!
Jedyne co należy zrobic to odwiedzić stronę http://www.jailbreakme.com/ z poziomu iPhona a następnie przesunąć slider. To wszystko, strona pobierze wymagane dane oraz zainstaluje Cydie.

edit:
Szczegóły techniczne
Po wykonaniu reverse enginering narzędzia można stwierdzić, że opiera ono swoje działanie o lukę w obsłudze plików PDF przez Safari.
Pliki PDF są tylko samymi exploitami pobierającymi Cydię i znajdują się pod adresem http://www.jailbreakme.com/_/. Więcej szczegółów wkrótce ;)

« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2010, 10:32:56 wysłana przez kiler129 »
Jestem jaki jestem i sie tego nie wstydze ;]

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
Cudownie proste i wygodne rozwiązanie. Dziś potajemnie zrobię JB na iPhone mojej dziewczyny  :evil:
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline kiler129

• 613
  • [Loading .....]
    • REGULAMIN FORUM !!!!
Cudownie proste i wygodne rozwiązanie. Dziś potajemnie zrobię JB na iPhone mojej dziewczyny  :evil:

I co najlepsze ... działa :)
Trwa to ok. 3-5 minut i nie wymaga restartu ani respringa. Po całym procesie dostajemy komunikat "Have fun!".
Wtedy po tapnieciu home buttona na home screenie można dostrzec brązową ikonkę z podpisem Cydia  :O~

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
Odp: [News] Jailbreak dla każdego iPhone z dowolnym softem wydany w zaskakującej
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 02, 2010, 10:30:19 »
A to jest permanentne czy chwilowe? Po restarcie trzeba powtarzać procedurę czy zostaje jb po root ?
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline kiler129

• 613
  • [Loading .....]
    • REGULAMIN FORUM !!!!
Odp: [News] Jailbreak dla każdego iPhone z dowolnym softem wydany w zaskakującej
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 02, 2010, 10:34:03 »
A to jest permanentne czy chwilowe? Po restarcie trzeba powtarzać procedurę czy zostaje jb po root ?

Po restarcie JB nie znika, widać, że pod koniec boota pojawia się na "japku" kółeczko i iPhone przywiesza się na ok 3-4 sec a więc coś jest dodawane do skryptów uruchomieniowych.