[3g] problemy z bateria

• 14 Odpowiedzi
  • 6162 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
[3g] problemy z bateria
« dnia: Sierpień 23, 2010, 13:04:37 »
witam..
wczoraj kupiłem podstawkę do synchronizacji (pierprzona chińszczyzna) i po włożeniu iphona zresetował się i nie chciał włączyć - wisiał na jabłuszku.. nie chciał się ładować, zresetować nic.. w końcu nie wiem dlaczego użyłem redsn0w (0.9.4), udało mi sie wprowadzić w dfu (co nie bylo takie latwe jak zwykle bo caly czas wskakiwał na jabluszko..) ale redsnow zawisł na "downloading jailbreak data" i tak wisial prawie godzine.. zresetowałem go w końcu i wstał ale bateria wariuje.. wytrzymał 9h na 40% i nie uciekl ani procent z wyłączonym ekranem ale jak tylko włączę ekran ucieka praktycznie procent na minute :| postanowiłem go rozładować do zera i naładować do pełna ale wisiał na piorunie pokazując może 5% baterii.. jak w końcu się włączył to już w ogóle mu odbiło.. bateria skacze 3%, 21, 24, 16, 17, 13, 17 a wszystko w ciągu paru minut.. :| sprawdziłem użycie procesora - nic nie używa więcej niz 0,9%.. zastanawiam się czy robienie restore ma w ogóle sens bo wygląda to na problem sprzętowy (pieprzeni chińczycy). a może to niedokończony redsn0w? a no i po resecie (nie każdym ale często) pisze brak sieci i muszę przełączyć w tryb samolot i spowrotem.. pewnie było tak wcześniej ale nie resetowałem iphona tak często..

push wyłączony, fetch co godzine, 3g wyłączone, bateria ucieka tak samo szybko niezależnie od włączonego wifi, location, bt, ssh..

już nie wiem co kombinować.. na razie mam nadzieje że naładuję się do pełna, wtedy jak dalej będzie uciekało to pewnie zrobie pełny restore do 3.1.3... wczoraj rano bateria była w super formie :|

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: [3g] problemy z bateria
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 23, 2010, 16:50:01 »
Zrob restore. Najszybciej rozwiazesz problem. Redsn0w cos namotal.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2010, 10:04:13 »
jak się zawiesił wystarczyło wcisnąć home + power to zawsze działa
a jak jest piorun i nie chce się ładować to tez trzeba wyłączyć home + power na ładowarce i wtedy będzie ładować
no ale jak juz namieszałeś to pozostaje wgrac wszystko od nowa
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline bern

• 1156
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2010, 10:09:38 »
jak sie zawiesił na jabłuszku to po resecie znów wisiał na jabłuszku.
tak - wyłączenie ekranu rozkminiłem i faktycznie działa aczkolwiek powinien się naładować z włączonym ekranem.. wcześniej tak robił..

zrobiłem restore i dalej zżera baterie.. na wifi %na minute praktycznie przy grach troche wolniej ale i tak ze 3-4 szybciej niż wcześniej... wyraźnie łącze to z ekranem bo przez noc jak leży luzem nie traci ani procenta. choć w sumie później spada szybko więc to może być kwestia wskaźnika.. zrobie dwa pełne cykle ładowania i zobacze ale czy sądzicie że to może być bateria czy płyta?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2010, 10:43:05 »
Po restore przywracales backup z iTunes ?

*

Offline bern

• 1156
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 25, 2010, 13:52:28 »
Nie, konfigurowalem jako nowy. Tylko jailbreak, ultrasn0w i pare podstawowych fixow z cydii ktore mialem tez wczesniej.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 25, 2010, 14:11:20 »
fixow, a co trzeba fixowac? SPrawdz na zupelnie czystym systemie bez JB czy zre jak nie zre to bedzie wiadomo gdzie jest przyczyna. Chyba, ze ktoras aplikacja po JB cos sypie.

*

Offline bern

• 1156
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 26, 2010, 22:34:56 »
no poza pdf patchem faktycznie nie ma fixow za to sa niezbedne aplikacje jak chocby sbsettings czy backgrounder bez ktorego iphone jest dla mnie tylko odtwarzaczem. mialem je wczesniej pare tygodni i działało dobrze. co do czystego.. musiałbym rozkminić jakąś metode na aktywacje 3.1.3 inna niż redsn0w..

i tak wiem - backgrounder może żreć baterie ale to NA PEWNO nie to.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 26, 2010, 23:25:01 »
no poza pdf patchem faktycznie nie ma fixow za to sa niezbedne aplikacje jak chocby sbsettings czy backgrounder bez ktorego iphone jest dla mnie tylko odtwarzaczem. mialem je wczesniej pare tygodni i działało dobrze. co do czystego.. musiałbym rozkminić jakąś metode na aktywacje 3.1.3 inna niż redsn0w..

Jezeli jest z polskiej dystrybucji to idz do kiosku zabki i kup za 3 zl starter, jezeli nie jest z polskiej to uniwersalna karta do aktywacji z alledrogo.

*

Offline tomekk33

• 22
  • Sprzęt: nokia e50, htc diamond, iPhone 3G
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 28, 2010, 09:35:04 »
Co do problemów z bateria, mój iPhone skolei (mam gonią tygodnia) w ciagu tego czasu trzymał przeważnie 3 dni na włączonym 3G. Ale ostatnio wylaczylem 3G i przez noc z 70% do rana zszedł na 17 % baterii. Wie ktoś może co może być przyczyna? Zauważyłem te ze jak jest wyłączone 3 g to robi duże zakłócenia np przy tv, jakby się łączył z siecią co pare sekund. iOS 4.02-taki już był zainstalowany ale wszystko jest wyłączone tzn push itp. Teraz znów przelaczylem na 3G i drugi dzień chodzi - bat 60%

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 28, 2010, 10:06:30 »
Moze w swojej okolicy masz kiepski zasieg GSM, albo zbyt silny z kilku anten i wystarczy, ze urzadzenie skacze sobie miedzy dwoma antenami co chwila i to wystarczy, zeby wydoic mu baterie...

*

Offline tomekk33

• 22
  • Sprzęt: nokia e50, htc diamond, iPhone 3G
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 29, 2010, 13:14:46 »
Możliwe ale sygnal jest raczej dobry. Pozatym kiedy tel kupiłem czyli jakieś 3 tyg temu bateria trzymała spokojnie 3 dni na 3G. Teraz zreszta tez przelaczylem na 3G bo na edge są własnie te zakłócenia. I trzyma 2/3 dni  Nie wiem czy ta historia z rozladowabiem baterii  przez noc to wina jakiejś aplikacji? A moze to normalne rzczy w iphonie. Chociaz mialem juz wczesniej 2 iphony i takich rzeczy nie pamietam. Nie robiłem jeszcze jailbreaka tylko pare gier i programów zainstalowalem przez iTunes.
Tak wogole, czy tonprawda ze po zrobionym jailbreaku na ios 4.02 bateria idzie dużo szybciej?

*

Offline bern

• 1156
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 05, 2010, 14:38:49 »
no to mineły dwa tygodnie, pare cykli ładowania i bateria wróciła do normy.. co prawda wskaźnik baterii dalej robi sceny - utyka na 100% na godzinę po czym trochę szybciej idzie do 90 tu znowu powoli do 75 a później znów z górki do 60 ;) ale nie narzekam bo poniżej 50% idzie już normalnie a tak naprawdę to mnie dopiero interesuję a bateria trzyma dobrze - 3 dni w górach wytrzymała więc zrezygnowałem na razie z zakupu dodatkowej baterii. to tak żeby przymknąć temat i jakbym chciał go kiedyś sprzedać ;p

co do aktywacji.. nie jest z polskiej dystrybucji a słyszałem że z ta kartą są problemy jak się chce 4.0.x aktywowac. w sensie ze aktywują się a później po zmianie karty trzeba aktywować znów.. nie ma innego sposobu? próbowałem sn0wbreeze ale nie chciał przejsc przez blad 1604 a ired mi nie dziala za cholere. cos poza redsn0w?

*

Offline piotrkovski

• 694
  • Sprzęt: nokia n łosiem
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 05, 2010, 14:42:35 »
podobno hub usb pomaga przy tym blędzie (1604) albo spróbuj na innym komputerze sn0wbreeze
Racja jest jak d**a, każdy ma swoją.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 05, 2010, 17:04:02 »
najprostszy sposob zmienić kompa
a rozwiązanie problemu z ponowną aktywacją dotyczy wgrywania bez redsn0w , aktywowaniem uniwersalną kartą i JB przez stronę
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB