Ankieta

Czy używasz ApplicationLauncher'a zamiast odblokowywać Mio programem MioPocket?

Tak (używam ApplicationLaunchera)
 119 (77.3%)
Nie (nie używam, mam odblokowane moje Mio programem MioPocket)
 22 (14.3%)
Nie (używam standardowej aplikacji dostarczonej z urządzeniem)
 13 (8.4%)

Głosów w sumie: 152

Autor Wątek: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)  (Przeczytany 324110 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wowa04

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0
« Odpowiedź #150 : Sierpień 14, 2008, 20:03:12 »
Witam jestem tu nowy .. jak zresztą widać ... jeśli chodzi o moja znajomość z urządzeniami do nawigacji to moje "raczkowanie".

Nie chciałem rezygnować z oryginalnej mapy ani odblokowywać nawigacji - i napotkałem na PROBLEM


opis problemu:

Wszystko ładne pięknie oryginalna mapa (w pojedynke i z Application Launcher-em działa )
AutoMapa również działa ale bez Application Launcher , kiedy wgrywam  Application Launcher-a aby sobie z MENU wybrać między oryginalna a AutoMapą - wyskakuje komunikat o takiej treści:

" Cannot find 'wceAm' (or one of its components)
Make sure the patch and filename are correct and that all the reqired libraries are available "


Print Screen do błędu






Czy koś jest w stane mi powiedzeć co zorbiłem źle ? bo wszko zrobiłem zgodne z instrukcja .. w sumie tu niema się gdzie pomylić w czym  problem zatem ? ?  tresc komunikatu w zakuje że chodzi o nazwę pliku exe który uruchamia AutoMape ..


dodam jeszcze ze same mapy do AutoMapy mam na karce SD a cała resztę w nawigacji w katalogu ProgramFiles




witam - mam to samo,nie wiem co z tym zrobić , koledzy pomóżcie , jutro wyjazd na urlop , żona będzie wściekła na mnie, wydałem tyle kasy - pozdrawiam


PDAclub.pl

Odp: Application Launcher na Win CE 5.0
« Odpowiedź #150 : Sierpień 14, 2008, 20:03:12 »
R E K L A M A:


Offline Limak74

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 135
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0
« Odpowiedź #151 : Sierpień 14, 2008, 20:56:17 »

witam - mam to samo,nie wiem co z tym zrobić , koledzy pomóżcie , jutro wyjazd na urlop , żona będzie wściekła na mnie, wydałem tyle kasy - pozdrawiam


Prosze wez z mojej stopki link i zainstaluj to tak jak tam jest napisane w tej wypowiedzi jest tez link do ostatniego wydania Application Launcher'a
Prosze sprawdz sciezki czy aby napewno masz AM tam gdzie jest przewidziana tzn Program Files\Automapa EU\ ...
Oczywiscie paczka nie zawiera AutoMapy :)

Czytac czytac i jeszcze raz czytac
Ludzie czytajcie watek od deski do deski a nie zadawajcie to samo pytanie po raz setny :)

ApplicationLauncher Ostatnia wersja i opis instalacji: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102477.msg713142#msg713142  (Pazdziernik 3, 2008)

Offline tomaszkap

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 8797
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Realme 8Pro/8GB/128GB
  • VIP Level: 118
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0
« Odpowiedź #152 : Sierpień 14, 2008, 21:40:40 »
U mnie AM uruchamia się z pliku, który ma inną nazwę niż w opisie i u Ciebie być może jast tak samo. Spróbuj tego

\My Flash Disk\AutoMapa EU\wceAm.exe


EDIT

Widzę, że prawdopodobnie tak masz, więc sprawdź, który plik uruchamia AM !

« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2008, 21:45:36 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4+Są: Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 Pro, Realme 8Pro/8GB/128GB

Offline wowa04

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0
« Odpowiedź #153 : Sierpień 14, 2008, 22:23:58 »

witam - mam to samo,nie wiem co z tym zrobić , koledzy pomóżcie , jutro wyjazd na urlop , żona będzie wściekła na mnie, wydałem tyle kasy - pozdrawiam


Prosze wez z mojej stopki link i zainstaluj to tak jak tam jest napisane w tej wypowiedzi jest tez link do ostatniego wydania Application Launcher'a
Prosze sprawdz sciezki czy aby napewno masz AM tam gdzie jest przewidziana tzn Program Files\Automapa EU\ ...
Oczywiscie paczka nie zawiera AutoMapy :)

Czytac czytac i jeszcze raz czytac
Ludzie czytajcie watek od deski do deski a nie zadawajcie to samo pytanie po raz setny :)

sory , ale naprawde nie zrobie tego , pobrałem juz program ,zainstalowałem i w dalszym ciągu nie wiem gdzie zrobić zrobić wpis aby uruchamiać AM z ikony z pilpitu , naprawde jestem toporek , kurka czy naprawde nie można wytłumaczyć łopatą  jak to zrobić , najprawdopodobnie nie potrafje zrobić wpisu ale nie wiem jak i gdzie , program mamna SD - nie rusza , wgrałem do urządzenia do program files i jest to samo - pozdrawiam



Offline Limak74

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 135
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0
« Odpowiedź #154 : Sierpień 18, 2008, 00:51:01 »
Jesli chcecie automatyczna bezproblemowa obsluge modulu BT w AutoMapie to prosze o odpowiedzi jesli beda zainteresowani to wypuszcze paczuszke
dla AM  (w gornym rogu obok suwaka skali pojawi sie ikonka) (patrz zalacznik) po jej kliknieciu pojawi sie menu obslugi telefonu (mozna parowac , wybierac numery przegladac historie itp) i oczywiscie powrocic do AM kiedy wyjdziemy z AM ikonka znika (Dziala tylko na MioMoov 360 z modulem BT oraz na innych klonach powinno dzialac)

Dla Igo mozna zrobic jeszcze latwiej ale trzeba grzebac w originalnych plikach Moge tez zrobic cos takigo dla TomToma Sam na razie mam dla AM i moim zdaniem fajnie dziala. Wiec jak sa chetni?


A Drodzy Forumowicze zalaczam instrukcje obslugi jezyka skryptowego MortScript (po angielsku) . Jesli ktos troszke programuje to zachecam,
proste petle, wiadomosci pop-up, dialogi wyboru, operacje na plikach i processach oraz tryb emulacji myszy i okien (niestety nie zawsze to ostatnie dzial na Mio Moov) Mozna np odpalic AM , kliknac na menu wybrac opcje wyjsc zamkna AM itp... lub jakis inny program wiec automatyczne ustawienie preferencji (w przypadku kiedy program ich nie zapisuje) jest proste do zrobinia bez grzebania w rejestrze (proste ale wymaga duzo pracy i prob jesli sie nie dysponuje emulatorem na PC urzadzenia Mio Moov) Polecam wszystkim zainteresowanym programistom , hobbystom :)

MortScript - http://www.sto-helit.de/downloads/mortscript/MortScript-4.11b7.zip
MortScript Manual - http://www.sto-helit.de/downloads/mortscript/MortScript-Manual.pdf

a oto wspomniana ikonka do AM oraz TomTom'a:

« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2008, 11:08:15 wysłana przez Limak74 »
ApplicationLauncher Ostatnia wersja i opis instalacji: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102477.msg713142#msg713142  (Pazdziernik 3, 2008)

Offline turel

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0
« Odpowiedź #155 : Sierpień 18, 2008, 11:14:17 »
Witam Limak74,jak rozumiem bez problemu można to uruchomić na mio moov 360?, jeśli się nie mylę to bardzo proszę 
"puść" paczuszkę i opis jak to "zmontować",pozdrawiam ,życzę zadowolenia z pracy i jeszcze pytanie ,czy mapa 1803 na TT nawigator 7,jest nowa czy jest możliwość wgrania dokładniejszej,powodzenia


Offline Limak74

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 135
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0
« Odpowiedź #156 : Sierpień 18, 2008, 11:34:33 »
.....czy mapa 1803 na TT nawigator 7,jest nowa czy jest możliwość wgrania dokładniejszej...


Ja dysponuje tylko taka z tego co wiem to jest najnowsza mapa CEE :(

Link do nowej pelnej paczki
Dodano obsluge z ikonkami Telefonu dla modeli z BT w programach AM i TomTom (dziala na MioMoov360):
http://rapidshare.com/files/138182655/ApplicationLauncher_ver_1.6.1_.rar.html

Zmiany:
w katalogu APTECZKA sa 2 dodatkowe katalogi AM_BT oraz TomTom_BT (w nich sa skrypty do rozszerzen do AM i TomToma aby moc korzystac z telefonu uruchamiaja tez te aplikacje
w pliku SystemInformation\Main\main.ini sa pozmieniane sciezki uruchmieniowe do AM i TomToma

Jesli instalacja w/w programow nawigacyjnych nie jest w takich lokacjach jak u mnie to nalezy pozmieniac sciezki w plikach mscr w tych nowych katalogach co zostaly dodane do APTECZKA (u mnie AM jest "\My Flash Dis\Automapa EU\wceAm.exe" a TomTom jest "\My Flash Disk\Navigator\TotTom Navigator.exe"

Jesli przez przypadek interface telefonu jest w jezyku angielskim a nie polskim to trzeba wydluzyc czas  po jakim zabija sie MioMap z 1800 np do 2000 i bedzie ok w skryptach mscr w \APTECZKA\AM_BT\Script\au.mscr oraz \APTECZKA\TomTom_BT\Script\au.mscr

Instalacja taka sama jak w w poprzednich przypadkach (czyli w skrocie: rozpakowujemy na MioMoov i jesli nie zmienilismy wczesniej appstartupsec.ini to zmieniamy linijke na SystemInformation\systeminformation.exe i tyle a jak juz ktos korzystal z ApplicationLaunchera to tylko rozpakowac (nadpisac pliki)i ewentualnie popoprawiac sciezki do programow

PS jest jeszcze jeden katalog w APTECZKA\Inne jest tam medzy innymi rotate.exe programik do rotacji obrazu mozna napisac sobie skrypcik co bedzie obracal ekran dla gier i po skonczeniu gry przywracal ustawienia ale nie dolaczam ani gier ani tego skryptu

Pozdrawiam i zycze udanej instalacji

« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2008, 00:20:14 wysłana przez Limak74 »
ApplicationLauncher Ostatnia wersja i opis instalacji: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102477.msg713142#msg713142  (Pazdziernik 3, 2008)

Offline turel

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0
« Odpowiedź #157 : Sierpień 18, 2008, 13:24:53 »
do Limak74
dziękuję Ci za "ścieżkę "  :D i opis instalacji, życzę powodzenia i duuuużo radości z tego co robisz  :ok:


Offline turel

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0
« Odpowiedź #158 : Sierpień 18, 2008, 16:14:12 »
zainstalowałem zgodnie z opisem, działa  :ok:  mam pytania,czy możliwe jest ,aby na ekranie urządzenia widać było zdjęcie osoby,która do nas dzwoni?czy trzeba skonwertować, jaki rozmiar i gdzie wkleić  :smile:


Offline kukuku2

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0
« Odpowiedź #159 : Sierpień 18, 2008, 16:38:04 »
Cytuj
Cytat: wowa04  Sierpień 14, 2008, 20:03:12

witam - mam to samo,nie wiem co z tym zrobić , koledzy pomóżcie , jutro wyjazd na urlop , żona będzie wściekła na mnie, wydałem tyle kasy - pozdrawiam

Prosze wez z mojej stopki link i zainstaluj to tak jak tam jest napisane w tej wypowiedzi jest tez link do ostatniego wydania Application Launcher'a
Prosze sprawdz sciezki czy aby napewno masz AM tam gdzie jest przewidziana tzn Program Files\Automapa EU\ ...
Oczywiscie paczka nie zawiera AutoMapy wesoły

Czytac czytac i jeszcze raz czytac
Ludzie czytajcie watek od deski do deski a nie zadawajcie to samo pytanie po raz setny wesoły
   

Czytałem 2 razy i nie łapie nie każdy jest bystry można proscić łopatologicznie :(


Offline Limak74

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 135
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0
« Odpowiedź #160 : Sierpień 19, 2008, 00:32:36 »
zainstalowałem zgodnie z opisem, działa  :ok:  mam pytania,czy możliwe jest ,aby na ekranie urządzenia widać było zdjęcie osoby,która do nas dzwoni?czy trzeba skonwertować, jaki rozmiar i gdzie wkleić  :smile:

Z tego co czytalem w instrukcji to nie ma slowa o tym zeby mozna bylo importowac fotografie do kontaktow nawet jesli sie je ma w telefonie przypisane :(
Jedyne co sie pojawia to ponizszy obrazek (cien postaci)

ApplicationLauncher Ostatnia wersja i opis instalacji: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102477.msg713142#msg713142  (Pazdziernik 3, 2008)

Offline turel

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #161 : Sierpień 19, 2008, 11:44:08 »
witam Limak74,dziękuję za odpowiedź,a swoją drogą , szkoda,że ten "import"  :smile: nie "idzie" ,byłoby ciekawiej :D
Napisane: Sierpień 19, 2008, 11:34:43
jeśli pozwolisz,gdzie masz zainstalowane iGO,czy Twoim zdaniem warto instalować,a wracając ... o mapę TT pytałem,bo np adresu "Warszawa Jana Pawła 260" nie znajduje więc myślałem,że są nowsze wersje mapy na to urządzenie,pozdrawiam


Offline Limak74

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 135
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #162 : Sierpień 19, 2008, 12:35:08 »
....,gdzie masz zainstalowane iGO,czy Twoim zdaniem warto instalować,a wracając ... o mapę TT pytałem,bo np adresu "Warszawa Jana Pawła 260" nie znajduje więc myślałem,że są nowsze wersje mapy na to urządzenie,pozdrawiam


Z TomTom to sa czasem jaja np wspomniana przez Ciebie Jana Pawla to jak nie podam stricte ze chodzi mi o Al. Jana Pawla II to szuka mi dla warszawy  ulicy Jana Pawla w Zabkach :)

Jesli chodzi o iGo8 to mam na Mio razem z mapami zainstalowane , interface fajny w centrum Wwy to nawet na bajerze palac jest i inne budynki (ale tylko kilka) jesli chodzi o mapy to do iGO ma 2 z Emapy i z Teleatlasu nie sa idealne ale maja swoje lepsze i gorsze strony iGo8 jest fajny ale nie uzywam Mam zainstalowane tak zeby miec :) niestety AM  nadal nie ma alternatywy choc jak juz pisalem skrzyzowania wielopoziomowe to porazka w MioMap i w AM i jedynie TomTom dobrze prowadzi. Napisalem nawet w tej sprawie do AM :) zobaczymy...moze poprawia. Testowalem tez navigona ale to to dopiero porazka!

Pozdrawiam

ApplicationLauncher Ostatnia wersja i opis instalacji: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102477.msg713142#msg713142  (Pazdziernik 3, 2008)

Offline turel

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #163 : Sierpień 19, 2008, 13:48:00 »
 :D do Limak74,odpowiedź jak zwykle wyczerpująca,dziękuję, jeszcze tylko jedno pytanie, czy dobrze rozumiem ,że na mio masz zainstalowane 4 nawigacje? (razem z mio), a jak z miejscem? - u mnie po instalacji AM i TT zostało 96,7MB,starczy na IGO ?
pozdrawiam


Offline Limak74

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 135
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #164 : Sierpień 19, 2008, 14:00:21 »
:D do Limak74,odpowiedź jak zwykle wyczerpująca,dziękuję, jeszcze tylko jedno pytanie, czy dobrze rozumiem ,że na mio masz zainstalowane 4 nawigacje? (razem z mio), a jak z miejscem? - u mnie po instalacji AM i TT zostało 96,7MB,starczy na IGO ?
pozdrawiam

Powinno (ja mam TT na Mio a mapy do niego na SD) reszta nawigacji (programy i mapy) na Mio

ApplicationLauncher Ostatnia wersja i opis instalacji: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102477.msg713142#msg713142  (Pazdziernik 3, 2008)

Offline turel

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #165 : Sierpień 19, 2008, 14:57:34 »
dziękuję, :ok:


Offline lomax3

  • Newbie
  • Wiadomości: 41
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0
« Odpowiedź #166 : Sierpień 19, 2008, 18:38:57 »
Dla Igo mozna zrobic jeszcze latwiej ale trzeba grzebac w originalnych plikach Moge tez zrobic cos takigo dla TomToma Sam na razie mam dla AM i moim zdaniem fajnie dziala. Wiec jak sa chetni?


Witam Limak74.
Potwierdzam, że wszystko pięknie chodzi. Przesunęłem jedynie ikonę BT w TT7 ponieważ wchodziła mi w pasek pilota, bo ja używam pionowy z prawej strony. Do szczęścia brakuje ikony w iGO i mi jakoś się nie udaje jej dodać. Jesteś w stanie pomóc?

pozdrawiam


Offline Limak74

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 135
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0
« Odpowiedź #167 : Sierpień 19, 2008, 22:14:09 »
Dla Igo mozna zrobic jeszcze latwiej ale trzeba grzebac w originalnych plikach Moge tez zrobic cos takigo dla TomToma Sam na razie mam dla AM i moim zdaniem fajnie dziala. Wiec jak sa chetni?


Witam Limak74.
Potwierdzam, że wszystko pięknie chodzi. Przesunęłem jedynie ikonę BT w TT7 ponieważ wchodziła mi w pasek pilota, bo ja używam pionowy z prawej strony. Do szczęścia brakuje ikony w iGO i mi jakoś się nie udaje jej dodać. Jesteś w stanie pomóc?

pozdrawiam


wklejam post po hiszpansku jak zrobic to w iGO8 :)
Cytuj
Relativo a las mejoras del bluetooth en igo8 tengo una duda porque en la version que me funciona no se puede aplicar el cambio a:

<BUTTON btn_CSBT template=footer3_1a text="Bluetooth"
visiblemodel="other.bluetooth.available|other.phone.available" onrelease='EXEC"other.bluetooth.show_manager"'>

ya que lo que hay en el navigatemap_480_272.ui, por citar unejemplo, es:

<layer ui_NavigateMapBT z=50000 visiblemodel="other.bluetooth.available|other.phone.available">

Mi pregunta es si el primer texto habia que modificarlo asi:

<BUTTON btn_CSBT template=footer3_1a text="Bluetooth" onrelease='START_APPLICATION "miobt.mscr" ""'>

Alguien me puede dcir como hay que modificar el segundo?

Saludos y gracias


Jak widac trzeba wyedytowac skorke navigatemap_480_272.ui i napisac scrypt coby uruchamial MioBTUI
Skrypt  ("miobt.mscr") moze po prostu wywolywac programik
Run("\My Flash Disk\APTECZKA\AM_BT\GetBT_UI.exe")i tyle ...Jesli nie zadziala to w miejsce miobt.mscr wpisujemy au.exe Jeszcze tego nie robilem ale nie wyglada na trudne i bedzie to najlepsze wdrozenie BT :)
poniewaz przycisk bedzie aktywowany bezposrednio w programie nawigacyjnym a nie jako nakladka jak w przypadku AM i TT

lub post po czesko/angielsku:
Cytuj
Pridani Bluetooth do aplikace IGO8

;!MOD_SBT - Added button to switch bluetooth with visible model opposite to "btn_CSBT" above
<BUTTON xxx template=footer3_1a text="Bluetooth"
visiblemodel="!other.bluetooth.available
&!other.phone.available" onrelease=
'START_APPLICATION "Dialer.lnk" ""'>

It's around line 395 of the navigatemap_480_272.ui file (for iGO8).

Dialer.lnk zmente na ne cestu k aplikaci ve slozce my flash/program files/MioBT/......test.exe

a melo by to fungovat nemuzu otestovat, nemam u sebe navigacku takže nemam odzkouseno


Pozdrawiam  Dajcie znac jak ktos to zaimplementuje

« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2008, 11:17:20 wysłana przez Limak74 »
ApplicationLauncher Ostatnia wersja i opis instalacji: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102477.msg713142#msg713142  (Pazdziernik 3, 2008)

Offline turel

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #168 : Sierpień 20, 2008, 07:52:53 »
witam Limak74,
jestem zmuszony prosić Cię o pomoc,chodzi o IGO.Ściągnąłem iGO8_v8.0.0.44366_PNA,rozpakowałem na dysk ,powstał katalog "iGO8_v8.0.0.44366_PNA" ,z niego skopiowałem katalog "iGO8" do mio ,zresetowałem urządzenie i po naciśnięciu ikonki na ekranie pojawia się komunikat "program application database cannot be found" ,dlaczego nie działa ,co robię źle,proszę o pomoc :( ,pozdrawiam


Offline turel

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #169 : Sierpień 20, 2008, 10:44:21 »
do Limak74,pomoc na razie niepotrzebna :) ,zainstalowałem  "iGO8_PNA_plus" (skopiowałem)  i działą ,pozdrawiam


Offline kukuku2

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #170 : Sierpień 21, 2008, 06:35:25 »
Ok mam IGO 8 tylko pytanie w jaki sposób zrobić aby była ikona do IGO8 obok Mio a AM bo na razie IGO8 to uruchamiam z Total Comandera.


Offline GrzesiekP

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #171 : Sierpień 21, 2008, 09:47:22 »
Witam. Dzięki Kolegom i Forum moje mio200 jest teraz pełnowartościowe  :ok:.
Mam pytanie - aplikacje dodatkowe (np kalkulator) wychodzą poza rozdzielczość 320x240 i nie da się większości przesunąć (nie ma pasków przewijania) . Jak rozwiązać problem, czy ktoś wie?

« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2008, 10:32:06 wysłana przez GrzesiekP »

Offline Limak74

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 135
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #172 : Sierpień 21, 2008, 10:59:52 »
Witam. Dzięki Kolegom i Forum moje mio200 jest teraz pełnowartościowe  :ok:.
Mam pytanie - aplikacje dodatkowe (np kalkulator) wychodzą poza rozdzielczość 320x240 i nie da się większości przesunąć (nie ma pasków przewijania) . Jak rozwiązać problem, czy ktoś wie?



powinien byc w APTECZCE programik Move.exe
dasz tym rade przesunac ...ale rozwiazanie w moim odczuciu malo komfortowe ;)
Napisane: Sierpień 21, 2008, 10:51:46
Ok mam IGO 8 tylko pytanie w jaki sposób zrobić aby była ikona do IGO8 obok Mio a AM bo na razie IGO8 to uruchamiam z Total Comandera.


Poczytaj od poczatku ten watek ... (ahhh Ci leniwcy...) Prosze tutaj kolega pokazywal z detalami jak utworzyc ikonki w odpowiednich miejscach pulpitu
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102477.msg713734#msg713734
(do akapitu : "Otwieramy z \SystemInformation\Main\ plik main.ini ....")

Jakbys przeczytal wszystkie (jak na razie 6 ) stron to bys wiedzial znacznie wiecej i nie zadawalbys takich pytan :) Polecam lekture po to jest forum

Ludzie! Forum to nie hotline ! :) to sie DZIELIMY uwagami a nie tylko zadajemy pytania :D

« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2008, 11:09:14 wysłana przez Limak74 »
ApplicationLauncher Ostatnia wersja i opis instalacji: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102477.msg713142#msg713142  (Pazdziernik 3, 2008)

Offline GrzesiekP

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #173 : Sierpień 21, 2008, 11:53:47 »
powinien byc w APTECZCE programik Move.exe
dasz tym rade przesunac ...ale rozwiazanie w moim odczuciu malo komfortowe ;)

Dzięki, jednym słowem qpa :-|.
Czyli aplikacje pod WinCE5 są niestety na wiekszą rozdzielczość ekranu  :(.

Ale co tam. Nawigacje w Mio200PL chodzą super. Jak by sie ktoś nie mógł zdecydować to polecam. Kupiłem w Mediaexpert za 333 zł.


Offline Limak74

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 135
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #174 : Sierpień 21, 2008, 14:01:25 »
Czyli aplikacje pod WinCE5 są niestety na wiekszą rozdzielczość ekranu  :(.


Skad taki wniosek? aplikacje sa takie jakie sa napisane :) niektore aplikacje jak TotalCommander dostosowuja sie do rozmiaru (rozdzielczosci) pracuja w oknie
a niektore oczekuja statecznego wymiary ...Wspomniany kalkulator ma mozliwosc zmiany wielkosci klawiszy pobaw sie moze dasz rade a pozniej z menu File uzyj Save properties... czy jakos tak.. i zapisz te ustawienia jako domyslne (ang. default)

ApplicationLauncher Ostatnia wersja i opis instalacji: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102477.msg713142#msg713142  (Pazdziernik 3, 2008)

Offline GrzesiekP

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #175 : Sierpień 21, 2008, 14:12:26 »
Dzięki wielkie, zmieniłem. Ale nie jest tak łatwo. Klawisz OK do zapisania save jest poza zakresem ekranu i to okno już się nie da przesunąć. Qpa  :P
I nie dało się wyjść z tego okna, musiałem RESET  :D Trzeba by to edytować poza MIO. Jest jakiś emulator na PC?

« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2008, 14:17:13 wysłana przez GrzesiekP »

Offline janpog

  • Newbie
  • Wiadomości: 23
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0
« Odpowiedź #176 : Sierpień 21, 2008, 18:20:27 »
Do Limak74:
Spróbowałem wg Twojego powyższego wzoru umieścić na ekranie ikonę telefonu w iGO8 taką samą jak w TT. Jest tylko jeden problem, że przy otwieraniu iGO8 pojawia się ikona telefonu i zaraz znika. Przy zamykaniu iGO też pojawia się na moment i znika. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Możesz pomóc? W załączeniu zmienione pliki dla iGO. W pliku main.ini u siebie w MIO zmieniłem również wiersz przy ikonie startowej iGO8 wg wzoru z AM i TT.Pliki dla iGO8 w dwóch częściach bo cały plik jest za duży.
Napisane: Sierpień 21, 2008, 17:40:43
Zmiany:
w katalogu APTECZKA sa 2 dodatkowe katalogi AM_BT oraz TomTom_BT (w nich sa skrypty do rozszerzen do AM i TomToma aby moc korzystac z telefonu uruchamiaja tez te aplikacje
w pliku SystemInformation\Main\main.ini sa pozmieniane sciezki uruchmieniowe do AM i TomToma

Jesli instalacja w/w programow nawigacyjnych nie jest w takich lokacjach jak u mnie to nalezy pozmieniac sciezki w plikach mscr w tych nowych katalogach co zostaly dodane do APTECZKA (u mnie AM jest "\My Flash Dis\Automapa EU\wceAm.exe" a TomTom jest "\My Flash Disk\Navigator\TotTom Navigator.exe"

Jesli przez przypadek interface telefonu jest w jezyku angielskim a nie polskim to trzeba wydluzyc czas  po jakim zabija sie MioMap z 1800 np do 2000 i bedzie ok w skryptach mscr w \APTECZKA\AM_BT\Script\au.mscr oraz \APTECZKA\TomTom_BT\Script\au.mscr

Instalacja taka sama jak w w poprzednich przypadkach (czyli w skrocie: rozpakowujemy na MioMoov i jesli nie zmienilismy wczesniej appstartupsec.ini to zmieniamy linijke na SystemInformation\systeminformation.exe i tyle a jak juz ktos korzystal z ApplicationLaunchera to tylko rozpakowac (nadpisac pliki)i ewentualnie popoprawiac sciezki do programow


Pozdrawiam i zycze udanej instalacji





« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2008, 20:24:04 wysłana przez janpog »

Offline jacula

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #177 : Sierpień 21, 2008, 20:54:36 »
witam tu wszystkich najlepszych fachowcow od MIO MOOV ja ma mam 330...
wszytko mam ok tylko tomtom niemoze zlapac GPS ustawilem na wpudowany gps i nic.....jak mam zlapac w tt 7 od was sygnal gps...


Offline Bafoo

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #178 : Sierpień 21, 2008, 21:23:26 »
Witam!
zrobiłem większość rzeczy wg wyżej wymienionych wskazówek, wielkie podziękowania dla Limak74 :) trochę sobie po zmieniałem, ustawiłem automatyczne podświetlenie. Ale jak zrobić żeby automatycznie pokazywał stan baterii a nie dopiero po kliknięciu na nią (wtedy dopiero wybieram tą aplikacje) ?

« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2008, 21:27:07 wysłana przez Bafoo »

Offline jacula

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #179 : Sierpień 21, 2008, 21:48:55 »
witam
ten gosciu jest the best w te klocki...
ale co z tym tomtom i gps nie dziala wcale....