Autor Wątek: Acer M900  (Przeczytany 21041 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline regie211

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
  • Sprzęt: P552W, P1, acer M900
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #30 : Grudzień 09, 2009, 14:26:43 »
InterWrite nie spowalnia odczuwalnie systemu, wszystko chodzi jak wcześniej.
To po zainstalowaniu SPB Mobile Shell spada ilość wolnego RAMu o jakieś 20 MB. tak było juz wcześniej, jak jeszcze nie instalowałem InterWrite'a.


PDAclub.pl

Odp: Acer M900
« Odpowiedź #30 : Grudzień 09, 2009, 14:26:43 »
R E K L A M A:


Offline Teflon94

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
  • VIP Level: 150
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #31 : Grudzień 09, 2009, 15:55:26 »
Żeby spolszczyć system zainstalowałem InterWrite. Co prawdza wersja 2-tygodniowa, ale dopiero jak demo wygaśnie, to będę kombinował co dalej.


Tak z ciekawości po co wam ta nakładka ???

To jest do du.y nie dość że zamula system to ram zjada i rom ...

SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #32 : Grudzień 09, 2009, 16:23:07 »
no właśnie !? po co ten shell ? ja na poprzednim PDA miałem Spb Pocket Plus... ale jestem w trakcie czytania na co zmienić, bo ten Spb muli niby... nie wiem bo innego nie używałem.


z innej beczki..
1.szukam samego adaptora z micro sd na sd
2.czy acer f900 bierze sdhc powiedzmy 8GB ?


Offline Teflon94

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
  • VIP Level: 150
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #33 : Grudzień 09, 2009, 17:17:42 »
Teraz każdy PPC ma możliwosć czytania Kart microSDHC  :ok:

A co do adaptera poszukaj w dziale oddam za darmo  :ok:

SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

Offline paain

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • Sprzęt: OMNIA II - i8000
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #34 : Grudzień 09, 2009, 23:37:15 »
SPBshell 3.5 ma wybór języków w tym Polski. Dzieki niemu smartfon jest bardziej przyjazny ponieważ wygląda bardziej jak telefon a nie PDA z windowsem. Główna zaleta to menu dostosowane do obsługi palcem.
W Youtube można zobaczyć jak to wygląda w użyciu.

P.S. TFT3D manila jest miodzio :wink:


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #35 : Grudzień 11, 2009, 09:55:17 »
Ja mam 8gb sdhc z SanDisk dział bez zarzutu :)


Offline lockoom

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: SE M600i -> Acer M900
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #36 : Grudzień 11, 2009, 15:05:29 »
No i zamówiłem mojego M900 - teraz tylko modlić się by żona nie zabiła ;)


Offline Teflon94

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
  • VIP Level: 150
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #37 : Grudzień 11, 2009, 15:38:41 »
A aj jeszcze nawet kupić nie mogę bo kaszy nie mam ....

SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #38 : Grudzień 11, 2009, 16:05:02 »
żonie się spodoba ! moja od początku chciała bym kupił F900.. no i kupiłem


Offline klemens1975

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #39 : Grudzień 11, 2009, 17:10:21 »
regie!!! Jaka  to wersja InterWrite do Acer'a, bo na stronie Suunysoft nie ma dla m900 :(


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #40 : Grudzień 11, 2009, 18:57:07 »
paain  muszę Ci powiedzieć, że shell 3.5 po obserwacji na YouTube i ich stronce zrobił na mnie wrażenie, widzę że można usuwać w nim niepotrzebne elementy by zaoszczędzić trochę pamięci ( jest tak paain ? ). Muszę poczytać trochę o tym i ewentualnej konkurencji na pdaclubie.


Offline regie211

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
  • Sprzęt: P552W, P1, acer M900
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #41 : Grudzień 12, 2009, 00:19:19 »
Interwrite 10 PL ściągnięty ze strony producenta u mnie działa (przy instalacji chyba nawet wykrył model M900).

SPB mobile shell można dowolnie konfigurować, dlatego mi odpowiada. Co prawda zużywa dużo RAMu, ale przyzwyczaiłem sie do niego i nie znalazłem niczego lepszego dla mnie... Ale zachęcam do szukania  :E


Offline paain

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • Sprzęt: OMNIA II - i8000
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #42 : Grudzień 12, 2009, 00:59:14 »
paain  muszę Ci powiedzieć, że shell 3.5 po obserwacji na YouTube i ich stronce zrobił na mnie wrażenie, widzę że można usuwać w nim niepotrzebne elementy by zaoszczędzić trochę pamięci ( jest tak paain ? ). Muszę poczytać trochę o tym i ewentualnej konkurencji na pdaclubie.


Podejrzewam, że chodzi tobie o organizację pulpitu. A dokładnie to pewnie widziałeś usuwanie skrutów z niego :wink:
Zainstalowane programy odinstalowuje się normalnie z poziomu ustawień Windowsa.


Interwrite 10 PL ściągnięty ze strony producenta u mnie działa (przy instalacji chyba nawet wykrył model M900).

SPB mobile shell można dowolnie konfigurować, dlatego mi odpowiada. Co prawda zużywa dużo RAMu, ale przyzwyczaiłem sie do niego i nie znalazłem niczego lepszego dla mnie... Ale zachęcam do szukania  :E



Ja znalazłem coś ciekawego: TF3D (Manila 3D WVGA).
A czy te spolszczenie Interwrite 10 PL jest kompletne? Nie ma jakiś błędów(np. literowych)?

P.S. Korzystając z SPBshell na F900 zauważyłem, że nie działa akcelerometr w widoku karuzeli i nie ma szklanego odbicia(na M900 to samo). Osobiście mi to nie przeszkadza.
SPBshell ładuje się przy starcie systemu, ale można bez problemu wyjść do ekranu "dzisiaj" bez odinstalowywania.
Ogulnie warto samemu obadać tego SPBshell bo to ciekawa propozycja.


Offline grafi

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #43 : Grudzień 12, 2009, 14:28:00 »
Mam takie pytanie co do m900. Jak na nim wygląda sprawa emulacji gier np. z PSXa? Radzi sobie w jakiś przyzwoity sposób czy można tylko pomarzyć o w miarę płynnym graniu?


Offline regie211

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
  • Sprzęt: P552W, P1, acer M900
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #44 : Grudzień 12, 2009, 21:28:28 »

Interwrite 10 PL ściągnięty ze strony producenta u mnie działa (przy instalacji chyba nawet wykrył model M900).

SPB mobile shell można dowolnie konfigurować, dlatego mi odpowiada. Co prawda zużywa dużo RAMu, ale przyzwyczaiłem sie do niego i nie znalazłem niczego lepszego dla mnie... Ale zachęcam do szukania  :E



Ja znalazłem coś ciekawego: TF3D (Manila 3D WVGA).
A czy te spolszczenie Interwrite 10 PL jest kompletne? Nie ma jakiś błędów(np. literowych)?



Nie zwracałem uwagi na błędy, bo zainstalowałem to tylko z ciekawości. Proponuję ściągnąć demo i przetestować  :grin:

TF3D miałem zainstalowane przez około 1 dzień, bo nie działało mi zbyt płynnie. Dlatego wróciłem do SPB shell'a.


Offline paain

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • Sprzęt: OMNIA II - i8000
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #45 : Grudzień 13, 2009, 23:19:52 »
Ja też pytam tylko z ciekawości :wink:, więc raczej nie będę instalował.


Offline ravros

  • Ekspert Eten
  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 903
  • Sprzęt: X800
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #46 : Grudzień 18, 2009, 14:11:23 »
Mam takie pytanie co do m900. Jak na nim wygląda sprawa emulacji gier np. z PSXa? Radzi sobie w jakiś przyzwoity sposób czy można tylko pomarzyć o w miarę płynnym graniu?


Ja emulowałem GTA2 na etenie x800, gdzie jest dużo starszy procek (też samsunga) i 64MB ramu. Bardzo dobrze chodziło, chociaż ciężko było grać przy użyciu joysticka.


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #47 : Grudzień 25, 2009, 10:09:21 »
Kilka pytań apropo shell spb 3.5

1. karuzela mi działa, ale gravity sensor na kartach shella już nie ! ... nie ma nawet możliwości odchaczyć go w menu g-sensora... na 1 miejscu mam wciąż acer shella?

2. jak usunąć acer shella na 100% ?

3. czy w spb shell można w głównej karcie ustawić pogodę dla dwóch miast ?

4. tcpmp działa mi coś dziwnie - pasek u dołu ekrany tam gdzie są wszystkie polecenia jest niewidoczny, dopiero po naciśnieciu w tym miejcu pojawia się . mam wersję odpowiednią


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #48 : Grudzień 25, 2009, 10:28:48 »
problem z paskiem można rozwiązać zmieniająć schemat kolorów na inny niż ten czarny acera
usuń cały folder z romu pt acer shell zrobisz to podłączając f900 do pc lub poprzez file explorer po uprzednim wyłączeniu powłoki

« Ostatnia zmiana: Grudzień 25, 2009, 13:01:19 wysłana przez megadeth »

Offline klemens1975

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #49 : Grudzień 25, 2009, 11:46:02 »
Witam, czy ktoś ma zainstalowany WM 6.5


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #50 : Grudzień 28, 2009, 23:53:28 »
wie ktoś gdzie ustawić by telefon alarmował o niskim stanie naładowania baterii nie przy 20% a np przy 10 % ? Proszę również jeśli ktoś ma namiar na tuning tcpmp podnoszący jego wydajność.

dzięki


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #51 : Grudzień 29, 2009, 22:05:11 »
i jeszcze jeden problem :) :

jak z menu programs usunąc ikonkę odinstalowanego acer shella ?
Napisane: Grudzień 29, 2009, 15:51:36
http://pocketpccentral.net/help/removeicons.htm znalazłem odpowiedź :) dzięki mikepolo ;)


Offline ravros

  • Ekspert Eten
  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 903
  • Sprzęt: X800
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #52 : Grudzień 29, 2009, 22:18:49 »
wie ktoś gdzie ustawić by telefon alarmował o niskim stanie naładowania baterii nie przy 20% a np przy 10 % ? Proszę również jeśli ktoś ma namiar na tuning tcpmp podnoszący jego wydajność.

dzięki

Z poziomu systemu wydaje mi się, że nie ma opcji zmiany tych %. Spróbuj programem SKTools, on ma mnóstwo różnych ustawień, może i to.
Tuningu tcpmp raczej nie znajdziesz, musisz zadowolić się tymi trybami wyświetlania które są dostępne. Proponuję abyś spróbował programu, który odblokuje FPU, tylko nie wiem czy to zadziała w połączeniu z tcpmp.


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #53 : Grudzień 30, 2009, 08:42:28 »
dzięki ravros... gdzieś już coś właśnie czytałem by wyłączyć te FPU. Poleca ktoś może inny program do divix-ów ? Czy może objaw przycinania... to wina ilości pamięci/szybkości procka i inny odtwarzacz nic w tym nie zmieni?

co do zmiany % baterii przy którym nastąpi alarm anglojęzyczni polecają "batti"

« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2009, 08:44:23 wysłana przez mikepolo »

Offline ravros

  • Ekspert Eten
  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 903
  • Sprzęt: X800
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #54 : Grudzień 30, 2009, 10:14:05 »
FPU należy włączyć  :ok:
Napisz parametry filmu, bo może nie potrzebnie szukasz rozwiązania. Full HD to tu nie podziała.
Oczywiście takie ustawienia jak GDI, czysty bufor ramki i inne sprawdzałeś?


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #55 : Grudzień 30, 2009, 15:51:54 »
jestem zielony jeśli chodzi o tuning tcpmp. chodzi o divixy zwykle, ale fajnie by wyciągnąć z odtwarzacza/fona jak najwięcej.


Offline ravros

  • Ekspert Eten
  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 903
  • Sprzęt: X800
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #56 : Grudzień 30, 2009, 18:00:34 »
Możesz zrobić test video. Do testu proponuję ten plik http://shintak.info/ppc/download/betaplayer/sample/RL_MQB_320x240_512_128.avi
Czemu akurat ten? Bo testy wydajności na pdaclubie robione są właśnie na tym krótkim filmie, oraz zostały zebrane w jednej tabeli w celu porównania, o to ona http://pdaclub.pl/images/screenshot/Acer_F900_test_-_SS_TCPMP_tabela.png

Wczytaj ten film do tcpmp.
W tcpmp w menu opcje masz podmenu video. Tam będzie kilka różnych możliwości do wyboru, zaznacz pierwszą od góry. Potem kliknij Plik > Benchmark i poczekaj aż pojawi się wynik. Będzie podany w procentach. Potem przestaw na kolejną opcję video i znów benchmark. I tak dla wszystkich trybów video. Wtedy będziesz wiedział który tryb najlepiej działa (uzyskał najwięcej procent). Podejrzewam, że będzie to czysty bufor ramki. Ale mimo wszystko pochwal się najlepszym wynikiem i na jakim to było trybie wyświetlania.


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #57 : Grudzień 30, 2009, 19:58:02 »
ravros dzięki za czas poświecony dla mnie ! miło z Twojej strony !

DirectDraw   - 335.29% i w 2 próbie 314,65%- obraz to fioletowy prostokąt, dzwieki mega przyspieszone
czysty bufor - 175,25% - obraz i dzwieki przyspieszone
GAPI         - 176,04% - obraz i dzwieki przyspieszone
GDI          - 145,19% - obraz i dzwieki przyspieszone

tak mi wyszło. miałem firmowe ustawione "czysty bufor"i tak zostawiam. Właśnie zarzuciłem skrót meczy w specyfikacji MPEG4 DivX/XviD 720x480 i znacznie lepiej to wygląda na "czystym buforze" aniżeli na GAPI (które ma lepszy wynik).

dzięki raz jeszcze za uświadomienie mnie w dziedzinie TCPMP !!!

hapi niu jer !


Offline KRK012

  • Newbie
  • Wiadomości: 37
  • Sprzęt: N900, SX45i, 9210/i, 9110/i, 9000/i
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #58 : Styczeń 01, 2010, 23:29:28 »
Ja mam ambitny problem z TCPMP nie uruchamia się tylko: "Unexpected program failure. Please send "crash.txt" to the developers program now will exit." Na seryjnym 6.1. Wesprze ktoś ?

Kocham Świat!

Offline yo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
  • VIP Level: 50
Odp: Acer M900
« Odpowiedź #59 : Styczeń 02, 2010, 18:19:15 »
spróbuj zainstalować inną wersję tcpmp 0,81 chyba nie działa, ale któraś z 0.72 owszem

end of fear
yo is here