Autor Wątek: neoTouch znany jako F1 (s200)  (Przeczytany 20986 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline horde

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
neoTouch znany jako F1 (s200)
« : Październik 07, 2009, 16:03:37 »
Witam.

Jako, ze nie ma osobnego watku o tym ciekawie zapowiadajacym sie sprzecie, a jest juz na rynku to pozwole sobie zalozyc :)
Czesc rzeczy byla opisywana w watku o Leo wiec jesli jakis moderator mialby ochote to mozna wyciac i przeniesc
tutaj.

Ma go juz ktos moze u nas w Polsce? Jakies linki do recenzji, opisow itp?

Ja znalazlem takie informacje:

http://mobile.mail.ru/reviews/acer/Acer_S200-rev.html
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=566217&page=2
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=567800
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=566351

Najbardziej interesuje mnie jak wypadalby w stosunku do HD2, jaka jest jakos wykonania itp.
W jednym z wyzej podanych watkow na xda wychodzilo, ze F1 jest szybszy od Leo.

Acer F1 (Leo)
Spb Benchmark index
2055.57 (1597.12)

CPU index
6875.36 (6494.18)

File system index
1006.03 (747.02)

Graphics index
2308.95 (1988.03)

Edit:

Taka ciekawostka teraz to zauwazylem, ze ponoc ekran Acera potrafi wyswietlac 262k kolorow.
http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=1865&c=acer_neotouch_s200_acer_f1
Wiem, ze WM i tak tego nie potrafi obsluzyc, ale gosc z tego watku:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=566351&page=2
pisze, ze da sie zauwazyc roznice:

"...Quote:Originally Posted by sunhi3man  
What build of winmo 6.5 is it running? I was also wondering about the screen. How bright is it? How does the screen compare to HTC devices? And finally, what is your opinion of the build quality of the device?

it has 21814 as of now.Screen is very bright and one can see the differrence between 65k colours and 262k colours..."

To jakas sciema jest, czy rzeczywiscie mozliwe?Czy WM 6.5 potrafi wyswietlac taka liczbe kolorow?

« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2009, 09:56:23 wysłana przez horde »

PDAclub.pl

neoTouch znany jako F1 (s200)
« : Październik 07, 2009, 16:03:37 »
R E K L A M A:


Offline zygzag

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #1 : Październik 08, 2009, 10:49:38 »
niedługo postaram się podrzucić małe conieco - właśnie uszczupliłem swoje konto PayPal na rzecz eXpansys  :) sie zobaczy live co Snapdragon potrafi; wyszło z przesłką lekko ponad 1,7 kzeta. Na clove jest ciut taniej ale nie maja PayPala.

Taka ciekawostka teraz to zauwazylem, ze ponoc ekran Acera potrafi wyswietlac 262k kolorow.
http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=1865&c=acer_neotouch_s200_acer_f1



a na tej samej stronie jest info, że "secondary camera: 0,3 MP"  :O  taaaa....wkrótce się przekonam empirycznie

« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2009, 10:58:04 wysłana przez zygzag »

Offline horde

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #2 : Październik 08, 2009, 11:49:46 »
Fajnie, to w taki razie czekam na Twoje wrazenia :)
Tej bzdury z druga kamerka nie zauwazylem, a faktycznie jest, ale o wyswietlaczu pisze tez wlasciciel Acera, wiec nie wiem.


Offline zygzag

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #3 : Październik 09, 2009, 18:04:18 »
Z tymi Acerami jest cos nie teges. Właśnie jestem po dość intensywnej wymianie maili z expansys i okazuje się, że prawdopodobnie oferowane są dwa typy tego urządzenia:

1. Mfr Part #:  XP.H470N.001, eXpansys Code : 188535 with 1Ghz Qualcomm 8250 Snapdragon processor and 3G/HSDPA: 900/1900/2100 Mhz (7.2Mbps)

2. Mfr Part #: XP.H470N.007, eXpansys Code: 188151 with 850 MHz Qualcomm 8250 Snapdragon processor  and 3G/HSDPA: 850/900/2100 Mhz (7.2Mbps)

Pierwszy ma specyfkację na całą EU a drugi na UK - stąd też różnice w opisach na poszczególnych stronach. Trochę nie mieści mi sie to w głowie ale gość odpowiedział mi wyraźnie na pytanie o procesor:

Hello
I can confirm this item has a 850Mhz processor.
Regards
Bryan Gore        
Corporate Sales
eXpansys UK Limited


oczywiście mowa jest tutaj o tym XP.H470N.007

Zakończyło się na tym, że zwrócą  mi kasę. Inni Kupujący też są skołowani bo nigdzie nie ma info o procku Snapdragona 850 MHz. Jak sie wyjaśni to dam znać. Może jednak miałem nie kupować Acera  :mysli: Klątwa HTC czy ki diabeł  :O

« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2009, 18:09:24 wysłana przez zygzag »

Offline slawek___m

  • Newbie
  • Wiadomości: 41
  • Sprzęt: Toshiba G900 -> Acer X960 -> Samsung Galaxy S II
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #4 : Październik 10, 2009, 18:59:45 »
niedługo postaram się podrzucić małe conieco - właśnie uszczupliłem swoje konto PayPal na rzecz eXpansys  :) sie zobaczy live co Snapdragon potrafi; wyszło z przesłką lekko ponad 1,7 kzeta. Na clove jest ciut taniej ale nie maja PayPala.

Taka ciekawostka teraz to zauwazylem, ze ponoc ekran Acera potrafi wyswietlac 262k kolorow.
http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=1865&c=acer_neotouch_s200_acer_f1



a na tej samej stronie jest info, że "secondary camera: 0,3 MP"  :O  taaaa....wkrótce się przekonam empirycznie



nie bardzo rozumiem - nie ma kamery do video połączeń ???


Offline zygzag

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #5 : Październik 10, 2009, 21:08:10 »
Jeśli myślałeś, że jest to byłeś w błędzie - otóż tak jak i w Leo - NIE MA  :S Gorzej, że zbyt dużo jest tych nieścisłości ( patrz wyżej ). Trochę przecwaniakowałem, to fakt, bo chciałem kupić 2 stówki taniej na www.eXpansys.com zamiast na www.eXpansys.pl ale żeby w dwóch europejskich krajach sprzedawali tak diametralnie rózne urządzenia występujące pod tą samą nazwą? Trochę to dziwne biorąc pod uwagę informacje z "Support forum" na strone Acera F1 w eXpansys.com - może z nich wynikać, że sami sprzedający nie wiedzą dokładnie co sprzedają ale na wszelki wypadek wolałem .... anulować zamówienie niz potem kombinować ze zwrotem towaru  :S

« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2009, 21:10:08 wysłana przez zygzag »

Offline slawek___m

  • Newbie
  • Wiadomości: 41
  • Sprzęt: Toshiba G900 -> Acer X960 -> Samsung Galaxy S II
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #6 : Październik 10, 2009, 21:55:23 »
to niezła porażka :shock:
dla mnie akurat brak video połączeń jest istotnym brakiem  :-|


Offline horde

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #7 : Październik 11, 2009, 16:14:26 »
Dziwne sprawa z tymi Acerami. Dobrze, ze w pore zauwazyles.
Mam tylko nadzieje, ze takich "zawirowan" nie bedzie u nas i ze jak ktos oferuje z 1GHz to tak bedzie.
Ponoc neoTouch nie jest najlepiej wykonany, ale za to jest bardzo szybki:
http://pda.pl/news/dwa_filmy_acera_neotouch__jakosc_nie_najlepsza_wydajnosc_powala/
http://pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=16047:neotouch-s200-czyli-f1-na-filmie&catid=49:sprzet&Itemid=91

Troche znow mi to namieszalo, bo zaczynalem sklaniac sie ku Leo :)
Tam troche odstrasza mnie bateria.


Offline zygzag

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #8 : Październik 13, 2009, 15:25:12 »
Wczoraj otrzymałem zwrot kaski z eXpansys.com za zamówionego Acera. Niestety wygląda na to, że potomkowie Albionu sprzedaja na swój rynek jakąś "ograniczoną" ( być może software'owo ) wersję F1. Chcąc kupić w tym samym sklepie tyle. że .pl telefon wychodzi ponad dwie stówki ( właściwie prawie trzy ) drożej więc...to jakby zmienia punkt widzenia na ten sprzęt. Wpawdzie na clove.co.uk jest taniej ale tam paypala nie obsługują więc na razie się wstrzymam z zakupem - podejmuję dalszą, intensywną obserwacje rynku  :mysli:
Napisane: Październik 13, 2009, 08:06:05
No i poprawili; poprawili, poprawili. Kiedy juz mi oddali kasiorkę okazało się, że ten z UK też jest 1GHz  :-| - takich to mają sprzedawców na eXpansys. Pozostała jeszcze tylko różnica w zakresie częstotliwości obsługujących 3G gdzie w tej EU jest 1900 MHz a w UK 850 MHz. Gdyby nie ten błąd juz pewnie bawiłbym się Acerem a tak...uważam, że miało być  :S


Offline vonski

  • a.k.a. borubar
  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
  • VIP Level: 212
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #9 : Październik 13, 2009, 17:23:44 »
Kolego zygzag, czy to nie Ty najgłośniej piętnowałeś Leo za brak video połączeń ? ;)


Offline ahk

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #10 : Październik 13, 2009, 19:25:06 »
Ladnie działa ten Acer.
Zygzag,kupujesz go czy dajesz sobie na wstrzymanie?


Offline zygzag

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #11 : Październik 13, 2009, 21:59:02 »
Kolego zygzag, czy to nie Ty najgłośniej piętnowałeś Leo za brak video połączeń ? ;)


Tak to ja piętnowałem  :proud: i nadal piętnuję ale Acer tak jak i Leo TEŻ nie ma II-kamery tyle, że jest o ponad 8 stówek tańszy ( clove.co.uk vs. eurortvagd.pl ).

Ladnie działa ten Acer.
Zygzag,kupujesz go czy dajesz sobie na wstrzymanie?


Muszę namieszać z paypalem i kartą kredytową bo na clove nie można kupować paypalem


Offline ahk

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #12 : Październik 13, 2009, 22:07:35 »
To czekam z niecierpliwością na jakąś reckę bo kręci mnie ten Acer :grin:


Offline horde

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #13 : Październik 14, 2009, 08:00:05 »
Czytalem recenzje na pocketnow i martwi mnie, ze kolejny juz raz wychodzi, ze F1 jest slabo wykonany i ma duzo bugow w sofcie.
Sprzet jest bardzo wydajny, ale te uchybienia sa niepokojace, bo jak juz wydam tyle kasy to chcialbym miec niezawodny sprzet i w miare dobra jakosc wykonania. Jesli Leo bedzie tak rewelacyjny w jakosci wykonania jak w pierwszych wzmiankach o nim, to te 800 stowek moze byc warte doplacenia.


Offline vonski

  • a.k.a. borubar
  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
  • VIP Level: 212
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #14 : Październik 14, 2009, 10:05:47 »
Przeczytałem całą recenzję na pocketnow.com i mam wrażenie, jakbym czytał o Toshibie TG01 ;) Może tylko w kwestii jakość wykonania jest lepiej, bo Toska jest całkiem przyzwoicie złożona. No i TG01 ma wbudowanego Core Playera a GPS działa bez zarzutu.


Nie można oceniać sprzętu po jednaj recenzji, ale na podstawie tego co przeczytałem na pocketnow, to już wolę Toshibę, za jeszcze mniejsze pieniądze. Tym bardziej, że WM 6.5 w Tośce poprawił większość błędów.


Offline zygzag

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #15 : Październik 14, 2009, 15:30:08 »
Przeczytałem całą recenzję na pocketnow.com i mam wrażenie, jakbym czytał o Toshibie TG01 ;) Może tylko w kwestii jakość wykonania jest lepiej, bo Toska jest całkiem przyzwoicie złożona. No i TG01 ma wbudowanego Core Playera a GPS działa bez zarzutu.


Czytalem recenzje na pocketnow i martwi mnie, ze kolejny juz raz wychodzi, ze F1 jest slabo wykonany i ma duzo bugow w sofcie.
Sprzet jest bardzo wydajny, ale te uchybienia sa niepokojace, bo jak juz wydam tyle kasy to chcialbym miec niezawodny sprzet i w miare dobra jakosc wykonania. Jesli Leo bedzie tak rewelacyjny w jakosci wykonania jak w pierwszych wzmiankach o nim, to te 800 stowek moze byc warte doplacenia.


Z recenzji Acera zapamiętałem jedno porówanie, które sensem odpowiadało porównaniu "Daewoo Nexia z turbodoładowanym silnikiem". Poza tym niepokoją mnie dość zgodne i niepokojące inform,acje dotyczace stosunkowo szybko czy wręcz natychmiastowo rysującej się obudowy. No cóż Vonski - zdaje się, że miałeś rację z tą jakością w Acerze. Mój entuzjazm lekko opadł ale Leo nadal wg mnie jest - jesli chodzi o cenę - conajmniej przeceniany. Zacząłem wpatrywać się w Omnię 2  :ohreally: ...jak ja tego kur...ka nie cierpię  :-|



Offline xaltuton

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #16 : Październik 14, 2009, 15:36:17 »
Czytalem recenzje na pocketnow i martwi mnie, ze kolejny juz raz wychodzi, ze F1 jest slabo wykonany i ma duzo bugow w sofcie.
Sprzet jest bardzo wydajny, ale te uchybienia sa niepokojace, bo jak juz wydam tyle kasy to chcialbym miec niezawodny sprzet i w miare dobra jakosc wykonania. Jesli Leo bedzie tak rewelacyjny w jakosci wykonania jak w pierwszych wzmiankach o nim, to te 800 stowek moze byc warte doplacenia.


Bugi jak bugi, mozna poprawic software'owo (zreszta mozesz tez zostawic samego windowsa, pozbyc sie
wszelkich dodatkow i spersonalizowac samemu telefon softem, ktory lubisz i ktoremu ufasz),ale niskiej jakosci dzwieku i jakosci glosu w sluchawce juz nie, bo to zazwyczaj niskiej jakosci uklady. Wyglada na to, ze zapomniano, ze neoTouch to tez telefon.

Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

Offline horde

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #17 : Październik 14, 2009, 19:16:49 »
Bugi jak bugi, mozna poprawic software'owo (zreszta mozesz tez zostawic samego windowsa, pozbyc sie
wszelkich dodatkow i spersonalizowac samemu telefon softem, ktory lubisz i ktoremu ufasz),ale niskiej jakosci dzwieku i jakosci glosu w sluchawce juz nie, bo to zazwyczaj niskiej jakosci uklady. Wyglada na to, ze zapomniano, ze neoTouch to tez telefon.


Nie do konca sie z tym zgadzam. Nie zawsze da sie poprawic pewne sprawy, np TG01 do czasu WM6.5 jakos nikt nie potrafil pozbyc sie bugow.

Zacząłem wpatrywać się w Omnię 2  :ohreally: ...jak ja tego kur...ka nie cierpię  :-|


Gdyby procek w Omni 2 tak bardzo nie odstawal od snapdragona to bylby nawet fajny sprzet.


Offline zygzag

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #18 : Październik 14, 2009, 22:12:58 »
Gdyby procek w Omni 2 tak bardzo nie odstawal od snapdragona to bylby nawet fajny sprzet.


Myślę sobie tak: dotychczas miałem Polarisa więc ten chyba bardziej odstawał od Samsunga niż tenże od Snapdragona  :ohreally: . Może to naiwne ale w końcu Polaris też dawał radę z moim wymaganiom choć zawsze mogłoby być szybciej i wydajniej. Samsung - jak sądzę - jest znacznie szybszy i wydajniejszy od Polarisa więc......sam już nie wiem  :-|


Offline horde

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #19 : Październik 15, 2009, 07:51:13 »
Myślę sobie tak: dotychczas miałem Polarisa więc ten chyba bardziej odstawał od Samsunga niż tenże od Snapdragona  :ohreally: . Może to naiwne ale w końcu Polaris też dawał radę z moim wymaganiom choć zawsze mogłoby być szybciej i wydajniej. Samsung - jak sądzę - jest znacznie szybszy i wydajniejszy od Polarisa więc......sam już nie wiem  :-|


W tym sensie masz racje, z tym, ze dzieki takiemu procesorowi jak Snapdragon WM chodzi jak burza. Wiem, ze niektorzy powiedza, ze im sie nie spieszy, ze kilka sekund nie robi roznicy, ale IMHO znacznie podnosi to przyjemnosc i komfort z uzytkowanie urzadzenia.
Na pewno odczujesz poprawe z przesiadki z Polarisa, kwestia tylko jak duzo to bedzie poprawa i czy za troche wiecej pieniedzy nie poczulbys
tornada :)
Dla mnie nie ma sensu przesiadac sie na mniej wydajny procesor niz mam obecnie.


Offline xaltuton

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #20 : Październik 15, 2009, 09:27:42 »

W tym sensie masz racje, z tym, ze dzieki takiemu procesorowi jak Snapdragon WM chodzi jak burza. Wiem, ze niektorzy powiedza, ze im sie nie spieszy, ze kilka sekund nie robi roznicy, ale IMHO znacznie podnosi to przyjemnosc i komfort z uzytkowanie urzadzenia.
Na pewno odczujesz poprawe z przesiadki z Polarisa, kwestia tylko jak duzo to bedzie poprawa i czy za troche wiecej pieniedzy nie poczulbys
tornada :)
Dla mnie nie ma sensu przesiadac sie na mniej wydajny procesor niz mam obecnie.


Kazda sekunda szybciej to ogromna poprawa komfortu uzytkowania, nie ma 2 zdan. Co do procka jest  szybki jak na takie urzadzenie,
tylko samsungowy soft spowalnia telefon. neoTouch bez tych bajerow wydaje sie szybszy (i rzeczywiscie chyba jest) ale w porownaniu z Omnia II to software-owy"golas". Wg syntetycznych testow z pocketnow.com Snapdrag z neoToucha rzeczywiscie mocno bije mocno samsungowego, ale w praktyce  zapewne tak duzych roznic nie uswiadczysz.

Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

Offline zygzag

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #21 : Październik 15, 2009, 12:17:08 »
Może niektórzy powiedzą: "ten to ma zryty mózg"  :E i pewnie bedą mieli trochę racji, ale na razie postanowiłem poczekać na...Święto Niepodległości  :wink: wtedy zadecyduję czy Samsung czy...uhm...no. W każdym razie z Acera zrezygnowałem - lubię rzeczy estetyczne a F1 - jak to wynika z testów - nie gwarantuje tego po dłuższym użytkowaniu ( czy wręcz nawet krótkim ). Polarisa miałem ponad 1,5 roku i pomimo noszenia go w kieszeni przez ostatni rok nie miał na sobie poza folią na wyświetlaczu żadnych wyraźnych śladów używania.


Offline horde

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #22 : Październik 15, 2009, 12:30:33 »
Podjalem podobna decyzje, z tym, ze bardziej sklaniam sie ku Leo, choc cena niezbyt mi odpowiada.
Jesli mam juz wydac tyle kasy to chcialbym sprzet dobrze wykonany o dobrej jakosci.




Offline vonski

  • a.k.a. borubar
  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
  • VIP Level: 212
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #23 : Październik 15, 2009, 15:55:42 »
Tośkę se kupcie ;) Po upgradzie do 6.5 działa super, jakość za rozsądną cenę  :ok:


Offline ahk

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #24 : Październik 15, 2009, 16:38:12 »
a ja sobie pozbieram kase na acera;)
btw.toska nadal po niemiecku czy eng tez sie da?


Offline zygzag

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #25 : Październik 15, 2009, 16:59:57 »
Tośkę se kupcie ;) Po upgradzie do 6.5 działa super...


No a zupgradowałeś ją po angielsku czy nadal Tośka "szprecha"?

Tośkę se kupcie ;)... jakość za rozsądną cenę  :ok:


za rozsądną to juz chyba była, teraz to juz tylko za ok. 2 kafle - przynajmniej nie dojrzałem tańszej


Offline vonski

  • a.k.a. borubar
  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
  • VIP Level: 212
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #26 : Październik 15, 2009, 22:00:11 »
Niemiecki Wm 6.5 ze świetnym spolszczeniem kolegi nicus z naszego forum. Oczywiście nie jest przetłumaczone w 100%, ale do użytkowania w zupełności wystarcza.

Ważniejsze jest jednak to, że WM 6.5 wyeliminował większość błędów oprogramowania i przede wszystko znacząco poprawił jakość rozmów.

za rozsądną to juz chyba była, teraz to juz tylko za ok. 2 kafle - przynajmniej nie dojrzałem tańszej


Na allegro jest sztuka za 1400zł, a wczoraj jedna poszła za ... 900  :O
http://allegro.pl/item766767853_toshiba_tg01_bez_ceny_minimalnej.html


Offline xaltuton

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #27 : Październik 16, 2009, 13:28:58 »
Może niektórzy powiedzą: "ten to ma zryty mózg"  :E i pewnie bedą mieli trochę racji, ale na razie postanowiłem poczekać na...Święto Niepodległości  :wink: wtedy zadecyduję czy Samsung czy...uhm...no. W każdym razie z Acera zrezygnowałem - lubię rzeczy estetyczne a F1 - jak to wynika z testów - nie gwarantuje tego po dłuższym użytkowaniu ( czy wręcz nawet krótkim ). Polarisa miałem ponad 1,5 roku i pomimo noszenia go w kieszeni przez ostatni rok nie miał na sobie poza folią na wyświetlaczu żadnych wyraźnych śladów używania.


Dla mnie samsung odpada z powodu braku rysika. Co do rys zas - mi to jest obojetne. Aparat sluzy do uzywania, to nie obrazek na scianie, ktory ma byc ladny. MOje dotychczasowe pda uzywalem nawet bez folii na ekranie   i grubo po ponad 2 latach ekrany mialy doslownie tylko pare malych rysek. Gdyby mial ich nawet 5x wiecej, zupelnie by mi to nie przeszkadzalo. Fakt, ze aparatu nie nosze razem z kluczami w kieszeni, ale tez nie dbam o niego szzcegolnie . Po prostu uzytkuje i tyle. Dla mnie to narzedzie i nawet jesli plastik sie bardziej sie rysuje, wisi mi to.  Ale wracajac do meritum - osobiscie F1 mi sie wizualnie bardzo podoba, byc moze plastik jest nedznej jakosci, ale to wyjdzie w praktyce dopiero. Pewnie htc leo  bedzie solidniejszy, ale cena rowniez takaz bedzie:)  Alternatywa pozostaje jeszcze  se x2.

Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

Offline vonski

  • a.k.a. borubar
  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
  • VIP Level: 212
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #28 : Październik 16, 2009, 14:45:51 »
X2? Przecież to X1 w nowej obudowie  z dołożonymi megapixelami... Chyba że masz na myśli X3, ale to znów będzie z Androidem.


Offline xaltuton

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
Odp: neoTouch znany jako F1 (s200)
« Odpowiedź #29 : Październik 17, 2009, 00:35:24 »
X2? Przecież to X1 w nowej obudowie  z dołożonymi megapixelami... Chyba że masz na myśli X3, ale to znów będzie z Androidem.


No zmian bedzie troche wiecej niz megapiksele. Za to dla fanow klawiatur sprzetowych nie ma nic lepszego.

Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.