Autor Wątek: Acer F900  (Przeczytany 35306 razy)

0 Użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #90 : Marzec 02, 2010, 19:50:09 »
dzięki ravros za pomoc, juz się z nim kontaktowałem. właśnie on zaśpiewał 400zł, ślę do Anglii jutro. Do expansys bo tam był zakupiony i oni prześlą do acera. Ale jestem prawie pewny, że wykożsytają do tłumaczeń uszczerbek na obudowie. Jak im udowodnie, że mam go od dawna :)? No ale spróbować musze.


PDAclub.pl

Odp: Acer F900
« Odpowiedź #90 : Marzec 02, 2010, 19:50:09 »
R E K L A M A:


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #91 : Marzec 04, 2010, 10:42:45 »


Offline aigel

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 299
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #92 : Marzec 05, 2010, 14:57:42 »
dzięki ravros za pomoc, juz się z nim kontaktowałem. właśnie on zaśpiewał 400zł, ślę do Anglii jutro. Do expansys bo tam był zakupiony i oni prześlą do acera. Ale jestem prawie pewny, że wykożsytają do tłumaczeń uszczerbek na obudowie. Jak im udowodnie, że mam go od dawna :)? No ale spróbować musze.


dlatego też sugeruje zakupy w PL ...
wtedy nie masz takich problemów...

aigel


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #93 : Marzec 05, 2010, 21:36:33 »
"dlatego sugeruje zakupy w pl"
Acer F900 nie da się oficjalnie kupić w pl


Offline aigel

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 299
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #94 : Marzec 07, 2010, 10:38:10 »
"dlatego sugeruje zakupy w pl"
Acer F900 nie da się oficjalnie kupić w pl


kupujesz w PL , i jak masz problem to zawsze możesz wrócić do sklepu i zareklamowac urzadzenie , wtedy to sklep sie martwi...

aigel


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #95 : Marzec 08, 2010, 12:38:30 »
Dobra źle się wyraziłem w tym czasie jak mikepolo go kupował nie można było go kupić w Polsce  w sklepach , po drugie cena !!! nawet teraz trzeba wydać ponad 1500 PLN za sztukę gdzie w Anglii nawet z wysyłką wychodziło ok 900 PLN
pozdrawiam megadeth


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #96 : Marzec 14, 2010, 11:27:29 »
ja kupiłem od kolesia z ebay.co.uk z gwarancją. no ale mi nie uznali, i chcą barany za odesłanie 27 funtów ! a na stronie Angielskiej poczty przesyłkę ubezpieczoną na 250 funtów do 500g mamy za 9,44 :) no ale wiadomo... gadają, że oni mają umowę z DHL i chu.... z tym ! Kombinuje by mi do kumpla w UK posłali i mi go poda. No ale cały czas nie mam ekranu. Gdyby ktoś słyszał/widział gdzieś rozwalonego Acera F900 ale z działającym ekranem dajcie znać proszę ! Jeden z użytkowików tego portalu trudniący się wymianą i sprowadzaniem ekranów wycenia na 400zł... a ja za fona dałem 700zł :( wygląda to tak :

http://img28.imageshack.us/img28/4458/dscf4340i.jpg

powodem odrzucenia gwarancji jest ich opinia, że uszkodzenie powstało na skutek oderzenia.



megadeth dzięki za link, z Acerem się nie skontaktujesz z PL ! Ich telefon działu serwisu działa tylko z UK!

« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2010, 11:56:02 wysłana przez mikepolo »

Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #97 : Marzec 16, 2010, 10:17:05 »
Nie wiem dlaczego się ta strona zmieniła z linku który umieściłem było to bezpośrednio do formularza serwisowego ?! teraz nawet nie mogę go znaleźć :( <drapanie>


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
MMS w f900
« Odpowiedź #98 : Czerwiec 24, 2010, 14:54:44 »
Czy w Polsce są jakiekolwiek problemy z odpieraniem mms-ów chodzi mi o to czy też wam się tak automatycznie zmniejszają zdjęcia do 3-6 kb , mi się tak dzieje w o2 uk chciałem ten telefon sprzedać znajomemu w Polsce ale nie chce go robić w jajo :)


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #99 : Wrzesień 12, 2010, 18:11:11 »
megadeth jak wyglada acer f900 w porownaniu z ta nowa zabawka co masz SE? czy to tez pda zeby to porownac wogole? pytam bo po raz kolejny chce kupic acerka tak mi sie spodobal, no moze htc touch hd.... ale acera mam obckanego do cna :)


Offline vivid2

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 180
  • Sprzęt: PalmOne Treo 650 (4ever) + ZTE Blade
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #100 : Listopad 06, 2010, 23:29:07 »
Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem tegoż urządzenia. Chciałem zmienić rom, ale za każdym razem wyskakuje LANGUAGE VERSION AND THIS DEVICE IS NOT MATCH. Mam aktualnie wm 6.1 ce os 5.2.20961.1.5.1. Nie widziałem żeby ktoś miał taki problem a próbowałem z różnymi romami włącznie z tymi z tego wątku.
edit - wyczytałem że mam niby lang platijet, sprzęt był aktualizowany z hiszpańskiego na angielski chyba przez ten program. Zgodnie z tym co tutaj http://www.eten-users.eu/index.php?showtopic=20280 piszą można to przeskoczyć. Dam znać co i jak.

edit2 - ni cholery nie mogę przeskoczyć wersji języka. Pozostaje mi pozostać na sofcie oryginalnym. Jak ktoś ma jakiś pomysł to proszę o podpowiedź, co dwie głowy itd.

edit3 - platijet to wyskakuje po flashowaniu romem do obejścia języka. Udało mi się wgrać z karty jakiś angielski 6.1 ale miał zwisa na instalacji dodatkowego softu. W końcu trafiłem na rom który flashuje się tak jak original - przez usb za pomocą pliku wykonywalnego. No i poszło. Próbowałem jeszcze raz z karty ale ten sam problem. Przy próbie flash org romu po resecie wyskakuje że niewłaściwy obraz. Rany boskie, przy htc to się odpalało jeden plik i szło, a tu to można osiwieć. Znalazłem jeszcze jakiś przepis na podmianę plików do flasha przez usb. Ale czemu tak idzie a przez kartę nie? Za cholerę nie mogę do tego dojść.

edit4 - no dobra. Po tygodniu zabawy się poddałem i wróciłem do oryginalnego 6.1. Wywaliłem shella acera, zainstalowałem spb ms i wszystko śmiga. Wolnego ramu jakieś 20 kilka mega, nic się nie wiesza. Próbowałem wcześniej z Acer F900 WM 6.1-21042 (Lite), ale ciągłe zwiechy, czasem brakowało ramu (cojest dziwne bo miałem poinstalowane programy te same co na Hermesie). Niestety nie nauczyłem się na przykładzie Toshiby żeby nie wchodzić w produkty niszowe - małe wsparcie. No ale jak nie będzie się psuł to mi styknie, chociaż trochę brakuje sprzętowej klawiatury.

« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2010, 11:33:06 wysłana przez vivid2 »
PalmIIIXE-->Clie PEG T-65-->Treo 650-->Treo 750v-->HTC Hermes-->Toshiba G900--Toshiba G910-->HTC Hermes-->Acer F-900-->ZTE BLADE-->SGS

Offline djcarol

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 58
  • Sprzęt: Eten X600 | Acer F900 | HTC Trophy | HTC 8S
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #101 : Grudzień 06, 2010, 21:03:30 »
Witam,

Gdzie nie spojrzeć na oferty sprzedaży Acera F900, najczęściej występuje w wersji oprogramowania 6.5. Czy istnieje jakiś oficjalny ROM do F900 w tej wersji czy to raczej jeden z tych, które można znaleźć w Internecie. Strona Acera umożliwia pobranie ROMu tylko w wersji 6.1.

Z góry dziękuję za wskazówki lub link.


Offline vivid2

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 180
  • Sprzęt: PalmOne Treo 650 (4ever) + ZTE Blade
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #102 : Grudzień 07, 2010, 19:07:08 »
6.5 się nie sprawdza. Oryginalny 6.1 śmiga aż miło, nic się nie wiesza. Warunkiem jest wywalenie oryginalnego shella, ja mam zamiennik SPB MS i nie narzekam.

PalmIIIXE-->Clie PEG T-65-->Treo 650-->Treo 750v-->HTC Hermes-->Toshiba G900--Toshiba G910-->HTC Hermes-->Acer F-900-->ZTE BLADE-->SGS

Offline djcarol

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 58
  • Sprzęt: Eten X600 | Acer F900 | HTC Trophy | HTC 8S
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #103 : Grudzień 09, 2010, 22:38:19 »
Dzięki za info.

Też smigam na 6.1 bez dodatków, jedynie z rodziny SPB i jest OK. Szukam usprawnień :)

Pozdrawiam.


Offline yaroos2

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 183
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #104 : Grudzień 12, 2010, 11:47:20 »
odpowie  mi ktoś uczciwie :
1. czyta karty micro sdhc 16GB bo taką mam teraz w moim aximie ?
2. ile jest w końcu wolnego ramu WM 6.1 bez oryginalnej nakładki ?
3. wtyk jack jest standardowy ?
3.nie brakuje wam joya ? np w sterowaniu odtwarzaczem audio przy wyłączonym ekranie ?

Narazie tyle, potem coś jeszcze przyjdzie mi do głowy

tungsen T, T3, dell Axim X51V, x50v, x51,x50, ipaq2750,ipaq2490,xperia X10, xperia X1

Offline vivid2

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 180
  • Sprzęt: PalmOne Treo 650 (4ever) + ZTE Blade
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #105 : Grudzień 12, 2010, 23:42:14 »
ad1. 8GB czyta, taką mam większych nie sprawdzałem
ad2. ponad 30MB, ale już miałem zainstalowane spb ms
ad3. nie ma wtyku jack - jest mini usb
ad4. nie brakuje, mam piosenki wrzucone takie jakie mi się podobają, gry mam głównie na dotyk, do czytania sprawdzają się klawisze z boku (normalnie do pogłaśniania, w AlReader działa jak przewijanie w dół lub w górę), reszta na dotyk - nawet z quickmenu nie ma problemu

« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2010, 23:44:58 wysłana przez vivid2 »
PalmIIIXE-->Clie PEG T-65-->Treo 650-->Treo 750v-->HTC Hermes-->Toshiba G900--Toshiba G910-->HTC Hermes-->Acer F-900-->ZTE BLADE-->SGS

Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #106 : Styczeń 09, 2011, 17:54:42 »
megadeth jak wyglada acer f900 w porownaniu z ta nowa zabawka co masz SE? czy to tez pda zeby to porownac wogole? pytam bo po raz kolejny chce kupic acerka tak mi sie spodobal, no moze htc touch hd.... ale acera mam obckanego do cna :)


w porównaniu do f900 niebo a ziemia ale nie wiem czy bym polecił :) teraz wolał bym Nexusa albo coś z HTC :) może DHD


Offline SiroCcc

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #107 : Październik 07, 2011, 13:46:11 »
Witam.
Mam na moim f900 zainstalowany ten rom http://www.eten-users.eu/index.php?showtopic=20034
i całkowitej pamięci ram mam 84 ale wolnej juz tylko 29 mp.

I tutaj moje pytanie :
Co instalować lub czego nie instalować z ext_rom , aby tej pamięci było jak najwięcej.
Dzięki za odpowiedź.


Offline bartekigosia

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #108 : Luty 05, 2012, 22:05:22 »
Mam acer f 900 z win mobile 6.1 w wersji angielskiej .Zaznaczam ze jestem laikiem w tych sprawach a konkretnie chodzi o spolszczenie danego urządzenia bądź wgranie nowego romu i spolszczenia. Tak wiec proszę o pomoc skąd pobrać jak zainstalować itd.


Offline Kielich

  • ROM Maker
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #109 : Luty 06, 2012, 07:29:02 »
A szukałeś czegoś na forum eten-users
http://www.eten-users.eu/index.php?/forum/60-tempo-f900-high-performance-style/page__s__a9e084825a0454abc75b19d337b8ad03
Może tam coś dobierzesz do siebie.
Lub na tym forum:
http://www.smartphonegurus.com/forums/forum/65-e-ten-acer-support/
Niestety nie ma polskiej wersji romu pod twoje urządzenie, poprostu nikt nie "ugotował" takiej wersji, a z tego co wiem, to producent nie wypuścił polskiej wersji romu (jeśli już to nakładkę spolszczającą, ale pewnie tylko pod WM6.0)
Tu znalazłem jakiegoś ftp-a z romami pod f900
ftp://ftp.acer-euro.com/smartphone/f900/os_images/

Może coś pomoże

Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...