Autor Wątek: Acer F900  (Przeczytany 35246 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #60 : Grudzień 14, 2009, 15:54:57 »
a Ty zarzuciłeś go ? jak poszło ?


PDAclub.pl

Odp: Acer F900
« Odpowiedź #60 : Grudzień 14, 2009, 15:54:57 »
R E K L A M A:


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #61 : Grudzień 17, 2009, 12:49:10 »
Nie , nie sprawdzałem go bo piszą że ramu zostaje mało a ja używam mój f900 z igo 8 to wiem czym to grozi po paru dniach jak się nie robi resetu zwis totalny a ja czasami włączam igo podczas jazdy jak mi się jakiś korek przydarzy i trzeba gdzieś bokiem uciekać , ciężko pierona zresetować podczas jazdy :] to zostaję przy 6.1 :)


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #62 : Grudzień 17, 2009, 16:45:32 »
megadeath a shella acera zostawiłeś ? mi zależy by też dość dużo (w miarę możliwości) ramu zotało. A będe automape instalował i mase innych programów !


Offline paain

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • Sprzęt: OMNIA II - i8000
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #63 : Grudzień 18, 2009, 22:09:32 »
Nie sądzę, żeby zostawił acerowego shella, bo to pożeracz pamięci. A co do tego ROMu to ja go wrzóciłem na chwilę. Fajnie wygląda, nic się nie cieło, a wolnej pamięci zostawało ok. 35-38mb.
Osobiście moim zdaniem lepsze rozwiązanie to 6.1(5.2.21055) +SPBshell 3.5. Teraz mam taką konfigurację i zostaje mi ok. 51mb wolnego RAMu.
A tu macie link do ROMu 6.1 z 8MB pagepool i ok. 52-56mb wolnego RAMu.(ExtROM trzeba instalować samemu):
http://rapidshare.com/files/317023730/acer8pp8.rar


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #64 : Grudzień 24, 2009, 16:51:21 »
@mikepolo
nie , igo tylko przy wyłączonej powłoce inaczej nie idzie :)


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #65 : Grudzień 25, 2009, 02:29:24 »
POMOCY :)

gwiazdór przyniósł acerka f900.... jestem jak na razie zadowolony, ale ...

1. nie moge znaleść TCPMP działającego
2. nie wiem jak zmienić tapete (tło) w spb shell 3.5

jak ktoś wie prosze o pomoc


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #66 : Grudzień 25, 2009, 16:57:10 »
Tło zmieniasz klikając na dole po prawej stronie ten szary prostokąt potem klikasz change background


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #67 : Grudzień 25, 2009, 17:03:11 »
dzięki ! teraz widać jaki to banał był :)


Offline paain

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • Sprzęt: OMNIA II - i8000
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #68 : Grudzień 26, 2009, 17:09:40 »
Jakby ktoś nie wiedział to da się całą powłoke "SPBshella" ustawić w języku polskim. W ustawieniach, w zakładce "SPB mobile shell".

I mam jeszcze pytanie czy nie ma(miał) ktoś problemów z tym, że telefon sam wybiera ostatni numer? U mnie dzieje się to podczas połączenia z internetem(wysyłaniem lub odbieraniem danych). Czytałem na zagranicznym forum, że problemem jest folia ACERA na ekran. Nie zdejmuję swojej bo nie mam narazie innej. Poza tym nie jestem przekonany co do tego, ponieważ telefon sam wybierałby numer nie tylko podczas wysyłania lub odbierania danych. Drażni mnie to okropnie >:(

Pozdrawiam i życzę wszystkim wesołych świąt.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2009, 17:31:16 wysłana przez paain »

Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #69 : Styczeń 05, 2010, 19:44:19 »
paain masz w opisie 60mb free. Gdzie się powinno uzyskać jak najwięcej wolnej pamięci ? w storage czy w program ? ja mam w storage 62mb, program 43, dobrze ?


Offline djcarol

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 58
  • Sprzęt: Eten X600 | Acer F900 | HTC Trophy | HTC 8S
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #70 : Styczeń 06, 2010, 00:39:43 »
Jakby ktoś nie wiedział to da się całą powłoke "SPBshella" ustawić w języku polskim. W ustawieniach, w zakładce "SPB mobile shell".


Z tego co się orientuję - musisz ściągnąć polską wersję językową ze strony SPB i przeinstalować - to chyba jedyne wyjście.
Cytuj
I mam jeszcze pytanie czy nie ma(miał) ktoś problemów z tym, że telefon sam wybiera ostatni numer? U mnie dzieje się to podczas połączenia z internetem(wysyłaniem lub odbieraniem danych). Czytałem na zagranicznym forum, że problemem jest folia ACERA na ekran. Nie zdejmuję swojej bo nie mam narazie innej. Poza tym nie jestem przekonany co do tego, ponieważ telefon sam wybierałby numer nie tylko podczas wysyłania lub odbierania danych. Drażni mnie to okropnie >:(


Hmm.. u mnie jest OK, PS. Po cóż Ci ta folia :-P


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #71 : Styczeń 06, 2010, 13:43:48 »
Mój SPB też działa bez problemu (zostawiłem w wersji angielskiej ) ale tez nie mam folii na moim F900


Offline Anakim

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #72 : Styczeń 20, 2010, 00:35:30 »
Witam
Mam pytanie jak zainstalować nowy Rom???


Offline BliSki

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1059
  • Sprzęt: M700
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #73 : Styczeń 20, 2010, 07:38:00 »
Mam pytanie jak zainstalować nowy Rom???


Kłania się czytanie FAQ i podwieszonych wątków: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=104521.0

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #74 : Styczeń 30, 2010, 17:27:09 »
jak długo Wam łąduje z gniazdka Acera F900 ? mi chyba z 4-5h ???


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #75 : Luty 07, 2010, 08:33:08 »
mi jakieś 2,5 godziny wczoraj , ale to ładował się od 10 % do 90 % czyli nie do końca :) , przy wyłączonym ekranie


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #76 : Luty 13, 2010, 01:10:49 »
to normalne by ładował się od 0-100% z 5h?


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #77 : Luty 21, 2010, 16:50:47 »
Problem !!!

Chciałem zrobić twardy reset, zapodałem więc 2 przyciski i patyczek w reset i nic ! info ze host nie podłączony, więc podłączyłem usb i stoi!? Czy więc musze od nowa wgrywać rom przey twardym resecie ?


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #78 : Luty 23, 2010, 13:23:47 »
to co w końcu robiłeś reset czy wgrywałeś nowy system ?
jeśli telefon ci dalej nie działa podłącz go kablem z kompem i spróbuj wgrać system od nowa mi też się raz zatrzymała instalacja ale nigdy przy resecie , dziwne !?

Co do ładowania to zależy od kilku rzeczy: po pierwsze od ustawienia jak długo Ci ekran świeci "na kablu" i jak jasno , jaki masz mocny sygnał w miejscu jak go ładujesz i czy nie prowadzisz rozmowy podczas ładowania telefonu albo nie używasz gps np w samochodzie :P

« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 13:29:37 wysłana przez megadeth »

Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #79 : Luty 23, 2010, 22:54:49 »
od 0 do 100% przy wyłączonym ekranie i włączonym telefonie ok 5-6h !? też tak macie ? co do hard resetu to wydaje mi się że nie da się czegoś takiego zrobić ! przy powyżej opisanej przeze mnie sytuacji wszystko poszło jak zapodałem instalowanie romu. Wzięłem go ze strony acer.co.uk

A czy ma ktoś namiary na oryginalny Acera rom ale bez Acer Shella? Zwany rom ten czasem jest wersją "lite" proszę o namiary


Offline ravros

  • Ekspert Eten
  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 903
  • Sprzęt: X800
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #80 : Luty 23, 2010, 23:06:27 »
Odnośnie HR
Opis z naszego FAQ, stosujesz się do tego?
Cytuj
HR (Hard Reset):
- Naciskamy jednocześnie RESET i guzik ZASILANIA, następnie jednocześnie puszczamy,
- Natychmiast, czyli przed wybudzeniem urządzenia przytrzymujemy CZERWONĄ SŁUCHAWKĘ,
- Gdy pojawi się napis "Erase all data nad loads defaults?" puszczamy czerwoną słuchawkę,
- Naciskamy i przytrzymujemy lewy guzik menu przez około 5sek, żeby wybrać opcję Yes
- Czekamy, następuje resetowanie,
- Podążamy za instrukcjami na ekranie.


Lub HR z poziomu systemu: Start -> programy -> Utilites -> Ustawienia fabryczne (factory settings)
Należy tam przepisać kod w celu potwierdzenia.


Okrojony a za razem oficjalny rom, możesz przygotować sobie sam. Wystarczy w odpowiednim momencie przy pierwszym uruchomieniu nacisnąć i przytrzymać guzik aparatu. Więcej o tym znajdziesz w FAQ o instalacji romów. Dzięki temu zabiegowi nie zainstaluje się nic od acera, będzie to goły WM. Oczywiście wszystkie (selektywnie) aplikacje acerowe możesz przywrócić z poziomu menu.


Ładowanie, a może wi-fi, bt i do tego GPS działa? Na pewno ładujesz oryginalną ładowarką sieciową?


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #81 : Luty 23, 2010, 23:17:31 »
jest to urządzenie w które wkładam duże USB i dalej kabel idzie do fona:
http://images.auctionworks.com/hi/72/72342/zune3in1blk03.jpg

czyżby to nie była normalna ładowarka ? stąd moje problemy ?

a mogłbyś prosze zapodać linkiem do postu w którym jest mowa o tym momenice w którym przytrzymać należy przycisk aparatu ? oraz... :)

jak z poziomu menu WM przywracać poszczególne aplikacje Acer Shella?

z góry dzięki z poświecony mi czas

Połączone: [time]Luty 23, 2010, 23:27:06[/time]
8. Wybór aplikacji Etena, które zostaną zainstalowane. Z większości aplikacji rzadko się korzysta, dlatego jeśli już wiesz co jest Tobie potrzebne, to zaznacz tylko te potrzebne. Jeśli nie przekonałeś się jeszcze, to zaznacz wszystko (zaznaczając to pole na samej górze „Selected item will be installed”), przy następnej wybierzesz sobie to co potrzebne. Jednakże, nie obawiaj się. Po zainstalowaniu można usunąć wybrane aplikacje (Ustawienia>System>Usuń Aplikacje), lub jeśli czegoś nie zaznaczyło się przy instalacji romu, to można to doinstalować (Programy>Narzędzia>Przywracanie aplikacji). Po zaznaczeniu kliknij Install. W niektórych romach może nie pojawić się to okno, tylko podobne gdzie będzie odliczany czas (3 sekundy). Po upływie tego czasu zostaną zainstalowane wszystkie aplikacje. Odliczający czas jest po to, jeśli ktoś chce to może anulować instalowanie tych aplikacji poprzez naciśnięcie i przytrzymanie przycisku od aparatu.

mam ...tylko kurcze nie pamiętam czy mi liczyło te 3s... a co jesli nie liczy? kiedy wciskać aparat :)?

Po??czone: Luty 23, 2010, 23:52:49
co do tych ładowarek to chyba różnią się prądem ładowania ! zobaczcie proszę na swoich, ja mam 1000mA przy napięciu 5Vw sumie jak już się rozpędziłem z pytaniami to mam do użytkowników F900-tki pytanie. Czy dopasowaliście od jakiegoś bardziej popularnego fona etui ? Ceny wypasionych szufladek do f900 (żadnych klapek itd, co najzywżej zapinka jakaś) sięgają 20€ :(

chińczyk jakiś ze ebaya zarzeka mi się, że jego etui do Hero Google G3 idealnie się nada.

« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 23:52:49 wysłana przez mikepolo »

Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #82 : Luty 24, 2010, 08:15:06 »
ja nie używam żadnego etui , ekran wygląda świetnie po pond pół roku używania gorzej z tym plastikiem który przykrywa obiektyw aparatu tandeta jak i sam aparat :) tak że jak komuś zależy to lepiej niech się zaopatrzy w jakiś ciekawy pokrowiec albo niech nosi w tym co był w pudełku :)


Offline ravros

  • Ekspert Eten
  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 903
  • Sprzęt: X800
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #83 : Luty 24, 2010, 15:02:18 »
Cytuj
czyżby to nie była normalna ładowarka ? stąd moje problemy ?


Zdaje się, że na to wychodzi.

Cytuj
co do tych ładowarek to chyba różnią się prądem ładowania ! zobaczcie proszę na swoich, ja mam 1000mA przy napięciu 5V


Moja, oryginalna do etena ma napisane to samo. Więc ładowarka sama w sobie jest ok. Problem może być z kablem. Jeśli acer odziedziczył również sposób ładowania, to pomocny będzie ten wątek http://pdaclub.pl/forum/x800/problem-z-ladowaniem-baterii-w-x800/msg778780/#msg778780
Po prostu zwykły kabel USB nie nadaje się do ładowania.


Cytuj
jak z poziomu menu WM przywracać poszczególne aplikacje Acer Shella?


Strart -> Programy -> Utilities -> Odzyskiwanie Aplikacji (Application Recovery). Znajdziesz tam wszystkie aplikacje, które siedzą w romie, ale nie zostały zainstalowane podczas pierwszego uruchomienia. Listę aplikacji możesz modyfikować przy użyciu ROM Configuratora (nie wiem czy wspiera F900).


Cytuj
mam ...tylko kurcze nie pamiętam czy mi liczyło te 3s... a co jesli nie liczy? kiedy wciskać aparat ?


Bardzo możliwe, że nie liczyło. W pewnym momencie w romach etena nastąpiła zmiana i zamiast liczenia pojawiała się lista. Ale sposób z guzikiem aparatu działa nadal. Jak tylko pojawi się ramka w której zostanie wyświetlona lista aplikacji (jeszcze zanim zostaną wczytane do listy) wtedy trzeba nacisnąć i trzymać przycisk aparatu.


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #84 : Luty 24, 2010, 21:15:28 »
dzięki wielkie !!! z tym acer shell recovery odnalzałem juz predzej w sumie i nie zdążyłem napisać. Co do etui czekam dalej. Czy tandeta ? ja jest bardzo zadowolony... czaiłem sie 2 miechy na htv hd ale kasa/jakości w f900 o wiele lepiej sie prezentuje.


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #85 : Luty 25, 2010, 10:25:27 »
Wczoraj wgrywałem te systemy WM6.5 i 6.1 udało misię wgrać ten pierwszy o którym pisałem kilka postów wcześniej ale ilość wolnego ramu była mizerna 32 mb po resecie , później znalazłem aktualizacje do tego WM6.5 ale już nie udało mi się tego wgrać bo błąd mi się pojawiał , znalazłem inne systemy 6.5 ale dokładnie ten sam rezultat błąd przy próbie wgrania systemu więc dałem sobie spokój znalazłem potem 6,1 ROM : Acer F900 WM6.1 CE OS 5.2.21056 ze strony
 
http://www.eten-users.eu/index.php?showtopic=20034

i ten działa pięknie dodane programy latarka inna klawiatura itp , 123 mb wolne w telefonie !!!!! nieźle to odchudzili ale ram dalej wolne ok 53 mb to samo co oryginalny
tu podaje linka na rapid bo te z 4shared padły
 
http://rapidshare.com/files/334590364/21056.rar


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #86 : Luty 25, 2010, 22:24:13 »
nie ma żadnych problemów z aparatem? wszystko jest si ?


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #87 : Marzec 01, 2010, 11:49:22 »
w tej odchudzonej 6,1 nie ma problemów w tej 6,5 włączyłem aparat ale nie dało się zrobić zdjęcia za pomocą dedykowanego przycisku ale zrobili update do tego i ponoć jest to już naprawione ale mi się nie udało zainstalować tego update bo mi błąd wyskoczył podczas instalacji i olałem ten 6,5 ze względu na małą ilość ramu jaka jest po instalacji wersji 6,5 . na chwilę obecną jestem na oryginalnym systemie acera razem z shelem który wyłączam jeżeli zachodzi potrzeba użycia AM lub igo , spb też mi nie przypadło do gustu ( jakiś inny chyba jestem ) :P


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #88 : Marzec 02, 2010, 10:25:07 »
Pomocy!

Mam kupiony sprzęt z Anglii, Próbuje wywalyczyć od kolesia od którego kupiłem paragon. Choć na stronie acer.co.uk nie ma nic o dodowdzie zakupu. Tylko proszę o rejestrację na ich stronie. Acer Polska nie chce przyjąć telefonu. Czy ktokolwiek z Was miał przyjemność wysyłaś Acer z reklamacją do Anglii. Jakie panują zasady? Czy trzeba przedstawić jakieś dokumenty ? Proszę o pomoc. Jeśli czyta to ktoś kto wymieniał ekran w Acerze F900 bądź innym telefonie napiszcie proszę ile taka przyjemność kosztuje.Jeśli chodzi o objawy. Po włączeniu tel można normalnie się dodzwonić, ale na ekranie przy krawędzi jest jasny pasek a cały ekran czarny :( Ładuje go jeszcze na maxa ale wątpie by coś to pomogło. Stało się to o odziwo bez żadnego wstrząsu. Rano zadzwoniły mi 2 budziki, a 3 już dzwonił z czarnym ekranem. Chciałem pobudzić go hard restem i nic się nie zmieniło.


dzięki wielkie za wszelką pomoc gg9042481

Połączone: Marzec 02, 2010, 10:39:02
wyświetlacz 400zł :( tyle już wiem. A do acer.co.uk można się dodzwonić tylko z terenu UK :) zajebiście !

« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2010, 10:39:02 wysłana przez mikepolo »

Offline ravros

  • Ekspert Eten
  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 903
  • Sprzęt: X800
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #89 : Marzec 02, 2010, 16:01:36 »
Skontaktuj się z użytkownikiem Pajeros, to taki forumowy fachowiec w tych sprawach. Do etena x800 proponował mi kiedyś wymiane za 150zł.