Autor Wątek: Acer F900  (Przeczytany 35266 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #30 : Październik 21, 2009, 00:10:26 »
@wentys
dziala tapniecie settings >system >power > advanced zmien czas na dluzszy zanim przejdzie do stanu uspienia :)


PDAclub.pl

Odp: Acer F900
« Odpowiedź #30 : Październik 21, 2009, 00:10:26 »
R E K L A M A:


Offline radoskur

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #31 : Listopad 12, 2009, 13:47:09 »
Aż się prosi o ugotowanie jakiegoś ROMu z TouchFlo i manilą  :mrgreen:


Offline Nizm0

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
  • Sprzęt: Acer F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #32 : Listopad 12, 2009, 17:22:19 »
Jestem za  :grin:  przydało by się coś ciekawego bez tego pamięcio żernego UI Acera. I może ktoś się może orientuje czy Acer F900 posiada Accelerator grafiki? Szukam też jakieś programy czy gry obsługujące G-sensor działające na tym sprzęcie, próbowałem kilka jakiś darmowych odpalić ale nie za bardzo działały o ile się odpalały  :(


Offline ToKe

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 77
  • Sprzęt: i8000 (Omnia 2)
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #33 : Listopad 13, 2009, 15:52:32 »
Akceleratora chyba nie posiada aczkolwiek trzeba byłoby zajrzec w specyfikacje procesora.
Jest b. wydajny gdyz ma rowniez FPU (odblokowywany FPU ENABLER-em).
Podobno działaja gierki z OPEN GL.


Offline ja456

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #34 : Listopad 14, 2009, 17:52:27 »
Czy któryś z użytkowników mógłby opisać sposób działania klawiatury ekranowej w F900? Niby nic nowego, ale ostatnio coraz więcej maszyn jest przygotowywanych do obsługi tylko palcem. Właśnie dlatego kupiłem sobie Toshibę, bo poprzedni PDA z ekranem 2.8" kompletnie nie nadawał się do obsługi samym palcem... Interesuje mnie czy klawiatura w portrait i landscape działa dobrze, słabo czy częściej piszecie rysikiem? Kilka razy bawiłem się Samsungiem Avila i tam mam wrażenie, że pisze się całkiem fajnie, nie wiem jakby to wyglądało np. w ruchu w samochodzie czy w autobusie? Coraz bardziej skłaniam się ku wymianie G900 na F900, ale nie wiem czy napewno będę zadowolony z tej zmiany. Po lekturze testu jestem raczej spokojny o działanie innych funkcji :)

Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

Offline ToKe

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 77
  • Sprzęt: i8000 (Omnia 2)
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #35 : Listopad 14, 2009, 19:16:25 »
Klawiaturka dziala calkiem fajnie.Oczywiscie w wersji EASYKEYBOARD,bo te oryginalne z WM 6.1 są raczej mało fajne.
Z róznego rodzaju przetestowanych TRIAL-i klawiaturek alternatywnych - najlepsza wg mnie była: Cliquick Keyboard.


Offline Nizm0

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
  • Sprzęt: Acer F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #36 : Listopad 14, 2009, 19:31:42 »
Ja aktualnie używam Finger Keyboard i działa całkiem przyjemnie się na niej pisze palcami. Poprzednio miałem SPV M3000 (HTC Wizard) i denerwowało mnie problematyczne pisanie na klawiaturze sprzętowej w autobusie gdzie ciężko było się jednocześnie trzymać i dwoma rękami pisać na klawiaturze. jedyny problem jaki tu mam to jak staram się szybko napisać jakiegoś SMSa to wchodzą sąsiednie litery, ale to raczej przez niecelne uderzanie kciukiem  :E


Offline ja456

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #37 : Listopad 14, 2009, 19:54:37 »
OK dzięki za odp. Już zbieram kasę na nowy nabytek  B)

Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

Offline paain

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • Sprzęt: OMNIA II - i8000
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #38 : Listopad 16, 2009, 00:27:10 »
Witam wszystkich.
Mam f900 z OS 6.1 DUTCH i chcialbym zmienic w nim jezyk. Przynajmniej na angielski. Czy moge to zrobic wgrywajac "OS english" z oficjalnej strony?
Czy moze jest taka mozliwosc przerobionym ROMem?
Bardzo prosze o pomoc.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2009, 23:22:45 wysłana przez paain »

Offline ja456

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #39 : Listopad 17, 2009, 22:04:04 »
Czy już je wystawiasz na allegro?? Bo widziałem już aukcje z niderlandzkimi :mrgreen:

Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

Offline paain

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • Sprzęt: OMNIA II - i8000
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #40 : Listopad 18, 2009, 17:05:38 »
Tak wystawiłem. Trzeba kombinowac :wink:


Offline aigel

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 299
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #41 : Listopad 18, 2009, 19:24:56 »
Witam wszystkich.
Mam f900 z OS 6.1 DUTCH i chcialbym zmienic w nim jezyk. Przynajmniej na angielski. Czy moge to zrobic wgrywajac "OS english" z oficjalnej strony?
Czy moze jest taka mozliwosc przerobionym ROMem?
Bardzo prosze o pomoc.

P.S. A propo moge zalatwic nowe acerf900 w jezyku francuskim, niderlandzkim badz angielskim. Gwarancja cala europa 12miesiecy. Cena 1250pln z przesylka :ok:. Wysylka bylaby realizowana w poniedzialek.
Wiecej na PM.


uwaga na gwarancje europejskie.
Dla urządzeń kupowanych w Europie Zachodniej - Acer PL nie chce ich obsługiwac, tłumacząc sie tym ze urządzenie nie pochodzi z rynku polskiego ...
 wiec żeby ewentualnie oddać sprzet do naprawy trzeba go najpierw odesłać do dostawcy  do Angli/Niderlandów czy innej Francji...

aigel

« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2009, 19:30:42 wysłana przez aigel »

Offline paain

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • Sprzęt: OMNIA II - i8000
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #42 : Listopad 18, 2009, 21:18:49 »
Zdaje mi sie, ze sprzet kupiony w Polsce, czy to komputer, czy laptop czy tym podobne, tez odsylaja za granice. Spowodowane jest to brakiem punktow serwisowych w Polsce. Niestety :ok:


Offline aigel

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 299
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #43 : Listopad 19, 2009, 11:15:07 »
Zdaje mi sie, ze sprzet kupiony w Polsce, czy to komputer, czy laptop czy tym podobne, tez odsylaja za granice. Spowodowane jest to brakiem punktow serwisowych w Polsce. Niestety :ok:


ale różnica jest taka - że sprzet kupiony w PL możesz dostarczyć do lokalnego serwisu w PL  a jesli kupiłes sprzet za granicą to Ty musisz dostarczyć sprzet do serwisu w kraju gdzie kupiłeś ...

aigel


Offline paain

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • Sprzęt: OMNIA II - i8000
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #44 : Listopad 19, 2009, 16:23:04 »
 :O Sorry, ale Polska chyba nalezy do europy. Sprzet musza przyjac, bo juz mialem z tym doczynienia. Jezeli  nie przyjeli Ci sprzetu to poprostu ladnie Cie zbyli.
A co do produktow kupionych w Polsce to chyba nawet i serwisują w kraju, ale w nieautoryzowanych serwisach(tj. ktore zajmuja sie naprawa produktow roznych firm).
Osobiscie wole, zeby moj sprzet odsylali za granice do serwisu Acera. Moze to trwa troche dluzej, ale wtedy moge spac spokojnie na 100%. :wink:


Offline aigel

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 299
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #45 : Listopad 19, 2009, 20:55:30 »
:O Sorry, ale Polska chyba nalezy do europy. Sprzet musza przyjac, bo juz mialem z tym doczynienia. Jezeli  nie przyjeli Ci sprzetu to poprostu ladnie Cie zbyli.
A co do produktow kupionych w Polsce to chyba nawet i serwisują w kraju, ale w nieautoryzowanych serwisach(tj. ktore zajmuja sie naprawa produktow roznych firm).
Osobiscie wole, zeby moj sprzet odsylali za granice do serwisu Acera. Moze to trwa troche dluzej, ale wtedy moge spac spokojnie na 100%. :wink:


Należy , należy ... ale Acer PL  urządzeń zakupionych za granicą do serwisu nie przyjmuje ...
Jak kupiłeś w innym kraju , serwisujesz przez firmę w której kupiłeś ... sorki ale nie mam czasu na włóczenie sie po sądach i urzędach .
Lepiej nie kompinowac i kupić z polską gwarancją ...

aigel

« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2009, 23:18:20 wysłana przez aigel »

Offline paain

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • Sprzęt: OMNIA II - i8000
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #46 : Listopad 20, 2009, 15:32:52 »
Aha. jest tak, bo ty tak mowisz :ohreally:.
P.S. Robie Ci konkurencje, czy co?

update(List.20. 16:08):
(dzwonilem do "ACER" Polska i powiedziano mi, ze gwarancja europejska jak sama nazwa wskazuje obejmuje cala europe. Poza tym f900 nie wprowadzono na polski rynek. A wiec wedlug tego co mowisz to kazdy f900 kupiony w Polsce nie bylby przyjety do serwisu "ACER" Polska).

Ja juz swoje powiedzialem. Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 16:09:28 wysłana przez paain »

Offline aigel

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 299
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #47 : Listopad 20, 2009, 22:27:56 »
Aha. jest tak, bo ty tak mowisz :ohreally:.
P.S. Robie Ci konkurencje, czy co?

update(List.20. 16:08):
(dzwonilem do "ACER" Polska i powiedziano mi, ze gwarancja europejska jak sama nazwa wskazuje obejmuje cala europe. Poza tym f900 nie wprowadzono na polski rynek. A wiec wedlug tego co mowisz to kazdy f900 kupiony w Polsce nie bylby przyjety do serwisu "ACER" Polska).

Ja juz swoje powiedzialem. Pozdrawiam.


jest tak bo tak mówi Acer PL
pisze jak jest bo wydaje mi sie to istotne przy podejmowaniu decyzji o zakupie...


EOT

aigel


Offline ToKe

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 77
  • Sprzęt: i8000 (Omnia 2)
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #48 : Listopad 24, 2009, 20:27:53 »
Widzę że zaczynają się poajwiać fajne akcesoria...
Dla zainteresowanych posiadaczy ACERÓW F900 lux X960 - pokrowce:

http://allegro.pl/item828858763_pdair_acer_f900_lub_x960_etui_skora_jak_krusell.html

Cena wydaje się atrakcyjna...


Offline paain

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • Sprzęt: OMNIA II - i8000
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #49 : Listopad 24, 2009, 21:59:52 »
Obejrzyjcie sobie to :grin::
Acer F900 VS HTC Touch HD CPU Samsung S3C6410 VS Qualcomm MSM7200


A tak a propo wie ktos co zrobic, zeby w "spb mobile shell 3.5" bylo widac "szklane" odbicie w menu karuzeli? Bo na prezentacjach tego programu, badz zdjeciach jest to widoczne, a u mnie w telefonie tego nie widac.


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #50 : Listopad 25, 2009, 03:07:41 »
Pisanie w trybie portretowym jak ktoś ma grube palce może być problemem , skrajne literki tj. q,a,z czasami zamieniane są z w,s,x  , w trybie panoramicznym nie ma tego małego problemu :)


Offline paain

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • Sprzęt: OMNIA II - i8000
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #51 : Listopad 26, 2009, 19:06:32 »
Witam wszystkich.
Mam f900 z OS 6.1 DUTCH i chcialbym zmienic w nim jezyk. Przynajmniej na angielski. Czy moge to zrobic wgrywajac "OS english" z oficjalnej strony?
Czy moze jest taka mozliwosc przerobionym ROMem?
Bardzo prosze o pomoc.


Nikt nie odpowiedział więc sam sobie odpowiadam i może jeszcze dla zainteresowanych:
Da się zmienić na system z dowolnym językiem. W 5 min :wink:
Pozdrawiam.

P.S. Cego używacie do odtwarzania filmów?


Offline aigel

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 299
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #52 : Listopad 26, 2009, 22:05:29 »
Witam wszystkich.
Mam f900 z OS 6.1 DUTCH i chcialbym zmienic w nim jezyk. Przynajmniej na angielski. Czy moge to zrobic wgrywajac "OS english" z oficjalnej strony?
Czy moze jest taka mozliwosc przerobionym ROMem?
Bardzo prosze o pomoc.


Nikt nie odpowiedział więc sam sobie odpowiadam i może jeszcze dla zainteresowanych:
Da się zmienić na system z dowolnym językiem. W 5 min :wink:
Pozdrawiam.

P.S. Cego używacie do odtwarzania filmów?


w piec minut ?? w jaki sposób ??

aigel


Offline paain

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • Sprzęt: OMNIA II - i8000
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #53 : Listopad 27, 2009, 19:37:51 »
Ostatnio na allegro poszły dwie nówki acer f900. Jedna za 810, druga za 860 czy 890.
Myślę tak i dochodzę do wniosku, że ACER jest mało popularny w Polsce jeżeli nowy sprzęt o takich właściwościach ludzie dopiero kupują za takie pieniądze. A przecież konkurencja to 2x, 3x więcej.
A propo ktoś będzie napewno zadowolony z zakupu.

P.S.
Proszę bardzo może komuś się przyda.

Zmiana języka:
1. Wyciągamy "temp.dat" z romu;
2. Wyciągamy "OS.nb0" z "temp.dat";
3. Zmieniamy nazwę z "OS.nb0" na "flash.nb0";
4. Wrzucamy "flash.nb0" na karte SD(uprzednio sformatowaną na system FAT16 i nie SDHC);
5. Odpalamy boot loadera...

i tyle. Każdy robi na własną odpowiedzialność.

« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2009, 19:39:43 wysłana przez paain »

Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #54 : Grudzień 09, 2009, 12:23:41 »
czy acer f900 ma automatyczne obracanie ekranu ? to się jakoś fachowo nazywa ale mam nadzieje że wiecie o co chodzi. Jeśli nie automatycznie to wydaje mi się, że można robić to za posrednictwem wybranego i uprzednio zaprogramowanego przycisku.


Offline aigel

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 299
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #55 : Grudzień 09, 2009, 13:19:20 »
czy acer f900 ma automatyczne obracanie ekranu ? to się jakoś fachowo nazywa ale mam nadzieje że wiecie o co chodzi. Jeśli nie automatycznie to wydaje mi się, że można robić to za posrednictwem wybranego i uprzednio zaprogramowanego przycisku.


ma


Offline paain

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • Sprzęt: OMNIA II - i8000
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #56 : Grudzień 09, 2009, 23:26:22 »
czy acer f900 ma automatyczne obracanie ekranu ? to się jakoś fachowo nazywa ale mam nadzieje że wiecie o co chodzi. Jeśli nie automatycznie to wydaje mi się, że można robić to za posrednictwem wybranego i uprzednio zaprogramowanego przycisku.


Tak. Ma. "Fachowo" nazywa się to "G-sensor" (G jak gravity)  :wink:


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #57 : Grudzień 10, 2009, 15:05:00 »
Ma i to nawet można ustawić dla których programów ma działać a dla których nie , nawet ekran główny (szczególnie przydatne dla programów które jednak mają opory przy współpracy z g-sensorem np Igo :)


Offline mikepolo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #58 : Grudzień 10, 2009, 15:20:01 »
no to czekam na gwiazdora.. sam sobie zamówiłem... no ale kaska ze zbiórki świątecznej więc muszę czekać. Ale czytając Wasze posty drodzy Acerowcy F i M utwierdzam się w przekonaniu, że był to dobry wybór. Za 1000zł nic o takich parametrach i do tego nowego kupić się nie da. Szkoda, że jest nas trochę mało. Ale można wyguglować trochę linków do forów etena jeśli ktoś kuma english .


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #59 : Grudzień 14, 2009, 10:17:14 »
Jak by się komuś zachciało nowego WM6.5 >>>
>>> http://www.eten-users.eu/index.php?showtopic=19835