Autor Wątek: Acer F900  (Przeczytany 35265 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline komoornik

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 120
  • Sprzęt: Szajsung Galaxy S, Asus Eee 901, Viliv S5 3G
Acer F900
« : Wrzesień 23, 2009, 20:44:31 »
Strasznie mało tu informacji o Acerze F900 a ostatnio jego cena zrobiła się dosyć ciekawa np. na clove.co.uk

Niecałe 1000zł z wysyłką do Polski, gdzie u Nas można go kupić za jakieś ~1850zł

Co o nim sądzicie?

pozdro


PDAclub.pl

Acer F900
« : Wrzesień 23, 2009, 20:44:31 »
R E K L A M A:


Offline BliSki

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1059
  • Sprzęt: M700
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #1 : Wrzesień 23, 2009, 22:46:25 »
ostatnio jego cena zrobiła się dosyć ciekawa np. na clove.co.uk

Niecałe 1000zł z wysyłką do Polski

Faktycznie cena niezła zważywszy, że poczciwe M800 chodzi u nas nowe po 850zł.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

Offline komoornik

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 120
  • Sprzęt: Szajsung Galaxy S, Asus Eee 901, Viliv S5 3G
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #2 : Wrzesień 24, 2009, 01:17:03 »
Wygląda na to, że obniżka była całkiem niedawno - pewnie ze względu na wejście modelu F1.

Mówiąc szczerze, to jeśli chodzi o nowe PDA to powinien być hit. Taki Touch HD, tylko chyba nawet trochę wydajniejszy :)

Szkoda tylko, że support ze strony użytkowników zdecydowanie mniejszy.

pozdro


Offline slawek___m

  • Newbie
  • Wiadomości: 41
  • Sprzęt: Toshiba G900 -> Acer X960 -> Samsung Galaxy S II
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #3 : Wrzesień 24, 2009, 07:58:28 »
Od F900 to trzymać się trzeba z daleka  :-|
jakość rozmów gorsza niż w G900, jakość wykonania tragiczna - przynajmniej egzemplarza który miałem w łapkach - trzeba czekać na F1 jak ktoś dużego PDA szuka - może będzie bardziej do X960 zbliżony jeżeli chodzi o jakość


Offline aigel

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 299
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #4 : Wrzesień 24, 2009, 13:08:08 »
Od F900 to trzymać się trzeba z daleka  :-|
jakość rozmów gorsza niż w G900, jakość wykonania tragiczna - przynajmniej egzemplarza który miałem w łapkach - trzeba czekać na F1 jak ktoś dużego PDA szuka - może będzie bardziej do X960 zbliżony jeżeli chodzi o jakość


Jesli chodzi o jakość wykonania F900 chyba lepiej wykonany niż X960 - w kazdym razie nie mogę mu nic zarzucić ..
Jakosć rozmów również bardzo dobra  - nie ma różnicy w porównaniu z N51 ..


aigel


Offline slawek___m

  • Newbie
  • Wiadomości: 41
  • Sprzęt: Toshiba G900 -> Acer X960 -> Samsung Galaxy S II
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #5 : Wrzesień 24, 2009, 13:21:59 »
miałeś oba w ręku ? róznica jest według mnie na korzyść X960 który ma metalową ramkę (nie metalizowany plastik) dookoła obudowy - może też to, że jest mniejszy powoduje, że wygląda na solidniejszy


Offline aigel

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 299
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #6 : Wrzesień 24, 2009, 20:37:49 »
miałeś oba w ręku ? róznica jest według mnie na korzyść X960 który ma metalową ramkę (nie metalizowany plastik) dookoła obudowy - może też to, że jest mniejszy powoduje, że wygląda na solidniejszy


używałem obu - dla mnie fajniejszy i lepszy jest F900. Ale to wszytsko zalezy od upodobań - moim zdaniem oba są bardzo solidnie wykonane i mają bardzo dobrą jakosć dzwieku . W F900 jest WVGA  3,8" ktory super sie sprawdza przy nawigacji i wogole F900 bardziej taki Iphonowaty jest ...
 
aigel


Offline slawek___m

  • Newbie
  • Wiadomości: 41
  • Sprzęt: Toshiba G900 -> Acer X960 -> Samsung Galaxy S II
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #7 : Wrzesień 25, 2009, 08:27:22 »
no to wszystko się zgadza  :ok:
bo dla mnie iPhone to akurat porażka - generalnie po Tishibue G900 szukałem czegoś zdecydowanie mniejszego i cieńszego


Offline aigel

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 299
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #8 : Wrzesień 25, 2009, 10:31:33 »
no to wszystko się zgadza  :ok:
bo dla mnie iPhone to akurat porażka - generalnie po Tishibue G900 szukałem czegoś zdecydowanie mniejszego i cieńszego


no wlaśnie F900 jest dla miłośnikow Iphona i Touch HD które to mają wieksze wyświetlacze... ale w dużo lepszej cenie

aigel


Offline ToKe

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 77
  • Sprzęt: i8000 (Omnia 2)
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #9 : Wrzesień 25, 2009, 21:01:35 »
Coż właśnie zostałem właścicielem Acera F900 i miałem okazje go lekko przetestować. Co do X960 - widziałem go w markecie Auchan i dla mnie wstawki chromowane i design jest troszke gorszy od F900.

1) Design: nie odbiega od HTC HD - czyli cos w styli Iphone, fajnie na niebiesko podswietlone przyciski (4 pod wyswietlaczem), dwie diody informujące o statusie telefonu - jedna skrajnie po prawej stronie, druga skrajnie po lewej (od sensora)  --- niewidoczne gdy telefon wyłączony,
2) Jakość wykonania: nie odbiega od średniej tj. porownywalna do Samsunga i780 ktorego obecnie również posiadam (plastiki w F900 wydają się mniej błyszczące, obudowa jest matowa, klapka od baterii metalowa) --- ogolnie oceniam na 4-y z małym plusem.
3) Menu - standardowe WM 6.1 + opcja ktora testuje tj. Asus Shell (nie odbiega od innych nakładek na WM typu SPB MOBILE SHELL)
--- szybkość działania Shella oceniam na dobrą tj. nie zacina się, prędkość przewijania i czułość można regulować, działa płynnie i bez przestojów,
4) Programy - standardowe dla WM 6.1, no i dodatkowe typu Compas i GPS Shell - bardzo dobre i fajne graficznie; biznesowe typu skaner wizytowek, radio - też całkiem fajne, nie zauważyłem implementacji JAV-y ale może być zaszyta w systemie (w samsungu jest jakby oddzielnym programem),
5) Aparat foto - wszystkie standardowe opcje dostępne tj. rozdzielczość zdjęć, lampa błyskowa, geotaging, nagrywanie filmów max 640x480 --- działa jak być powinno
6) GPS - SIRF - b.czuły, w pomieszczeniu 2 m od okna (a telefon był zasłonięty) po ok. 20 s złapał fixa bez tzw. GPS Xtra,
7) czujnik światła-mozna ustawić rożne tryby podświetlenia - czujnikiem (na słoncu, w pomieszczeniu, w nocy) - bardzo fajna i użyteczna opcja, rowniez można wyłączyć sensor w ogóle,
8) akcelerometr - działa średnio tj. ani za wolno ani za szybko, przydaje sie do filmow w panoramie, moze do nawigacji - chyba wyłącze na stałe, bo użyteczność dla mnie zbyt mała,
9) Pamięć - 128 RAM-u,ale nie zauwazylem zeby przeszkadzalo w działaniu,mozna automatycznie ustawic zamykanie zbędnych programów po określonym czasie, mozna również wyłączyć Shella co daje +20 Mb pamięci więcej, przy normalnym działaniu z Shellem mamy ok. 65 Mb wolnej pamięci. Myśle że po modyfikacji i przenosinach zbędnych plików z pamięci na kartę microSD zwolni się dodatkowo jakieś 10 Mb (same zdjęcia do motywów załadowane do pamięci zajmują ok. 1,5 Mb)
10) Bateria, jakość rozmów, wydajność - do przetestowania.

Na chwilę obecną telefon oceniam na 4 z małym plusem. Wg mnie Samsung i8000 jest troszkę lepszy,ale za cena 2,5 x wyższą jest mało opłacalną inwestycją.

« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2009, 17:12:57 wysłana przez ToKe »

Offline BliSki

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1059
  • Sprzęt: M700
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #10 : Wrzesień 25, 2009, 22:12:32 »
Co do X960 - widziałem go w markecie Auchan

Z czystej ciekawości po ile tam były?

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

Offline ToKe

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 77
  • Sprzęt: i8000 (Omnia 2)
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #11 : Wrzesień 25, 2009, 22:40:33 »
Ok. 1500 zł - chyba za 1599 zł.


Offline aigel

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 299
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #12 : Wrzesień 26, 2009, 20:34:42 »
Ok. 1500 zł - chyba za 1599 zł.


X960 w Auchan widziałem za 1499 w zestawie z mapą Polski i słuchawką bluetooth

aigel


Offline grzegorzb50

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 455
  • Sprzęt: iPhone 4,  LG E900
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #13 : Wrzesień 26, 2009, 20:42:14 »
w angli 179funtow,tylko niewiem w jakim sklepie.


Offline ToKe

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 77
  • Sprzęt: i8000 (Omnia 2)
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #14 : Wrzesień 29, 2009, 23:01:08 »
Ciąg dalszy małego testu F900

10) Bateria - trzyma ok.3 dni w tym trochę rozmów, GPS, zdjęć, WIFI
11) Wydajność - uruchomiłem w celach testowych parę gier 3D - extra szybkość i dobra płynność
12) Asus Shell - działa naprawdę szybko - przewijanie w poziomie i w pionie.
13) Jakość rozmów - bez zastrzeżeń - zero szumów, pogłosu czy zniekształceń rozmówcy (dot. to dwóch stron)
14) Wsparcie - acer.co.uk - bez problemów upgrade firmware do 2.01 ENG (szybkość i jakość upgrade mnie powaliła - max 10 minut i nowy firmware wgrany z poziomu komputera PC, uruchomiony plik exe sam podpowiada co robić i bez żadnych restartów, zawieszeń... wzór dla innych firm)
15) POLECAM - na allegro chodzą za ok.1200 zł --- w tej cenie NIE DO POBICIA, a ACER zapowiada oficjalny upgrade do Windows Mobile 6.5.


Offline Multiaplikator

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 98
  • Sprzęt: iPhone 4, Eten Glofiish M700
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #15 : Wrzesień 30, 2009, 11:07:59 »
Co do zakupu w Anglii, to na clove.co.uk z przesyłką do Polski wychodzi 211,60 £ a na expansys.com z przesyłką 196,60 £. Trzeba tylko wziąć pod uwagę to, że w expansys cena ostateczna wyjdzie trochę wyższa, gdyż telefon do Polski będzie wysyłany z Francji a zgodnie z europejskimi przepisami VAT nalicza się według stawki z kraju wysyłki. W Anglii stawka VAT wynosi 15% a we Francji 19,6%. Przerabiałem to gdy kupowałem swojego I-mate w expansys'ie.
Z Anglii opłaca się szczególnie kupić telefon na firmę. Gdy podamy euro NIP sprzedawca w ogóle nie naliczy VAT'u. W Polsce musimy tylko wykazać to jako nabycie wewnątrzwspólnotowe i naliczyć polski VAT 22%, który jednocześnie można sobie odliczyć. I mamy telefon de facto w cenie netto.


Offline ToKe

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 77
  • Sprzęt: i8000 (Omnia 2)
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #16 : Październik 02, 2009, 17:12:27 »
Dalszy ciąg testu.

BATERIA:
Podładowałem ACERA dwa razy i zostawiłem właczony... Karta SIM operatora PLAY czyli telefon dziala w trybie automatycznym i lubi od czasu do czasu poszukac silnego nadajnika PLUS-a, jak to w PLAY bywa. Telefon znajduje sie w jednym miejscu (nie przemieszcza sie z wlascielem), ale jest non stop właczony w tryb 3G w tym HSPDA:

- na chwile obecną po 3 dobach i przy sporadycznym uzywaniu telefonu (pare SMSow, troszke zmian w ustawieniach) bateria wskazuje 72% pojemnosci. Całkiem niezle ...


Offline Jarek666

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #17 : Październik 04, 2009, 20:44:40 »
witam
mam pytanie odnośnie porównania HTC Touch HD vs Acer f900
noszę się z zakupem jednego z powyższych smartfonów i tak jak o kazzdym z osobna przeczytałem już wiele tak nigdzie nie mogę znaleźć bezpośredniego porównania Touch HD z Acerem f900.
Może ktoś z Państwa miał w rękach oba i może powiedzieć coś o tym co je dzieli lub łączy.
Głównie mi zależy na porównaniu jakości rozmów i łapania zasięgu (trochę zad... tu gdzie mieszkam, więc z zasięgiem jest różnie) oraz na zdjęciach makro (muszę fotografować stosy dokumentów więc ciekawi mnie jak wyglądają fotki makro wykonane tymi aparatami)

ps. oba są do kupienia na Allegro za ok.1000zł więc cena i atrakcyjna i porównywalna


Offline komoornik

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 120
  • Sprzęt: Szajsung Galaxy S, Asus Eee 901, Viliv S5 3G
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #18 : Październik 05, 2009, 14:11:32 »
Jak jest z wydajnością F900 jeśli chodzi o filmy?

Robił ktoś testy w TCPMP? Poradzi sobie z Xvid'em 700MB?

pozdro


Offline slawek___m

  • Newbie
  • Wiadomości: 41
  • Sprzęt: Toshiba G900 -> Acer X960 -> Samsung Galaxy S II
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #19 : Październik 05, 2009, 15:02:01 »
na x960 nie udało mi się odpalić TCPMP  :worried: więc pewnie z F900 jest podobnie


Offline komoornik

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 120
  • Sprzęt: Szajsung Galaxy S, Asus Eee 901, Viliv S5 3G
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #20 : Październik 05, 2009, 16:33:52 »
A jaką wersję próbowałeś odpalać?

Próbowałeś tego:
http://eten-users.eu/index.php?showtopic=19175 ?

pozdro

« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2009, 19:07:39 wysłana przez komoornik »

Offline ToKe

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 77
  • Sprzęt: i8000 (Omnia 2)
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #21 : Październik 08, 2009, 19:09:35 »
TEST BATERII:
F900 wytrzymał 7,5 dnia - w tym:
--- troche SMS-ów, WI-Fi, zmian w ustawieniach
--- właczony moduł 3g w sieci PLAY czasami przełączający się na 2G (EDGE i na PLUS-a)
--- przemieszczany pare razy (trasa ok. 100 km).

Co do wydajności: nie testowałem odtwarzania filmów,ale w sieci jest parę porównań.
Najważniejsze ze mozna wlaczyc FPU (koprocesor). Oto test SKTOOLS (nie został co prawda wykonany przeze mnie,ale mysle ze jest wiarygodny, bo podobne wyniki pojawiaja sie na xda).

Co do wydajnosci oto test ze strony rosyjskiej:
The Core Pocket Media Player QVGA & VGA w RAW framebuffer:

RL_XQ (640x480)    109.50%
RL_MQB (320x240)    321.30%

powyższe jest bez właczonego FPU.

« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2009, 19:22:29 wysłana przez ToKe »

Offline komoornik

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 120
  • Sprzęt: Szajsung Galaxy S, Asus Eee 901, Viliv S5 3G
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #22 : Październik 08, 2009, 19:57:31 »
No właśnie, brakuje mi pewnego źródła.

Nie mógłbyś w ramach testu sprawdzić jakie są wyniki dla Xvida 700MB z napisami ? :D


Zastanawia mnie również fakt, że F900 ma niby tego samego proca co np. Omnia II. Pytanie czy w przyszłości da radę go podkręcić do 800Mhz czy choćby tych 667Mhz?

pozdro

« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2009, 19:59:42 wysłana przez komoornik »

Offline ToKe

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 77
  • Sprzęt: i8000 (Omnia 2)
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #23 : Październik 08, 2009, 20:16:29 »
Moze się uda w weekend ale nie obiecuje,bo na razie sprzetu nie mam kiedy potestowac.
Ale z dotychczasowego doświadczenia - polecam w tej cenie...lepszego nie ma.Moze omnia2 lite za 1199 zł jest konkurencja (bo ma WM 6.5),ale ekran 240x400 mnie kompletnie zraża.


Offline komoornik

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 120
  • Sprzęt: Szajsung Galaxy S, Asus Eee 901, Viliv S5 3G
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #24 : Październik 08, 2009, 22:33:23 »
Przesiadać się z Omnii na Omnię Lite to trochę bez sensu :)

F900 kusi dużym ekranem ale zniechęca słabym supportem, gorszym aparatem ( w Omnii mimo wszystko chyba lepszy ? ) i zagadkową wydajnością.

Jeśli dałoby radę go podkręcić to byłby już u mnie :D No chyba, że radzi sobie z tymi filmami, o których wspomniałem wcześniej ?

pozdro

« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2009, 22:35:17 wysłana przez komoornik »

Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #25 : Październik 12, 2009, 00:38:46 »
@ToKe
popraw proszę wypowiedź co do ilości wolnego ramu po wyłączniu Acer schell pewnie Ci się tam jakaś literówka wkradła raczej nie uzbierasz 65 mb wolnego ramu na tym acerku :)


dodane 12/10/2009

po usunięciu katalogów Acer schell i acer schell luncher z program files zwiększyła się jedynie 20mb pamięci dostępnej dla przechowywania plików , ram dla działających programów pozostał dalej w ilości ok 54 wolne z 84  mb po resecie .
wszystkie pliki i programy trzymam na sd 8 gb tak że te dodatkowe 20 mb na fonie wygląda śmiesznie , nie warto :)

« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2009, 15:42:41 wysłana przez megadeth »

Offline komoornik

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 120
  • Sprzęt: Szajsung Galaxy S, Asus Eee 901, Viliv S5 3G
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #26 : Październik 12, 2009, 18:56:11 »
Jako że jesteś posiadaczem F900:

Mógłbyś wykonać testy odtwarzania filmów o które wcześniej prosiłem?

pozdro


Offline megadeth

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • złooooooo
  • Sprzęt: Acer F900 , SE X10i
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #27 : Październik 12, 2009, 23:39:43 »
@komoornik
Jeśli miałeś na myśli mnie to jak już pisałem w innym wątku to filmy w xvid czy divix śmigają niczego sobie ,problem w tym że jeśli przychodzi do scen dynamicznych (wybuchy itp ) to dostaje czkawki , napisy to nie wiem czy działają bo nie mam takiego odtwarzacza co obsługuje napisy używam core player i
DivXPlayer PPC .

« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2009, 23:44:14 wysłana przez megadeth »

Offline wentys

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #28 : Październik 16, 2009, 20:07:03 »
filmy faktycznie działają niczego sobie i nie zaobserwowałem przycinania nawet podczas dynamicznych scen. Natomiast napisy śmigają w TCPMP tylko ciężko było znaleźć bo albo nie chciał się zainstalować albo nie odpalał się po zainstalowaniu ale po przerobieniu kilkunastu odtwarzaczy trafiłem na odpowiedni player.

Co do ogólnych wrażeń to są raczej pozytywne, jest zaskakująco lekki niemniej jakby lekko trzeszczał przy zgniataniu i skręcaniu.  Tylko szlag mnie trafia że podczas rozmowy nie są podświetlane klawisze i trzeba na "czuja" szukać czerwonej słuchawki. GG i skype śmigają aż miło tylko jeszcze nie przerabiałem rozmów i videorozmów w skype. Jutro sprawdzę działanie gps.

Zaskoczyła mnie łatwość aktualizacji romu, 15 sekund klikania plus 10minut przerwy na papierosa i już gotowe inne firmy powinny brać przykład z Acera.

Natomiast mam problem z wybudzaniem, nie działa tapnięcie w ekran i trzeba nacisnąć przycisk on/off i dopiero wtedy zapala się ekran. Wygląda to na problem softwerowy a nie sprzętowy.

Zdjęcia oczywiście jak to było do przewidzenia są kiepskie, ani gorsze ani lepsze niż w innych pda tutaj jednak bezkonkurencyjny jest jak dla mnie SEc902. Przykre to jest o tyle że było nie było jest to sprzęt biznesowy więc przynajmniej u mnie zachodzi potrzeba fotografowania wielu dokumentów ale to nie tylko przypadłość acera, HTC T.HD też robił kiepskie fotki zwłaszcza w trybie makro.

Jakość rozmów zadowalająca, niemniej jakby ciut gorsza jak w używanych przeze mnie obecnie SE k800, SE c902 i Nokii E71.

Nie wiem na ile miarodajny jest wskaźnik łapania zasięgu ale tam gdzie E71 i K800 mają po 5 kresek, c902 ma 4 a Acer ledwie 2. Ale nawet przy jednej kresce komfortowo prowadziłem rozmowę bez szumów, zacięć i przerywania.

Chyba w swojej klasie jest bezkonkurencyjny cenowo, mój kosztował 1399 ale z Fvat 22% więc relatywnie z kieszeni ubyło ok 1100zł. Oczywiście nówka nieużwka.

Muzyki nie słucham na tel więc się nie wypowiadam co do jakości.

Nie wiem co jeszcze o nim napisać, jak ktoś rozważa kupno i ma jakieś pytania to zapraszam.


Offline ToKe

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 77
  • Sprzęt: i8000 (Omnia 2)
Odp: Acer F900
« Odpowiedź #29 : Październik 16, 2009, 20:59:22 »
A ja przerzuciłem sie na Acera x960 - czy ma ktos moze wyciagnieta z romu F900 aplikacje do radia fm? Sprawdzam czy x960 działa oprogramowanie ktorego nie posiada. Niestety G-sensor nie dziala-widocznie acer x960 go nie posiada lub jest zablokowany...