PDAclub.pl

Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x => Eten / Acer => Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x) => Acer => Wątek zaczęty przez: dawid15c w Styczeń 12, 2012, 11:58:56

Tytuł: Acer s200 GPS
Wiadomość wysłana przez: dawid15c w Styczeń 12, 2012, 11:58:56
Witam
Parę dni temu zakupiłem używanego ACERA S200 i chce w nim ustawić GPS zainstalowałem Auto mapę i ciągl pisze wyszukiwanie satelit?
Jakie w nim ustawić ustawienia GPS z góry dziękuje:)
Tytuł: Odp: Acer s200 GPS
Wiadomość wysłana przez: Kielich w Styczeń 12, 2012, 13:05:30
Próbowałeś ustawień z FAQ
 :arrow: Konfiguracja
Ustawienia AutoMapy.
COM4 = działaj normalnie (nie używaj AGPS, nawet, jeśli jest)
COM7 = użyj AGPS (jeżeli jest; w innym wypadku działaj normalnie)
Liczba bitów na sek.: 57600

Dziwna sprawa, może ściągnij pozycje satelit w programie Satelita Data Update
Powinieneś mieć taki program wgrany od producenta.
I jak uaktualnisz te satelity, to dopiero włączaj AMapę (powinien znaleźć satelity w kilka sekund)
Tytuł: Odp: Acer s200 GPS
Wiadomość wysłana przez: piechucki w Styczeń 12, 2012, 14:00:12
U mnie pomogło dopiero to http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=651886, (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=651886,) ale jeśli to zrobisz, to tylko i wyłącznie na własną odpowiedzialność!