PDAclub.pl

Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x => Eten / Acer => Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x) => Acer => Wątek zaczęty przez: Teflon94 w Październik 30, 2009, 19:32:19

Tytuł: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: Teflon94 w Październik 30, 2009, 19:32:19
Co sądzicie o tym modelu , z tego co czytam pod tym linkiem  (http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=1765&c=acer_m900___tempo__m900) to jest super sprzęt , jak dla mnie wymarzony ( QWERTY , 128 RAM w X800 jest tylko 64 co jest największym problemem , całkiem dobry aparat 4.92 MP , VGA , Spb Mobile Shell 3.0 dołączone do Acera , Czytnik lini papilarych czyli bardzo dobre zabezpieczenie , Procesor Samsunga a nie jakiś dziadowski Qualcomm , duży ekran 3,8" , bardzo dobry GPS SiRFstarIII )

Co wy o nim sądzicie ???
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: grzegorzb50 w Październik 31, 2009, 18:08:14
acer m90. jest godny uwagi izastanowienia sie nad nim. jest to jak mi si e
ciekawy jestem tylko jak wyglada jego wykonanie bo czytalem w jednym z opisow ze moglby byc troche lepiej wykonanýale to jest odczucie opisujacego  I niekoniecznie sie z nim trzeba zgadzac.
pozatym wrazenie sprawia pozytywne.
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: Teflon94 w Październik 31, 2009, 18:18:59
Też czytałem o tym że ma jakieś luzy po rozsunięciu klawiatury , ale ten problem też był w Touch Pro II , także chyba standart w dzisiejszych czasach ...
Ja też jestem ciekaw jak będzie z szybkością , bo eten potrafi zamulić ...
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: ToKe w Październik 31, 2009, 21:13:42
Mialem acera f900 ktory byl podstawa dla m900.
Jakoscia wykonania oraz uzytecznoscia F900 nie odbiega od sredniej, wiec acer m900 tez prezentuje sredni poziom.Szybkosc dzialania oraz bateria b.dobra (po aktuazlicacji rom-u do 2.01)
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: Teflon94 w Listopad 01, 2009, 08:47:13
O to może być ciekawe , acer/eten i szybkie działanie , pewnie na gotowanym Romie to będzie rakieta :mrgreen:

A kiepskie wykonanie to raczej już standard w nowych PDA , Jak wcześniej już mówiłem ...
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: megadeth w Listopad 02, 2009, 08:55:48
jak dorwiesz gdześ dobrą cenę to się nie zastanawiaj np tu wysyłają do polski
>>>>  http://www.expansys.com/d.aspx?i=180272&se=1295 (http://www.expansys.com/d.aspx?i=180272&se=1295)  <<<<
taniej nawet na allegro nie kupisz ja kupowałem u nich f900 i nie narzekam
też się napaliłem na m900 ale ta klawiatura faktycznie nie jest zbyt sztywna .
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: Teflon94 w Listopad 02, 2009, 09:53:59
Za 1000 zł to naprawde okazja ale ja nieryzykuje kupna z zagranicy ...
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: megadeth w Listopad 04, 2009, 15:23:26
No to zostaje Ci jedynie allegro ale najtaniej za 1500 chodzą czyli ktoś sobie zarobi na Tobie 500 pln , a gwarancja jest i tak na całą Europę to nie ważne gdzie go kupisz , jak się zepsuje to wysyłasz gdzie go kupiłeś (?)(chyba że jesteś jedną z tych osób które mają ustawicznego pecha przy zakupie przez internet że ciągle im dostarczają jakieś  wybrakowane egzemplarze i wolisz kupować w "normalnych" sklepach )
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: Teflon94 w Listopad 04, 2009, 15:41:00
1419 najtaniej + wysyłka
A jestem z tych osób o których mówiłeś bo już raz się dałem na to nabrać i dostałem PDA z ilością rysików równą 0
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: megadeth w Listopad 04, 2009, 16:04:13
no ale fon jest używany pochodzi z Anglii i sprzedający wgrał jakiś nie oryginalny Rom co od razu wyklucza jakąkolwiek możliwość naprawiania czegokolwiek w ramach gwarancji "dziękuję postoję" :)
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: Teflon94 w Listopad 04, 2009, 16:12:16
No to co za problem wgrać inny , też od razu bym wgrał inny , bo oryginalny jest do d..y ...

A nawet jeżeli to za 4 dychy masz ganc nówkę   :ok:

Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: yo w Listopad 18, 2009, 10:32:11
a czy któryś z Was może sprawdzić nagrywanie rozmów w M900?
chodzi mi o to czy nie cierpi przypadkiem na przypadłość m.in. HTC, że nagrywany z systemu jest wyłącznie mój głos, a głos mojego rozmówcy z głośniczka (w efekcie mnie słychać za głośno, a rozmówcy prawie wcale)
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: Teflon94 w Listopad 18, 2009, 15:04:19
Raczej nikt nie ma jeszcze M900 na forum  :ok:
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: yo w Listopad 18, 2009, 16:09:50
raczej ktoś ma
z tego wątku wynika, że przynajmniej 2 osoby
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=147121.0 (http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=147121.0)
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: Teflon94 w Listopad 18, 2009, 16:19:27
Fakt nie widziałem tego wątku  :ok:
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: yo w Listopad 24, 2009, 20:23:02
no i co teflon?
pytałeś na PW o uwagi dot. m900 - miałeś założyć wątek z konkretnymi pytaniami i wątku nie widzę...
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: Teflon94 w Listopad 24, 2009, 21:13:45
Narazie szczerze mówiąc nie mam czasu  :-|

W szkole testy , prac domowych od zarą..nia , jeszczze na infe strone muszę zrobić ...

Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: lockoom w Grudzień 08, 2009, 11:45:11
Jaki werdykt po dłuższym używaniu? Warto kupić? Na expansysie (angielskim, nie polskim) M900 można nabyć za niecałe 950zł i jestem już niemal zdecydowany, ale wolę się upewnić.
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: paain w Grudzień 08, 2009, 16:38:08
Ja mam F900, poza wyglądem są to bardzo podobne telefony pod względem technicznym i mogę tobie powiedzieć, że gdybym nie miał możliwości kupić mojego F900, to kupiłbym M900. Jestem bardziej zadowolony niż się spodziewałem. Ogulnie jeżeli ktoś nie jest uprzedzony do nie najlepiej znanej marki na polskim rynku jaką jest "ACER" to jak najbardziej Polecam. Z tego telefonu naprawdę można sporo wycisnąć.
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: mikepolo w Grudzień 08, 2009, 16:55:18
również zamówiłem f900, wahałem się długo nad m900... ale bałem się, że nie wejdzie mi to bocznych kieszeni spodni. M900 ma normalne wejście słuchawkowe i lepszy aparat. Ma też klawiaturę wysuwaną ale ona mnie nie interesowała. Bardziej obawiałem się jej jako kolejnej rzeczy do popsucia :) tak więc czekam na tel do 24 grudnia i święta spędze na ustawianiu go pod siebie. Mam zamiar wywyalić ten podstawowy shell i zyskać jak najwięcej wolnej pamięci.
Napisane: Grudzień 08, 2009, 16:53:09
paain  jeszcze jedno !?


piszesz, że da się dużo wycisnąć ! czy wyciskałeś już z innych pda-ów ?
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: yo w Grudzień 08, 2009, 17:20:04
m900 nie ma wyjścia na słuchawki jack, poza tym ma lepszy aparat niż f900 i ma czytnik linii papilarnych (który w teorii może działać również jako d-pad choć wg mnie najsensowniej jest gdy działa jako touchpad do myszki)
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: paain w Grudzień 08, 2009, 18:45:05
paain  jeszcze jedno !?


piszesz, że da się dużo wycisnąć ! czy wyciskałeś już z innych pda-ów ?


Nie. tylko z F900 bo to mój 2-gi (pierwszy mio p550 tylko do nawigacji).

yo.
Czytnik linii fajny bajer, ale dla mnie bezużyteczny. Touchpad mam i w F900.
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: Teflon94 w Grudzień 08, 2009, 19:15:38
Ja w końcu jestem zdecydowany na M900 tylko muszę czekać do gwiazdki  Na przypływ kasy  :-|

A tak z ciekawości ile wycisneliście wolnej pamięci z M900 ???
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: paain w Grudzień 08, 2009, 19:24:42
Widziałem ostatnio ugotowany ROM, który daje 70mb.
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: Teflon94 w Grudzień 08, 2009, 19:27:45
Widziałeś  :-|

A ja pytam czy tak na prawdę jest ...
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: paain w Grudzień 08, 2009, 22:02:38
Naprawdę :ok:
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: regie211 w Grudzień 09, 2009, 09:37:55
Na oryginalnym romie 204, bez acer Shell'a i małym cabem, który zwalnia trochę RAM'u zarezerwowanego dla acer Shell'a miałem około 63-64 MB wolnej pamięci RAM i około 120 MB wolnej pamięci ROM.

Teraz po zainstalowaniu SPBMS 3.5 i spolszczenia mam około 40 MB wolnego RAM'u. I to wszystko na oryginalnym ROMie.
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: mikepolo w Grudzień 09, 2009, 11:25:16
regie211  zapodałbyś jakiś link do spolszczania ?
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: regie211 w Grudzień 09, 2009, 13:31:07
Żeby spolszczyć system zainstalowałem InterWrite. Co prawdza wersja 2-tygodniowa, ale dopiero jak demo wygaśnie, to będę kombinował co dalej.
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: yo w Grudzień 09, 2009, 14:16:18
czyli to spolszczenie zajmuje ponad 10mb?? :O :O
a bardzo system spowalnia?
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: regie211 w Grudzień 09, 2009, 14:26:43
InterWrite nie spowalnia odczuwalnie systemu, wszystko chodzi jak wcześniej.
To po zainstalowaniu SPB Mobile Shell spada ilość wolnego RAMu o jakieś 20 MB. tak było juz wcześniej, jak jeszcze nie instalowałem InterWrite'a.
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: Teflon94 w Grudzień 09, 2009, 15:55:26
Żeby spolszczyć system zainstalowałem InterWrite. Co prawdza wersja 2-tygodniowa, ale dopiero jak demo wygaśnie, to będę kombinował co dalej.


Tak z ciekawości po co wam ta nakładka ???

To jest do du.y nie dość że zamula system to ram zjada i rom ...
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: mikepolo w Grudzień 09, 2009, 16:23:07
no właśnie !? po co ten shell ? ja na poprzednim PDA miałem Spb Pocket Plus... ale jestem w trakcie czytania na co zmienić, bo ten Spb muli niby... nie wiem bo innego nie używałem.


z innej beczki..
1.szukam samego adaptora z micro sd na sd
2.czy acer f900 bierze sdhc powiedzmy 8GB ?
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: Teflon94 w Grudzień 09, 2009, 17:17:42
Teraz każdy PPC ma możliwosć czytania Kart microSDHC  :ok:

A co do adaptera poszukaj w dziale oddam za darmo  :ok:
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: paain w Grudzień 09, 2009, 23:37:15
SPBshell 3.5 ma wybór języków w tym Polski. Dzieki niemu smartfon jest bardziej przyjazny ponieważ wygląda bardziej jak telefon a nie PDA z windowsem. Główna zaleta to menu dostosowane do obsługi palcem.
W Youtube można zobaczyć jak to wygląda w użyciu.

P.S. TFT3D manila jest miodzio :wink:
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: megadeth w Grudzień 11, 2009, 09:55:17
Ja mam 8gb sdhc z SanDisk dział bez zarzutu :)
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: lockoom w Grudzień 11, 2009, 15:05:29
No i zamówiłem mojego M900 - teraz tylko modlić się by żona nie zabiła ;)
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: Teflon94 w Grudzień 11, 2009, 15:38:41
A aj jeszcze nawet kupić nie mogę bo kaszy nie mam ....
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: mikepolo w Grudzień 11, 2009, 16:05:02
żonie się spodoba ! moja od początku chciała bym kupił F900.. no i kupiłem
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: klemens1975 w Grudzień 11, 2009, 17:10:21
regie!!! Jaka  to wersja InterWrite do Acer'a, bo na stronie Suunysoft nie ma dla m900 :(
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: mikepolo w Grudzień 11, 2009, 18:57:07
paain  muszę Ci powiedzieć, że shell 3.5 po obserwacji na YouTube i ich stronce zrobił na mnie wrażenie, widzę że można usuwać w nim niepotrzebne elementy by zaoszczędzić trochę pamięci ( jest tak paain ? ). Muszę poczytać trochę o tym i ewentualnej konkurencji na pdaclubie.
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: regie211 w Grudzień 12, 2009, 00:19:19
Interwrite 10 PL ściągnięty ze strony producenta u mnie działa (przy instalacji chyba nawet wykrył model M900).

SPB mobile shell można dowolnie konfigurować, dlatego mi odpowiada. Co prawda zużywa dużo RAMu, ale przyzwyczaiłem sie do niego i nie znalazłem niczego lepszego dla mnie... Ale zachęcam do szukania  :E
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: paain w Grudzień 12, 2009, 00:59:14
paain  muszę Ci powiedzieć, że shell 3.5 po obserwacji na YouTube i ich stronce zrobił na mnie wrażenie, widzę że można usuwać w nim niepotrzebne elementy by zaoszczędzić trochę pamięci ( jest tak paain ? ). Muszę poczytać trochę o tym i ewentualnej konkurencji na pdaclubie.


Podejrzewam, że chodzi tobie o organizację pulpitu. A dokładnie to pewnie widziałeś usuwanie skrutów z niego :wink:
Zainstalowane programy odinstalowuje się normalnie z poziomu ustawień Windowsa.


Interwrite 10 PL ściągnięty ze strony producenta u mnie działa (przy instalacji chyba nawet wykrył model M900).

SPB mobile shell można dowolnie konfigurować, dlatego mi odpowiada. Co prawda zużywa dużo RAMu, ale przyzwyczaiłem sie do niego i nie znalazłem niczego lepszego dla mnie... Ale zachęcam do szukania  :E



Ja znalazłem coś ciekawego: TF3D (Manila 3D WVGA).
A czy te spolszczenie Interwrite 10 PL jest kompletne? Nie ma jakiś błędów(np. literowych)?

P.S. Korzystając z SPBshell na F900 zauważyłem, że nie działa akcelerometr w widoku karuzeli i nie ma szklanego odbicia(na M900 to samo). Osobiście mi to nie przeszkadza.
SPBshell ładuje się przy starcie systemu, ale można bez problemu wyjść do ekranu "dzisiaj" bez odinstalowywania.
Ogulnie warto samemu obadać tego SPBshell bo to ciekawa propozycja.
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: grafi w Grudzień 12, 2009, 14:28:00
Mam takie pytanie co do m900. Jak na nim wygląda sprawa emulacji gier np. z PSXa? Radzi sobie w jakiś przyzwoity sposób czy można tylko pomarzyć o w miarę płynnym graniu?
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: regie211 w Grudzień 12, 2009, 21:28:28

Interwrite 10 PL ściągnięty ze strony producenta u mnie działa (przy instalacji chyba nawet wykrył model M900).

SPB mobile shell można dowolnie konfigurować, dlatego mi odpowiada. Co prawda zużywa dużo RAMu, ale przyzwyczaiłem sie do niego i nie znalazłem niczego lepszego dla mnie... Ale zachęcam do szukania  :E



Ja znalazłem coś ciekawego: TF3D (Manila 3D WVGA).
A czy te spolszczenie Interwrite 10 PL jest kompletne? Nie ma jakiś błędów(np. literowych)?



Nie zwracałem uwagi na błędy, bo zainstalowałem to tylko z ciekawości. Proponuję ściągnąć demo i przetestować  :grin:

TF3D miałem zainstalowane przez około 1 dzień, bo nie działało mi zbyt płynnie. Dlatego wróciłem do SPB shell'a.
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: paain w Grudzień 13, 2009, 23:19:52
Ja też pytam tylko z ciekawości :wink:, więc raczej nie będę instalował.
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: ravros w Grudzień 18, 2009, 14:11:23
Mam takie pytanie co do m900. Jak na nim wygląda sprawa emulacji gier np. z PSXa? Radzi sobie w jakiś przyzwoity sposób czy można tylko pomarzyć o w miarę płynnym graniu?


Ja emulowałem GTA2 na etenie x800, gdzie jest dużo starszy procek (też samsunga) i 64MB ramu. Bardzo dobrze chodziło, chociaż ciężko było grać przy użyciu joysticka.
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: mikepolo w Grudzień 25, 2009, 10:09:21
Kilka pytań apropo shell spb 3.5

1. karuzela mi działa, ale gravity sensor na kartach shella już nie ! ... nie ma nawet możliwości odchaczyć go w menu g-sensora... na 1 miejscu mam wciąż acer shella?

2. jak usunąć acer shella na 100% ?

3. czy w spb shell można w głównej karcie ustawić pogodę dla dwóch miast ?

4. tcpmp działa mi coś dziwnie - pasek u dołu ekrany tam gdzie są wszystkie polecenia jest niewidoczny, dopiero po naciśnieciu w tym miejcu pojawia się . mam wersję odpowiednią
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: megadeth w Grudzień 25, 2009, 10:28:48
problem z paskiem można rozwiązać zmieniająć schemat kolorów na inny niż ten czarny acera
usuń cały folder z romu pt acer shell zrobisz to podłączając f900 do pc lub poprzez file explorer po uprzednim wyłączeniu powłoki
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: klemens1975 w Grudzień 25, 2009, 11:46:02
Witam, czy ktoś ma zainstalowany WM 6.5
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: mikepolo w Grudzień 28, 2009, 23:53:28
wie ktoś gdzie ustawić by telefon alarmował o niskim stanie naładowania baterii nie przy 20% a np przy 10 % ? Proszę również jeśli ktoś ma namiar na tuning tcpmp podnoszący jego wydajność.

dzięki
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: mikepolo w Grudzień 29, 2009, 22:05:11
i jeszcze jeden problem :) :

jak z menu programs usunąc ikonkę odinstalowanego acer shella ?
Napisane: Grudzień 29, 2009, 15:51:36
http://pocketpccentral.net/help/removeicons.htm (http://pocketpccentral.net/help/removeicons.htm) znalazłem odpowiedź :) dzięki mikepolo ;)
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: ravros w Grudzień 29, 2009, 22:18:49
wie ktoś gdzie ustawić by telefon alarmował o niskim stanie naładowania baterii nie przy 20% a np przy 10 % ? Proszę również jeśli ktoś ma namiar na tuning tcpmp podnoszący jego wydajność.

dzięki

Z poziomu systemu wydaje mi się, że nie ma opcji zmiany tych %. Spróbuj programem SKTools, on ma mnóstwo różnych ustawień, może i to.
Tuningu tcpmp raczej nie znajdziesz, musisz zadowolić się tymi trybami wyświetlania które są dostępne. Proponuję abyś spróbował programu, który odblokuje FPU, tylko nie wiem czy to zadziała w połączeniu z tcpmp.
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: mikepolo w Grudzień 30, 2009, 08:42:28
dzięki ravros... gdzieś już coś właśnie czytałem by wyłączyć te FPU. Poleca ktoś może inny program do divix-ów ? Czy może objaw przycinania... to wina ilości pamięci/szybkości procka i inny odtwarzacz nic w tym nie zmieni?

co do zmiany % baterii przy którym nastąpi alarm anglojęzyczni polecają "batti"
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: ravros w Grudzień 30, 2009, 10:14:05
FPU należy włączyć  :ok:
Napisz parametry filmu, bo może nie potrzebnie szukasz rozwiązania. Full HD to tu nie podziała.
Oczywiście takie ustawienia jak GDI, czysty bufor ramki i inne sprawdzałeś?
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: mikepolo w Grudzień 30, 2009, 15:51:54
jestem zielony jeśli chodzi o tuning tcpmp. chodzi o divixy zwykle, ale fajnie by wyciągnąć z odtwarzacza/fona jak najwięcej.
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: ravros w Grudzień 30, 2009, 18:00:34
Możesz zrobić test video. Do testu proponuję ten plik http://shintak.info/ppc/download/betaplayer/sample/RL_MQB_320x240_512_128.avi (http://shintak.info/ppc/download/betaplayer/sample/RL_MQB_320x240_512_128.avi)
Czemu akurat ten? Bo testy wydajności na pdaclubie robione są właśnie na tym krótkim filmie, oraz zostały zebrane w jednej tabeli w celu porównania, o to ona http://pdaclub.pl/images/screenshot/Acer_F900_test_-_SS_TCPMP_tabela.png (http://pdaclub.pl/images/screenshot/Acer_F900_test_-_SS_TCPMP_tabela.png)

Wczytaj ten film do tcpmp.
W tcpmp w menu opcje masz podmenu video. Tam będzie kilka różnych możliwości do wyboru, zaznacz pierwszą od góry. Potem kliknij Plik > Benchmark i poczekaj aż pojawi się wynik. Będzie podany w procentach. Potem przestaw na kolejną opcję video i znów benchmark. I tak dla wszystkich trybów video. Wtedy będziesz wiedział który tryb najlepiej działa (uzyskał najwięcej procent). Podejrzewam, że będzie to czysty bufor ramki. Ale mimo wszystko pochwal się najlepszym wynikiem i na jakim to było trybie wyświetlania.
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: mikepolo w Grudzień 30, 2009, 19:58:02
ravros dzięki za czas poświecony dla mnie ! miło z Twojej strony !

DirectDraw   - 335.29% i w 2 próbie 314,65%- obraz to fioletowy prostokąt, dzwieki mega przyspieszone
czysty bufor - 175,25% - obraz i dzwieki przyspieszone
GAPI         - 176,04% - obraz i dzwieki przyspieszone
GDI          - 145,19% - obraz i dzwieki przyspieszone

tak mi wyszło. miałem firmowe ustawione "czysty bufor"i tak zostawiam. Właśnie zarzuciłem skrót meczy w specyfikacji MPEG4 DivX/XviD 720x480 i znacznie lepiej to wygląda na "czystym buforze" aniżeli na GAPI (które ma lepszy wynik).

dzięki raz jeszcze za uświadomienie mnie w dziedzinie TCPMP !!!

hapi niu jer !
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: KRK012 w Styczeń 01, 2010, 23:29:28
Ja mam ambitny problem z TCPMP nie uruchamia się tylko: "Unexpected program failure. Please send "crash.txt" to the developers program now will exit." Na seryjnym 6.1. Wesprze ktoś ?
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: yo w Styczeń 02, 2010, 18:19:15
spróbuj zainstalować inną wersję tcpmp 0,81 chyba nie działa, ale któraś z 0.72 owszem
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: Biedrona w Kwiecień 27, 2010, 15:50:05
Witam
Nie chce zakladac nowego tematu
Posiadam M900
bardzo prosze o pomoc co trzeba ustawic a raczej jak w WM6,1 aby przez kabel usp podpięty do laptopa korzystać z netu podłączonego w laptopie? wiem ze pytanie wydaje sie banalne.
Bardzo dziekuje za pomoc
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: ravros w Kwiecień 28, 2010, 18:13:44
Równie banalna jest odpowiedź, wystarczy podłączyć kabel ;)

A tak poważnie, to jeszcze trzeba mieć zainstalowany program ActiveSync (w przypadku win 2000 i XP) lub centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile (dla visty i 7).
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: prodiz w Styczeń 22, 2011, 14:45:21
witam
mam problem z m900. chcialbym zmienic rom ale nie wiem jak zrobic sobie kopie mojego oryginalnego romu oraz jak wgrac nowy?
oraz czy ma ktos ROM do m900 ?
za odp z gory dzieki
Pozdrawiam Prodiz
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: yo w Styczeń 22, 2011, 20:00:31
Poszukaj informacji na forum eten-users
Tytuł: Odp: Acer M900
Wiadomość wysłana przez: dizzy66 w Lipiec 23, 2012, 12:27:57
Nie działa mi flash led w aparacie, czy ktos ma jakiś pomysł jak sprawdzić czy to wina softu, czy dioda po prostu  padła?