Android OS > Galaxy Note III

Kiepski odbiornik GPS w note 3

<< < (2/3) > >>

lola:
A nie masz urządzenia dodatkowo w jakimś etui? W swoim L9 zauważyłem, że o ile w zwykłych warunkach etui nie przeszkadza w złapaniu/utrzymaniu sygnału GPS, o tyle w trudnych warunkach obecność etui utrudnia, wręcz uniemożliwia złapanie/utrzymanie sygnału GPS.

Pozdrawiam,
Ł.O.

temp333:
Odświeżam, ponieważ ostatnim czasy przeprowadziłem dokładne testy GPSu oparte nie tyle co na dokładności w gps test, ale na tym jak zapisuje trasy w endomondo. Niestety wynik jest taki że odbiornik w note 3 jest mocno średni, zapisywany ślad to łamana linia - zdarza się że na 3 pasmówce skacze na ulicę równoległą po drugiej stronie mimo że trzymam się prawego pasa. Testowo połączyłem notke z wygrzebanym z szuflady starym odbiornikiem gps, który kupiłem jeszcze za czasów nokii n95 :) Efekt - linie rysowane jak od linijki, dokładne położenie względem ulicy, chodnika i to bez glonass i innych bajerów. Cóż, widocznie Samsung specjalnie coś pieprzy w każdym swoim produkcie, aby użytkownicy mieli po co kupować kolejne modele smartfonów.

JD-MM:

--- Cytat: temp333 w Październik 14, 2014, 16:35:09 ---....Samsung specjalnie coś pieprzy w każdym swoim produkcie, aby użytkownicy mieli po co kupować kolejne modele smartfonów.

--- Koniec cytatu ---
Bez przesady, dzisiaj w południe w deszczu na SGS3 (specjalnie sprawdzałem jak się zachowuje przy kiepskiej pogodzie). Na 4 jest podobnie, nigdy nie zdarzyły mi się żadne skoki w 'bok'.

temp333:
Tylko mowa o Note 3. W SGS3 był dobry GPS, za to Samsung postanowił że umili jego użytkownikom życie dodając wyświetlacz na którym na słońcu nie widać kompletnie nic ;)

vonski:
Ja tam nie mam zastrzeżeń do GPS w swoim Note. Zrobiłem już z nim tysiące kilometrów bez żadnej wpadki. Do tego ostatnio regularnie jeżdżę z dwoma programami uruchomionymi równocześnie: Automapą do nawigacji i Yanosikiem w wiadomym celu.

A że tak spytam jakiego softu używasz? Bo może to wina ROMu?
Ja jadę od początku na którymś tam X-Note, bo stock wywołał u mnie odruch wymiotny po dwóch godzinach od zakupu...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej