Autor Wątek: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"  (Przeczytany 45326 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emiluch

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #30 : Grudzień 14, 2010, 00:27:05 »
Witam.mam maly problem.mianowicie 3 tygodnie temu zaktualizowałem swojego lg na najnowsza wersje androida.wszytko było pięknie telefon śmigał aż milo.ale wczoraj zaczol dostawać zawieszek wyskakiwał mi komunikat "adroid phone "coś tam przestał działać.nie czytało mi karty sim.cały czas prosił o pin itp.dodam ze na innym telefonie sim działa bez zarzutu.pomyślałem sobie wiana oprogramowania.postanowiłem dzisiaj zaktualizować jeszcze raz.i tu dopiero maskara.nie znajduje mi telefonu.....cały czas jest zawieszony na logo lg i nic z tym nie można zrobić oprócz wyciągnięcia baterii i ponownego włączenia co  i tak nic nie daje bo nadal widnieje tylko logo.do tego wyskakuje mi w programie ze nie może znaleźć telefonu,ze do kompa mam podłączony więcej niż jeden telefon.ale to jest absurd bo mam tylko podłączonego lg.i nie mogę ponowić aktualizacji....masakra jakaś co mam zrobić????może ktoś mi doradzi jak się za to wziaśc.a i dodam na koniec ze nie da się go zrestartować poprzez przyciśniecie vol+home+serch....pomocy.mam nadziej ze zrozumie ktoś moje wypociny.czekam na jakieś info i pozdrawiam


PDAclub.pl

Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #30 : Grudzień 14, 2010, 00:27:05 »
R E K L A M A:


Offline bartekbt

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #31 : Grudzień 14, 2010, 21:22:52 »
Witam. Mam podobny problem, podczas flashowania wyskoczył błąd, jednak dalej normalnie leciało. Jednak zaraz po zakończeniu gdy wpisuje kod pin wyskakuje komunikat tak jak koledze powyżej. Następnie znowu wraca do wpisania kodu PIN.
Jakiś pomysł?

EDIT:
Pomógł hard reset

« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2010, 21:42:04 wysłana przez bartekbt »

Offline koszmarek

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #32 : Grudzień 18, 2010, 20:29:27 »
witam panów
powiedzcie mi co robię nie tak:

 [R&D Test Tools Log File]

20:18:11 : Launching SW update 
20:18:11 : Unpacking KDZ   
20:18:39 : KDZ file extraced 
20:18:45 : Files were extracted.
20:18:45 : LGMobileDL Load.
20:18:45 : Port = -1
20:18:45 : Connecting to phone   
20:18:45 : PHONE WAS NOT FOUND!     
20:18:47 : ===FINISHED===

wygląda na to ,że brak sterowników, które nota bene zainstalowałem . w menadżerze urządzeń widnieje coś takiego jak :
stacje dysków - LGE Android Platform USB Device

System Win 7.
z góry dzięki za pomoc


Offline crazyjaco

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 209
  • Sprzęt: Kamień Milowy ;]
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #33 : Grudzień 18, 2010, 21:23:08 »
ooo miałem tak samo właśnie ale na xp i to na 3 PC... i na jednym z vistą.. wkurzyłem się i oddałem na gwarancji teraz muszę czekać 3tyg, a na pocieszenie dali mi nokie 3310  :-|

Tosia g900 > Exec > TP > Exec > N810 > c905 > Spica > Motorola Milestone

Offline tranzystor

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #34 : Grudzień 18, 2010, 21:33:33 »
A jakby tak przed fleszowaniem wylaczyc tryb pamieci masowej usb w ustawieniach to pewnie i by sie dal przefleszowac bo wowczas qidziany jest jako modem usb ;p


Offline crazyjaco

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 209
  • Sprzęt: Kamień Milowy ;]
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #35 : Grudzień 18, 2010, 21:39:06 »
Ale jak ktoś już ma uwalony sprzęt , że mu wisi na logo LG to raczej sobie nie może tego zmienić  :-|

Tosia g900 > Exec > TP > Exec > N810 > c905 > Spica > Motorola Milestone

Offline tranzystor

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #36 : Grudzień 18, 2010, 21:42:22 »
Po wyjeciu karty pamieci przynajmniej u mnie zmienilo sie na modem


Offline koszmarek

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #37 : Grudzień 18, 2010, 21:59:09 »
A jakby tak przed fleszowaniem wylaczyc tryb pamieci masowej usb w ustawieniach to pewnie i by sie dal przefleszowac bo wowczas qidziany jest jako modem usb ;p

tak też zrobiłem i ruszyło.
zobaczymy co będzie dalej  :evil:


no, poszło . ale mało sobie zbroi nie obs.ałem (2 zwiechy)

« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2010, 22:28:17 wysłana przez koszmarek »

Offline emiluch

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #38 : Grudzień 23, 2010, 01:01:55 »
witam.dzisiaj przysłali mi fona z gwarancji.wgrali nowy soft i jest ok.....z tym ze małe ale...wgrali soft brandowany co nie za bardzo mi pasuje.
1.nie mogę korzystać z marketu-calu czas wyskakuje mi ze sim nie obsługuje..a nie brandowanym wszytko było tak jak należy tu teraz teraz taki zonk.

2.wiec podłączam fona chce zrobić Flasha na nie bradowany tak jak poprzednio ale wyskakuje mi taki błąd   załączam zrzut z ekranu.
mam pytanie co jest nie tak.skoro za pierwszym razem poszło ni niemi alem żadnych kłopotów.to co jest grane teraz.


Offline b7rabbitdj

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 846
  • Sprzęt: Z ultra, Hazel, Smart, E61i, Q1, M300
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #39 : Marzec 02, 2011, 10:02:19 »
Mam problem... Wipe nie działa, system nie odpala, wczoraj odpalił i nie mogłem wejsc w ustawienia, w internet... w gsm (com.android.xxx i wymuś zamkniecie). Flashował się normalnie, ale nie bylo zadnych zmian O.o teraz dochodzi do wParam=205, IParam=0 i sie zatrzymuje... Jakies rady?


NikoPL

  • Gość
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #40 : Marzec 02, 2011, 21:26:48 »
aktualizujesz czy wgrywasz 2.1 na 2.1 ?
gdy wgrywasz 2.1 na 2.1 to koniecznie wgraj taki sam ROM, np. z v20B wgrywaj v20B. Ja tak wczoraj wgrywałem znajomemu, bo również wyskakiwało "com.android.phone. poces został zamknięty".
Po wgraniu zostały niektóre dane, wipe i wszystko śmiga.
Jak się zacina na dwustu z groszem to trzeba czekać i patrzeć na telefon. Może właśnie się bootuje.


Offline b7rabbitdj

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 846
  • Sprzęt: Z ultra, Hazel, Smart, E61i, Q1, M300
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #41 : Marzec 02, 2011, 23:10:53 »
2.1 na 2.1, identyczny plik (nie usuwałem), zatrzymuje się na wParam=205, IParam=0  i kompletnie nic... 2.5h czekałem.. Gdy tylko odlaczylem kabel to bląd występował w programie - nagle, wiec sie nie zawieszał. Na telefonie nic sie nie dzieje, nawet ekran sie nie podswietla. Zawibruje, program sie zatrzyma i tyle. Do wipe nie umiem się dostać (kombinacja klawiszy), teraz zostaje tylko serwis chyba... Jutro z tym chce jechać. Aa... Podlaczałem z i bez baterii, z wylaczonym lg driverem/modemem, z debugowaniem i bez... Na zrootowanym i odrootowanym... Nic, kompletne nic.


Offline ironweb

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #42 : Kwiecień 19, 2011, 22:03:29 »
witam panów
powiedzcie mi co robię nie tak:

 [R&D Test Tools Log File]

20:18:11 : Launching SW update 
20:18:11 : Unpacking KDZ   
20:18:39 : KDZ file extraced 
20:18:45 : Files were extracted.
20:18:45 : LGMobileDL Load.
20:18:45 : Port = -1
20:18:45 : Connecting to phone   
20:18:45 : PHONE WAS NOT FOUND!     
20:18:47 : ===FINISHED===

wygląda na to ,że brak sterowników, które nota bene zainstalowałem . w menadżerze urządzeń widnieje coś takiego jak :
stacje dysków - LGE Android Platform USB Device

System Win 7.
z góry dzięki za pomoc


czesc wlasnie mam ten problem i nie wylaczylem trybu pamieci masowej a teraz telefon wogole sie nie uruchamia czy da sie to jakos ominac, czy posostaje mi tylko serwis (nie dziala hard reset dziala download mode

co robic?


Offline rutek

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #43 : Czerwiec 25, 2011, 10:39:44 »
witam panów
powiedzcie mi co robię nie tak:

 [R&D Test Tools Log File]

20:18:11 : Launching SW update 
20:18:11 : Unpacking KDZ   
20:18:39 : KDZ file extraced 
20:18:45 : Files were extracted.
20:18:45 : LGMobileDL Load.
20:18:45 : Port = -1
20:18:45 : Connecting to phone   
20:18:45 : PHONE WAS NOT FOUND!     
20:18:47 : ===FINISHED===

wygląda na to ,że brak sterowników, które nota bene zainstalowałem . w menadżerze urządzeń widnieje coś takiego jak :
stacje dysków - LGE Android Platform USB Device

System Win 7.
z góry dzięki za pomoc


czesc wlasnie mam ten problem i nie wylaczylem trybu pamieci masowej a teraz telefon wogole sie nie uruchamia czy da sie to jakos ominac, czy posostaje mi tylko serwis (nie dziala hard reset dziala download mode

co robic?


Miałem ten sam problem i w koncu sobie z tym poradziłem;) Odłącz od komputera  wszystkie urządzenia (drukarki, huby itp), ja miałem wlasnie podłaczony hub usb z emulatorem portu com, odłączyłem wszystko, restart kompa i poszło bez bólu:) ewentualnie jesli to nic nie pomoże to powyłączaj w menedżerze porty i zostaw tylko telefon, powinno pomoc:)
Napisz czy pomogło
Pozdrawiam


Offline Ivnz

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 218
  • Sprzęt: LG540
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #44 : Sierpień 11, 2011, 00:33:40 »
Zrobiłem metodą na ruska. Po czym wyskoczył błąd. Wyskoczyła również informacja FINISHED, co prawda telefon ciągle bym w download mode. Mimo wszystko odłączyłem. Teraz staje przy logu LG. Nie pomaga wyjęcie karty pamięci, co radzicie

LOG KDZ:
[23:40:27:140]  : =============================================
[23:40:27:140]  : Log is started on 10.08.2011, at 23:40:27:140,
executable: C:\Users\Dudi\Downloads\SWIFT\kdz\KDZ_FW_UPD_EN\KDZ_FW_UPD.exe (ProcID: 0x00000ac4),
compile time : Feb 24 2010 11:08:55
[23:40:27:141]  : Version :
[23:40:27:158]  : Get Usb Port
[23:40:27:160]  : rsi.strFriendlyName=LGE Android USB Serial Port (COM11)

[23:40:27:160]  : FriendlyNameList[iii].szFriendlyName=LGE Android USB Serial Port

[23:40:27:160]  : rsi.strFriendlyName=LGE Android USB GPS NMEA Port (COM12)

[23:40:27:160]  : Remove LGE Android USB GPS NMEA Port (COM12)

[23:40:27:160]  : WM_COPYDATA ¸Ţ˝ĂÁö ş¸łż 1 - COM11
[23:40:27:160]  :    Port = COM11
[23:40:27:172]  : >> DIAG_STATUS_F FAILED
[23:40:27:177]  : >>Get Model Name [DIAG_VERNO_F]
[23:40:27:178]  :  strModel = GT540
[23:40:27:178]  : Read NV item:  71 NV ITEM 71 [71]
[23:40:27:179]  :   CSW
[23:40:27:179]  : Banner : CSW
[23:40:27:179]  : WM_COPYDATA ¸Ţ˝ĂÁö ş¸łż 0 - GT540
[23:40:27:190]  : Write NV item:9028 NV ITEM 9028
[23:40:27:190]  : 9028 - NV_DONE_S Item
[23:40:27:290]  : _DloadMode()
[23:40:27:290]  : ¸Ţ˝ĂÁö ş¸łż TYPE_WPARAM_CHANGE_DLOAD 4
[23:40:27:290]  : >>Change Offline Mode [DIAG_CONTROL_F/Mode = 1]
[23:40:27:291]  : >>Change Dload Mode [DIAG_DLOAD_F]
[23:40:27:292]  : WM_COPYDATA ¸Ţ˝ĂÁö ş¸łż 3 - DLOAD
[23:40:27:293]  : DIAG_DLOAD_F DLOAD_RESET_F do not wait for response
[23:40:27:293]  : WM_COPYDATA ¸Ţ˝ĂÁö ş¸łż 3 - Close Port
[23:40:27:293]  : Close Port<<
[23:41:07:296]  : EMERGENCY Booting Mode
[23:41:07:296]  : >>Get Model Name in Emergency Mode [DLOAD_VERREQ_F]
[23:41:07:297]  :   BS/GT540/7D
[23:41:07:297]  : WM_COPYDATA ¸Ţ˝ĂÁö ş¸łż 0 - GT540
[23:41:07:297]  : >> GET DLOAD COMM MODE
[23:41:07:298]  : [GetCommMode] Communication mode : 2
[23:41:07:298]  : Pre Nand Download
[23:41:07:298]  : >>Set Trusted Mode [DLOAD_NAND_SEC_MODE] sec_mode = 1 (1=trusted 0=NonTrusted)
[23:41:07:298]  : WM_COPYDATA ¸Ţ˝ĂÁö ş¸łż 3 - TRUSTED MODE
[23:41:07:299]  : [COM11] >>NandFlashInitWithFile(PARTITION TBL)
[23:41:07:299]  : WM_COPYDATA ¸Ţ˝ĂÁö ş¸łż 3 - INIT PARTITION TBL
[23:41:07:311]  : ¸Ţ˝ĂÁö ş¸łż TYPE_WPARAM_WRITE_TO_SDRAM 3
[23:41:07:311]  : [COM14] ¸Ţ˝ĂÁö ş¸łż TYPE_WPARAM_WRITE_AMSS 15
[23:41:07:311]  : [COM11] >>NandFlashInitWithFile(AMSS MODEM HEADER)
[23:41:07:313]  : WM_COPYDATA ¸Ţ˝ĂÁö ş¸łż 3 - INIT AMSS MODEM HEADER
[23:41:07:325]  : [COM14] >>Dl_AsyncWrite()
[23:41:07:325]  : >> AMSS FLASHING ...
[23:41:07:326]  : ¸Ţ˝ĂÁö ş¸łż ProgreassiveBar Init wParam TYPE_WPARAM_PROGRESSIVE_POS=5 lParam(pos)=0 nResult=0
[23:41:07:326]  : Sending Pkt Seq : 0
[23:41:07:326]  : Sending Pkt Seq : 1
[23:41:07:326]  : Sending Pkt Seq : 2
[23:41:07:326]  : Sending Pkt Seq : 3
[23:41:07:326]  : Sending Pkt Seq : 4
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 5
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 6
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 7
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 8
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 9
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 10
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 11
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 12
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 13
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 14
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 15
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 16
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 17
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 18
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 19
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 20
[23:41:07:327]  : Sending Pkt Seq : 21
[23:41:07:328]  : Sending Pkt Seq : 22
[23:41:07:328]  : Sending Pkt Seq : 23
[23:41:07:328]  : Sending Pkt Seq : 24
[23:41:07:339]  : Dl_AsyncWrite - ErrNo(45), Addr(0x0000C000), NandErrNo(0x04)
[23:41:07:339]  : [COM14] ERROR Dl_AsyncWrite() TYPE_LPARAM_UPGRADE_ERROR_WRITE_TO_FLASH
[23:41:07:339]  : WM_COPYDATA ¸Ţ˝ĂÁö ş¸łż 3 - Close Port
[23:41:07:339]  : Close Port<<
[23:41:07:339]  : TYPE_WPARAM_UPGRADE_ERROR
[23:41:07:339]  : ¸Ţ˝ĂÁö ş¸łż - TYPE_WPARAM_UPGRADE_ERROR Error Code = 4008
[23:41:07:366]  : Log finished


Offline draganblz21

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
  • Sprzęt: INQ CHAT 3G & ZTE BLADE EEE PC 1015 PEM
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #45 : Grudzień 09, 2011, 19:55:55 »
Próbowałem metodą oficjalną,godzinę ponad i stał na 64%. Komp się zwiesił dodatkowo,nic nie robiłem. Odłączyłem ,wyciągełem baterię i teraz się uruchamia i stoi na logo lg. Próbowałem metodą ruską ,fon sam wszedł w tryb download mode. Niby do pownego momentu coś się robiło,ale obecnie staneło  :S  Wysyłam loga
[R&D Test Tools Log File]

19:39:52 : Launching SW update 
19:39:52 : Unpacking KDZ   
19:40:04 : KDZ file extraced 
19:40:08 : Files were extracted.
19:40:08 : LGMobileDL Load.
19:40:08 : Port = -1
19:40:08 : Connecting to phone   
19:40:18 : Check Phone mode = 1
19:40:36 : Phone type check.......
19:40:36 : LGMobileDL.DLL Loading....
19:40:37 : _SetAuthMark Ok : wAuthMark(20114)
19:40:37 : _DetachDLL Call
19:40:37 : _DetachDLL Call End
19:40:37 : Param : Path = C:\ProgramData\LGMOBILEAX\Phone\DZ_GT540AT-00-V20a-APP-XX-OCT-05-2010+0.dz
19:40:37 : Param : moduleDir =
19:40:37 : Param : waitTime = 33000
19:40:37 : Param : UsbHighSpeed = 0
19:40:37 : Param : PhoneMode = 1
19:40:37 : Param : BinVersion = V20A_00
19:40:37 : Param : AuthMark = 20114
19:40:37 : Call fn_StartUpgrade
19:40:54 : 3GQCT : wParam = 4, lParam = 0
19:40:54 : Step Complete : DLOAD Change
19:41:34 : 3GQCT : wParam = 3, lParam = 0
19:41:34 : Step Complete : C Drive Erase
19:41:34 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 0
19:41:36 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 1
19:41:38 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 2
19:41:39 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 3
19:41:41 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 4
19:41:43 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 5
19:41:44 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 6
19:41:46 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 7
19:41:47 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 0
19:41:47 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 0
19:41:48 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 0
19:41:49 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 1
19:41:49 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 2
19:41:49 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 3
19:41:49 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 4
19:41:49 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 5
19:41:49 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 6
19:41:49 : 3GQCT : wParam = 5, lParam = 0
19:41:49 : Step Complete : Main Binary D/L to SDRAM
19:42:35 : 3GQCT : wParam = 205, lParam = 0

Alcatel ot311->MY3022-> c60-> 3210-> 6021-> Huawei u121-> 6630->n80->O2 xDa II s->n73-> n80->  s5230 GPS -> n95->g900->e50->  i900 8gb->Hermes-> s5570-> gt540->INQ CHAT 3G & ZTE BLADE

dorsz85

  • Gość
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #46 : Grudzień 09, 2011, 22:00:36 »
Jeśli próbowałeś wgrać ponownie i znowu wyskoczyło "wParam = 205, lParam = 0" to tylko serwis.


Offline draganblz21

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
  • Sprzęt: INQ CHAT 3G & ZTE BLADE EEE PC 1015 PEM
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #47 : Grudzień 09, 2011, 23:21:48 »
No a przy ponownej próbie "dedł" na amen. ;/
Ile za to sobie krzyczą mniej wiecej? ;)

Alcatel ot311->MY3022-> c60-> 3210-> 6021-> Huawei u121-> 6630->n80->O2 xDa II s->n73-> n80->  s5230 GPS -> n95->g900->e50->  i900 8gb->Hermes-> s5570-> gt540->INQ CHAT 3G & ZTE BLADE

Offline emiluch

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: FAQ - GT540 wgrywanie Romu metodą "rosyjską"
« Odpowiedź #48 : Grudzień 10, 2011, 11:25:22 »
mialem to samo jak masz go jescze na gwrancji tp zglos na stronie lg  ten problem-napisz ze chciales  go zaktualizowac poprze strone lg i cos takiego sie satlo.....ja tak sciemnilem i mi uznali gwarancje wgrali softa i telefon zyje