PDAclub.pl

Samodzielne Nawigacje GPS - PNA / PND (Windows CE) => Mitac / Mio Technology => Wątek zaczęty przez: step by step w Czerwiec 24, 2008, 03:52:08

Tytuł: jak zrobić hard reset w mio moov 200,Mitac Model No N177
Wiadomość wysłana przez: step by step w Czerwiec 24, 2008, 03:52:08
Ja zrobić hard reset w tym urządzonku,albo czy istnieje jakaś możliwość zaincjowania współpracy na usb z wyżej wymienionym urządzonkiem.
Skasowany został plik odpowiedzialny za incjacje mapy mio map i teraz gps pokazuje tylko plansze tytuową mio explore more i nic więcej nie wykrywa również połączenia rzez usb po podłączeniu kabelka
Tytuł: Odp: jak zrobić hard reset w mio moov 200,Mitac Model No N177
Wiadomość wysłana przez: skowal w Czerwiec 28, 2008, 14:26:33
Witam,

mam ten sam problem tylko ze ja zmienilem zawartosc tego pliku, ktory Ty pewnie usunales (paths.xml)

to jest moj post http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=101396.msg689182#msg689182 (http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=101396.msg689182#msg689182)

ja tylko moge zyczyc powodzenia. Siedzialem prawie do 4 nad ranem szukajac informacji jak przywrocic go do oryginalnosci i nic.
Ale mam mala nadzieje ze ktos z tym problemem sie uporal i podzieli sie informacja.

pozdr.
SKowal
Tytuł: Odp: jak zrobić hard reset w mio moov 200,Mitac Model No N177
Wiadomość wysłana przez: rosa1212 w Wrzesień 03, 2008, 12:31:43
witam wszystkich
zabralem sie za mojego mio 200 i nie zrobilem kopii systemu, zrobilem format i teraz kicha, nie wiem jak go naprawic,czy ktos pomoze?? :(
Tytuł: Odp: jak zrobić hard reset w mio moov 200,Mitac Model No N177
Wiadomość wysłana przez: Dastin4 w Wrzesień 04, 2008, 12:02:56
Ja miałem chyba podobny problem z mio moov 360. Najpierw załadowałem application launcher do uruchamiania kilku map. Dwa dni próbowałem zainstalować atuo mape i kupa (chociaz "wszystkim" się udaje) Wkurzyłem się sformatowałem karte SD i chiałem wywali lauchera. Zostawiłem na mio tylko te pliki które były na początku (tak mi się przynajmniej wydawało). Odpiołem od kompa, zresetowałem i zaczyna lecieć ekran startowy mio, po czym pokazuje się okno połączenia  zkomputerem i klapa na tym koniec - nic się nie uruchamia. Włączyłem więc mio desktop i probuje zainstalować mapke orginalną z płytki i znowu klapa nie może znaleźć jakiejś ściezki, chociaż widzi i mio i mape na płytce. Ja nie zmieniałem żadnego pliku jak skowal i też nie mógł sie uruchomić. Wrzuciłem wieć z powrotem launchera i narazie jade z dodatkowym ekranem, ale mam i tak problem bo nie moge zainstalować automapy (przy próbie połączenia activsynciem pokazuje że połączenie usb jest gotowe, ale komp nie może znaleźc urządzenia) o którą mi chodziło, a na dodatek nie moge wrócić do miomap2008. Pewnie jak poczytam to coś znajde ale narazie klapa.
Tytuł: Odp: jak zrobić hard reset w mio moov 200,Mitac Model No N177
Wiadomość wysłana przez: Limak74 w Wrzesień 04, 2008, 22:59:30
Wrzuciłem wieć z powrotem launchera i narazie jade z dodatkowym ekranem, ale mam i tak problem bo nie moge zainstalować automapy (przy próbie połączenia activsynciem pokazuje że połączenie usb jest gotowe, ale komp nie może znaleźc urządzenia) o którą mi chodziło, a na dodatek nie moge wrócić do miomap2008. Pewnie jak poczytam to coś znajde ale narazie klapa.


1) AM instaluje sie na karcie FAQ strona automay punkt 20 (jesli masz original)
2) na DVD dolaczonym do Mio jest katalog z pelnym zrzutem wszystkich plikow (wlaczajac plik path.xml i mapy)
3) podlaczajac mio przez USB nawet jak wywalisz wszystkie pliki to powinienes byc w stanie przywrocic system bo podmontowuje sie tylko Flash Disk wiec ROM z systemem jest nietkniety (po prostu przekopiuj w/w pliki na Mio)
4) dobrze jest zrobic backup przed kazda ingerencja ;) ale teraz to juz pewnie wiesz
Pozdrawiam
Tytuł: Odp: jak zrobić hard reset w mio moov 200,Mitac Model No N177
Wiadomość wysłana przez: dawidek15 w Kwiecień 25, 2009, 15:27:57
hejka mam problem z nawigacją mio n177 to znaczy jak naprzykład chce wyjść z takiego jakby "mojego komputera" to wyskakuje komunikat "do you want to delete the 1 selected files/dirs? my documens" i jest podspodem yes i no nie reaguje ani jak nacisne na yes i na no czy jest to powarzna sprawa jeżeli tak to co zrobić
Tytuł: Odp: jak zrobić hard reset w mio moov 200,Mitac Model No N177
Wiadomość wysłana przez: piosylant w Marzec 05, 2015, 22:58:24

3) podlaczajac mio przez USB nawet jak wywalisz wszystkie pliki to powinienes byc w stanie przywrocic system bo podmontowuje sie tylko Flash Disk wiec ROM z systemem jest nietkniety (po prostu przekopiuj w/w pliki na Mio)



Bzdura, bo po usunięciu plików MIO pokazuje się jako stacja dysków bez dysku. :P
Tytuł: Odp: jak zrobić hard reset w mio moov 200,Mitac Model No N177
Wiadomość wysłana przez: malylysy w Marzec 05, 2015, 23:59:37
piosylant, jak dobrze, że to napisałeś. Ja od 2008 roku szperam i szperam i nie mogę sobie poradzić. Dzięki za post!
Tytuł: Odp: jak zrobić hard reset w mio moov 200,Mitac Model No N177
Wiadomość wysłana przez: lola w Marzec 06, 2015, 11:01:00
piosylant, jak dobrze, że to napisałeś. Ja od 2008 roku szperam i szperam i nie mogę sobie poradzić. Dzięki za post!

I patrz, aby pomóc specjalnie się zarejestrował ;).


Pozdrawiam,
Ł.O.