Autor Wątek: Nowe TomTom Go  (Przeczytany 57315 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Komarek.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 429
  • Sprzęt: TT_GO/Sygic/AM + japko X
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #150 : Styczeń 17, 2014, 19:11:18 »
Ale to chyba nie w nowym GO bo GO600 takiej opcji nie ma.


Przeciez pisalem o 1005 w odpowiedzi Jansolowi  :]

Pozdrawiam!
Komarek z Holenderskiej Depresji
RIP: TT_940_LIVE / GO 1005_LIVE :(
Zabytkowy Asus A696 nadal pracuje!

PDAclub.pl

Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #150 : Styczeń 17, 2014, 19:11:18 »
R E K L A M A:


Offline Larsenek

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 56
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #151 : Styczeń 21, 2014, 19:22:25 »
Panowie, odbiornik RDS-TMC do nowych GO:
tu był link do aukcji

Model: 9UUC.001.18
Komentarz Moderatora Sprzedajesz? od tego jerst dział Giełda, a ogłoszenia są płatne jakieś grosze ...

« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2014, 16:14:21 wysłana przez nocnyMarek »

Offline jansol

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 813
  • Sprzęt: TomTom GO 1005 LTM/HDT - iPh 8
  • VIP Level: 50
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #152 : Styczeń 22, 2014, 13:47:45 »
O ile pamietam to w 'stworz wlasne menu' trzeba zaznaczyc 'pokaz zagrozenia na drodze do domu' /czy jakos tak/.
No i wyswietla sie ikonka  B)

dzięki  :ok: - działa  :)


Offline Larsenek

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 56
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #153 : Luty 13, 2014, 12:35:46 »
Panowie, można już pobierać navcore 13.040. Co się zmieniło, to na razie tajemnica.


Offline Larsenek

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 56
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #154 : Luty 13, 2014, 13:40:02 »
To niestety nic co dla mnie jest ważne nie wprowadzili:
1., trasy alternatywne
2., ominiecie części trasy
itp..


Offline teleatlas

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 266
  • Sprzęt: TT GO5200, iPh SE
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #155 : Luty 13, 2014, 14:00:10 »
Prawda, jedyna pożyteczna zmiana to zmniejszenie zoom'u w trybie nawigacji.


Offline raverone

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • Sprzęt: TomTom Go 5000 & 1005
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #156 : Luty 14, 2014, 19:59:09 »
Witam.
Jestem nowy na forum :)
Dzisiaj kupiłem nowego TomToma GO 5000 i mam problem z przypisaniem go do konta.
Łączy się ładnie z kompem i My Drive i kiedy klikam na przypisanie konta akcja sie uruchamia.Wyskakuje info ze może to potrwać kilka minut i za chwile mam komunikat ze w czasie przypisywania urzadzenia wystapil problem i mam sprobowac pozniej.Po 10 próbach poległem.Jutro wyjezdzam w dluga trase i nie moge zaktualizowac mapy bo w urzadzeniu jest z maja 2013.Dodam ze TomTom 1005 ktorego mam przypisanego do innego konta laczy i aktualizuje sie idealnie.Co to moze byc?Czy juz mam w pierwszym dniu myslec o wyslaniu GO 5000 na reklamacje?

« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2014, 20:02:11 wysłana przez raverone »

Offline andrus75

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #157 : Luty 14, 2014, 20:15:24 »
Na pewno nie wysyłać od razu. Jak już to zadzwonić na pomoc techniczną. Ja w przypadku dwóch (nowych) urządzeń miałem problem i pomoc techniczna pomogła mi w rozwiązaniu. Może koledzy coś podpowiedzą. Pzdr


Offline dukosz

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #158 : Luty 14, 2014, 22:41:14 »
Jak mniemam, nowa aktualizacja nie przybliżyła do własnych UM-iejsc? dalej nie można ustawić własnych?


Offline Waszko

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1326
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #159 : Luty 14, 2014, 23:43:32 »
Jak mniemam, nowa aktualizacja nie przybliżyła do własnych UM-iejsc? dalej nie można ustawić własnych?


Niet.
Na dodatek spartoliła usługę Fotoradary. W urządzeniu że wygasły, w My Drive wykupione na rok.
Jak zwykle coś schrzanili  :-|


Offline raverone

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • Sprzęt: TomTom Go 5000 & 1005
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #160 : Luty 17, 2014, 09:37:18 »
Jakoś się udało i aktualizacja poszła.Jestem rozczarowany GO 5000.Miał był być głownym sprzętem ale już tęsknie za 1005 na który wygasła mi subskrypcja map i Live.Kilka spostrzeżeń z weekendowego użytkowania.Niemcy autostrada A12 od Świecka i wjazd na A10 brak info o stałym fotoradarze.W 1005 jest od zawsze.Bydgoszcz w 1005 bez problemu znajduje ulice Pułkownika Jana Ponurego ale GO 5000 niestety nie.Otóż sam wpadłem na to że musimy wpisać...nazwę dzielnicy czyli Fordon i dopiero wtedy znajdzie nam tą ulice.Masakra!Na najnowszej mapie nie ma nowego mostu w Toruniu mimo że taka Nokia Lumia 920 posiada w swoich Here Maps nowy most ze wszystkimi drogami dojazdowymi.Kolory map blade.W nocy mało czytelne to wszystko jak dla mnie.Brak nazw ulic na samej mapie kiedy jedziemy przez miasto i chcemy się zorientować w terenie.Ogólnie jak narazie nie mogę do dziadostwa się przekonać:)i gdyby tylko był 1005 z dożywotnią aktualizacją map+Live dałbym bez zastanowienia się dużo więcej niż za GO 5000.


Offline bbart79

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
  • Sprzęt: TomTom GO 5000
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #161 : Luty 17, 2014, 18:33:16 »
Ja też mam problem z usługą fotoradary. Napisałem do supportu jednak w odpowiedzi otrzymałem wiadomość w języku, którego nie znam. Poniżej wkleję tą odpowiedź a być może znajdzie się osoba, która będzie wiedzieć o co chodzi?  :ok:

Cytuj

Köszönjük, hogy a TomTom Ügyfélszolgálatát választotta.
 
Sajnálattal kell közölnünk, hogy a magyar nyelvű ügyfélszolgálatunk megszűnt és a továbbiakban nem elérhető. A magyar nyelven beérkezett megkereséseket emiatt sajnos nem áll módunkban megválaszolni.
 
Azonban a német, vagy angol nyelven küldött megkereséseket továbbra is mihamarább megválaszoljuk.
 
Megértésüket köszönjük és az okozott kellemetlenségekért elnézésüket kérjük!
 
Tisztelettel és Üdvözlettel:
 
TomTom Ügyfélszolgálat



Offline Slavekk

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 327
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #162 : Luty 17, 2014, 19:03:24 »
Ja też mam problem z usługą fotoradary. Napisałem do supportu jednak w odpowiedzi otrzymałem wiadomość w języku, którego nie znam. Poniżej wkleję tą odpowiedź a być może znajdzie się osoba, która będzie wiedzieć o co chodzi?  :ok:
Cytuj
Köszönjük, hogy a TomTom Ügyfélszolgálatát választotta.


Jest im przykro, że nie mogą cię obsłużyć w jęz. węgierskim
;)


Offline bbart79

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
  • Sprzęt: TomTom GO 5000
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #163 : Luty 17, 2014, 19:28:41 »
Dobre  :ok:

Zgłoszenie pisałem po polsku  :evil: Trzeba będzie napisać po angielsku to może w końcu zrozumieją.


Offline Slavekk

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 327
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #164 : Luty 18, 2014, 08:45:13 »
Dobre  :ok:

Zgłoszenie pisałem po polsku  :evil: Trzeba będzie napisać po angielsku to może w końcu zrozumieją.

Najwyraźniej jakiś automat u nich rozpoznał język jako węgierski i wysłali automatyczną odpowiedź.
W treści sugerują korespondencję m.in. po angielsku.
A nie mogłeś napisać po polsku do polskiego supportu?


Offline Waszko

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1326
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #165 : Luty 18, 2014, 11:04:23 »
Usługa Fotoradary naprawiona!
Trzeba zadzwonić na infolinię TomTom i tam resetują przypisane do maila fotoradary.
U mnie już w porządku. W urządzeniu wyświetla prawidłową datę subskrypcji.


Offline raverone

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • Sprzęt: TomTom Go 5000 & 1005
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #166 : Luty 21, 2014, 12:39:55 »
Kilka spostrzeżeń  na temat GO 5000 z 2 wyjazdów do Holandii. Brakuje mi historii ostatnich adresów w menu "szukaj".Jeżeli wklepie adres to w czasie jazdy wogóle nie mogę go podejrzeć.Musze odszukać smsa z adresem w telefonie żeby ponownie go wklepać.Znaczne braki fotoradarów w Polsce - trasa 22 Kostrzyn - Chojnice braki w miejscowościach Bolemin,Barkowo,Rychnowy a to przecież znane w całej Polsce maszynki do zarabiania pieniedzy przez tamtejsze straże miejskie.Oczywiście chciałem odrazu zgłosić pierwszy radar.W menu okazało się iż znikneła wogóle ikona zglaszania fotoradaru.Pomógł dopiero restart i ikona wróciła.Komunikaty o utrudnieniach na drogach pojawiaja się niekompletne np. w Niemczech "zapsute auto ciężarowe blok..." , "zablokowane prawe pob..." brak możliwości rozwinięcia paska i całego opisu.W Holandii pokazuje korki i centralnie pcha w korek jednocześnie nie ma żadnej opcji ominięcia korka.Żadnej ikony,możliwości,opcji typu "minimalizuj opóźnienie" czy "omiń".Dzisiaj zauważyłem drobne paprochy na szybce od wewnętrznej strony.TomTom zszedł na psy.Nie polecam tego modelu nikomu.Gdybym mógł tylko cofnąć czas i odzyskać swoje 1200zł  :mrgreen: Czy ktoś wogóle w GO 5000 ma jakąś opcje ominięcia korków,jakąś aktywną ikone?

« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2014, 12:46:12 wysłana przez raverone »

Offline giesu

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #167 : Luty 21, 2014, 17:08:50 »
Witam, co prawda mam troche inny model bo GO 6000 ale ja posiadam historie ostatnich adresów jak i opcje zmiany trasy na szybszą... "paprochy na szybce od wewnętrznej strony" nie pojawiły mi się jeszczę...


Offline raverone

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • Sprzęt: TomTom Go 5000 & 1005
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #168 : Luty 22, 2014, 09:37:19 »
GO 5000 i GO 6000 to modele bliźniacze różniące się tylko przekątną ekranu.Opcje zmiany trasy na szybszą to i ja mam.Chodzi mi o funkcje ominięcia korka.W 1005 informuje o korku i sygnalizuje ze dalej jade najszybsza trasa  badz że znalazło szybszą trasę i pyta czy zmienić.W GO 5000 niczego takiego nie ma tylko info o korku i centralnie jedzie w korek.

« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2014, 09:53:12 wysłana przez raverone »

Offline giesu

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #169 : Luty 22, 2014, 12:57:32 »
a to Ciekawe bo ja mam informacje że znaleziono szybszą trasę i mogę kliknąć by wybrać drogę alternatywną


Offline sbi

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #170 : Luty 22, 2014, 14:23:32 »
Nie wiem jak jest w waszych modelach, u mnie (GO930) w ustawieniach wybiera się jak TT ma się zachować w takiej sytuacji.


Offline Larsenek

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 56
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #171 : Luty 22, 2014, 14:55:22 »
a to Ciekawe bo ja mam informacje że znaleziono szybszą trasę i mogę kliknąć by wybrać drogę alternatywną


Alternatywna trasa pojawi się tylko wtedy gdy nawi uznaję że na drodze na którym jedziemy coś takiego się wydarzyło co może nas trochę zatrzymać. Problem w tym, że jadąc normalnie na drodze użytkownik nie może wymusić na nawi by wybrało inną drogę lub omijało cześć trasy...


Offline Larsenek

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 56
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #172 : Kwiecień 16, 2014, 13:09:34 »
Ale szybcy są: Access Denied, czyli już się kapneli.  :)


Offline jlupino

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: TTGO5000,Lumia820
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #173 : Kwiecień 20, 2014, 23:21:25 »
Witam
to ja tez sie podzielę moimi spostrzeżeniami:
Kupiłem go 500 kilka dni temu za 819zł i jakie było moje zdziwienie,gdy przy rejestracji i zakładaniu konta wyskoczyło mi,że posiadam go5000.Na naklejkach od spodu też jest,ze to 5000,po numerach seryjnych-też.No i jak wejdę w system to przy pozycji GPRS pisze,że połączono.
Nie wiem,może ktoś mnie oświeci,bo zależało mi na BT(motocykl i słuchawka),a tu tego nie ma.Z kolei nie chcę oddawać,bo jestem o kilka stów do przodu.
A nie podoba mi sie to(w stosunku do poprzedniego larka),że nie pokazuje kierunków geograficznych i wysokości n.p.m. co też było fajne.

Jarek

Offline raverone

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • Sprzęt: TomTom Go 5000 & 1005
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #174 : Kwiecień 22, 2014, 22:03:50 »
To wrzuć na Allegro i sprzedaj ;) miałem kilka TomTomów i żaden nigdy nie pokazywał wysokości n.p.m. a nowa seria GO jest okrojona do granic możliwości jeżeli chodzi o jakieś bajerki itp.Co do funkcji Live to różnie z nią bywa.Na zachodzie spokojnie TMC daje rade a wiem co mówie bo 2 razy w tygodniu robie trasę do Holandii i nawet tam często navi prowadzi przez ulice która jest rozkopana od tygodnia na odcinku 500m nie mówiąc już o Polsce gdzie znam drogi wojewódzkie od ponad roku zamknięte gdyż są w generalnej przebudowie i są objazdy ale Live o tym nie wie za to pokazywała błachą stłuczkę na lokalnej drodze więc sam nie wiem na jakim patencie to działa.


Offline Cypisek

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 107
  • Sprzęt: TT GO 930
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #175 : Maj 01, 2014, 22:34:10 »
miałem kilka TomTomów i żaden nigdy nie pokazywał wysokości n.p.m.

Mam TT GO930 i on mi pokazuje wysokość n.p.m. Bardzo fajna sprawa, zwłaszcza w górach.


Offline Larsenek

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 56
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #176 : Maj 05, 2014, 21:27:59 »
Witam,

Dziś popołudniu chciałem jak zwykle spróbować zaktualizować moje Go600. Podłączyłem więc do kompa, a tu niespodzianka czeka w MyDrive:

Wystąpiły problemy techniczne

Nie będzie to miało wpływu na komputer ani na urządzenie nawigacyjne. Odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.

Odczekałem, resetowałem, wypróbowałem w innej przeglądarce. Nic. CO z tym zrobić?


Offline raverone

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • Sprzęt: TomTom Go 5000 & 1005
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #177 : Maj 06, 2014, 08:18:26 »
Witam,

Dziś popołudniu chciałem jak zwykle spróbować zaktualizować moje Go600. Podłączyłem więc do kompa, a tu niespodzianka czeka w MyDrive:

Wystąpiły problemy techniczne

Nie będzie to miało wpływu na komputer ani na urządzenie nawigacyjne. Odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.

Odczekałem, resetowałem, wypróbowałem w innej przeglądarce. Nic. CO z tym zrobić?


Nic nie robić.Poczekać i podłączyć na drugi dzień albo próbować aż do skutku  :mrgreen: pamiętam jak nie mogłem nowego TT przypisać do konta bo przez 2 dni były problemy techniczne a ten komunikat ze strony TT o problemach technicznych powoli staje się normą  :mrgreen:


Offline Larsenek

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 56
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #178 : Maj 13, 2014, 11:30:44 »
Panowie, jeśli ktoś szuka do Tomtom Go 600 odbiornika RDS-TMC, to niech kupi sobie wersje    
4UUC.001.05B (wersja 4UUC.001.05 nie działa!!!), wypróbowałem i rzeczywiście ładnie chodzi.
To jest o tyle dziwne, bo Tomtom nic nie wspomina na temat odbiorników RDS-TMC.
Pozdrawiam


Offline raverone

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • Sprzęt: TomTom Go 5000 & 1005
Odp: Nowe TomTom Go
« Odpowiedź #179 : Maj 13, 2014, 13:31:05 »
Tylko że TMC na TomTomie w Polsce nie działa.