Autor Wątek: Blaupunkt MotoPilot 35  (Przeczytany 1961 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jacekgpz

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
Blaupunkt MotoPilot 35
« : Listopad 24, 2020, 11:29:31 »
Witam.
Bardzo proszę o pomoc.
Zakupiłem używaną nawigację motocyklową Blaupunkt MotoPilot 35.
Chcę korzystać z AutoMapy lecz nawi jest zablokowana.
W zestawie mam tylko uchwyt do nawi zkończony kablem USB,lecz chyba
służy on tylko do ładowanie ponieważ po podłączeniu do kompa na którym
jest zainstalowany ActiveSync nic się nie dzieje.W nawi przełączałem z MassStorage na ActiveSync lecz nic to nie dało,prawdopodobnie jest zablokowane.
Lecz po przełączeniu na MassStorage też nic się nie dzieje ,komp nie widz ani plików nawi ani karty w niej zainstalowanej. stąd wniosek że nawi za pomocą uchwytu nie łączy się z kompem.
Teraz do konkretu.
Wrzuciłem na kartę pamięci na której mam zinstalowaną AutoMapę polecany pilk YFGo2CE.bld
Po włączeniu nawigacji fajnie ukazuje mi się w dolnej części ekranu pasek windows z poziomu którego mogę wejść na kartę pamięci.Problem jest w tym żę dochodzę do tego poziomu
a w tym czasie odpala się oryginalna mapa zinstalowana na nawi Blaupunkta i już dalej nic nie mogę zrobić bo jest odpaona mapa blaupunkta.
Moje pytanko jest takie.

Czy jest jakiś piczek w stylu YFGo2CE.bld aby go wrzucić na kartę po to aby blokował autostart mapy Blaupunkta ?
Lub co zrobić żeby zablokować samoistne uruchamianie się programu nawigacyjnego zainstalowanego na nawigacji Blaupunkta ? Jest to prawdo podbnie TomTom
Bardzo proszę o poradę czy da się coś z tum zrobić.


PDAclub.pl

Blaupunkt MotoPilot 35
« : Listopad 24, 2020, 11:29:31 »
R E K L A M A:


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Blaupunkt MotoPilot 35
« Odpowiedź #1 : Listopad 24, 2020, 11:56:38 »
YFGo2CE.bld teoretycznie powinien blokować odpalenie czegokolwiek poza Win CE. Nie wiem jakim cudem odpala przy tym pliku Motopilot, bo zdecydowanie nie powinien.
Faktycznie przydał by sie kabel USB, bo z uchwytem się nie połączysz, a skoro nie działa YFG.. to trzeba by się dostać do pliku exe mapy, by ją podmienić lub zablokować.
Jeśli jednak reaguje jakoś na YFGo2CE, to powinien też reagować na yfautorun.inf . Tworzysz taki plik na karcie i umieszczasz w nim ścieżkę do tego, co chcesz uruchomić (np. \SDMMC\mapa\mapa.exe)

« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2020, 12:05:52 wysłana przez angler22 »

Offline jacekgpz

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
Odp: Blaupunkt MotoPilot 35
« Odpowiedź #2 : Listopad 24, 2020, 14:02:09 »
YFGo2CE.bld Odblokowywuje pasek windows podczas uruchamianiasię nawigacji.
Gdyby zablokował auto start mapy Blaupunkta byłbym szczęśliwy ,bo z tego paska mogę wejść
w folder karty,lecz za nin dojdę do tego punktu odpala się  mapa samoistnie.
Dziękuję za pordę za chwilę spróbuję z tym pilikiem który mi napisałęś.
Czy do tego folderu wrzucić całą Auto Mapę czy tylko plik który odpala Auto Mape.exe ?


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Blaupunkt MotoPilot 35
« Odpowiedź #3 : Listopad 24, 2020, 14:11:56 »
W pliku wstawiasz ścieżkę do programu, który chcesz uruchomić. Czy będzie to przeglądarka plików, taskmanager czy jakaś inna mapa, to już kwestia gustu. Co do samej zawartości folderu z plikiem EXE, to już zależy od tego co uruchamiasz.


Offline jacekgpz

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
Odp: Blaupunkt MotoPilot 35
« Odpowiedź #4 : Listopad 24, 2020, 14:23:58 »
Czyli do tego pliku wrzucam Automapa exe. ,na katre i do nawigacji  po odpaleniu powinna się sama odpalić Auto Mapa?
Czy plik YFGo2CE.bld zostawić na krcie czy go usunąć ?


Nic to nie daje.Czy wrzucą sam plik exe.automapy ,czy całą auto mapę i iak się odpala ta pinda oryginalna.
Jak zostawię YFGo2CE.bld  i yfautorun.inf  do której wrzuciłem pli AkutoMapa exe,Pojawia się pasek windows podczas uruchamiania
a pózniej odpala się Mapa Blaupunkta. Jak usunę z karty YFGo2CE.bld Odpala się od razu oryginalna .
Ta oryginalna za nic nie chce się zablokowć, może jakoś uszkodzić jej autostart ?

« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2020, 14:53:00 wysłana przez jacekgpz »

Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Blaupunkt MotoPilot 35
« Odpowiedź #5 : Listopad 24, 2020, 20:11:11 »
Bez dostania się do flasha nic nie zrobisz z motopilotem, a do niego dostać się możesz tylko dedykowanym kablem USB (nie przez uchwyt). Na pewno dobrze utworzyłeś ten plik inf? Pytam, bo dorosłe Windowsy często ukrywają rozszerzenia i gdy ktoś o tym nie pamięta, może przypadkiem stworzyć plik yfautorun.inf.inf, albo yfautorun.inf.txt .


Offline jacekgpz

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
Odp: Blaupunkt MotoPilot 35
« Odpowiedź #6 : Listopad 25, 2020, 17:36:32 »
Plik który utworzyłem ma nazwę yfautorun.inf  bez txt.