Autor Wątek: mda compact +bt actina gbt708  (Przeczytany 951 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dzialo

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
mda compact +bt actina gbt708
« : Lipiec 13, 2005, 17:04:24 »
witam wlasnie nabylem bt actina gbt708 i nie widzi mi go automapa
jak go skonfigurowac w bt manager


PDAclub.pl

mda compact +bt actina gbt708
« : Lipiec 13, 2005, 17:04:24 »
R E K L A M A:


Offline Claude

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
mda compact +bt actina gbt708
« Odpowiedź #1 : Lipiec 13, 2005, 17:09:43 »
Nie wiem jak actina ale u mnie bt338 jest ustawiony na com5 i wszystko chodzi bez zastrzezen

1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

Offline dzialo

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
mda compact +bt actina gbt708
« Odpowiedź #2 : Lipiec 13, 2005, 17:12:57 »
dzieki za odp automatycznie bt manager przydziela mi koma 4 i 5 szukam na  5 w au  i nie widzi kurde


Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
mda compact +bt actina gbt708
« Odpowiedź #3 : Lipiec 13, 2005, 17:36:16 »
Skasuj urzadzenie z BT Mangera i podlacz je jeszcze raz.


Offline dzialo

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
mda compact +bt actina gbt708
« Odpowiedź #4 : Lipiec 13, 2005, 17:38:31 »
kurcze robie i nic nie widzi


Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
mda compact +bt actina gbt708
« Odpowiedź #5 : Lipiec 13, 2005, 17:41:45 »
Co to znaczy ze nic nie widzi? BT Manager wykrywa GPS? Pokazuje sie komunikat "czy stworzyc port szeregowy?".


Offline dzialo

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
mda compact +bt actina gbt708
« Odpowiedź #6 : Lipiec 13, 2005, 17:46:32 »
wogole nie zadaje bytania o stworzenie portu szeregowego
czy mozesz mi opisac po koleji co z nim zrobic

[Dodano: 2005-07-13 17:57:13]
adminie czy moge liczyc na twoja podpowiedz?

[Dodano: 2005-07-13 18:03:50]
uruchamiam bt w mda znajduje urzadzenie czyli actine dodaje je
wpisuje kod 0000 taki podali w 4active i jest polaczony nadajnik daje znac miganiem diody ze go widzi w ktorym miejscu ma pytac o port szeregowy


Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
mda compact +bt actina gbt708
« Odpowiedź #7 : Lipiec 13, 2005, 18:06:35 »
Zrob soft reset i wylacz / wlacz GPSa. Wlacz BT w PDA, wejdz do okna dodawania urzadzen, wyszukaj urzadzenie (jesli masz tutaj juz tego GPSa to go usun wczesniej) podaj haslo autoryzacji polaczenia, jesli bedzie sie pytal no a potem powinien zapytac sie o port szeregowy - u mnie sie pyta.

[Dodano: 2005-07-13 18:07:09]
O port szeregowy pyta zaraz po kodzie


Offline dzialo

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
mda compact +bt actina gbt708
« Odpowiedź #8 : Lipiec 13, 2005, 18:16:18 »
dzieki za podpowiedzi juz mam trza bylo odpalic active synca i
przepisal mu port na 5


Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
mda compact +bt actina gbt708
« Odpowiedź #9 : Lipiec 13, 2005, 19:51:48 »
Co zrobiles?


Offline dzialo

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
mda compact +bt actina gbt708
« Odpowiedź #10 : Lipiec 14, 2005, 11:47:30 »
po wlaczeniu bt i znalezieniu actiny pojawia mi sie pole do wpisania nr
nic nie wpisuje potem wlanczam activesynca i puszczam pol po via bt
i wyskakuje pole wpisuje 0000 i przydziela mi com 5
po tej operacji dziala bez zarzutu
actina chodzi jak zegarek nie zrywa polaczenia (jezdzilem 2 godz)
tylko tyle ze po kazdym wylaczeniu auto mapy trzeba wylaczyc actine
i nawiazac nowe polaczenie inaczej nie widzi go w automapie