Autor Wątek: mda compact i parrot CK3100  (Przeczytany 1705 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline abacus

  • Newbie
  • Wiadomości: 43
mda compact i parrot CK3100
« : Czerwiec 23, 2005, 17:15:27 »
witam,
wczoraj stalem sie posiadaczem mda compact, tak więc wywalilem swoje mio168 i nokie i do samochodu na testy i tu piersze problemy.
1. Nie chce mi sie automatycznie parowac compact z zestawem?
2. Zestw nie ma dostepu do listy kontaków? (ani na sim ani na mda)
czy ktos z kolegów może mi pomóc jak zrobić automatyczne parowanie i dostep do kontaktow
bede bardzo dźwięczny

btw. mda compact jest wyrąbisty, to czego oczekiwałem


PDAclub.pl

mda compact i parrot CK3100
« : Czerwiec 23, 2005, 17:15:27 »
R E K L A M A:


Offline wujek_tomo

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
mda compact i parrot CK3100
« Odpowiedź #1 : Czerwiec 23, 2005, 17:28:04 »
po 1 czy mda wogóle wykrywa zestaw??
po 2 z jaka nokią parowałeś wczesniej parota bo przejmować kontakty z sima można tylko z paru modali nokii (z tego co się oriętuję to 6021 6230 6230i 6810 6820 6822 8800 9300)


Offline abacus

  • Newbie
  • Wiadomości: 43
mda compact i parrot CK3100
« Odpowiedź #2 : Czerwiec 23, 2005, 17:42:58 »
1. mda wykrywa zestaw jak klikne ustawienia BT i zaznaczę recznie zestaw jako "hands free", tak jak mowilem nie chce mi go logowac automatycznie tak jak to robil z komorka
2. najpier mialem 6820 a pozniej 6230 oby dzialaly z zestawem dobrze, lepiej chodzila 6230, ale to roznice w %#@#$^@$ach


Offline wujek_tomo

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
mda compact i parrot CK3100
« Odpowiedź #3 : Czerwiec 23, 2005, 21:24:17 »
No własnie parot smigał ci z tymi nokiami bo mają obsługe sima  przez bluetooth w mda tego chyba niema.
Co do zestawu to jest pewnie zestaw samochodowy i telefony wykrywają go jako zestaw samochodowy są też takie które działają w trybie słuchawek bt
Kiedys w firmie sprawdzaliśmy ipaq 6340 z nokią CK-7W nie chodził a z zestawem który przez telefony jest wykrywalny jako słuchawkowy działał ok.
Cięzko powiedzieć czy to bęedzie chodzić.
W niektórych zestawach da się zmienić soft  żeby zaczęły obsługiwać nowe fony.


Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
mda compact i parrot CK3100
« Odpowiedź #4 : Czerwiec 23, 2005, 22:16:11 »
MDA Compact ani chyba zaden inny Pocket PC nie posiada obslugi profilu SIM Access Profile.


Offline skalny

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
mda compact i parrot CK3100
« Odpowiedź #5 : Czerwiec 23, 2005, 22:35:22 »
A ja tam nie jestem pewien czy nie mozna ...znalazlem takie cos...to access your phonebook you need to transfere the contacts via bluetooth to the car kit.
Moze to pomoze

[Dodano: 2005-06-23 22:38:06]
I jeszcze to, pewnie to niewielkie odkrycie ale moze cos pomoze
Step 1

Delete the pairings you have from XDA2 and car Kit;

Step 2

On the car kit turn the control knob untill settings appear- then scroll to 'Advanced Settings' - 'pairing a telephone' - 'windows CE device'

Step 3

Now search for devices using your XDA2 and the car kit should be shown.

Step 4

Enter passcode 1234 and accept headset and serial profiles when shown.

PAIRING COMPLETE


Offline abacus

  • Newbie
  • Wiadomości: 43
mda compact i parrot CK3100
« Odpowiedź #6 : Czerwiec 23, 2005, 23:50:39 »
jutro spróbuje przerzucic kontakty via BT, sciagam tez nowy soft do Parrota, moze cos pomoze, odnosnie parowania to tak wlasnie robilem.
A co zrobic aby sie odrazu sam logowal MDA do zestawu? a nie zeby go recznie popychac.


Offline abacus

  • Newbie
  • Wiadomości: 43
mda compact i parrot CK3100
« Odpowiedź #7 : Czerwiec 24, 2005, 17:45:21 »
done :D
a więc zrobilem tak:
powiedzialem sobie nie poddam sie i "Abacus jest debeściak i go mafia też" ;)
sicągnąłem nowy soft do Parrota,
flesh i po fleshu automatyczne logowanie zaczeło działac :)
wziąłem MDA i puściłem contacta przez BT i OK, jest w zestawie :)
chcialem puścic drugiego contacta i %#@#$^@$ zbita. Chyba tego drugiego zaczął Parrot traktować jako nową  książke i nie chcial go przyjąć. Musiałęm wywalic pierwszego, zaznaczyć wszystkie (hmm w Contacts nie bylo opcji zaznacz wszyskie, musiałem sie trochę nagimnastykować) i puścić przez BT.
Teraz jest git. Dziala tak jak to bylo z Nokią (no nie do konca bo nokia sie sama synchronizowala - ale i tak kocham moją nową zabawkę:P)

sija i dzięki za pomoc.