PDAclub.pl

POI PDAclub => POI PDAClub => Wątek zaczęty przez: kris2121 w Marzec 19, 2009, 06:35:06

Tytuł: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: kris2121 w Marzec 19, 2009, 06:35:06
Witam !
Wczoraj próbowałem pobierać  najnowsze punkty POI.  :(Posiadam AM 5,3,0.  Zaznaczyłem cała Polske i około 50-ciu kategori - radary, stacje, sklepy itp. Zaznaczyłem wszystko naraz. Zaczeło mulić..... I kicha. Nic nie ściągneło i nie zapisało. Zmniejszyłem do 25 kategori.... I ZNóW NIC... Zmniejszyłem do 10 i pobrało z zapisaniem. Czy tylko takie ilości mozna pobierać jednorazowo??? Czy jest jakis inny sposób do zaznaczenia wiekszej ilości??? Patrzyłem na innym PC i to samo.
Ściagajac tylko po 10 kategorii jest to trochę męczące. Moze znacie inny sposób???
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: ajed w Marzec 19, 2009, 11:25:12
Chodzi o POI u nas na pdaclub.pl?
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: kris2121 w Marzec 19, 2009, 20:17:01
Tak. Na stronie pdaclub....
Do 10-ciu kategori spoko ściaga.. powyzej zacina sie i nie mozna ani ściagnąć ani zapisac....
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: jachu w Marzec 19, 2009, 21:52:55
Witam !
Wczoraj próbowałem pobierać  najnowsze punkty POI.  :(Posiadam AM 5,3,0.  Zaznaczyłem cała Polske i około 50-ciu kategori - radary, stacje, sklepy itp. Zaznaczyłem wszystko naraz. Zaczeło mulić..... I kicha. Nic nie ściągneło i nie zapisało. Zmniejszyłem do 25 kategori.... I ZNóW NIC... Zmniejszyłem do 10 i pobrało z zapisaniem. Czy tylko takie ilości mozna pobierać jednorazowo??? Czy jest jakis inny sposób do zaznaczenia wiekszej ilości??? Patrzyłem na innym PC i to samo.
Ściagajac tylko po 10 kategorii jest to trochę męczące. Moze znacie inny sposób???


Innym sposobem sa profile. Niestety zaznaczenie calej Polski i wklepanie wszystkich kategorii to nie jest dobry pomysl, serwer ma swoje ograniczenia. Testowalismy takie generowania ale to jest poprostu zajezdzanie serwera. Dlatego czesto gesto jak jest tego bardzo duzo nie wygeneruja sie.

edit :

Wlasnie sprawdzilem 15 kategorii , obszar cala Polska i wygenerowal oraz pobralem i wszystko jest ok - dla AM.

Poza tym uaktywnij sobie profile aby generowaly CI sie pliki.
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: kris2121 w Marzec 20, 2009, 07:16:24
Wlasnie sprawdzilem 15 kategorii , obszar cala Polska i wygenerowal oraz pobralem i wszystko jest ok - dla AM.

Poza tym uaktywnij sobie profile aby generowaly CI sie pliki.


A jak mam uaktywnic profile aby sie pliki generowały....???


Napisane: Marzec 20, 2009, 07:09:37
Witam !
Wczoraj próbowałem pobierać  najnowsze punkty POI.  :(Posiadam AM 5,3,0.  Zaznaczyłem cała Polske i około 50-ciu kategori - radary, stacje, sklepy itp. Zaznaczyłem wszystko naraz. Zaczeło mulić..... I kicha. Nic nie ściągneło i nie zapisało. Zmniejszyłem do 25 kategori.... I ZNóW NIC... Zmniejszyłem do 10 i pobrało z zapisaniem. Czy tylko takie ilości mozna pobierać jednorazowo??? Czy jest jakis inny sposób do zaznaczenia wiekszej ilości??? Patrzyłem na innym PC i to samo.
Ściagajac tylko po 10 kategorii jest to trochę męczące. Moze znacie inny sposób???


Innym sposobem sa profile. Niestety zaznaczenie calej Polski i wklepanie wszystkich kategorii to nie jest dobry pomysl, serwer ma swoje ograniczenia. Testowalismy takie generowania ale to jest poprostu zajezdzanie serwera. Dlatego czesto gesto jak jest tego bardzo duzo nie wygeneruja sie.

edit :

Wlasnie sprawdzilem 15 kategorii , obszar cala Polska i wygenerowal oraz pobralem i wszystko jest ok - dla AM.

Poza tym uaktywnij sobie profile aby generowaly CI sie pliki.

Wlasnie sprawdzilem 15 kategorii , obszar cala Polska i wygenerowal oraz pobralem i wszystko jest ok - dla AM.

Poza tym uaktywnij sobie profile aby generowaly CI sie pliki.


A jak mam uaktywnic profile aby sie pliki generowały....???




Napisane: Marzec 20, 2009, 07:11:58
cyyba wkleiłem nie ten cytat co trzeba... sorki
Napisane: Marzec 20, 2009, 07:14:01
Wlasnie sprawdzilem 15 kategorii , obszar cala Polska i wygenerowal oraz pobralem i wszystko jest ok - dla AM.

Poza tym uaktywnij sobie profile aby generowaly CI sie pliki.
 

A jak mam je uaktywnic te profile aby sie generowały pliki../???


Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: jachu w Marzec 20, 2009, 08:25:10
Kris2121 : w profilach masz ikone czerwona cos ala sync. Klikasz na nia robi sie zielona i juz po klopocie :)
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: marcinl w Marzec 20, 2009, 08:50:47
dokladnie a w każdym miejscu jest znaczek "?" wystarczy kliknąć i poczytać  :wink:
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: kris2121 w Marzec 20, 2009, 09:08:03
Kris2121 : w profilach masz ikone czerwona cos ala sync. Klikasz na nia robi sie zielona i juz po klopocie :)


Napisane: Marzec 20, 2009, 09:07:37
ok. Dzieki.Pozdro
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: wajpah w Marzec 25, 2009, 23:41:00
Nie wiem dlaczego ale na koncie premium nie moge pobierac profili ktore powinny sie automatycznie generowac. Problem polega na tym ze nigdzie nie wyswietla sie automatycznie generowany profil ktory moglbym pobrac. Oczywiscie wczesniej go uaktywnilem kilkajac strzaleczki (teraz sa zielone).
Wczesniej mialem taka mozliwosc - moj profil wygasl aktywowalem go ponownie do statusu premium i niestety nie mam jak pobrac tych profili.
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: marcinl w Marzec 26, 2009, 06:58:33
profile są wygenerowane w zakładce pobierz punkty
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_poi&view=download&Itemid=107
z datą i godziną aktualizacji  :wink:
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: wajpah w Marzec 26, 2009, 08:29:40
profile są wygenerowane w zakładce pobierz punkty
[url]http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_poi&view=download&Itemid=107[/url]



ale u mnie niestety punkty z profilu w tej zakladce sie nie generuja. Wyglada na to ze cos musialo sie zaciac na moim profilu.
Czy ktos moze wie komu mozna to zglosic - jakis email z pomoca techniczna :)
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: jachu w Marzec 26, 2009, 08:35:17
profile są wygenerowane w zakładce pobierz punkty
[url]http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_poi&view=download&Itemid=107[/url]



ale u mnie niestety punkty z profilu w tej zakladce sie nie generuja. Wyglada na to ze cos musialo sie zaciac na moim profilu.
Czy ktos moze wie komu mozna to zglosic - jakis email z pomoca techniczna :)



Mozesz zrobic test , utworz nowy profil z nowymi kategoriami i obszarami i uaktywnij go.

W panelu widze ze uaktualnia  sie Twoj  profil ostatnio o godzinie : 2009-03-26 08:37:49

I jeszce jedno jak zrobisz ten profil to zaznacz w nim te same kategorie co masz w poprzednim ale obszar mniejszy niz cala Polska.
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: wajpah w Marzec 26, 2009, 09:50:17
Witam,

Zrobilem test i niestety nic sie nie zmienilo nadal zaden z profili nie dodaje sie do listy gotowych do sciagniecia.
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: marcinl w Marzec 26, 2009, 09:52:11
czasem trzeba chwilkę poczekać na aktualizację jakieś kilkanaście minut
jaka przegladarka i wersja?
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: wajpah w Marzec 26, 2009, 10:11:16
przegladarka: IE 6.0

Ewidentnie brakuje zakladki profile do sciagniecia - byc moze strona sie zle generuje.
Wczesniej jednakze taka zakladka istniala /jakis tydzien temu/ i bez klopotu moglem sciagac punkty z wczesniej przygotowanego profilu.
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: marcinl w Marzec 26, 2009, 10:12:42
Profile jak i ręcznie generowane POI pobiera się z tej samej zakładki 2 - pobierz punkty
nigdy nie było zakładki pobierz profile  :mysli:
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: jachu w Marzec 26, 2009, 10:32:56
Nie wiem dlaczego ale na koncie premium nie moge pobierac profili ktore powinny sie automatycznie generowac. Problem polega na tym ze nigdzie nie wyswietla sie automatycznie generowany profil ktory moglbym pobrac. Oczywiscie wczesniej go uaktywnilem kilkajac strzaleczki (teraz sa zielone).
Wczesniej mialem taka mozliwosc - moj profil wygasl aktywowalem go ponownie do statusu premium i niestety nie mam jak pobrac tych profili.


Sprawa ma sie tak , profile generowane sa o pelnych godzinach.
Dlatego jak zrobisz profil o godzinie 9:58 to za 2 minuty masz wygenerowany. Jak o 10:01 to po godzinie masz go dostepnego. I potem juz co pelna godzine masz uaktualniany. Poczekaj do godziny 11:00 powinienes juz miec.
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: wajpah w Marzec 26, 2009, 11:23:36
Ale chyba jednak jest cos nie tak z moim kontem.
Stowrzylem inne testowe konto na ktorym opcja automatycznego generowania profili dziala bez zarzutu i co wiecej od reki. Dla profilu stworzonego okolo 11:18 o 11:20 juz byl gotowy do pobrania.
A na moim koncie ciagle to samo czyli sie profile nie pojawiaja w zakladce do sciagania...
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: jachu w Marzec 26, 2009, 11:34:16
Ale chyba jednak jest cos nie tak z moim kontem.
Stowrzylem inne testowe konto na ktorym opcja automatycznego generowania profili dziala bez zarzutu i co wiecej od reki. Dla profilu stworzonego okolo 11:18 o 11:20 juz byl gotowy do pobrania.
A na moim koncie ciagle to samo czyli sie profile nie pojawiaja w zakladce do sciagania...


Ok , widze , jeszce jedno, wykasuj wszystkie profile i obszary oraz kategorie, pozakladaj od nowa i polookamy ok ?
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: wajpah w Marzec 26, 2009, 13:04:50
Zgodnie z sugestią usunąłem wszystkie profile/punkty/obszary stowyrzylem je na nowo powiazalem w nowy profil i niestety sytuacja pozstaje bez zmian. Profil nie chce sie generowac a nie nie wystepuje na liscie profili do sciagniecia /brak zakladki sciagnj profile/
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: jachu w Marzec 26, 2009, 13:11:11
Zgodnie z sugestią usunąłem wszystkie profile/punkty/obszary stowyrzylem je na nowo powiazalem w nowy profil i niestety sytuacja pozstaje bez zmian. Profil nie chce sie generowac a nie nie wystepuje na liscie profili do sciagniecia /brak zakladki sciagnj profile/


Ok dzieki za pomoc zaraz polookamy i mam nadzieje ze szybko znajdziemy co jest tego przyczyna.
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: wajpah w Marzec 26, 2009, 15:32:38
OK teraz zadziałało - dzięki za pomoc :)
Tak z ciekawosci co sie stalo na moim profilu ze wystapil taki problem?
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: jachu w Marzec 26, 2009, 16:00:18
OK teraz zadziałało - dzięki za pomoc :)
Tak z ciekawosci co sie stalo na moim profilu ze wystapil taki problem?


Przy generowaniu poi z profili byl babol w sql-u :)

Poprawiono i powinno byc ok :)

Dzieki  :)
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: wajpah w Marzec 31, 2009, 13:12:10

Niestety znowu cos stalo sie niedobrego z moim profilem. Przez przypadek usunalem zdefiniowany profil i zalozylem go ponownie i wystapil ten sam problem - profil sie nie generuje.
Co wiecej zauwazylem ze nie moge z zdefiniowanych kategorii wlasnych usunac wybranej kategorii (dodawanie nowych dziala).
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: jachu w Marzec 31, 2009, 13:31:10

Niestety znowu cos stalo sie niedobrego z moim profilem. Przez przypadek usunalem zdefiniowany profil i zalozylem go ponownie i wystapil ten sam problem - profil sie nie generuje.
Co wiecej zauwazylem ze nie moge z zdefiniowanych kategorii wlasnych usunac wybranej kategorii (dodawanie nowych dziala).


Ok wiem w czym problem , zaznaczyles fotoradary , a nastepnie wybrales wszystkie jakby podkategorie fotoradary rozbite na ograniczenie predkosci. Danych bylo tyle ze skrypt sie nie wyrobil. Musimy zrobic obsluge tego typu bledow. Wywalilem Ci tymczasowo kategorie fotoradar z podzialem na predkosci i ruszylo.
Popracujemy nad tym sorki za klopot i dzieki za info.
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: wajpah w Marzec 31, 2009, 13:39:00
OK dzieki,

Jeszcze tylko dwie kwestie - w kategoriach nadal nie moge usuwac - chcialbym usunac stacje paliw orlen
I druga sprawa jesli mam zaznaczone jako kategorie Fotoradar to sciagna sie takze punkty POI dla foto 40 , 50 , 60 itp? czy aby miec punkty poi dla podkategorii tez musza one byc zaznaczone?
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: marcinl w Marzec 31, 2009, 13:44:29
nie,
wystarczy, że zaznaczysz fotoradary - ściągną się wszystkie stacjonarne
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: wajpah w Marzec 31, 2009, 14:02:07
cos nadal nie dziala, profil sie generuje - widac to po statusie kiedy zostal ostatnio wygenerowany ale mimo to nie widac go w zakladce pobierz punkty/profile
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: jachu w Marzec 31, 2009, 14:20:07
cos nadal nie dziala, profil sie generuje - widac to po statusie kiedy zostal ostatnio wygenerowany ale mimo to nie widac go w zakladce pobierz punkty/profile


Ok , widze wlasnie , musimy sie temu przygladnac dosc konkretnie. Troche cierpliwosci :)
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: wajpah w Marzec 31, 2009, 14:46:57
nie,
wystarczy, że zaznaczysz fotoradary - ściągną się wszystkie stacjonarne


wyglada na to ze jednak w paczce fotoradar nie sa zawarte pozycje z podkategorii 50 , 60 ,70 itp.
Wezmny np przypadek POI
Fotoradar 50 km/h Olszyna dodany 2009-03-29 16:50:51 przez bartek_63  jest on w POI 50km/h
natomiast nie ma go w paczce zbiorczej fotoradar
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: jachu w Kwiecień 01, 2009, 10:00:21
nie,
wystarczy, że zaznaczysz fotoradary - ściągną się wszystkie stacjonarne


wyglada na to ze jednak w paczce fotoradar nie sa zawarte pozycje z podkategorii 50 , 60 ,70 itp.
Wezmny np przypadek POI
Fotoradar 50 km/h Olszyna dodany 2009-03-29 16:50:51 przez bartek_63  jest on w POI 50km/h
natomiast nie ma go w paczce zbiorczej fotoradar


DObra chyba sprawa uaktualniania profilowych plikow zalatwiona. Jak mozesz potestuj.
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: wajpah w Kwiecień 01, 2009, 11:14:17
Generowanie profili juz dziala - dzieki.

Pozastaly jeszcze dwie kwestie:
-) do zbioru fotoradary nie generuja sie punkty z podkategorii - pytanie czy tak ma byc czy byc moze jest to jakis maly blad
-) w zdefiniowanych kategoriach nie moge usunac wczesniej dodanej kategorii /np stacje orlen/ natomiast bez klopotu moge dodac nowa.
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: marcinl w Kwiecień 01, 2009, 11:32:16
1. to jest błąd chwilowy
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: bartek_63 w Kwiecień 02, 2009, 15:45:44
wyglada na to ze jednak w paczce fotoradar nie sa zawarte pozycje z podkategorii 50 , 60 ,70 itp.
Wezmny np przypadek POI
Fotoradar 50 km/h Olszyna dodany 2009-03-29 16:50:51 przez bartek_63  jest on w POI 50km/h
natomiast nie ma go w paczce zbiorczej fotoradar

To chyba moja wina.
Ja zacząłem kombinować i teraz fotoradar z zaznaczeniem ograniczenia prędkości nie występuje w kategorii fotoradar.
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: wajpah w Kwiecień 10, 2009, 11:04:45
Sprawdzalem ponownie i wychodzi na to ze w kategorii Fotoradary jednak nie zawieraja sie  podkategorie 40, 50 , 60 itp.
Czy jest szansa aby w najbzliszym czasie ustawic taka funkcjonalnosc - chodzi oczywiscie o pliki ktore sa generowane z punktami POI?
Tytuł: Odp: POI sie nie pobierają...
Wiadomość wysłana przez: marcinl w Kwiecień 10, 2009, 11:05:38
tak, oczywiście pracujemy nad tym
dzięki za zgłoszenie :ok: