Autor Wątek: iGo 8 skiny/kolory/głos PL  (Przeczytany 267651 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xtoudi

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 210
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #210 : Lipiec 26, 2008, 15:54:18 »
skórka iGO8 Ultra 4.0 oraz Igo8 Ultra Specter 4.0

iGO8 Ultra 4.0: poprawiona masa błędów - mało nowości więc pomijam w tej wersji changelog.

iGO8 Ultra Specter 4.0 - w zasadzie to samo co zwykła Ultra oprócz tego, że mamy standardowo 320x240, 240x320 to dodatkowo jest rozdzielczość 400x240 (czyli 800x480 w highres, po rozciągnięciu) oraz:
Added features (mostly from Igo8 Plus skin by Teddy_b):
* New compass that sits over the 2D/3D button
* Speeding menu - can switch between percentage and fixed value
* Igo8 goes straight to Map when it starts up and there is an active route
* Tilt settings for Smartzoom settings
* Direction arrows show up on all POI searchs, not just when along a route
* Display house numbers even when routing
* "HOME" button to the FIND screen. (supports clicks to open the first favorite on the map, or long clicks to route to the first favorite)

Obie skórki zawierają polskie głosy ostrzegające o radarach (Ewa oraz Jacek) oraz polskie tłumaczenie.
Instaluje się tak samo obie wersje.

Instalacja całości:
1. Skórkę (plik iGO8_Ultra_x.x.zip) kopiujemy do katagu \SD\igo8\content\skin oraz w programie iGO8 wybieramy tę skórkę w Ustawienia->Menu->Skórka.
2. Katalog Audio kopiujemy w całości do katalogu \SD\iGO8
3. Plik z językiem Lang_Polish_Pda_Ultra.zip kopiujemy do \SD\iGO8\content\lang
(usuwamy stary oryginalny plik językowy - bez obaw, ponieważ plik Lang_Polish_Pda_Ultra.zip nie zmienia nic w oryginalnym tłumaczeniu a jedynie jest poszerzony o tłumaczenie pod skórkę iGO8 Ultra. Nic mniej nic więcej - więc nawet bez tej skórki lub z inną będzie wszystko chodzić)
4. Plik btonoff.exe kopiujemy do \Program Files\iGO8 (jeżeli stamtąd uruchamiamy program) lub do \SD\iGO8.

http://rapidshare.com/files/132595506/iGO8_Ultra_4.0.rar
http://rapidshare.com/files/132595507/iGO8_Ultra_Specter_4.0.rar

Info ode mnie:
Trochę się nam rozjechało te tłumaczenie i się pogubiłem w tym co ustaliliśmy. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś życzliwy podsumował to co zebraliśmy w jedną całość. W następnej wersji to umieszczę.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2008, 16:20:30 wysłana przez xtoudi »

PDAclub.pl

Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #210 : Lipiec 26, 2008, 15:54:18 »
R E K L A M A:


Offline wowka29

  • Newbie
  • Wiadomości: 25
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #211 : Lipiec 27, 2008, 16:37:07 »
Nie jest to na temat ale nie wiem już gdzie o to pytać.
Jak połączyć pliki ściągnięte z rapidshare np. part1, part2 itd?


Offline Gelo5

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #212 : Lipiec 27, 2008, 17:03:02 »
Nie jest to na temat ale nie wiem już gdzie o to pytać.
Jak połączyć pliki ściągnięte z rapidshare np. part1, part2 itd?

Rozpakować nr1(albo jakikolwiek) - reszta sama się rozpakuje i połączy


Offline wowka29

  • Newbie
  • Wiadomości: 25
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #213 : Lipiec 27, 2008, 17:28:33 »
Dziękuję za informację ale u mnie tak się nie dzieje. Jeżeli mam np part1 95MB i part 2 15 MB to po rozpakowaniu part1 jest np 100MB a po rozpakowaniu part2 16MB. Może program którego używam 7Zip tego nie potrafi, jeżeli tak to jakiego użyć?
Pozdrawiam!


Offline SkOOrA

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
    • SkOOrA.com
  • Sprzęt: HTC HD2 + MDJ CyanogenMod7 + CWM
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #214 : Lipiec 27, 2008, 18:19:51 »
Witam!
Ja mam malutki problem bo kompas jest dokładnie na ikonie 2D/3D w landscape...

może on/off opcja ??

« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2008, 18:41:05 wysłana przez SkOOrA »

Offline xtoudi

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 210
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #215 : Lipiec 27, 2008, 21:17:33 »
Witam!
Ja mam malutki problem bo kompas jest dokładnie na ikonie 2D/3D w landscape...

może on/off opcja ??

Jak przeczytasz krótkie info odnośnie skórki iGO8 Ultra Specter to się dowiesz, że własnie ten typ tak ma.


Offline CarreraGT

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 424
  • Porsche Carrera GT - perełka :) CarreraGT ->
    • Moja galeria
  • Sprzęt: W podpisie
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #216 : Lipiec 28, 2008, 14:33:07 »
potrzebuje skorki obslugujacej w 100% vga.

obecna orginalna zdaje sie byc "nieostra", jakoby byla dla 320x240

iPhone 4, Mac Mini, iPad

Regulamin poczytaj - to nie tablica ogłoszeń - spokojnie czytalem ;-)

Offline xtoudi

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 210
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #217 : Lipiec 28, 2008, 14:36:57 »
Napisz zażalenie do producenta!:D Oryginalny data.zip nie obsługuje VGA:). "VGA" otrzymuje się poprzez rozciągnięcie 320x240.
A skórki w VGA też nie ma.


Offline SkOOrA

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
    • SkOOrA.com
  • Sprzęt: HTC HD2 + MDJ CyanogenMod7 + CWM
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #218 : Lipiec 28, 2008, 18:03:37 »
Ja mam taki sam problem NIEOSTRE !
Mam 7 cali DVD/GPS w samochodzie i niestety program chodzi na 320x240. Da sie przywyknąć ale fakt że nie jest to 100% możliwości ekranu.....


jak wyłączyć ten kompas?


Offline xtoudi

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 210
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #219 : Lipiec 28, 2008, 18:11:47 »
Ja mam taki sam problem NIEOSTRE !
Mam 7 cali DVD/GPS w samochodzie i niestety program chodzi na 320x240. Da sie przywyknąć ale fakt że nie jest to 100% możliwości ekranu.....

7" i nie masz Wide? Masz ekran w proporcjach 4:3 i dlatego lecisz w 320x240??? Nie pisz o przekątnej tylko o rozdzielczości twojego ekranu!!

Cytuj
jak wyłączyć ten kompas?

Takich pytań to nawet nie zadawaj :)


Offline SkOOrA

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
    • SkOOrA.com
  • Sprzęt: HTC HD2 + MDJ CyanogenMod7 + CWM
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #220 : Lipiec 28, 2008, 18:15:58 »
dobra sorki za zielenine.. postaram sie troche pomyśleć.
Co do ekranu to jest wide ale nie wiem dokładnie jaką rozdzielczość obsługuje. Zaraz poszukam. 480x234 !

Pomożesz mi sie z tym uporać ? głównie chodzi mo o jakiś sensowyny sys.txt.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2008, 18:21:41 wysłana przez SkOOrA »

Offline xtoudi

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 210
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #221 : Lipiec 28, 2008, 18:29:04 »
dobra sorki za zielenine.. postaram sie troche pomyśleć.
Co do ekranu to jest wide ale nie wiem dokładnie jaką rozdzielczość obsługuje. Zaraz poszukam. 480x234 !

Pomożesz mi sie z tym uporać ? głównie chodzi mo o jakiś sensowyny sys.txt.


1. Jesteś pewien, że aktualnie iGO8 masz ustawione na 320x240??
2. Jesteś pewien, że masz 480x234 w urządzeniu??? Totalnie nietypowe - jak dla mnie to powinieneś mieć 480_272.

Opisywałem już to w tym wątku na pierwszej stronie. Poniżej masz jak to powinno być w twoim sys.txt.

[interface]
resolution_dir="480_272"
vga=1

[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=480
screen_y=272

Pliki sys.txt moga występować w dwóch miejscach - ważniejszy jest tem w \program files\igo8. jak tam go nie ma to w \sd\igo8.


« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2008, 18:31:09 wysłana przez xtoudi »

Offline SkOOrA

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
    • SkOOrA.com
  • Sprzęt: HTC HD2 + MDJ CyanogenMod7 + CWM
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #222 : Lipiec 28, 2008, 18:39:56 »
TAK jestem pewny bo tak mam w sys.txt
TAK też jestem pewny bo tak wnosi manual.

Dzięki za info. Zaraz to sprawdze.

a tak na marginesie skóra ultra ma 400x240. Jak sie to ma do zawartoście data.zip/ui_igo8
tam jest wiele karalogów z rozdzielczością. Wiem że pytanie może głupie ale dla kogoś kto nie wie o co chodzi może wydawać sie naturalne..


Offline xtoudi

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 210
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #223 : Lipiec 28, 2008, 18:50:20 »
TAK jestem pewny bo tak mam w sys.txt
TAK też jestem pewny bo tak wnosi manual.

Dzięki za info. Zaraz to sprawdze.

a tak na marginesie skóra ultra ma 400x240. Jak sie to ma do zawartoście data.zip/ui_igo8
tam jest wiele karalogów z rozdzielczością. Wiem że pytanie może głupie ale dla kogoś kto nie wie o co chodzi może wydawać sie naturalne..

[interface]
resolution_dir="480_272"
ten wpis właśnie odpowiada katalogowi z ui_igo8 - więc twojej rozdzielczości tam nie ma.


Offline SkOOrA

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
    • SkOOrA.com
  • Sprzęt: HTC HD2 + MDJ CyanogenMod7 + CWM
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #224 : Lipiec 28, 2008, 19:26:41 »
JEST !

w moim pliku data.zip jest:
240x320
320x240
320x320
400x240
480x234
480x272


Offline xtoudi

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 210
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #225 : Lipiec 28, 2008, 19:35:44 »
JEST !

w moim pliku data.zip jest:
240x320
320x240
320x320
400x240
480x234
480x272


Więc spróbuj

[interface]
resolution_dir="480_234"
# vga=1 - spróbuj bez tej linii oraz z nią.

[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=480
screen_y=234


Offline oldred

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 97
  • Sprzęt: spv c500,wizard, n95, diamond, topaz
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #226 : Lipiec 28, 2008, 20:42:10 »
JEST !

w moim pliku data.zip jest:
240x320
320x240
320x320
400x240
480x234
480x272


Wykasuj te wszystkie rozdzielczości poza twoją - 480x234

« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2008, 20:44:28 wysłana przez oldred »

Offline SkOOrA

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
    • SkOOrA.com
  • Sprzęt: HTC HD2 + MDJ CyanogenMod7 + CWM
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #227 : Lipiec 28, 2008, 20:58:28 »
a i jeszcze jedno. jak powinien wyglądać pełny plik sys.txt ??
czy musi tam być wstawka do smartzoom itp itd.
w MioMap v3.3 jest taki fajny inteligentny zoom. jak sie jedzie szybciej to oddala a jak wolniej to przybliża i oczywiście nie musi być w trybie wyznaczonej trasy. Da sie to jakoś fajnie w sys wpisać tak żeby było podobnie? może skóra ultra już ma taką opcje ??( jeszcze nie testowałem)


Offline xtoudi

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 210
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #228 : Lipiec 28, 2008, 21:11:11 »
a i jeszcze jedno. jak powinien wyglądać pełny plik sys.txt ??
czy musi tam być wstawka do smartzoom itp itd.
w MioMap v3.3 jest taki fajny inteligentny zoom. jak sie jedzie szybciej to oddala a jak wolniej to przybliża i oczywiście nie musi być w trybie wyznaczonej trasy. Da sie to jakoś fajnie w sys wpisać tak żeby było podobnie? może skóra ultra już ma taką opcje ??( jeszcze nie testowałem)


Plik sys.txt powinien wyglądać tak jak masz w oryginale uzupełniony jedynie o elementy które chcesz ustawić względem twojego urządzenia lub gustu.
W MM 3.3 wcale to tak nie działa tylko na innej zasadzie a tu jest jeszcze fajniejszy zoom chociaż są i tacy, którzy wolą jak było wcześniej. No ale od tego jest manual, który niewątpliwie przejżysz.

p.s
Ciągle nie napisałeś czy zmieniłeś tę rozdzielczość? Lepiej? Gorzej? Działa?


Offline SkOOrA

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
    • SkOOrA.com
  • Sprzęt: HTC HD2 + MDJ CyanogenMod7 + CWM
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #229 : Lipiec 28, 2008, 21:13:55 »
jest lipa.
ciągle jak zmieniam res to obraz jest znacznie większy niż pole widzenia... hmm nie wiem co jest.

ps. co do tego fajnego zoomu to w pliku sys są jakieś specjalne wstawki ???


Offline xtoudi

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 210
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #230 : Lipiec 28, 2008, 21:19:38 »
jest lipa.
ciągle jak zmieniam res to obraz jest znacznie większy niż pole widzenia... hmm nie wiem co jest.

ps. co do tego fajnego zoomu to w pliku sys są jakieś specjalne wstawki ???


Zostaw zoom w spokoju - głównie będziesz go kontrolował w programie.

Czy sprawdzałeś z VGA=1 oraz bez tej linii?

Oczywiście bez znaku # na początku!!!!!!!!!!!!!

« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2008, 21:21:55 wysłana przez xtoudi »

Offline SkOOrA

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
    • SkOOrA.com
  • Sprzęt: HTC HD2 + MDJ CyanogenMod7 + CWM
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #231 : Lipiec 28, 2008, 21:20:24 »
tak, nie ma żadniej zmiany. z VGA czy bez jest tak samo!

Wszystko wskazuje na to, że jakimś głupim sposobem Win5.0CE jaki jest zainstalowany dla GPS działa tylko na 320_240. Może sie myle ale wszystko na to wskazuje.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2008, 21:25:34 wysłana przez SkOOrA »

Offline xtoudi

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 210
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #232 : Lipiec 28, 2008, 21:25:50 »
To nie kwestia WMCE5
Masz 4 kombinacje, któraś będzie pasować - nie mam przy sobie swojej navi więc z pamięci to piszę.

[interface]
resolution_dir="480_234"
vga=1

[rawdisplay]
highres=1
class="landscape"
screen_x=480
screen_y=234
-----------------------
[interface]
resolution_dir="480_234"

[rawdisplay]
highres=1
class="landscape"
screen_x=480
screen_y=234
-----------------------
[interface]
resolution_dir="480_234"
vga=1

[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=480
screen_y=234
-------------------------
[interface]
resolution_dir="480_234"

[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=480
screen_y=234


Offline SkOOrA

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
    • SkOOrA.com
  • Sprzęt: HTC HD2 + MDJ CyanogenMod7 + CWM
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #233 : Lipiec 28, 2008, 21:33:08 »
urządzenie jakie mam (to co pokazuje igo)

Platform 3
Type: MESADA_2440


Offline xtoudi

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 210
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #234 : Lipiec 28, 2008, 21:39:34 »
urządzenie jakie mam (to co pokazuje igo)

Platform 3
Type: MESADA_2440


Ciężko Ci pomóc gdy mówisz o czymś innym. Podałem Ci 4 możliwe kombinacje wpisów.


Offline SkOOrA

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
    • SkOOrA.com
  • Sprzęt: HTC HD2 + MDJ CyanogenMod7 + CWM
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #235 : Lipiec 28, 2008, 21:39:58 »
We wszystkich 4 przypadkach jest lipa.
ress=1 daje zajebiście wielki obraz daleko poza kadrem
vga nic nie zmienia..

dokładnie taka sama reakcja
1=2
3=4

« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2008, 21:41:32 wysłana przez SkOOrA »

Offline xtoudi

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 210
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #236 : Lipiec 28, 2008, 21:51:03 »
We wszystkich 4 przypadkach jest lipa.
ress=1 daje zajebiście wielki obraz daleko poza kadrem
vga nic nie zmienia..

dokładnie taka sama reakcja
1=2
3=4


To zapytam inaczej bo się pogubiłem - czy w ogóle jakieś zmiany zauważasz przełączając te opcje? Czy pomiędzy nimi są różnice??


Offline SkOOrA

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
    • SkOOrA.com
  • Sprzęt: HTC HD2 + MDJ CyanogenMod7 + CWM
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #237 : Lipiec 28, 2008, 21:59:41 »
tak są

wersje 1 i 2 są identyczne. highress=1 daje zajebiście duży obraz poza kadrem. Pozatym opcje 1 i 2 nie różnią się niczym od siebie
Podobnie jest z 3 i 4, też są identyczne. Obraz tutaj jest znacznie mniejszy ale też poza kadrem.


Offline xtoudi

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 210
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #238 : Lipiec 28, 2008, 22:06:02 »
tak są

wersje 1 i 2 są identyczne. highress=1 daje zajebiście duży obraz poza kadrem. Pozatym opcje 1 i 2 nie różnią się niczym od siebie
Podobnie jest z 3 i 4, też są identyczne. Obraz tutaj jest znacznie mniejszy ale też poza kadrem.


Wychodzi na to, że twoje urządzenie pracuje w niższej rozdzielczości jednak.
Tak, highress powoduje rozciągnięcie to pełnego VGA. Ale ty nie masz ekranu VGA.
Wygląda na to że albo masz 320x240 albo jestem niewyspany i plotę głupoty.....ale nic mi do głowy innego nie przychodzi.


Offline SkOOrA

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
    • SkOOrA.com
  • Sprzęt: HTC HD2 + MDJ CyanogenMod7 + CWM
Odp: iGo 8 skiny/kolory/głos PL
« Odpowiedź #239 : Lipiec 28, 2008, 22:13:35 »
Obawiam sie, że jest tak ja na początku pisałem. 320x240. Jedyne co mi pozostaje to kontakt z producentem i pytanie czemu manual jedno a real drugie.....
Dzięki za ten wątek. Przynajmniej coś wiemy na przyszłość.

Mam inny wątek:
szukałem na forum ale nie wiele znalazłem.
Chodzi mi o ikonki POI. Napiszcie skąd moge pobrać i jak zainstalować takie przyjazne typu KFC, SHELL itp itd.