Autor Wątek: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc  (Przeczytany 44988 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Se@l

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 214
  • Foka
    • VU
  • Sprzęt: Diamond, Motorola Milestone, Archos 10.1
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #30 : Grudzień 09, 2007, 02:26:22 »
HIMALAYA qtec 2020 WM60 WM50

HD robimy przytrzymując przyciski CAMERA, RECORD, oraz resset stylusem i trzymamy przez 3 sekundy, potem z pojawiającego się menu zaznaczamy co chcemy skasować, do konca nie wiem co do czego ale opcje NO,YES,YES powinna wystarczyć.

był MDA I potem MDA II
obecnie HTC Diamond vel Era Mda Compact IV
Android: Motorola Milestone
Android Tablet: Archos 10.1

PDAclub.pl

Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #30 : Grudzień 09, 2007, 02:26:22 »
R E K L A M A:


Offline Gatrun

  • Newbie
  • Wiadomości: 45
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #31 : Styczeń 13, 2008, 22:08:45 »
W Mda 3 / Htc Blueangel potrzebny jest rysik czy można wykonać soft i hard reset zwykłym długopisem? Bo nie mam rysiku w tym momencie.


Offline akubit

  • Ekspert GPS
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
  • VIP Level: 4
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #32 : Styczeń 13, 2008, 22:42:17 »
Raczej nie  :E Mógłby potem krzywo się odpalić  :E Ale słyszałem, że wykałaczką można. Ze względu na ekologię (drewno nie jest nasączane).


Offline Gatrun

  • Newbie
  • Wiadomości: 45
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #33 : Styczeń 13, 2008, 22:54:26 »
A co ma ekologia do robienia soft resetu?! :D

Naprawdę nie można, niekoniecznie nowym tylko zużytym.


Offline akubit

  • Ekspert GPS
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
  • VIP Level: 4
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #34 : Styczeń 13, 2008, 22:59:18 »
Dżizas! No wetknij cokolwiek w tę dziurę  :evil:


Offline toudi.pl

  • Newbie
  • Wiadomości: 48
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #35 : Marzec 06, 2008, 09:51:22 »
A w ipaq 214 to ekwilibrystyka do której trzeba mieć dłonie wygimnastykowane jak pianista: record (z boku obudowy), 2 i 3 przycisk z przodu, reset (z drugiej strony obudowy). Zwolnić najpierw reset a pozostałe utrzymać przez ok. 3 sek.


Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #36 : Marzec 06, 2008, 10:07:16 »
A w ipaq 214 to ekwilibrystyka do której trzeba mieć dłonie wygimnastykowane jak pianista: record (z boku obudowy), 2 i 3 przycisk z przodu, reset (z drugiej strony obudowy). Zwolnić najpierw reset a pozostałe utrzymać przez ok. 3 sek.

 :O jeszcze gorzej niż w 4700  :O
dobrze jak jest możliwość wywołania HR softowo


Offline pawaw

  • Newbie
  • Wiadomości: 44
  • Sprzęt: Tungsten T3 -> Mio 168 -> ETEN G500 -> HTC Kaiser -> HTC Topaz
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #37 : Marzec 29, 2008, 11:52:40 »
Małe sprostowanie do sposobu na HardReset w ETENie G500 podanym na stroni http://www.efsoft.it/resetdev.htm - u mnie on wykonuje Soft Reset.

Należy równocześnie nacisnąć przycisk włączenia i Soft Resetu i natychmiast po ich zwolnieniu przytrzymać "Czerwoną Słuchawkę" przez ok. 5 sekund. Wyświetli się komunikat z pytaniem o HardReset -> potwierdzamy przyciskiem SoftKey pod Yes też przez 5 sek.

Ponadto standardowo zainstalowany jest programik do Hard Resetu: Start -> Programms -> Utilities -> Default Settings. Po uruchomieniu trzeba wpisać kombinację cyfr i OK - osobiście nigdy nie używałem.


Offline skerdeJ

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 748
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #38 : Marzec 29, 2008, 19:33:37 »
Potwierdzam,  te kombinacje :smile:

.

Offline exart

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 91
    • Kursolandia
  • Sprzęt: iPhone 3GS + HP DM + Ipaq 114
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #39 : Kwiecień 15, 2008, 13:18:41 »
HP iPAQ 114

Procedura prawdopodobnie taka sama jak w przypadku 214.
Uszczegółowię to:

1. Naciśnij przyciski i trzymaj: Record, Windows i OK
2. Rysikiem naciśnij przycisk Reset
3. Trzymaj naciśnięte wszystkie przyciski (razem z Reset) przez ok. 2 sekundy
4. Puść wszystki przyciski
5. iPAQ zrestartuje się i wyświetli "setup screen"


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #40 : Kwiecień 15, 2008, 17:39:42 »
dodam jeszcze że w 214 po hard resecie na ekranie startowym na tym białym pasku pojawia się zielony napis Clean Boot - przynajmniej wiemy od razu że hard reset się udał, co nie jest takie oczywiste ze względu na karkołomną procedurę (polecam pozycję z rysikiem w zębach  :grin:)

a tu jeszcze jedna stronka z opisami hard resetów na rozmaite maszyny
http://www.hardreset.eu/index_en.html


Offline ryach

  • Newbie
  • Wiadomości: 40
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #41 : Maj 08, 2008, 16:47:56 »
SIemka
Ja mam troche inny problem posiadam hp hx2490b z windows mobile pomimo hard resetu zostaja mi w nim stare dane. Niestety nie wiem jak goprzywrucic do całkowicie swiezej formy z win mobilem. Wczesniej mialem palma z palm osem w nim po twardym resecie nic nie zostawlo w tym niestety to nie pomaga wiem ze przechowuje on dane w pamieci rom ale program files nie pokazuje mi zadnego takiego katalogu. moze jest mozliwe wgranie sytemu od nowa ?? i zformatowanie calej maszynki ?


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #42 : Maj 08, 2008, 17:34:52 »
ryach w tym modelu hard reset nie czyści danych, musisz zrobić clean reset


Offline ryach

  • Newbie
  • Wiadomości: 40
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #43 : Maj 08, 2008, 17:48:15 »
hmm a nie wiesz jak to zrobic mam pelno smieci w windowsie, a nie moge ich usunac pozatym teraz zauwazalnie moj palm chodzi wolniej. w instrukcji pisza zeby wyczyscic strorage rom ale ja nie mam takiego katalogu na palmie a system pokazuje ze siedzi w nim 15mb


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #44 : Maj 08, 2008, 18:06:28 »
żeby zrobic clean reset musisz trzymając 3 przyciski: kalendarz, power i messaging wcisnąć reset rysikiem, a gdy ekran zacznie zanikać puścić przyciski i reset


Offline ryach

  • Newbie
  • Wiadomości: 40
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #45 : Maj 08, 2008, 18:25:44 »
Dzieki wielkie chyba zadzialalo!! nie wspominaja  o tym w instrukcji tylko o Hresecie a czy po nim tagze windows zostaje odchudzony o zbedne nabyte smieci ??
A zeby nie mnozyc tematów ostnie pytanie gdzie w moim palmie jest katalog lub plik ze storage romem pisza ze w my dewice jest taki katalog ale go tam nie ma ??

« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2008, 18:32:24 wysłana przez ryach »

Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #46 : Maj 08, 2008, 18:55:09 »
Windows zostaje przywrócony do stanu fabrycznego
a co do Storage to wszystko co widzisz pod MyDevice oprócz "dysków" iPAQ File Store, SD Card i CF Card to jest właśnie zawartość Storage


Offline ryach

  • Newbie
  • Wiadomości: 40
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #47 : Maj 08, 2008, 22:08:36 »
dzieki


Offline arex2006

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 246
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #48 : Maj 09, 2008, 11:18:10 »
to co Ty tam w końcu posiadasz? Palm'a czy PPC?


Offline ryger

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #49 : Styczeń 31, 2009, 22:48:02 »
ACER N50

Hold down the today and the mail buttons. Simultaneously press the reset button.

ACER N300

Hold down the HOME and the IN BOX buttons. Simultaneously press the reset button for about 2 seconds.

Asus A632 - A636

Hold down the power button and press in the reset button for about 6 seconds.

BenQ P50 - BenQ/Siemens P51

Hold down the power button and press in the reset button with your stylus for about 6 seconds. Once the screen fades, press the power button again to activate the unit.

Dell Axim X3 - X3i - X30

Press and hold the power button while you press the reset button for about 6 seconds. Release both buttons and you will see a confirmation screen asking you if you would like to clear all data in memory. Then press the Contacts button. To cancel, press the Mail button.

Dell Axim x50 - x50v - x51 - x51v

Turn the device ON. Press and hold the power button while you press the reset button for about 6 seconds. Release both buttons and you will see a confirmation screen asking you if you would like to clear all data in memory. Then press the Contacts button. To cancel, press the Mail button.

ETEN M500

Hold down the power button and then press the reset button for about 6 seconds.

ETEN M600

Hold down the power button and the (CTRL - ALT!) button simultaneously and then press the reset button for about 2 seconds. Then release all buttons at the same time.

Fujitsu Siemens Loox N560

Press & hold the power & calender button, then press & release the reset button. Continue to hold the power & calender buttons for a few seconds. When you release the power & calender buttons the unit should beep & then reset.

HP iPAQ h1900 Series (1910 - 1915 - 1930 - 1935 - 1940 - 1945) - HP iPAQ h6300 Series (              6310 - 6315       )

Hold down the power button and press the reset button about 6 seconds.

HP iPAQ h2000 Series (              2210 - 2215       )

Hold down the Calendar and iTask buttons, and then press the reset button on the for about 6 seconds. After the screen fades, release all buttons. You can verify the hard reset by pressing the power button. If the device does not power on, then you have successfully reset you unit. Now you can connect iPAQ to the AC power or press the reset button again with your stylus.

HP iPAQ h5000 Series (5450 - 5550 - 5555) - HP iPAQ h3800 Series (3830 - 3835 - 3850 - 3855 - 3870 - 3875)

Hold down the calendar and iTask buttons, and then press the reset button for about 6 seconds. After the screen fades, you can verify the hard reset by pressing the power button. If the device does not power on, then you have successfully reset your unit. Now you can connect the iPAQ to the AC power or press the reset button again with your stylus.

HP iPAQ hw6500 Mobile Messenger Series (              6510 - 6515       ), iPAQ hx2000 Series (2410 - 2415 - 2710 - 2715) and HP iPAQ hx4700 - hx4705

Hold down the calendar and iTask buttons, and then press the reset button for about 6 seconds. The Pocket PC should reset and power back on. If the device does not power back on, make sure that the battery lock switch is set to the left.

HP rw6828 - O2 XDA Atom - O2 XDA Atom Pure

Press the reset button with your stylus, then press the power ON/OFF button at the same time. A confirmation screen should ask you to press the green call and the red end call buttons together.

HP iPAQ rz1700 Series (1710 - 1715)

Hold the Mobile Media and the Today buttons, then press reset button for about 4 seconds. To confirm, press the power button. If the device does not turn on then you have successfully hard reset you device. Now you can connect the iPAQ to the AC power or press the reset button again with your stylus.

HP iPAQ rx3115 - rx3715

Hold down on the far left (Mobile Media and the iTask buttons then press the reset button for about 6 seconds.

HTC Apache - Sprint PPC-6700 - Verizon XV6700

Hold both the softkeys (buttons with “-“ on them), push the reset button once. Release just the reset button while still holding onto the softkeys. A confirmation screen should appear asking you if you want to reset all data. Press Y to reset, and N to cancel.

HTC Blue Angel - i-mate PDA2K - Siemens SX66 - T-Mobile MDA III

While holding down the power button press in on the reset button (reset hole) with your stylus for about 6 seconds.

HTC Magician - Dopod 818 - O2 xda II mini - i-mate JAM - QTek S100 - T-Mobile MDA Compact

Hold down the power button and press the reset button for about 6 seconds.

HTC Trinity - HTC P3600 - Dopod D810 - Dopod CHT 9100 - Orange SPV M700 - Vodafone VPA compact GPS

Press and hold the Left SOFT KEY and Right SOFT KEY, and at the same time, use the stylus to press the RESET button at the bottom of your device. You will be presented with a menu saying 'press SEND to restore factory default, press END to exit', if you press SEND Your device will be set back to factory default settings.than Press "OK" to boot.

HTC Universal - T-Mobile MDA IV - Vodafone VDA IV - O2 XDA Exec - i-mate JasJar - QTek 9000 Orange - SPV M5000

Press the two soft keys together then pressing the reset button on the back of the unit. A confirmation screen should appear that reads, "Press 0 to reset to factory defaults or X to exit." Press ZERO to confirm the factory reset.

HTC Wallaby - O2 XDA - QTek 1010 - Siemens SX56 - T-Mobile MDA

Hold down the power button and press the reset button for about 6 seconds.

HTC Wizard - Cingular 8125 - i-mate K-JAM - T-Mobile MDA

Hold the Comm manager button and the Voice Command button, the press the reset button once. Hold the Comm Manager and Voice Command buttons until there is a screen asking you if you want to clear all data. To reset, press the green send key.

Mitac Mio 168

On the back of the unit, slide the battery switch to OFF. After about 1 minute, slide the battery switch back to the ON position. The unit will restart with the default settings.

Mitac Mio A201

Remove the battery cover. Use the stylus to slide the battery switch to OFF. After about 1 minute, slide the battery switch back to the ON position. Install the battery and immediately press the Record Button. The screen should show "cold boot" and "loading……" Replace the battery cover.

Mitac Mio A701

The device must be turned off. Press and hold the down volume button and the end button at the same time. Release both buttons when the device vibrates. The unit will turn on automatically and the Setup Wizard will be displayed. Follow the instructions to complete the hard reset process.

Palm Treo 700w

Hold the Power-End button and then press the reset button. When the confirmation screen asks you “Do you want to erase all data?”, you can release the Power-End button and press the up button on the directional pad to confirm the hard reset.

Toshiba e310 - e330 - e335 - e350 - e355 - e400 - e405 - e570 - e740 - e750 - e755 - e800 - e805

Device should be off. Hold the power button and press the reset button then release the power button. When the screen appears release the reset button.

Viewsonic V36 - V37

Device should be off. Slide the grey latch on the right hand side of the unit to open the battery compartment. Slide the short grey switch above the battery bay to the OFF position and remove the battery. After a brief few seconds, insert the battery. Then slide the short grey switch above the battery bay to the ON position. Now, replace the cover and slide the grey latch back to the lock position. Turn unit ON.

Xda Orbit

Press the two soft keys together then press the reset button on the side of the unit. A confirmation screen should appear that reads, "Press 0 to reset to factory defaults or X to exit." Press ZERO to confirm the factory reset.

FSC LOOX T810/T830

Slide off the battery cover from the Pocket PC. At the same time press and hold the End Call button and press the tip of the stylus pen into the soft reset opening. Release the end button as soon as a list of possible options is displayed on the screen. Select Skip if you would like to perform a normal cold start. To restore the Pocket PC to the factory defaults select Factory Defaults.

How to perform a Master Reset (Sony Erricsson M600i/W950 series)



In order to perform a Master Reset, please follow the instructions below:

Go to the main Menu
Tap [TOOLS]
Go to [CONTROL PANEL]
Select [OTHER]
Tap [MASTER RESET] and select [ DELETE]
Tick the "Delete all user installed applications" box if you want to.
When asked for the phone lock code, enter "0000" and follow the on screen instructions.
The handset will then turn itself off and restart by itself.
NOTE! A Master Reset will reset all information in your phone. Some content that came with your phone may be deleted. Do not choose this option unless directed to do so by your local dealer, service provider, or Sony Ericsson service location.

 


Offline beju

  • Android Singularity
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
  • VIP Level: 160
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #50 : Kwiecień 02, 2009, 08:40:29 »
moze to nie pocket pc, ale w dziale dla smartphone'ow ni ma takiego tematu...

i640 i i620:
klawisz nawigacyjny w dol + power u gory, potem wybieramy 1 i potwierdzamy "y"

pozdro :)

iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

Offline AndyLed

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #51 : Kwiecień 27, 2010, 23:03:47 »
Posiadam ten telefon http://www.allegro.pl/item988802308_hp_ipaq_voice_messenger_gps_bt_wifi_hsdpa_3_1mpix.html (podaje adres www bo nie znam profesionalnej nazwy) telefon zawiesil sie po logu HP. Podobno w takim wypadku pomoze tylko Hard Reset niestety nie wiem jak go wykonac. Jesli ktos wie jak Mi pomoc prosze go o szybka Odpowiedz.


Offline amadi1002

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 57
  • Sprzęt: HTC Wildfire S
  • Wiadomość użytkownika dołączyła do kolejki oczekujących na zatwierdzenieModerowany
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #52 : Listopad 24, 2010, 16:25:02 »
elo możecie mi wytłumaczyć jak zrobić HR w  spv m650/mda compact III


i skąd wziąć jakiś ram do pobrania??   plissss


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #53 : Listopad 24, 2010, 16:32:22 »
Twoje urządzenie to HTC Artemis
o takim modelu szukaj informacji co do hard resetu
i romów też szukaj w dziale Artemis


Offline amadi1002

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 57
  • Sprzęt: HTC Wildfire S
  • Wiadomość użytkownika dołączyła do kolejki oczekujących na zatwierdzenieModerowany
Odp: Jak wywołac Hard Reset w swoim ppc
« Odpowiedź #54 : Listopad 24, 2010, 17:51:39 »
ok dzięki