Update'y iGo

• 135 Odpowiedzi
  • 19400 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lazik_s

• 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
Odp: Update'y iGo
« Odpowiedź #60 dnia: Luty 05, 2008, 16:01:04 »
Wejdź na strone www.i-go.com ściągnij najnowszego  maploadera i zobacz jaka tam jest mapa... chyba że coś od świąt dodali :)
Nie, to ty z łaski swojej nie zasłaniaj się maploaderem a sprawdź Igo Poland a właściwie jaką posiada mapę. Jak jest to mapa z większym pokryciem od tego co napisałeś to z łaski swojej przeproś wszystkich że wprowadzasz ich w błąd.
brak podpisu i kropka

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #61 dnia: Luty 05, 2008, 16:17:13 »
Panowie, proponuję zejść z tonu, do odpowiednich osób pójdzie wiadomość na PW. Jeśli nie chcecie dyskutować na poziomie to nie będziecie rozmawiać wogóle.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #62 dnia: Luty 05, 2008, 16:30:12 »
Cytat: lazik_s
Czemu ta sama trasa po upgradzie w jednym wypadku się wydłużyła o 8 km a w drugim skróciła o bagatela 92km. Cud?

Trochę inny (lepszy) algorym, nowsze mapy i masz swój 'cud'.
Wystarczy jakaś poprawiona restrykcja typu zakaz skrętu, zmiana kategoryzacji jakiegoś odcinka,
brakujący łącznik itp. i już jest inna trasa. Podobna do poprzedniej ale nie ta sama.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #63 dnia: Luty 05, 2008, 18:47:22 »
Panowie, proponuję zejść z tonu, do odpowiednich osób pójdzie wiadomość na PW. Jeśli nie chcecie dyskutować na poziomie to nie będziecie rozmawiać wogóle.
Ja proponuję bys Ty z łaski swojej zszedł z tonu, wziął łyzkę neospasminy czy coś innego bo póki co (niezależnie gdzie stoi racja) na razie rozmawiamy spokojnie, kulturalnie i nic złego się nie dzieje.
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2008, 18:51:40 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #64 dnia: Luty 05, 2008, 18:57:01 »
Ja proponuję bys Ty z łaski swojej zszedł z tonu, wziął łyzkę neospasminy czy coś innego bo póki co (niezależnie gdzie stoi racja) na razie rozmawiamy spokojnie, kulturalnie i nic złego się nie dzieje.

Brak kultury ze swojej strony już udowodniłeś, teraz to jedynie potwierdzasz. Na PW również dałeś pokaz swojej kultury. Przy tym tempie to miara się szybko przepełni... :banan:

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #65 dnia: Luty 05, 2008, 19:15:46 »
Temu panu chyba pomyliła się funkcja moderatora (czytaj ciecia) pilnującego porządku z cenzorem czasów PRL - chyba,że  (w kontekście tego, że dziś są ostatki) nie jest dziś do końca dysponowany.... albo o korzyści materialne od firmy, którą odważyłem sie skrytykować....
Jeśli ten Pan zablokuje mi dostęp do Forum PDA.Club to znaczyć będzie, że ten Pan jest Wam wytłumaczenie sie jaka jest jego rola i jakie to korzyści  pobiera od firmy, która odważyłem sie skrytykować.
Gdybym choć o cień poczuwał się do winy to bym sobie odpuścił ale nie, nie zamierzam bo nic złego nie zrobiłem a do tego zostałem zaatakowany przez osobę, która powinna służyć... także mnie!
Funkcja moderatora to nie splendor czy przywileje ale przede wszystkim służba.... słuzba i obowiązki!
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2008, 19:33:20 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #66 dnia: Luty 05, 2008, 19:29:31 »
Temu panu chyba pomyliła się funkcja moderatora (czytaj ciecia) pilnującego porządku z cenzorem czasów PRL - chyba,że  (w kontekście tego, że dziś sa ostatki) nie jest dziś do końca dysponowany.... albo o korzyści materialne od firmy, którą odważyłem sie skrytykować....

Poziom Twojej arogancji przerósł nawet moje oczekiwania. Najwyraźniej jednak Twoja dyspozycja nie jest najlepsza (delikatnie określając). Kolejna osobista wycieczka nie zostanie juz ztolerowana. 

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #67 dnia: Luty 05, 2008, 19:35:10 »
Każdy ma prawo do własnych poglądów... Pan próbuje mnie spacyfikować bo napisałem coś co być może jest Panu niezbyt wygodne.... ale to Forum a więc miejsce wymiany poglądów ludzi.... i nie pozwolę sie spacyfikować... nie spacyfikowała mnie komuna, nie spacyfikował mnie PiS i nie spacyfikuje mnie Pan...... mam prawo do wyrażania swoich poglądów bo mam do nich prawo bo to wolny kraj!
Nie musze byż użytkownikiem tego Forum bo mam doczynienia z nowyszymi technologiami niż GPS czy Palmtopy... to temu Forum powinno zależeć na takich ludziach jak ja.... a jeśli zostanie mi z bałachego powodu zablokowany dostęp do Forum przez moderatora, to tylko powinien on tłumaczyc się przed właścicielem tego portalu.
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2008, 20:00:42 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #68 dnia: Luty 05, 2008, 19:51:05 »
Każdy ma prawo do własnych poglądów... Pan próbuje mnie spacyfikować bo napisałem coś co być może jest Panu niezbyt wygodne.... ale to Forum a więc miejsce wymiany poglądów ludzi.... i nie pozwolę sie spacyfikować... nie spacyfikowała mnie kopmuna, nie spacyfikował mnie PiS i nie spacyfikuje mnie Pan...... mam prawo do wyrażania swoich poglądów, poglądów, które może i są Panu niewygodne ale mam do nich prawo bo to wolny kraj!

Kraj jest oczywiście wolny. Forum też. Ale dyskusja musi być prowadzona na odpowiednim poziomie. Do Twoich postów zastrzeżenia ma nie tylko Bikekowal, ale również inni Clubowicze, gdyż Twoje wypowiedzi zostały zgłoszone do moderacji z adnotacją: "Wyjątkowe chamstwo i lekceważenie interlokutorów".

W tym kontekście zastanów się może jednak nad poziomem swoich wypowiedzi.

Dalsze wątpliwości proponowałbym wyjaśniać na PM, a nie w wątku o iGo.
Jednocześnie uprzedzam, że wszystkie wypowiedzi OT dotyczące dyskusji między Tobą a Bikekowal'em (oraz mój post) zostaną przeze mnie skasowane za 72 h - nie kasuję ich teraz abyś nie krzyczał, że na forum panuje cenzura. Poza tym inni Clubowicze też powinni mieć możliwość zapoznania się z ich treścią.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #69 dnia: Luty 05, 2008, 20:04:36 »
gdyż Twoje wypowiedzi zostały zgłoszone do moderacji z adnotacją: "Wyjątkowe chamstwo i lekceważenie interlokutorów".

W tym kontekście zastanów się może jednak nad poziomem swoich wypowiedzi.

Dalsze wątpliwości proponowałbym wyjaśniać na PM, a nie w wątku o iGo.
J
A dlaczego to... boi się Pan...proszę wyłożyć karty na stół, kto i o co mnie zadenuncjował.... zamiast zasłaniać się innymi?
Jak ktoś ma czyste sumienie to nie boi sie prawdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja teraz nie dopuszczę by sprawa zamknęła się na PW..... za dużo wylano na mnie pomyii !
Ja jestem tak bardzo pewien swojej racji, tak bardzo zdeterminowany, że nie ugnę się przed niczym, choćby oznaczało to położenie krzyżyka na tym Forum !
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2008, 20:08:52 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #70 dnia: Luty 05, 2008, 20:11:40 »
A dlaczego to... boi się Pan...prosze wyłożyć karty na stól, kto i o co mnie zadenuncjował.... zamiast zasłaniać się innymi?
Jak ktoś ma czyste sumienie to nie boi sie prawdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie zamierzam ujawniać informacji, które mają charakter poufny, tylko dlatego, że Ty tego chcesz. A już na pewno nie bez zgody osoby, która zgłosiła Twoją wypowiedź do moderacji.
Napisane: Luty 05, 2008, 20:08:55
Ja teraz nie dopuszczę by sprawa zamknęła się na PW..... za dużo wylano na mnie pomyii !
Ja jestem tak bardzo pewien swojej racji, tak bardzo zdeterminowany, że nie ugnę się przed niczym, choćby oznaczało to położenie krzyżyka na tym Forum !

Nikt na Ciebie nie wylewa pomyj, po prostu skrytykowano kulturę Twoich wypowiedzi.
Co do PW, to proponowałem taką formę załatwienia sprawy z Bikekowal, gdyż uważam że dalsze budowanie OT jest bezsensu.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #71 dnia: Luty 05, 2008, 20:13:47 »
A dlaczego to... boi się Pan...prosze wyłożyć karty na stól, kto i o co mnie zadenuncjował.... zamiast zasłaniać się innymi?

Nie zamierzam ujawniać informacji, które mają charakter poufny, tylko dlatego, że Ty tego chcesz. A już na pewno nie bez zgody osoby, która zgłosiła Twoją wypowiedź do moderacji.
Napisane: Luty 05, 2008, 20:08:55

Nikt na Ciebie nie wylewa pomyj, po prostu skrytykowano kulturę Twoich wypowiedzi.
Co do PW, to proponowałem taką formę załatwienia sprawy z Bikekowal, gdyż uważam że dalsze budowanie OT jest bezsensu.
Skoro mówimy o kulturze to bnie przypominam sobuie byśmy pili brudzia...???
Co do poufności to Prosze wybaczyć jak ktoś kogoś denuncjuje a nie ma odwagi powiedzieć w twarz , że ma pretenbsje to jest zwykłą kanalią i nie ma co takiej osobie poświęcać czasu. Dziwię sie temu, że moderatorzy tego Forum (jakiegokolwiek forum ) zniżają sie do takiego poziomu... ale cóż...
Ja nie mam zamiaru dalej prowadzic tej duskusji bo poziom argumentacji rozmówców i i zarzutów jest poniżej mojej godności osobistej.

Dobranoc Panu
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2008, 20:19:33 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #72 dnia: Luty 05, 2008, 20:18:11 »

Może Ci to umknęło, ale taki jest zwyczaj na tym (i nie tylko tym) forum.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #73 dnia: Luty 05, 2008, 20:22:42 »

Może Ci to umknęło, ale taki jest zwyczaj na tym (i nie tylko tym) forum.
Taki jest poziom forum jak jego "strażników"... :O
Ja bynajmniej nie życze sobie by Pan zwracał się do mnie jakbyśmy pasali razem owce....
Zbyt duża dzieli nas przepaść.
Prosze sobie to zapamiętać i wbic do głowy i stosować.
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2008, 20:25:00 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #74 dnia: Luty 05, 2008, 20:24:11 »
Lutek II
Czytasz przed wysłaniem?
piszesz tak samo, zwracasz się do innych per. Ty
daj już spokój

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #75 dnia: Luty 05, 2008, 20:26:47 »
Lutek II
Czytasz przed wysłaniem?
piszesz tak samo, zwracasz się do innych per. Ty
daj już spokój
Błagam Cie... nie podkładaj się, nie eskaluj...bo to Ciebie nie dotyczy...  nie robię problemu jak ktoś jest fair ale jak ktoś się zbyt spoufala i zapomina to nie zamierzam się z tym godzić.
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2008, 20:31:00 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #76 dnia: Luty 05, 2008, 20:32:47 »

I tu po raz pierwszy dziś się zgadzamy.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #77 dnia: Luty 05, 2008, 20:34:45 »

I tu po raz pierwszy dziś się zgadzamy.
Świetnie...proszę zatem zająć sie swoimi obowiązkami i zastosować się do tego co napisałem.

Dobranoc
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2008, 20:51:26 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #78 dnia: Luty 05, 2008, 20:48:42 »
stosować się do tego co napisałem.
przeginasz

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #79 dnia: Luty 05, 2008, 20:51:53 »
Świetnie...proszę zatem zająć sie swoimi obowiązkami i stosować się do tego co napisałem.

Dobranoc

1) Proszę nie zmieniać co 5 minut swoich postów - zdecydowanie utrudnia to korzystanie z forum
2) Proszę nie pouczać mnie o moich obowiązkach - nie należy to z kolei do pańskich obowiązków> Jeśli ma Pan jakieś zastrzeżenia co do sposobu wykonywania przeze mnie funkcji moderatora, proszę o poinformowanie administratora.

Na Pańską własną prośbę bym zajął się swoimi obowiązkami
3) Proszę o zakończenie OT i od tej pory wypowiadanie się wyłącznie w temacie tego wątku. Jednocześnie przypominam, iż dyskusje OT są sprzeczne z regulaminem, który zaakceptował Pan podczas rejestracji.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #80 dnia: Luty 05, 2008, 20:55:13 »
Świetnie...proszę zatem zająć sie swoimi obowiązkami i stosować się do tego co napisałem.

Dobranoc

1) Proszę nie zmieniać co 5 minut swoich postów - zdecydowanie utrudnia to korzystanie z forum
2) Proszę nie pouczać mnie o moich obowiązkach - nie należy to z kolei do pańskich obowiązków> Jeśli ma Pan jakieś zastrzeżenia co do sposobu wykonywania przeze mnie funkcji moderatora, proszę o poinformowanie administratora.

Na Pańską własną prośbę bym zajął się swoimi obowiązkami
3) Proszę o zakończenie OT i od tej pory wypowiadanie się wyłącznie w temacie tego wątku. Jednocześnie przypominam, iż dyskusje OT są sprzeczne z regulaminem, który zaakceptował Pan podczas rejestracji.
Dobranoc
ISTQB Certified Tester

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #81 dnia: Luty 05, 2008, 20:58:43 »
Dobranoc

myślę, że ta rozmowa nie skończy się najlepiej dla Ciebie.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #82 dnia: Luty 05, 2008, 20:59:52 »
Dobranoc

myślę, że ta rozmowa nie skończy się najlepiej dla Ciebie.
Nie będę komentował tych gróźb karalnych ... zabezpieczę  tylko na poczet dalszego postępowania...
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2008, 21:08:00 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #83 dnia: Luty 05, 2008, 21:10:54 »
Dobra. Dość tego.

Przerwa do rana na ochłonięcie.

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #84 dnia: Luty 06, 2008, 10:06:50 »
Co do poufności to Prosze wybaczyć jak ktoś kogoś denuncjuje a nie ma odwagi powiedzieć w twarz , że ma pretenbsje to jest zwykłą kanalią i nie ma co takiej osobie poświęcać czasu. Dziwię sie temu, że moderatorzy tego Forum (jakiegokolwiek forum ) zniżają sie do takiego poziomu... ale cóż...
Ja nie mam zamiaru dalej prowadzic tej duskusji bo poziom argumentacji rozmówców i i zarzutów jest poniżej mojej godności osobistej.

Dobranoc Panu

Szanowny Panie (nie jest to zdaje się forma przyjęta na forach, ale skoro domaga się Pan picia bruderszaftu do przejścia na ty - trudno).
To ja zgłosiłem Pańską wypowiedź do moderacji. Nie z przyczyn merytorycznych, bo o tych można dyskutować godzinami, ale za wypowiedź:
Niech ktoś mi powie, że coś nie tak jest z mapami AM4: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=87799.0
 :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E

Cokolwiek nie tak byłoby w AM 4 to wszystko pikuś w stosunku do tych półpirackich popierdułek, którymi niektórzy sie tak ekscytują...... nadal "najdokładniejszą" mapą Polski dla iGO jest 2006.01 sprzed 2 lat z 30% (ups... chyba zawyżyłem) pokryciem  :E :E :E :E :E :E

W tej wypowiedzi uderzyło mnie szczególnie określenie "półpirackich popierdułek, którymi niektórzy sie tak ekscytują". Pragnę Panu wyjaśnić, że:
1) Mapa Polski firmy Emapa datowana 2007.07 jest legalną mapą dostępną z dwoma produktami - iGO Poland oraz MioMap.
2) Rzeczywiście iGO 2006 jest sprzedawane z mapą Tele Atlas datowaną na 2006 rok.

Pragnę Panu również wyjaśnić, że wcześniej na Pańskie posty nie odpowiadałem z bardzo prostej przyczyny - byłem poza Internetem.

Z poważaniem,

Krakus

PS1: Sądząc ze średniej wieku uczestników na tym forum mógłbym być Pańskim ojcem - proszę to potraktować więc jako ojcowskie napomnienie.
PS2: W wielu wypowiedziach użytkowników AutoMapy razi mnie ich zapalczywość i brak umiaru. AutoMapę znam słabo, więc się na jej temat raczej nie wypowiadam. Bardzo za to podoba mi się ogromne zaangażowanie wielu użytkowników AutoMapy w jej rozwój - szczególnie poprawianie map.
PS3: Nie jestem pracownikiem ani NavNGo, ani Imagisu, ani też żadnej innej firmy tworzącej lub sprzedającej oprogramowanie nawigacyjne.
PS4: Do określenia mnie mianem kanalii się nie odniosę, choć mógłbym, w tym na drodze prawnej.
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2008, 10:09:02 wysłana przez Krakus »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #85 dnia: Luty 06, 2008, 10:14:53 »
Cytat: Krakus
PS2: W wielu wypowiedziach użytkowników AutoMapy razi mnie ich zapalczywość i brak umiaru.

Ja bym tylko prosił, aby zbytnio nie generalizować ;)
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #86 dnia: Luty 06, 2008, 10:46:11 »

Szanowny Panie (nie jest to zdaje się forma przyjęta na forach, ale skoro domaga się Pan picia bruderszaftu do przejścia na ty - trudno).
To ja zgłosiłem Pańską wypowiedź do moderacji. Nie z przyczyn merytorycznych, bo o tych można dyskutować godzinami, ale za wypowiedź:
Niech ktoś mi powie, że coś nie tak jest z mapami AM4: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=87799.0
 :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E

Cokolwiek nie tak byłoby w AM 4 to wszystko pikuś w stosunku do tych półpirackich popierdułek, którymi niektórzy sie tak ekscytują...... nadal "najdokładniejszą" mapą Polski dla iGO jest 2006.01 sprzed 2 lat z 30% (ups... chyba zawyżyłem) pokryciem  :E :E :E :E :E :E

W tej wypowiedzi uderzyło mnie szczególnie określenie "półpirackich popierdułek, którymi niektórzy sie tak ekscytują". Pragnę Panu wyjaśnić, że:

Nie będę się odnosił do całej tej wypowiedzi (zwłaszcza tych PS) bo szkoda mojego czasu ale wyjaśnię jedno.
Nie jestem wyznawcą AM i w dziale poświęconym AM napisałem za co cenię iGO. iGO kupiłem na przełomie października/listopada 2006. Od początku byłem w kontakcie z Polskim przedstawicielem iGO na Polskę a także z "centralą" na Węgrzech. Dopytując sie o aktualizacje dla Polski słyszałem a to wiosna a to lato a to jesień... a jak pojawiał sie nowy maploader to były aktualizacje Węgier czy Rumunii.... a jednocześnie  na przestrzeni od wiosny 2007 pojawiały się w tej części Forum dziesiątki postów opisujących mapy od emapy, których to nie było w żadnym maploaderze  dostępnym producenta , które to odnosiły się do plików w Rapidshare
Czując się osobą oszukaną i to podwójnie (bo najpierw sprzedano mi na Allegro pirackie iGO a potem kupiłem 2 raz w sklepie bo chciałem używać legalne oprogramowanie - razem 460 +700-1160PLN) sprzedałem go z dużą stratą w połowie listopada 2007 (po roku).... i to wszystko.
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2008, 11:21:25 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #87 dnia: Luty 06, 2008, 11:02:54 »
@Lutek II

Jest od kilku miesięcy dostępna oryginalna wersja iGO - tylko i wyłącznie z samą mapą Polski. I tam pokrycie jest takie jak w Autopilocie czy MioMap - niestety ta mapa nie jest dostepna dla posiadaczy iGO Europy wschodniej jak i wersji z Całą Europą. Nienormalna polityka producenta - nie rozumiem co im do głowy przyszło że tej mapy nie dali Pozostałym wersjom iGO

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #88 dnia: Luty 06, 2008, 11:05:23 »
@Lutek II
 Nienormalna polityka producenta - nie rozumiem co im do głowy przyszło że tej mapy nie dali Pozostałym wersjom iGO
Możliwe ale ja za to nie czuję się winny.....
ISTQB Certified Tester

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #89 dnia: Luty 06, 2008, 11:07:01 »
Nie będę się odnosił do całej tej wypowiedzi (zwłaszcza tych PS) bo szkoda mojego czasu ale wyjaśnię jedno.

A szkoda. Tam była esencja mojego posta.

Cytat: Krakus
PS2: W wielu wypowiedziach użytkowników AutoMapy razi mnie ich zapalczywość i brak umiaru.

Ja bym tylko prosił, aby zbytnio nie generalizować ;)

Nie generalizuję. Napisałem "w wielu wypadkach". To wszystko. Pisuję na wielu forach, ale rzadko zdarzają się się tam ludzie aresywni, albo też ludzie, których bym nazwał "wyznawcami danej marki"

Nie jestem wyznawcą AM i w dziale poświęconym AM napisałem za co cenię iGO. iGO kupiłem na przełomie października/listopada 2006. Od początku byłem w kontakcie z Polskim przedstawicielem iGO na Polskę a także z "centralą" na Węgrzech. Dopytując sie o aktualizacje dla Polski słyszałem a to wiosna a to lato a to jesień... a jak pojawiał sie nowy maploader to były aktualizacje Węgier czy Rumunii.... a jednocześnie  na przestrzeni od wiosny 2007 pojawiały się w tej części Forum dziesiątki postów opisujących mapy od emapy, których to nie było w żadnym maploaderze  dostępnym producenta , które to odnosiły się do plików w Rapidshare
Czując się osobą oszukaną i to podwójnie (bo najpierw sprzedano mi na Allegro pirackie iGO a potem kupiłem 2 raz w sklepie bo chciałem używać legalne oprogramowanie) sprzedałem go z dużą stratą w połowie listopada 2007 (po roku).... i to wszystko.

Sam wielokrotnie podnosiłem, że nie rozumiem dziwnej polityki NavNGo.