stary, moim zdaniem, nie masz racji - tzn w sumie ją masz
iGO to jest świeżutki program, który jest tak dobry, że wycina 99% konkurencji za wyjątkiem TTN (choć istotnie nie znam Navignona i innych wynalazków)
istotnie gubi się trochę na rozjazdach, ma gdzieniegdzie przerwane drogi (jak dla mnie najbardziej spektakularne rozcięcie gdzieś na dosłownie kilka metrów na granicy SK-HU w Sahy - prowadzi dalekimi objazdami)
ale jak na debiutanta jest rewelacyjny jak i jego pokrycie
natomiast taki TTN jest wypasionym pół-ideałem (no, żeby nie przechwalić) i widać, że wchód robią powoli ale jak już robią to prowadzi zdecydowanie lepiej niż Automapa !!!!!!! przynajmniej w mojej okolicy oraz wytyczane przeze mnie trasy przez PL
jedyne co w nim debilne to tryb pracy w landscape gdzie zabiera miejsce na komunikaty w pionie zamiast zrobić to w poziomie gdzieś z boczku (mogą się uczyć od iGO)
natomiast jakbyś popatrzył na szyby w DE to byś zauważył popularność właśnie dedykowanych nawigatorów TT czy Blaupunkta
Garmin jest tam w zdecydowanej odstawce i pozostaje sprzętem specjalizowanym na łódkę, w góry, na rower, do turystyki pieszej itp, etc.
Natomiast popatrz sobie na cenę kompletu jakieś Mio + TTN w zachodniej Europie - równowartość "kilku" baków paliwa
a bywają jeszcze tańsze oferty w kompletach z różnym oprogramowaniem i mapami ograniczonymi tylko do DE
i co tu mówić o jakimś Garminie !!