Skiny Igo/Miomap i nie tylko...

• 79 Odpowiedzi
  • 46814 Wyświetleń

*

Offline vqsoft

• **
  • 123
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
Odp: Skiny Igo/Miomap i nie tylko...
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 12, 2007, 08:29:47 »
hm no i mam problem drodzy forumowicze

zabrałem sie za zrobienie POI z fotoradarami metoda :

****************[color=redKONWERSJA POI DO IGO i MIOMAP ver.2[/color]**************
****************bazująca na dograniu pliku *kmz lub *upd**************

wszystko robie zgodnie  z planem ale w momencie gdy mam już plik  z wywalonymi średnikami i linia górna i zapisuje go w wordzie , następnie mam go otowrzyc w POIEDIT i właśnie tu robi sie problem bo POIEDIT znajduje jakis blad
nie wiem właśnie czemu.
podpowiedzcie cos

« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 12, 2007, 12:22:17 »
Bardzo proszę o wiadomość o skinach do Mio C520 czy są takie i jak je wgrać.
Pozdrowienia.

« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 12, 2007, 16:29:22 »
Pytanie z innej beczki, załadowałem u siebie na mio 3.2 skórkę quicksilver. Jest świetna działa itp.

Jednak nie zapisuje ustawień osobistych. Zapisuje ustawienia tylko te, które saąpierwotnie w skórce oryginalnej mio np poziom głośności itp.

Ale gdy np ustawię jakąś funkcje dodaną przez skórkę, np wyłącz TURN ASSIST, to po restarcie programu mam z powrotem ON.

Dlaczego? W którym pliku można to ustawić? Dzięki

« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 12, 2007, 21:40:17 »
Witam pytanie dotyczace iGO 2006 My way Plus, moze juz padlo jednakze nie moge owego nigdzie znalezc wiec moze ktos mi pomoze...
Sprawa dotyczy dodania paczki " AndySK8.5_Mo" do folderu "skin" w iGO, pobralem ja z jakiegos zagranicznego forum ma ona zamienic poruszajaca sie strzalke podczasz jazdy lub samej symulacji!! na  " samochod ". Po wgraniu jej do folderu skin i odpaleniu iGO faktycznie pojawia sie samochod jednakze widac pod nim kawalek strzalki ktora byla wczescniej przed wgraniem czyli tej oryginalnej. Pytanie jest proste czy ktos spotkal sie z takim przypadkiem czy mozna usunac owa strzalke spod samochodu lub ewentualnie go powiekszyc zeby jej nie bylo widac...
Prosze o komentarze byc moze ten problem jest tylko u mnie. Nizej podaje link do podmiany strzalki na samochod.

http://www.sendspace.com/file/112flx

Pozd

*

Offline remiczek

• 3
  • Sprzęt: MIO A701, ROM: RZX-WM6-WWE-18533,karta SD 2GB Kingston
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 17, 2007, 13:24:39 »
witam

przeczytałem kilka wątków w tym ten dosyc dokładnie i po kilku zmianach i załadowaniach gotowych plików data do mojego MIO A701 wychodzi taki piekny błąd : Files to open file: ctype.dat exiting application.

czy w ogóle udało sie komus dodac cos do mio mapy w modelu A701?

pozdrawiam

*

Offline mpm

• 39
  • Sprzęt: WM6@A696
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 17, 2007, 19:01:53 »
Prosze o komentarze byc moze ten problem jest tylko u mnie.
U mnie to samo. Na poprawienie humoru dograłem sobie Green version tej skórki (http://www.smart-mobile.com/forum/viewtopic.php?t=121896) ;-)

PS. Spróbuj może wersji 8.5.1 (http://www.smart-mobile.com/forum/viewtopic.php?t=120121).
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2007, 19:17:41 wysłana przez mpm »

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 17, 2007, 20:02:11 »
U mnie to samo. Na poprawienie humoru dograłem sobie Green version tej skórki (http://www.smart-mobile.com/forum/viewtopic.php?t=121896) ;-)

PS. Spróbuj może wersji 8.5.1 (http://www.smart-mobile.com/forum/viewtopic.php?t=120121).

co masz w pliku skin z Green version bo u mnie nie chce się załadować...

*

Offline mpm

• 39
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 17, 2007, 22:44:57 »

co masz w pliku skin z Green version bo u mnie nie chce się załadować...
Dokładnie to, co na obrazkach powyżej na tej stronie co linke podałem... Ale najważniejsze jest to, że tej strzałki spod samochodziku prawie nie widać :-)
AndySK8_green_allin1.zip wgrałeś oczywiście do katakogu SKIN razem z AndySK8.5.1 Mo.zip ;-)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2007, 22:59:59 wysłana przez mpm »

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 17, 2007, 23:12:04 »
...takie miałem wczesniej ustawienie ....
wywaliłem AndySK8.5.1 i zastąpiłem go AndySK8_green_allin1.zip ale się nie załadował...coś go blokuję bo ładuje się ale nie do końca..
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2007, 08:23:54 wysłana przez januszjur »

*

Offline mpm

• 39
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 18, 2007, 00:12:01 »

takie miałem wczesniej ustawienie ....
wywaliłem AndySK8.5.1 i zastąpiłem go AndySK8_green_allin1.zip ale się nie załadował...coś go blokuję bo ładuje się ale nie do końca..

Brakuje Ci AndySK8.5.1 Mo.zip (zmodyfikowanej wersji 8.5.1) - ona ma ok. 500 kB - a co to jest to AndySK8.5.1.1._... ? Pewnie oryginalna i dlatego nie działa. I obie nie mogą być jednocześnie - albo oryginalna albo zmodyfikowana.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2007, 00:32:37 wysłana przez mpm »

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 18, 2007, 08:25:57 »
OK już działa..dzięki  :proud:...AndySK8.5.1.1. tak to jest najświeższa jaką mam (z samochodzikiem  :smile:) ale zielona jest taka innna ... :proud:

*

Offline Pilot

• **
  • 127
  • Sprzęt: HTC-P3300; HTC DIAMOND; NAVROAD NR360+AM XL
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 21, 2007, 19:48:42 »
a ja mam coś takiego

skin for iGO2006+ version Riksv4.6 for landscape/portrait mode

link do opisuhttp://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=88137&whichpage=1

i dodatkowo jeszcze gada o zbliżającym się radarze :ok: :ok: :ok:

*

Offline mpm

• 39
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 21, 2007, 22:38:06 »
skin for iGO2006+ version Riksv4.6 for landscape/portrait mode

i dodatkowo jeszcze gada o zbliżającym się radarze :ok: :ok: :ok:

AndySK też gada, bo obie skórki "chodzą" na tych samych plikach PL_M_audio.zip/PL_F_audio.zip, które to właśnie Riks zapożyczył sobie od Andy'ego. Ale co to za gadanie :-( U mnie na A696 przypomina to dyszenie Lord'a Vader'a...
A gdyby tak jeszcze w skórce Riks'a dało się z Andy'ego zaimplementować "sonar" to byłaby ona całkiem, całkiem ;-)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2007, 11:55:45 wysłana przez mpm »

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 21, 2007, 22:51:22 »
[Ale co to za gadanie :-( U mnie na A696 przypomina to dyszenie Lord'a Vader'a...
No, to już wina nie skórek, a autora dźwięków. Nudzę od pewnego czasu Pecusa, żeby wygenerował ludzkie (a nie kosmitów) głosy do ostrzegania o fotoradarach.

« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 23, 2007, 13:51:05 »
nie dziala mi ten program "MIOMAPBMP" na XP czy moze ktoś ma inny link ?

« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 25, 2007, 13:14:52 »
witam
jam podobnie jak panter tez nie moge zainstalowac tego programu wyskakuje mi ze jest blad bede wdzieczny za pomoc
pozdrawiam

*

Offline Gelo5

• 27
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 25, 2007, 13:54:49 »
nie dziala mi ten program "MIOMAPBMP" na XP czy moze ktoś ma inny link ?
Tutaj jest link do spakowanego miomaptoola z mojego komputera (XP): http://rapidshare.com/files/51182987/MioMapBMP.rar.html

*

Offline _Roger_

• *
  • 71
  • Sprzęt: NavRoad NR750F
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 26, 2007, 15:49:45 »
dzieki Gelo5 za super opis :)
bawilem sie  dziala :)
Mam tylko pytanie:
dlaczego po podmianie pliku igo.db nie mam mozliwosci wlaczenia opcji ustawienia->ogolne->ostrzezenia->wlacz kamere drogowa ?
Po prostu ta opcja znika. Jak wgram stary plik opcja znowu sie pojawia :)
Mam gola wersje, bez zadnych SKINow.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2007, 15:51:45 wysłana przez _Roger_ »

« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 02, 2007, 09:14:11 »
Roger mysle że powinieneś złapać sygnał wtedy opcja wróci.

Mam kilka pytań otóż w paczce "data.zip"jest troche plików których nie mogę podejżeć czy to znaczy że są on zakodowane jeśli tak to jakim programem można je odkodować żeby je podejżeć lub coś polepszyć .

Jak zamienić ten trójkąt na samochodzik gdzie go znajde w którym katalogu .

I czy opcja wyznaczania trasy jest możliwa do modyfikacji -dlaczego bo mnie boli że musze robić kilka dodatkowych manewrów a mógłbym jechać prościej jeśli wybiore opcje easy to nadrabiam jeszcze raz tyle , to na podstawie miejscowości w której mieszkam i wiem jak się poruszać .

Mam MioC_20 z miomap 3.3 gdzie moge znaleźć jakieś nowe pliki data do testowania

dzięki za pomoc
Napisane: Wrzesień 02, 2007, 09:12:48
Jeszcze gdzie można zwiększyć rozmiar tej strzałki która pokazuje w którą strone skręcić

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 02, 2007, 10:55:31 »
Skomplikowane pytania.
1) Co rozumiesz pod "troche plików których nie mogę podejżeć". Jakiego typu są to pliki? MioMapBMP nie umie przekonwertować kilku plików.
2) ściągnij sobie skórkę AndySK8.5.1_green_allin1.zip - tam już jest samochodzik zamiast strzałki (moim skromnym zdaniem ohyda),
3) Algorytmy wyznaczania trasy są niemodyfikowalne dla użytkownika. Masz do wyboru cztery - jak ci żaden z nich nie odpowiada, musisz dodawać punkty "przez"
4) Żeby zwiększyć rozmiar strzałki (i innych znaczków) musisz ręcznie przerobić w programie do edycji grafiki igo_se1\common\diriconbig.bmp - powodzenia!

« Odpowiedź #50 dnia: Wrzesień 02, 2007, 12:39:21 »
Gelo5 dzieki za paka ale i tak mi nie chodzi MIOMAP BMP TOOL, wyskakuje mi "THE LANGUAGE DLL'VB6FR.DLL' COULD NOT BE FOUND' peniw u siebie masz ten plik VB6FR.DLL mógłbyś podrzucić ?

*

Offline fox2plus

• 265
  • P550/AM3/AM4/iGO
« Odpowiedź #51 dnia: Wrzesień 02, 2007, 12:43:57 »
w googlu wpisz VB6FR.DLL wyskoczy Ci troche linkow i sciagniesz bez problemu

« Odpowiedź #52 dnia: Wrzesień 02, 2007, 13:20:23 »
kRAKUS
nie moge podejżeć ponieważ wyskakuje mi komunikat podgląd niedostępny głównie chodzi o BMP

samochodzik chce sprwadzić sam jak to wygląda

dzieki za wskazówki

jeszcze bym powiekszył ten trójkąt który określa moją pozycje na mapie -lubie dobrze widzieć oraz te strzałki które wskazują skręt ale chyba opisałeś  powyżej 

i jeszcze jedna ,czy można zwiększyć zoom w momencie w którym się zbliżam do manewru on się zwiększa automatycznie ale dla mnie  jest troche za mało bo już kilka razy przegapiłem skręt właśnie z powodu niewielkiej niedokładności w pozycji GPS(opóżnienie sekundowe) oraz za małe zbliżenie i
jesli jest to mozliwe to czy można pozycje GPS samochodu przyśpieszyć tzn żeby program wyprzedzał pozycje o 1 sek?

Zadaje troche trudne pytania ale to się wzieło stąd że program w miomap 3.3 jest troche  z błędami ,ale jak zaczynam się nim bawić włąsnie w takie modyfikacje to zaczyna mi się podobać bo można zrobić coś specialnego dla siebie

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #53 dnia: Wrzesień 02, 2007, 14:09:12 »
Prawie żaden BMP z pliku data.zip nie daje się obejrzeć pod Windowsami - prawie wszystkie są spakowane. Większość z nich dasz rady obejrzeć przez MIOMAP BMP TOOL. Przerabianie tych plików jest trudne, ale możliwe.
Co do inteligentnego zoomu - nie wiem jak to jest w MioMap. W iGO możesz sobie to wszystko sam ustawić.

« Odpowiedź #54 dnia: Wrzesień 02, 2007, 18:28:21 »
a jak wygląda sprawa z linuxem czy z linuxa jest możliwość podglądu?

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #55 dnia: Wrzesień 02, 2007, 19:22:53 »
A które pliki właściwie chcesz otworzyć?

« Odpowiedź #56 dnia: Wrzesień 03, 2007, 06:39:54 »
konkretnie te z paczki "data.zip" większość z BMP nieda się  podejrzeć normalnie z windowsa ,jeszcze nie próbowałem tym miomapbmp ,na razie robie przygotowania do wprowadzania zmian ,jestem na etapie edukacyjnym więc lubie sobie sprawdzić co i do czego służy ,ale też korzystam z porad na forum bo po co sie męczyc nad czymś co już ktoś zrobił.

« Odpowiedź #57 dnia: Wrzesień 05, 2007, 13:51:02 »
mam dziwny problem AndySK8.5.1 nie zapisuje mi ustawien  np. zmiana wyswietlania ikonki w kokpicie, glos ostrzezenia
pozostale rzeczy igo zmienia i zapamietuje
sprawdzilem czy katalogi nie sa moze read only ale od tej strony jest ok

gdyby ktos tez mial taki problem, gotowe rozwiazanie:
If some of the new settings don't get saved after restarting iGO, download and unpack the Permanent Variable Fix http://rapidshare.de/files/37757399/ResetPermanentVars.zip
szukanie nie boli  :P
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2007, 11:26:08 wysłana przez marrny »

*

Offline manjac

• 259
  • Sprzęt: HTC Desire Z, Asus A636N, E52
« Odpowiedź #58 dnia: Wrzesień 05, 2007, 15:23:56 »
mam dziwny problem AndySK8.5.1 nie zapisuje mi ustawien  np. zmiana wyswietlania ikonki w kokpicie, glos ostrzezenia
pozostale rzeczy igo zmienia i zapamietuje
sprawdzilem czy katalogi nie sa moze read only ale od tej strony jest ok

poszukaj a znajdziesz, bylo to juz omawiane na forum

pzdr
..............................................."Jeżeli wszystko zawiodło...przeczytaj instrukcję"...............................................

*

Offline _Roger_

• *
  • 71
  • Sprzęt: NavRoad NR750F
« Odpowiedź #59 dnia: Wrzesień 10, 2007, 09:24:54 »
a jak zmienic ikony w menu ?