Witam,
problem rozwiązany. Wic jest w konfiguracji Igo, które ma wpisane na stale parametry różnych urządzeń. Jednakże nie ma tam prawidłowych ustawień dla Mediona PPC100. Co trzeba zrobić?
Najpierw należy w katalogu głównym Igo na karcie pamięci dopisać do pliku sys.txt:
[debug]
show_device_type=1
Jeżeli pliku sys.txt nie ma, trzeba go stworzyć. Przy uruchamianiu Igo pojawi się nazwa naszego urządzenia, którą należy zapamiętać lub zapisać.
Następnym krokiem jest otwarcie pliku pocket_pc.ini znajdującego się: storage card\igo\data.zip\config
Znajdują się tu ustawienia dla różnych pocketów. Jako jeden z ostatnich jest Medion PPC200. Należy skopiować ustawienia tegoż pocketa i wkleić je na końcu pliku. W nawiasie kwadratowym zmienić nazwę z Medion PPC200 na odczytaną przy uruchamianiu Igo. Dodatkowo należy pozostawić we właściwym miejscu informacje dot. GPS. Ważne jest dokładne wpisanie nazwy! Następnie zapisujemy plik pocket_pc.ini, robimy update pliku data.zip
Następnie uruchamiamy Igo, wchodzimy do ustawień wyświetlacza zmieniamy na: ustawienia urządzenia (wcześniej trzeba odhaczyć ptaszki w zarządzaniu energią pocketa i cieszymy się działającym IGO.
Solucja do tego sprzętu została sporządzona dzięki koledze Piotr_12345 z forum
[PIRACTWO] który naprowadził mnie na prawidłową ścieżkę

PS ja mam MDPPC100 przeflaszowanego na Viewsonica V35 i nazwa wyświetlona przy uruchomieniu Igo to: [Viewsonic, PPC V3]
PPS podaję skrypt dla mojego "mediosonica"

[Viewsonic, PPC V3]
info_names="VIEWSONIC,PPC V3"
blight_max = 10
blight_min = 1
blight_reverse = 0
blight_smart=5
gps_port = 1
gps_baud = 4800blight_max = 10
blight_min = 1
blight_reverse = 0
blight_smart=5
blight_key_BrightnessBA1 ="Brightness"
blight_key_BrightnessAC1 ="ACBrightness"
blight_key_BrightnessBA2 ="BacklightLuminanceLevel"
blight_key_BrightnessAC2 ="ACBacklightLuminanceLevel"
blight_key_BatteryTimeoutBA = "BatteryTimeout"
blight_key_BatteryTimeoutAC = "ACTimeout"
blight_key_BacklightOnTapBA = "BacklightOnTap"
blight_key_BacklightOnTapAC = "ACBacklightOnTap"
blight_key_MaxBrightnessBA=""
blight_key_MaxBrightnessAC=""
blight_key_OnOffBA = "OnOff"
blight_key_OnOffAC = "ExtOnOff"
blight_setmode1 = 1
blight_useevent_1 = 1
Wystarczy wkleić do pliku pocket_pc.ini i powinno zachulać.
Pozdrawiam
Phil_ips