Przymierzam sie do kupna programu do mojego handhelda.
Widziałem i próbowałem jeździć samochodem z pomoca Automapy 3,9 oraz z iGO (nie wiem jaka wersją).
Za AM przemawia dokładna sieć dróg (numeracja domów), szczególnie we wschodniej Polsce gdzie mieszkam i się często poruszam. Przeciw, dużo błędów o których czytam na innych forach, kiepskie nawigowanie poza granicami kraju, cena (?).
Za iGO przemawia znakomity "silnik" 3D (opinia kilku osób, z którymi rozmawiałem), dość czytelny
interfejs. Jechałem z kolegą, prowadzony przez iGO, po Budapeszcie - wyglądało rewelacyjnie, ignorowaliśmy drogowskazy i dobrze na tym wyszliśmy (no ale w końcu to chyba węgierski program?).
Niestety porażką iGO jest pokrycie siatki dróg w Polsce. Mieszkam w Lublinie i widziałem, że na mapie Lublina jest tylko kilka dróg, a te co są, maja przebieg 1/5 oryginału (np. ulica Północna - tylko w kawałku, mojej, tj. Sudeckiej, nie ma w ogóle...)
I moje pytania. Czy to sie poprawia? Czy po zakupie odbywa się aktualizacja map? Jak często, jak długo, ile to kosztuje?
Może ktoś znajdzie chwilę czasu, żeby sprawdzić, czy w najnowszej wersji map mozna znaleźć np. takie miejsca:
Lublin, ul. Sudecka;
Lublin, ul. Weteranów;
Puławy, ul. Filtrowa;
Puławy, Al. Królewska;
Sanok, ul. Piłsudskiego.
Pozdrawiam
Cham