padła karta SD

• 19 Odpowiedzi
  • 3939 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Gufer-posepny

• **
  • 195
padła karta SD
« dnia: Maj 07, 2007, 18:04:13 »
boziu czy tylko ja mam takiego pecha ?  . Kupiłem sobie w sobotę program wdzięczny iGO . A co będę legalny  .Z bananem ( garścią bananów ) wracam sobie autkiem z już odpalonym programikiem . W domu update ale na razie wiele nie zmienia . I spowrotem do autka . Po godzinie pocket się wywiesił .Po restarcie ani widu ani słych karty mini SD . Padła , trup . W domu w czytniku to samo . Dziwne bo karta nie jest ta niebieska tylko jakiś no name ( Tajwan of course ) ale wszelkie nalepki ID i takie tam .

Zawlokłem do sklepu . Przyjęli i czekam do 21 dni . Myślałem że pobiję kogoś . 21 dni . Ja pierniczę . Przewagą AM jest jednak to że jak się wysypie to sobie na nowo wgram .
Navroad 350

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
Odp: padła karta SD
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 07, 2007, 19:20:03 »
......Dziwne bo karta nie jest ta niebieska tylko jakiś no name ( Tajwan of course ) ale wszelkie nalepki ID i takie tam .

Czy ta karta i adapter są czarne z ochydnymi białymi napisami i logo iGo ?
Jeśli tak to ja mam to samo.

Chyba poszli na oszczędność i nie dają jak na folderach ładnych niebieskich kart z naklejkami :-)

Pozdrawiam, Yankee

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 07, 2007, 19:59:38 »
Ja też mam czarną... a co do karty to czasem jest problem ze stykami w adapterze... czasem muszę je dogiąć w adapterze po wyjęciu karty...
ISTQB Certified Tester

*

Offline Gufer-posepny

• **
  • 195
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 07, 2007, 20:03:27 »
To u mnie jeszcze bardziej zaoszczędzili bo nawet niema tego logo . Tylko fabryczne MINI SD . A od spodu dolepili nalepkę z jakimś numerem i napisem po niemiecku czy jakoś tak .

To nie wina przejściówki na SD . Mam slot Mini SD bezpośrednio . Co gorsza ta gown... a nalepka bardzo utrudnia wyjęcie karty . Myślałem raz że utknęła tam na stałe .
Navroad 350

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 07, 2007, 21:21:49 »
No i ciekawe jak rozwiążą problem. Bo ja chciałem żeby mi nagrali na większej karcie którą sam dostarczę ale niestety nie można tak zrobić podobno. Nawiasem mówiąc to jakiś absurd.
Teraz Tobie karta padła i w skrajnym przypadku będą musili Ci nagrać program na innej karcie. I są dwa wyjścia. Albo masz pecha i będziesz musiał kupić nowy program (wedle tago co mi mówiono że nie można przenieść programu na inną kartę) albo nagrają Ci na nowej karcie i wtedy to już totalna paranoja (bo niby dlaczego jak sie zepsuje to można a jak chce sie mieć większą kartę to nie).
Czekam na rozwój sytuacji, pozdrav.
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline Gufer-posepny

• **
  • 195
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 07, 2007, 22:13:35 »
Jaki zakup nowy ? karta to sprzęt .. padła to trzeba wymienić . Trudno jak producent oszczędza na nośniku to tak bywa . Jakoś MS wymienia płytki CD jak padną . następnego nie kupię ... a na pewno nie iGo . Co mi z takiego zestawu skoro nie mogę korzystać z niego .

Karty padają to nie nowość .
Navroad 350

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 08, 2007, 19:11:04 »
Hej ja nie mówie że każą Ci płacić za nowy program 8) Ja tylko wysnówam daleko idące wnioski z moich korespondecji z dystrybutorem.
POzdrawiam, pochwal się co było z kartą i jak rozwiązano problem.

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 08, 2007, 19:14:37 »
i dlatego nie kupię legala :D

Chyba ze pójdą po rozum do głowy i wydadzą ten soft w cywilizowany sposób (CD)
A jesli nie ? no to nie
Nie mój problem tylko ICH

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 08, 2007, 20:20:07 »
i dlatego nie kupię legala :D

Chyba ze pójdą po rozum do głowy i wydadzą ten soft w cywilizowany sposób (CD)
A jesli nie ? no to nie
Nie mój problem tylko ICH

Ano właśnie. Jak dla mnie też jest to wielkie nieporozumienie. Taki fajny program, o takim fajnym pokryciu mapy, a problem tkwi w kwestii dystrybucji... A najdziwniejsze jest to że dla NICH to nie problem. Tzn nie zamierzają go rozwiązać. Bo dla mnie rozwiązanie nie jest żadnym problemem... EH są jeszcze inne programy a są też "inne" sposoby ;)

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 08, 2007, 20:34:33 »
RadaRes
Nie martw się. Po prostu dadzą Ci nową kartę i tyle.

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 09, 2007, 11:36:12 »
RadaRes
Nie martw się. Po prostu dadzą Ci nową kartę i tyle.
No tak zapomniałem że iGo nie przywiązuje się do urządzenia :]
A już miałem nadzieje że będę miał na nich haka  ;D

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 09, 2007, 13:24:33 »
No i jeszcze jeden wariant: pojawiają się modele PDA z dwoma slotami - i to pewnie byłoby coś dla Ciebie  ;D

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 09, 2007, 15:33:02 »
No i jeszcze jeden wariant: pojawiają się modele PDA z dwoma slotami - i to pewnie byłoby coś dla Ciebie  ;D
Już dawno są takie modele ale ja nie zamierzam kupować sprzętu tylko po to aby pasował do programu. To program ma być pasujący do wszystkich sprzętów. Jak nie pasuje to ja dziękuje i nie płacę za ten program, płacę za inny. Jak producent ma mnie gdzieś to ja jego też ;)

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 09, 2007, 19:39:12 »
Tu chyba się zaplątałeś bo właśnie iGO pasuje do każdego sprzętu (pocketa) a taki tomtom czy automapa już nie - przypisuje się na amen z jednym pocketem. Fakt macie rację że iGO już od samego początku powinno być sprzedawane na kartach 2 GB - miejmy nadzieje że wersji 8 tak będzie

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 09, 2007, 20:02:23 »
Tu chyba się zaplątałeś bo właśnie iGO pasuje do każdego sprzętu (pocketa) a taki tomtom czy automapa już nie - przypisuje się na amen z jednym pocketem.
No właśnie sie nie zaplątałem. Używam Artemisa i tu iGo nie pasuje. Tak tak nie pasuje.
Po pierwsze nie ma iGo na karcie micro SD, wiem że ma być ale póki co nie ma.
Po drugie nawet jak już będzie to i tak nie będzie pasowac bo w Artemisie slot kart jest w środku pod baterią i pod kartą sim. Nie wyobrażam sobie więc używania iGo w moim pockecie jeśli nie wypuszczą iGo na kartach większych od programu co najmniej o 1MB.

Fakt macie rację że iGO już od samego początku powinno być sprzedawane na kartach 2 GB - miejmy nadzieje że wersji 8 tak będzie.

Tutaj można by powiedzieć: nadzieja matką .... ;) bez urazy. Otóż ile ja sie nakorespondowałem z dystrybutorem na ten temat.
Ostatnia odpowiedź wyjaśnia że to się nie zmieni:
...kolejna wersja 8 będzie na kartach 2GB i z tego co wiem one też będą całe zajęte (nowy system renderowania)...

A poza tym jak program zajmie 2GB to i tak nie ma kart microSD większych od 2GB.

Także jak dla mnie iGo jest nieużywalne w wersji oryginalnej  :-\

*

Offline lazik_s

• 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 09, 2007, 20:56:25 »
Cytat: RadaRes
A poza tym jak program zajmie 2GB to i tak nie ma kart microSD większych od 2GB.
A tutaj są microSD 4GB.
http://www.media-store24.de/artikel/SanDisk_4GB_MicroSD_Transflash_SDSDQ-4096-E11M_te-477514.html
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2007, 21:04:58 wysłana przez lazik_s »
brak podpisu i kropka

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 09, 2007, 21:16:03 »
No dobra od niedawna są gdzieś za granicą, drogie ale mniejsza o to bo i tak iGo ma taka polityke jaką ma...

*

Offline lazik_s

• 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 09, 2007, 21:21:47 »
No dobra od niedawna są gdzieś za granicą, drogie ale mniejsza o to bo i tak iGo ma taka polityke jaką ma...
Co nie zmienia faktu że już są do nabycia 4GB. A co do polityki iGO to pisałeś w jednym z wątków z emisiem, który załatwił przegranie iGO na inną kartę dostarczoną przez siebie - to że w PL się tego nie da to już chyba nie wina prodycenta a samego dystrybutora.
brak podpisu i kropka

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 09, 2007, 21:46:39 »
Nie do końca. Problem w tym że przegranie na inną kartę nastąpiło nie u producenta a u dystrybutora i najprawdopodobniej nie było to zgodne z licencją. W takim razie co za różnica kto scrackuje program, dyrtrybutor czy użytkownik...
Co do kart zgoda że już są ale co to wnosi do problemu? Nic.

*

Offline Gufer-posepny

• **
  • 195
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 15, 2007, 20:31:44 »
OK . Dostałem cały program na nowo . Pudełeczko i takie tam . Także luzik . Karta nadal 256 MB . Wolne mam 96 MB . I dużo i mało . Na programy to wystarczy ale ja mam wewntrznej pamięci na etenku 200 MB . Pierwotnie kupiłem go dla AM .Teraz te przekładanie kart ... znowu padnie któraś padnie i to nie będzie 2GB Kingstona :( .
Navroad 350