może jakiś oficjalny protest w sprawie IGO

• 7 Odpowiedzi
  • 2366 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline M@rtinez

• *
  • 61
  • Sprzęt: Asus A639/AutoMapa/iGO 8 Europa
może jakiś oficjalny protest w sprawie IGO
« dnia: Kwiecień 28, 2008, 10:03:43 »
Drodzy użytkownicy iGO

... po ostatnich "dziwnych" upgradech czuję się (jako leglny użytkownik) z lekka oszukany, albowiem obiecywano mi
złote góry ... a dostałem wielkie "g" nawet porządnej zniżki na nowe iGO v8 nie zaproponowali.
Może zasypiemy mailami producenta ??? co Wy na to ??

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
Odp: może jakiś oficjalny protest w sprawie IGO
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 28, 2008, 11:15:44 »
Może napiszmy "wspólnymi" siłami jeden list i wysyłajmy go z własnymi podpisami ze swoich skrzynek. Tylko ktoś musi poświęcić swój czas i coś naszkrobać :-) Ja niestety jestem zbyt cienki w te klocki :-)
Ale żeby nie było tez jestem zbulwersowany tą całą sytuacją.

Pozdrawiam, Yankee

*

Offline M@rtinez

• *
  • 61
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 28, 2008, 12:48:48 »
Może napiszmy "wspólnymi" siłami jeden list i wysyłajmy go z własnymi podpisami ze swoich skrzynek. Tylko ktoś musi poświęcić swój czas i coś naszkrobać :-) Ja niestety jestem zbyt cienki w te klocki :-)
Ale żeby nie było tez jestem zbulwersowany tą całą sytuacją.

Pozdrawiam, Yankee

.. ja mogę coś wyskrobać postaram się załączyć wzór do skopiowania

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2008, 13:45:25 »
Ja nie wiem czy samo iGO jest czemuś winne - czy to dystrybutor mieszał nam w głowach. Kiedys często zaglądałem na forum pdamill, na którym się wypowiadali twórcy iGO - i od dawien dawna pisali że UPDATE będzie zawsze darmowy, natomiast UPGRADE będzie płatny.

UPDATE = uaktualnienie programu (I-G0 do i-GO 2006 Plus + kilka mapek europy wschodniej)
UPGRADE = przejście ze starego roduktu na nowy (tak jak np. Z XP na VISTE).

Jeżeli mielibyśmy się czepiać to chyba najpierw dystrybutora na Polskę, który najpierw "czarował" sprzedawców a Ci powtarzali to klientom.

*

Offline M@rtinez

• *
  • 61
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 28, 2008, 13:59:56 »
Ja nie wiem czy samo iGO jest czemuś winne - czy to dystrybutor mieszał nam w głowach. Kiedys często zaglądałem na forum pdamill, na którym się wypowiadali twórcy iGO - i od dawien dawna pisali że UPDATE będzie zawsze darmowy, natomiast UPGRADE będzie płatny.

UPDATE = uaktualnienie programu (I-G0 do i-GO 2006 Plus + kilka mapek europy wschodniej)
UPGRADE = przejście ze starego roduktu na nowy (tak jak np. Z XP na VISTE).

Jeżeli mielibyśmy się czepiać to chyba najpierw dystrybutora na Polskę, który najpierw "czarował" sprzedawców a Ci powtarzali to klientom.

..OK ... ale gdzie nowe mapki albo dlaczego nie ma oferty dla stałych klientów, nawet Destinator daje taką możliwość wersja full 499 upgrade ze starszej wersji 299
200 pln różnicy a jest to firma z założenia droga

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 28, 2008, 14:04:39 »
Poza tym te cholerne karty SD !!! kto to widział żeby nie było ich stać na wymianę karty ? Niech wypuszczą soft który będzie sie po prostu instalował na dowolnej karcie zczytując z niej dane (jakieś tam numery seryjne czy fabryczne) i przesyłając do serwera iGo .. Wystarczy to samo zrobić co automapa... a swoją drogą to to jest dyskryminowanie legalnych użytkowników skoro piraty są bardziej wypasione niż oryginały:-( Można je nagrać gdzie się chce i używac map znacznie nowszych.

Yankee

*

Offline M@rtinez

• *
  • 61
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 30, 2008, 12:39:46 »
... dziś mija 4 dzień od mojego pisma do polskiego przedstawiciela iGO i co .... NIC, pytałem czy w związku ze zwiększeniem zapotrzebowania na pojemność udostępnią soft umożliwiający aktualizację posiadanego softu do większej (zakupionej prywatnie ... skoro firmy nie stać) karty - NIC kolejne "co z promowanie legalnych użytkowników" - NIC i kiedy ewentualny upgrade map dla 2006 ... NIC w ogóle ... olewka
ci którzy mieli pirata mogli instalować soft na dowolnej karcie .. ja na 256 (mam Europę Wschodnią), piraci w każdej chwili mogli rozszerzyć zakres stosowanych map , ja od roku pytałem jak rozszerzyć funkcjonalność IGO wschód na iGO Europa all ... zero a teraz jeszcze kich z wersją 8. Pirat zawsze był (w każdym razie moim mniemaniu) synonimem  słabej jakości, problemów itp. … a tu jakaś paranoja wszystko na odwrót

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 25, 2008, 03:46:07 »
I dobrze, zawsze korzystajcie z oryginałów, nie ma to jak oryginał...  :ok: