miomap 3.2 i trasa wroclaw - krakow

• 6 Odpowiedzi
  • 1505 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MUMINUX

• 9
  • Sprzęt: GS3
miomap 3.2 i trasa wroclaw - krakow
« dnia: Sierpień 21, 2007, 01:32:13 »
witam! mam pytanie czemu moja miomapa trase wroclaw krakow wyznacza w bardzo dziwny sposob: otoz chce by wyznaczyl najszybsza trase autostradami ale nie platnymi drogami! wiec zaznaczam autostrady ale odznaczam platne drogi i co ? miomapa zawsze wytycza trase platnym odcinkiem a4 co zrobic by wyznaczyl trase a4 tak by mozna ominac platny kawalem np droga na olkusz i do krakowa??
z gory dziekuje za szybka odpowiedz!!
z wyrazami szacunku
muminux

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
Odp: miomap 3.2 i trasa wroclaw - krakow
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2007, 12:39:51 »
Widocznie jest źle skategoryzowany ten odcinek autostrady (jako niepłatny, gdzie w rzeczywistości jest płatny). Jest to wina mapy, a nie programu.

*

Offline vlodeck

• 732
  • xda-dev mod
  • Sprzęt: Hejcztisi Magic
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2007, 13:03:08 »
Mozesz wejsc w opcje trasy i ustawic aby pomijal ten odcinek.
Macbook Black

*

Offline MUMINUX

• 9
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2007, 13:19:00 »
no wlasnie tylko i wylacznie pomijanie dziala szkoda ze tak jest bo naprawde lubie miomape :( ale trzeba bedzie sobie radzic bo we francji dobrze dziala i pomija platne drogi! dziekuje za odpowiedz

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2007, 13:34:34 »
Nie pozostaje nic jak czekać na aktualizacje map Polski i liczyć, że będzie miała coraz mniej błędów...

*

Offline MUMINUX

• 9
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 21, 2007, 21:39:25 »
dziekuje za odpowiedz i pomoc!! bo z tego co udalo mi sie zaobserwowac jako poczatkujacego uzytkownika to miomapa jest dosyc latwa i mila w obsludze i ma w miare nowe mapy (nawet tunel pod rondem w katowicach) czego np tomtom kolegii nie ma :D ale za to tom tom bardzo ladnie wytycza trase z wroclawia do krakowa autostrada pozniej omijajac platna czesc :D ciezko sie zdecydowac i podjac decyzje co wartko kupic i uzytkowac jesli chodzi o polske bo zachod wszednie jest wrecz perfect :D pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje!!

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 29, 2007, 21:18:06 »
mam pytanie do posiadaczy MioMap 3.2?
- ja  mam C710, z mapami 2006.01[060926], po aktualizacji Irlandia 2006.02[070816]- 21 państw
- brak odcinka autostrady w okolicach Gliwic!
- co do tunelu w Katowicach, to chyba też tylko fikcja!
- jest to w/g moich doświadczeń, bardzo udane urządzenie!
- koszmarem jest brak uaktualnień w ramach gwarancji ( jak wiadomo są nowe wersje MioMap 3,3)
- oferowane MioMap V3 Europa, (SD 1GB na opakowaniu wstążka drogi) zawiera 30 państw, jednak mapy są 2006.01
- oferowane inne mapy MioMap V3, ale wydane chyba kwiecień  2007, mają pokrycie Polski 63%(na opakowaniu są liście w kolorze typowym dla Mio)
- czy ktoś z forumowiczów, może  posiada wiedze na temat tych map?