mapy krajow baltyckich

• 39 Odpowiedzi
  • 8353 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mapy krajow baltyckich
« dnia: Listopad 24, 2006, 19:21:41 »
czy sa dostepne mapy w igo takich krajow baltyckich jak Litwa Lotwa Estonia oraz Bialorusi i Ukrainy prosze o info na ten temat

*

Offline nieboraku

• **
  • 219
  • Sprzęt: Asus A636N plus KINGSTON 2GB EP, Destinator 6 TS
Re: mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 24, 2006, 19:42:25 »
No offence, ale nygustwo sięga u niektórych zenitu - strona i-go - tutaj plus ten update i już wszystko wiadomo :bored:

mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 25, 2006, 14:18:42 »
No nie do konca...

W poniedzialek bylem w Estonii. Tam znajomy Litwin ;-) pokazal mi swoje IGO z mapami Litwy i pozostalych krajow baltyckich. Szczegolowo porownywalismy Talin. Pokrycie identyczne z najnowszym Tomtomem. Mapy chyba tez od Teleatlas (tak mowil, ale nie sprawdzalem).

Pozdrawiam

mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 25, 2006, 15:40:54 »
wiec musza istniec takie mapy tylko gdzie je znalezc a moze z miomap beda pasowaly te mapy jesli ktos wie cos na ten temat to prosze dac znac zalezy mi na tych mapach

mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 25, 2006, 19:03:25 »
Cytat: "jansat"
prosze dac znac zalezy mi na tych mapach

A pytałeś może oficjalnego dystrybutora iGO ?

*

Offline dabek0312

• **
  • 213
  • Sprzęt: HTC Touch PRO
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 25, 2006, 20:29:54 »
Cytat: "tomekn3"
No nie do konca...

W poniedzialek bylem w Estonii. Tam znajomy Litwin ;-) pokazal mi swoje IGO z mapami Litwy i pozostalych krajow baltyckich. Szczegolowo porownywalismy Talin. Pokrycie identyczne z najnowszym Tomtomem. Mapy chyba tez od Teleatlas (tak mowil, ale nie sprawdzalem).

Pozdrawiam

To pewnie były mapy dla MioMap. Czytałem na innych forach, że pasują do iGO.

mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 26, 2006, 00:52:22 »
no wlasnie ja  tez gdzies wyczytalem ze te mapy pasuja dlatego jestem ciekaw czy ktos to sprawdzil gdybym mial mapy z miomap to bym sprawdzil ale nieposiadam takowych jest jeszcze kwestia z jakiej wersji miomap beda pasowaly te mapy do igo a moze ktos moglby mi podeslac same mapy z miomap to sprawdze i dam znac a dystybutora nie pytalem o te mapy ale moze to zrobie po niedzieli ale skoro te mapy by byly to umiescili by info na swojej stronie

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 26, 2006, 09:41:47 »
Mapy MioMap i IGO  pasują wzajemnie bez problemu sprawdzone empirycznie  :proud:
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 26, 2006, 12:00:39 »
to super ze pasuja te mapy tylko skad wziasc same mapy czy trzeba kupic caly program miomap

*

Offline Cavallino

• 664
  • Sprzęt: Eten G500+
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 26, 2006, 18:36:03 »
to super ze pasuja te mapy

Cofnij się kilka wątków wyżej w tym dziale, były do nich linki (do strony MioMap).
Ja ściągnąłem komplet.

mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 26, 2006, 22:38:21 »
mozesz podac w ktorym dziale dokladnie jest ten link bede wdzieczny

*

Offline Cavallino

• 664
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 26, 2006, 23:08:10 »
mozesz podac w ktorym dziale dokladnie jest ten link bede wdzieczny

A czytać umie?
Napisałem dokładnie w którym dziale - "w tym" dziale.
Nowe mapy dla Mio
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=53597

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 26, 2006, 23:14:53 »
Ale czemu tak ostro do kolego...?
Ja sam zainteresowałem się tym tematem i chetnie zamieniłbym portugalię na  litwe, łotwę i estonię... ale po pierwsze w tamtym wątku nie ma tamtych krajów a po drugie nie pasują te mapy do iGO.

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 27, 2006, 17:51:06 »
dzieki za link ale nie ma tam map ktore mnie interesuja tzn Litwy, Lotwy, Estoni moze ktos wie skad mozna pobrac te mapy dla igo

*

Offline Cavallino

• 664
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 28, 2006, 11:17:23 »
dzieki za link ale nie ma tam map ktore mnie interesuja tzn Litwy, Lotwy, Estoni moze ktos wie skad mozna pobrac te mapy dla igo

Za darmo, czy chcesz kupić?

*

Offline dabek0312

• **
  • 213
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 28, 2006, 11:48:45 »

Mapy Litwy, Łotwy i Estonii można "pobrać" stąd.
http://www.navshop.com/en/product/miomap-v3-eastern-europe-for-mio-c210-c510-c510e-c710-h610-256mb-sd-card/6032/70/1
http://navshop.com/nl/product/miomap-v3-eastern-europe-for-mio-168-a201-a701-p350-p550-256mb-sd-card/6033/71/1

mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 29, 2006, 22:44:47 »

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 30, 2006, 00:17:55 »
Raz juz usunalem Twojego posta, jesli szukasz kradzionych map to pomyliles forum  
 :wkurzony:
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline puniek

• 4617
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 30, 2006, 10:28:01 »
Muszę stanąć w obronie kolegi.
Dlaczego usuwasz post kolego, który wcale niczego takiego nie napisał?
W odpowiedzi na zapytanie wskazano mu link z dopiskiem, że tu mozna ściągnąć mapy- a w rzeczywistości jest to sklep internetowy  a do tego to całe programy co wiecej nie gwarantuje to współpracy z iGO o co pyta właśnie kolega. Sam mając iGO dokupiłbym chetnie mapy krajów bałtyckich tylko że zamiast map zaproponowano koledze inny program.
Jesli chcesz dbać o prawo to daj działać służbom biorącym za to pieniądze bo jako amatorowi niezbyt Ci to wychodzi i  narażasz się tylko na podejrzenie pobierania profitów od w/w sklepu internetowego.

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline Claude

• 2086
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 30, 2006, 10:41:03 »
Wiem co napisla, szukal darmowych map do sciagniecia z sieci bo nieodpowiadal mu wariant kupowania ich.
A swoje insynuacje niczym nie podparte na przyszlosc zachowaj dla siebie  :wkurzony:

*

Offline puniek

• 4617
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 30, 2006, 12:16:53 »
Cytat: "Claude"
Wiem co napisla, szukal darmowych map do sciagniecia z sieci bo nieodpowiadal mu wariant kupowania ich.

Ja też tego szukałem bo nikt nie powiedział, że nie są dostępne do ściągniecia dla legalnych posiadaczy iGO (czyli takich, którzy kupili legalną wersję w sklepie). Poza tym, sam jesteś niezgodny z tym co napisałeś bowiem to o czym piszesz to nie mapy dla iGo ale program MIO wiec odpowiedz z linkami była niepełna i nie na temat.
A wystarczło napisać: "że nie są dostepne mapy krajów Bałbtyckich dla iGO a tym bardzioej za darmo a jesli chce to ma kupic nowy program"
Dwie strony w wątku i to niepotrzebnie bo wystarczyła jedna odpowiedz zamiast zdawkowych zdan.......
Poza tym nie napisał, że chce za darmo, bo może nie wiesz, w internecie można wiele programów ściągać płacąc on-line. Sam bym zapłacił i ściągnął te kraje ale co z tego skoro to co było w linku to można sobie gdzieś wsadzić bo mapy z mio są do mio a nie igo i wbrew pozorom to nie to samo.
A swoje insynuacje niczym nie podparte na przyszlosc zachowaj dla siebie  :wkurzony:

Bez komentarza.....
ISTQB Certified Tester

*

Offline Claude

• 2086
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 30, 2006, 12:42:11 »
Zaczynam zalowac, ze nie zachowalem sobie tresci posta, na temat ktorego teraz bijemy piane. Dosyc trudno bedzie nam sie spierac  na podstawie tego co kazdy z nas zapamietal i obawiam sie , ze kazdy z nas zostanie tutaj przy wlasnej opini. Jestem o tyle w lepszej sytuacji  ze jestem byc moze wrednym ale moderatorem, Ty jednak zawsze mozesz sie odwolac do Adminow. Natomiast obrazliwe dla mnie sa insynuacje ( no chyba ze masz jakies dowody na popracie ich) ze moge pobierac profity od jakiegos sklepu

*

Offline puniek

• 4617
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 30, 2006, 12:51:30 »
Natomiast obrazliwe dla mnie sa insynuacje ( no chyba ze masz jakies dowody na popracie ich) ze moge pobierac profity od jakiegos sklepu

Ach to zabolało....
Słowo ściągnąć nie zawsze oznacza ściągnąć nielgalnie  bowiem istnieje wiele legalnych aplikacji udostępnionych prze producenta odpłatnie lub nieodpłatnie.
Nie byłoby tego tak dużego wątku i tej wymiany zdań gdyby odpowiedziano w jednym poście zamiast zaśmiecać forum oderwanymi z kontekstu zdaniami bez podmiotu i orzeczenia.
Jesli jesteś moderatorem to zwracaj uwagę na to by odpowiedzi były precyzyjne bo jak nie sa to zamiast jednej odpowiedzi forum jest zaśmiecane dzisiątkami odpowiedzi -po 1/3 zdania kazda.

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline puniek

• 4617
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 30, 2006, 12:58:35 »
No dobrze to teraz ja zadam pytanie i prosze o konkretną odpowiedz:

1) czy istnieją mapy krajów Bałtyckich do aplikacji iGO, które można wgrać    do iGO Europe?
2) czy legalny posiadacz iGO możne je ściągnąć za darmo (gdzie)?
3) jesli są dostepne odpłatnie to czy trzeba jechać do Estoni?
4) jesli mozna je ściągnąc w internecie płacąc za to to skąd?

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 30, 2006, 19:43:23 »
poruszylem ten temat poniewaz chcialem zaciagnac informacji na temat tych map czy sa i gdzie ich szukac napisalem ze chcialbym je za free sciagnac bo ktos mnie pytal na tym forum o to wiec odpowiedzialem gdybym chcial nielegalnie zdobyc te mapy to nieporuszalbym tego na forum bo istnieje mnostwo programow do sciagania plikow nie zawsze legalnych a nie na tym to polega zalezy mi na tych mapach i na tym aby pasowaly do igo prosze odpowiedziec na powyzsze pytania kolegi

mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 09, 2006, 23:06:37 »
mam mapy Litwy, Lotwy, Estoni, Ukrainy i Bialorusi ktore pochodza z miomap ale po wklejeniu tych map do katalogu w igo i uruchomieniu programu wyskakuje komunikat "niektore pliki mapy sa niedostepne prosze wejdz na www.i-go.com" dotyczy to tych wlasnie plikow map reszta chodzi bez problemu moze ktos wie o co chodzi

*

Offline dabek0312

• **
  • 213
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 09, 2006, 23:20:25 »
mam mapy Litwy, Lotwy, Estoni, Ukrainy i Bialorusi ktore pochodza z miomap ale po wklejeniu tych map do katalogu w igo i uruchomieniu programu wyskakuje komunikat "niektore pliki mapy sa niedostepne prosze wejdz na www.i-go.com" dotyczy to tych wlasnie plikow map reszta chodzi bez problemu moze ktos wie o co chodzi

Nie masz odpowiedniej licencji na te mapy. Musisz poprosić sprzedawcę, żeby Ci pomógł.

*

Offline Cavallino

• 664
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #28 dnia: Grudzień 10, 2006, 00:08:48 »

Wgrałeś zapewne zakodowane mapy.
Musisz znaleźć dekoder i go użyć.

*

Offline dabek0312

• **
  • 213
mapy krajow baltyckich
« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 10, 2006, 10:32:22 »
Cytat: "Cavallino"

Wgrałeś zapewne zakodowane mapy.
Musisz znaleźć dekoder i go użyć.

No cóż, tego rozwiązania nie mogłem Ci zaproponować na tym forum ;-)